Kadıköy'de ‘Dar Ayakkabıyla Yaşamak'

Şehir Tiyatroları, 3 Ekim itibariyle 4’ü yeni 33 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. 4 yeni oyundan biri olan ‘Dar Ayakkabıyla Yaşamak’ oyunu, 14 Ekim’e kadar Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

03 Ekim 2012 - 15:02
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 3 Ekim 2012 tarihinde, 4’ü yeni 33 oyunla seyircisinin karşısına çıkıyor. Anton Çehov’un yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği “Vişne Bahçesi”,Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği “Dar Ayakkabıyla Yaşamak”, Samuel Beckett’ın yazdığı Şahika Tekand’ın yönettiği “Oyun”, Can Doğan’ın yazıp yönettiği “Ali Baba ve Kırk Haramiler” adlı yeni oyunları repertuvarına katıyor.
Ekim ayında sahnelenecek diğer oyunlar ise şunlar; Surname 2010, Hedda Gabler, Doğum Günü Partisi, Perşembenin Hanımları, Toros Canavarı, Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, Zırhlı Kurt (Kösem Sultan ile Avcı Mehmed), Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye, Şark Dişçisi, İstanbul Efendisi, İntiharın Genel Provası, Arka Bahçe, Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum, Lüküs Hayat, İstanbul Hatırası, Sevgili Doktor, Ateşli Sabır (Postacı), Yüzleşme, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz ve çocuk oyunları Sokak Kedileri, Karagöz Balıkçı, Çiçek Prenses, Şahmeran, Fareli Köyün Kavalcısı, Cambazhane, Deniz Kızı, Boncuk, Pırtlatan Bal…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2012-2013 tiyatro sezonuna, 3 Ekim’de “Dar Ayakkabıyla Yaşamak” adlı oyunla başladı. Duşan Kovaçeviç’in yazdığı “Dar Ayakkabıyla Yaşamak”, ilk defa yazarı tarafından Zvezdara Tiyatrosu’nda sahnelendi. 2011 yılında “En İyi Metin” ödülünü alan oyun Sırbistan dışında ilk kez İBB Şehir Tiyatroları’nda sahneleniyor. Oyunun prömiyeri, 3 EkimÇarşamba günü Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde yazar Duşan Kovaçeviç’in de katılımı ile gerçekleşti.
 
ÖZELLEŞTİRME, GREV, MEDYA…
Duşan Kovaçeviç üçlemesinin son oyunu olan “Dar Ayakkabıyla Yaşamak”, M. Nurullah Tuncer yönetiminde seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Üçlemenin diğer oyunları olan “İntiharın Genel Provası” ve “Buluşma Yeri” geçen sezonlarda yine M. Nurullah Tuncer rejisiyle seyirciyle buluşmuştu.
Oyun, özelleştirme yapılarak kapatılan bir ayakkabı fabrikasında, 5 işçinin haklarını almak için başlattığı açlık grevi ve sonrasında medyanın bu direnişi bir tür ölüm-kalım oyununa dönüştürmesini anlatıyor.
Çevirisini Bilge Emin’in, dramaturgisini Hatice Yurtduru’nun, sahne tasarımını M. Nurullah Tuncer’in, kostüm tasarımını Gamze Kuş’un, müziğini Oliver Josifovski’nin, ışık tasarımını Fatih Mehmet Haroğlu’nun, efekt tasarımını Ersin Aşar’ın, canlandırma-videosunu Aksel Zeydan Göz’ün yaptığı oyunda; Bora Seçkin, Müge Akyamaç, İbrahim Can, Nihat Alpteki, Yeliz Gerçek, Bennu Yıldırımlar, Tankut Yıldız, Volkan Ayhan, Çağrı Hün ve Uskan Çelebi rol alıyor.
3-14 Ekim 2012 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde oynanacak olan “Dar Ayakkabıyla Yaşamak” İBB Şehir Tiyatroları’nın diğer sahnelerinde de tiyatroseverlerle buluşacak.



ARŞİV