“Kadıköy Sessions” yeniden

Müzisyenlerin doğaçlama yaptığı, dinleyiciye ücretsiz olan Kadıköy Sessions etkinliği, zorunlu pandemi arasından sonra tekrar başladı

12 Aralık 2021 - 18:19

Fransız keman sanatçısı Gabriel Meidinger ve sinemacı Stephan Talneau tarafından yaklaşık iki yıl evvel başlatılan Kadıköy Sessions etkinliği sahnelere geri döndü.

Kadıköy’de yaşayan Fransız ikilinin kültürleri ve insanları müzikle buluşturduğu bu etkinlik, pandemi önlemleri alınarak tekrar yapılmaya başlandı. Girişte HES kodunun yanı sıra aşı kartın da gerektiği doğaçlama müzik etkinliği, her pazartesi akşamı saat 20.00’de Eskici Gizli Bahçede gerçekleştiriliyor. Jam session (müzisyenlerin beraber çaldıkları oturumlar) etkinliğinde, dileyen enstrümanıyla sahne alıyor, dileyen şarkılar seslendiriyor, dileyen de kendini dansın ritmine kaptırıyor. Genellikle İstanbul’da yaşayan yahut yolu buradan geçen yabancı müzisyenlerin katıldığı bu etkinlik, kültürleri müzikle buluştururken insanları da müzikle yakınlaştırıyor.

Gabriel Meidinger, Gazete Kadıköy’e verdiği röportajda, “İstanbul'un güçlü sanatçılardan oluşan büyük bir müzikal sahnesi var, ancak tüm bu sanatçıların buluştukları ve sanatlarını birlikte ifade ettikleri yerleri bulmak zor. Müzisyenlerin biraraya geldiği çok az etkinlik var ki bizimki gibi” demişti.


ARŞİV