Kadıköy'de CAZ yapmaya hazırlanın!

24. Akbank Caz Festivali’nin programı 11 Eylül Perşembe akşamı bir basın toplantısıyla açıklandı. 23 Ekim-2 Kasın tarihleri arasında düzenlenecek festival, bu yıl da Kadıköy’e uğramadan gitmeyecek.

19 Eylül 2014 - 10:14
24. Akbank Caz Festivali’nin programı 11 Eylül Perşembe akşamı bir basın toplantısıyla açıklandı. 23 Ekim-2 Kasın tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, bu yıl da Kadıköy’e uğramadan gitmeyecek. Cazseverlerin şimdiden programını merak ettiği Akbank Caz Festivali’nde onlarca sanatçıyla buluşmak mümkün olacak.

24. Akbank Caz Festivali’nin bu yıl öne çıkan isimleri arasında Jamie Cullum, Kenny Barron & Dave Holland, Christian McBride Trio, Chet Faker, İbrahim Maalouf, Mario Biondi, China Moses, Dillon yer alıyor. Festival boyunca aralarında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Nardis ve  Zorlu Center Performans Sanatları Merkezinin bulunduğu 17 ayrı mekanda 44 konser, 2 panel, 13 atölye gerçekleştirilecek ve yaklaşık 300 müzisyen ağırlanacak. Festivalin Kadıköy programı da hayli zengin.

Karsu: Henüz 24 yaşında olan ve dünyanın en önemli sahnelerinde konserler veren Amsterdam doğumlu piyanist, vokal, besteci, söz yazarı ve aranjör Karsu, 26 Ekim Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde caz tutkunlarıyla buluşacak.


İstanbul Gençlik Caz Orkestrası Türkiye cazının gelişimi için yeni kapılar aralamayı, genç yetenekler için farklı olanaklar sağlamayı amaçlayan, cazın en temel grup formatlarından biri olan ‘big band’ oluşumu üzerine şekillenen İstanbul Gençlik Caz Orkestrası, 24. Akbank Caz Festivali kapsamında, 27 Ekim Pazartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde caz tutkunlarıyla buluşacak.


Yasmine Hamdan: Ortadoğulu kadın şarkıcıların duygu yoğunluğundan ve ince toplumsal eleştirilerinden ilham alsa da, sıradışı vokal anlayışı ile kendi müzik tarzını yaratan, “Tanrıça” lakaplı Yasmine Hamdan, 30 Ekim Perşembe, Moda Sahnesi’nde.


İlhan Erşahin’s Wonderland: İstanbul’un kaotik atmosferini “harikalar diyarı” olarak gören müzisyenlerin bir araya gelmesiyle oluşan “Wonderland” projesi 24. Akbank Caz Festivali’nde. Usta sanatçı İlhan Erşahin’in klarnet üstadı Hüsnü Şenlendirici ile kurduğu topluluk, geleneksel ile modern arasındaki ses dünyasını İstanbul ekseninde kaynaştırıyor. Arabesk, dub, trip-hop, elektronik caz, drum’n’bass, Balkan ve Roman ezgilerinin bütünleşmesine şahit olmak için 31 Ekim Cuma günü Moda Sahnesi’nde gerçekleşecek İlhan Erşahin’s Wonderland konserini kaçırmayın.
Kadıköy’deki konserlerin bilet fiyatları 25 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Biletler biletix ve gişelerden alınabilir. www.akbankcaz.com / 0212 334 0100

ARŞİV