Kadıköy tiyatroları platform olma yolunda

Kadıköy’ün tiyatro grupları, hem ortak bir akıl geliştirmek hem de Kadıköy Belediyesi’ne taleplerini bildirmek için bir araya geldi. 20’ye yakın tiyatronun temsilcileri sorunlarını konuştu, gelecekte Kadıköy Tiyatrolar Platformu olmanın yollarını tartıştı.   

12 Haziran 2014 - 16:06

Semra ÇELEBİ
Kadıköy’de salonu bulunan ya da düzenli olarak burada perde açan tiyatro gruplarından oyuncu ve yönetmenler, 6 Haziran Cuma günü Akla Kara Tiyatrosu’nda bir araya geldi. Yıllardır Kadıköy’de oyunlarını izleyiciyle buluşturan, salonlar açan tiyatro gruplarının temsilcileri ilk kez buluştu; yaşadıkları sorunları konuşup birlikte hareket etmenin yollarını tartıştı.
Tiyatro Açıkça, Tiyatro Akla Kara, Altkat Sanat, Bizim Tiyatro, Tiyatro Cansın - Ferdi Merter, Emek Sahnesi, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Tiyatro Fora, İstanbul Kumpanyası, Kabare Dev Aynası Tiyatrosu, Kadıköy Sanat Tiyatrosu, Kadıköy Terminal Sahnesi, Moda Sahnesi, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Tiyatro Seyirlik ve Tiyatro 3’ün oyuncu ve yönetmenlerini buluşturan toplantıya, Duru Tiyatro, Tiyatro Kılçık, Oyun Atölyesi ve Uygur Tiyatrosu turnede oldukları gerekçesiyle katılmadı.
Moderatörlüğünü Bizim Tiyatro’nun kurucusu Zafer Diper’in yaptığı toplantıda, katılımcılar kendi tiyatro gruplarını tanıttıktan sonra tartışma ve öneriler kısmına geçildi.
Kadıköy Belediyesi’nin yeni dönemde sanatçılarla daha aktif bir iletişim kurma ve katılımcı bir yönetim anlayışına istinaden yapılan toplantıda, bugüne kadar yaşanan sorunlar konuşulduktan sonra bundan sonra yerel yönetimle kurulacak ilişki tartışıldı.
Bu ilk buluşmanın ileride bir “Kadıköy Tiyatrolar Platformu”na evrilebileceğini ve birlikte hareket etmenin daha çok kazanımla sonuçlanacağını konuşan tiyatrocular, en kısa zamanda Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile görüşme kararı aldı.
Kadıköy’ün tiyatroları, oyunlarının tanıtımı ve duyurusu konusunda yerel yönetimin desteğini bekliyor; Belediye salonlarının eşit ve adil bir şekilde kullandırılmasını talep ediyor. Ayrıca yılda bir gerçekleşen tiyatro festivali yerine daha köklü çalışmalar yapılarak tiyatronun daha geniş bir alana yayılmasının sağlanmasını istiyor.
 

ARŞİV