Kadıköy'ü anlatan eserlere ödül

‘Kadıköy’ konulu şiir ve fotoğraf yarışması sonuçlandı. Ödül töreni, Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

08 Ocak 2014 - 09:08

Bu yıl Kadıköy Kültür Sanat Derneği (KKSD) tarafından ikincisi düzenlenen ‘Kadıköy’ konulu şiir ve fotoğraf yarışmasının ödül töreni, 27 Aralık Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Geçen yıl şiir, güfte, fotoğraf ve karikatür dallarında yarışma düzenleyen KKSD, yarışmayı bu yıl fotoğraf ve şiir branşlarında gerçekleştirdi. Yarışmanın konusu “Kadıköy ve Kadıköylü”’olarak belirlendi. Seçici kurul üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kazananlara ödülleri törenle verildi. Ödül alamayan eserlerden bazıları da sergilenmek üzere seçildi.
Kadıköy Şiir Yarışması Kurul üyeleri; Tarık Günersel, Halil İbrahim Özcan, Nihat Ateş, Sami Derintuna ile Mücella Pakdemir, Kadıköy Fotoğraf Yarışması kurul üyeleri ise Ersin Alok, Yılmaz Bulut, Özer Kamburoğlu, Orhan Öğücü ve Cengiz Solakoğlu’ydu.

GAZETE KADIKÖY DE ÖDÜL ALDI
Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki ödül töreni, Kadıköy Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sekreter Bahadır Gürer’in sunumuyla başladı. Murat ve Barış Teker’in müzik dinletisinin ardından Kadıköy Kültür Sanat Derneği Başkanı İnal Aydınoğlu, bir konuşma yaptı. Aydınoğlu, yarışmayı bu yıl 2. kez düzenlediklerini belirterek, katılımcıları kutladı ve teşekkür etti. Aydınoğlu’nun konuşmasından sonra kazanan sanatçılara ödüllerini verildi.
Birinciye tam cumhuriyet altını ikinciye yarım cumhuriyet altını üçüncüye de çeyrek cumhuriyet altını verildi.
Kadıköy Kültür Derneği, ayrıca derneğe, Kadıköy’e ve sanata destek veren, aralarında Gazetemizin de olduğu kurumlara teşekkür belgesi sundu. Gönüllü Hizmet Vakfı, Gazetemiz ve CKM’nin teşekkür belgelerini, İnal Aydınoğlu verdi.

DERECEYE GİRENLER
Yarışmada dereceye giren isimler de şunlar:
-Fotoğraf Dalı’nda ilk 3: 1. Yılmaz Kaya, 2. Ahmet kılınç, 3. ılmaz Kaya
-Şiir Dalı’nda ilk 3: 1. Ümit Çalışıcı, 2. Yılmaz Kaya, 3. Kutlu Altay Kocaova

ARŞİV