Kadıköy Sanatçılar Meclisi kuruldu

Kadıköy Sanatçılar Meclisi ilk toplantısını 2 Mart Pazartesi Yeldeğirmeni Sanat’ta yapacak

27 Şubat 2015 - 13:44
Kadıköy son yıllarda sanatçı nüfusunun yoğunlaştığı bir coğrafyaya dönüşüyor. Özellikle tarihi Yeldeğirmeni semtinde görünür olan yoğunlaşma Kadıköy'ün zaten zengin olan kültür yaşantısına daha başka bir renk kazandırıyor. Bugün Yeldeğirmeni'nden Moda'ya uzanan hat yüzlerce sanatçının atölyesine ev sahipliği yapıyor. Aylar önce Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun da katılımıyla başlayan sanatçı toplantıları, şimdi yeni bir evreye geçiyor. 
Sanatçılar belediye ve semt ile eşgüdüm içinde çalışacak, yerelliği kuşatan bir duyarlılıkla, kültür-sanat etkinliklerinin üretimini ve paylaşımını koordine edecek Sanatçı Meclisi için bir araya geliyorlar. Oluşturulan meclis belli periyotlarla bir araya gelerek, belediyeyle eşgüdüm içinde çalışacak bir yürütme kurulu oluşturdu. Meclis başta “soylulaşma” süreçleri olmak üzere sanatçıların yaşadıkları sorunların çözümünü ve sanat atölyelerinin işbirliğini gözetecek bir çalışma programı ortaya koymaya çalışacak.
Plastik sanatlardan, sinema ve edebiyata farklı alanlarda üretimde bulunan sanatçılar Kadıköy Sanat Meclisi için 2 Mart Pazartesi günü saat 18.30’da Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde bir araya geliyor. Toplantıya Kadıköylü bütün sanatçılar davetli!

 



ARŞİV