Kadıköy Sahne canlı müzik sezonunu açtı!

Kadıköy’ün en heyecan verici dinletilerine ev sahipliği yapan canlı müzik mekânı Kadıköy Sahne, Ekim programıyla da dikkat çekiyor.

09 Ekim 2013 - 09:49

Semra ÇELEBİ

Geçen sezon açılan ve birçok sevilen müzisyeni sahnesinde ağırlayan Kadıköy Sahne yeni sezonu Eylül’de açtı. 13 Eylül’de bir partiyle açılışı yapan Kadıköy Sahne’de Eylül ayı boyunca Birsen Tezer, Ceyl’an Ertem gibi sanatçılar, Büyük Ev Ablukada, Marsis ve Luxus gibi gruplar dinleyenleriyle buluştu. Ayrıca bir de Kaybedenler Kulübü Yalnızlar Partisi düzenlendi.
Ekim ayı konserleriyse 2 Ekim Çarşamba akşamı Hüsnü Arkan ile başladı. Yıllarca Ezginin Günlüğü ile birlikte hislerin sesi olan Arkan, solo albümü “Yalnız Değiliz” ile Kadıköy Sahne’de idi. Konserine de “Yalnız Değiliz” şarkısıyla başlayan Arkan, şarkı aralarında dinleyicilerle sohbet etti. Hüsnü Arkan söz ve bestesi kendisine ait olan “Kadıköy” şarkısını seslendirdikten sonra “Şarkılar yalandır. Tabii ki Kadıköy’den geçmeye devam edeceğiz. Hele de son aylardaki performansından sonra elbette geleceğiz” dedi, Arkan’ın sözleri yoğun alkış aldı. Gecenin en büyük sürprizi ise Birsen Tezer oldu. Sosyal medyada paylaşım rekorları kıran ve albümde “Hoşgeldin” adlı şarkıda Arkan ile düet yapan Tezer de o gece sahneye çıktı. Şarkıyı sahnede birlikte söyleyen Arkan ve Tezer, uzun süre alkışlandı.
Hüsnü Arkan albümünde Rojin ile birlikte Kürtçe-Türkçe düet yaptığı “Dağlar” adlı şarkıyı ise Özge adlı bir müzisyenle birlikte söyledi.
Gecenin sonlarına doğru ise Gezi direnişi sırasında bestelediği “Eğilin” şarkısını söyleyen Hüsnü Arkan “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları eşliğinde konserini bitirdi.

SIRADA BÜLENT ORTAÇGİL VAR!
Kadıköy Sahne’de Ekim ayı boyunca değerli sanatçıları dinleme şansımız devam edecek. 11 Ekim Cuma akşamı Bülent Ortaçgil dinleyenleriyle burada buluşacak. Bayramın ikinci günü, 16 Ekim Çarşamba İstanbul Arabesque Project sahne alacak, 18 Ekim Cuma ise 2005’te Kadıköy’de doğan Karadenizli müzik grubu Marsis bir konser verecek. 19 Ekim Cuma Luxus, 24 Ekim Perşembe DJ Murat Meriç eşliğinde Moğollar, 25 Ekim Cuma Mabel Matiz, 26 Ekim Cumartesi Hayko Cepkin, 28 Ekim Pazartesi Yasemin Mori, 30 Ekim Çarşamba Gür Akad, canlı dinleyebileceğiniz sanatçılardan bazıları. Ekim ayı konserleri, 31 Ekim Perşembe Grup Gündoğarken konseriyle sona erecek.

ARŞİV