Kadıköy'de Çanakkale ruhu

Marmara Üniversitesi öğrencileri bir temsille, Kızılay ise kan bağışı kampanyasıyla Çanakkale ruhunu Kadıköy’e taşıdı

27 Mart 2015 - 11:12
 
Nilüfer AKÇAGÜNAY
Fotoğraflar: İrem AY
 
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılının kutlandığı 18 Mart’ta Kadıköy Meydanı’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Marmara Üniversitesi Kızılay Kulübü öğrencileri Çanakkale Savaşını bir tiyatro gösterisiyle canlandırdı. Kızılay ise bir çadırda kan bağışı kampanyası başlattı.
Etkinliği düzenleyen Zeynep Kamil Hastanesi Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Başar Yöngöl, bu önemli gün ile ilgili şunları söyledi: “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anısına bugün Marmara Üniversitesi Kızılay Kulübü ile Zeynep Kamil Kan Bağış Merkezi ortak bir etkinlik yapmak istedik. Üniversite öğrencileri o dönemin asker kıyafetlerini ve Kızılay’ın hemşire kıyafetlerini giyerek savaşta Kızılay’ın yapmış olduğu desteği teatral bir oyunla sergilemek istediler. Onlar bu canlandırmayı yaparken bizler de vatandaşlarımızdan kan bağışı topluyoruz. Çanakkale’de şehit düşen askerlerimizi bu şekilde anıyoruz.”
Marmara Üniversitesi Türk Kızılay Kulübü Başkanı Mehmet Can Bülbül ise bu etkinlikler hem Çanakkale Zaferi’ni kutlamak hem de vatandaşlarda kan verme bilincini yükseltmek istediklerini belirterek “Orada atalarımız bu vatan için düşünmeden kanlarını verdi ama biz hala burada kendi vatandaşımız için bir ünite kan vermeye korkuyoruz. Burada hem şehitlerimizi anmak hem de kan bağışını yaygınlaştırmak için bu etkinliği düzenledik” diye konuştu. Yapılan gösterinin ardından Kızılay çadırında kan bağışı yapıldı.

ARŞİV