Kadıköy'de bahar coşkusunda konserler

İstanbul Barosu Türk Sanat Müziği Korosu ve Suzidil Musiki Topluluğu’nun verdiği “Bahar Konserleri” bir türlü gelmeyen baharı, konser salonlarında yaşattı.

24 Mayıs 2011 - 15:35

İstanbul Barosu Türk Sanat Müziği Korosu ve Suzidil Musiki Topluluğu’nun verdiği “Bahar Konserleri” bir türlü gelmeyen baharı, konser salonlarında yaşattı.


İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Türk Sanat Müziği Korosu, geleneksel “Bahar Konseri”ni 3 Mayıs Salı akşamı Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde verdi. Şef Caner Bakır yönetimindeki koronun konserini Av. Eylem Kayabalı sundu. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Hüzzam eserler yer aldı. Kürdili Hicazkâr ve uşşak eserlerden oluşan konserin ikinci bölümü ise koro ağırlıklıydı. Toplam 22 eserin seslendirildiği konserin bir de sürprizi vardı. Eylem Kayabalı ilk kez, udi bestekâr ve Koro Şefi Caner Bakır’ın “Solan Bir Gül Gibi Ellerindeyim” adlı bestesini seslendirdi. Caner Bakır da Kayabalı’ya eşlik etti. Konser sonunda İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özlem Aksungar ve Baro Meclisi Başkan Vekili Av. Nizar Özkaya sanatçılara teşekkür ederek çiçek sundular. Ayrıca, Caddebostan Gönüllüleri adına da Şef Caner Bakır’a çiçek verildi.
Suzidil Musiki Topluluğu da Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde “Bahar Konseri” düzenledi. Konser, derneğin kurucusu ve TRT sanatçısı Hayri Pekşen şefliğinde gerçekleşti. Türk Sanat Müziğine ilgi duyan kalabalık bir izleyici kitlesinin izlediği konserde musiki dolu, coşkulu bir gece yaşandı. Konserin ilk bölümünde Kürdîlihicazkâr şarkılar söylenirken ikinci bölümde merhum bestekar Alaattin Şensoy anıldı. Eşi ve çocuklarının da katıldığı gecede barkovizyon gösterisiyle de sanatçının hayatından kesitler sunuldu. Gecenin konuk sanatçısı ise TRT’nin genç seslerinden Kadir Adıgüzel’di. Genç sanatçı, güzel sesi ve sempatikliği ile seyircilere keyifli bir gece yaşattı.
 


ARŞİV