Kadıköy'de edebiyat dolu günler başlıyor!

Gelenekselleşme yolundaki ‘Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri’nin dördüncüsü 17 Aralık’ta başlıyor. Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi tarafından düzenlenen ‘Kitap Günleri’, üç gün boyunca...

15 Aralık 2010 - 13:59

Gelenekselleşme yolundaki ‘Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri’nin dördüncüsü 17 Aralık’ta başlıyor. Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi tarafından düzenlenen ‘Kitap Günleri’, üç gün boyunca Kadıköylülere edebiyat dolu saatler yaşatacak.


Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, 17–18–19 Aralık 2010 tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi’nin organizasyonuyla gerçekleştiriliyor. Birçok değerli yazar ve şairin katılacağı etkinliğin bu yılki onur konuğu “Şu Çılgın Türkler”, “Diriliş” ve “Cumhuriyet” gibi büyük ilgi gören kitapların yazarı Turgut Özakman.
Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, 17 Aralık Cuma günü saat 19.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak. Protokol konuşmalarıyla başlayacak olan törende onur konuğu Özakman’a ödülü verilecek ve kokteylin ardından söyleşilere geçilecek. 17 Aralık akşamı okurlarla yazarları buluşturacak etkinliklerle başlayacak Kitap Günleri hafta sonu da devam edecek. Etkinliklere katılım herkese açık ve tamamen ücretsiz.

50’DEN FAZLA YAYINEVİ KATILIYOR

50’den fazla yayınevinin katıldığı Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri’nde sanat ve edebiyat dünyasının değerli isimleri söyleşi, imza günleri, atölye çalışmaları, saydam gösteriler ve dinletiler ile Kadıköylülerle buluşacak. Vural Savaş, Muazzez İlmiye Çığ, Cüneyt Akalın, Nail Güreli, Feyza Hepçilingirler, Faroz Ahmad, Eşber Yağmurdereli gibi pek çok önemli isim kitaplarını imzalayacak, söyleşilerde okurlarının sorularını yanıtlayacak.

BİN KÜTÜPHANEYE KİTAP DESTEĞİ

Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri’nin başlıca hedefi ihtiyacı olan kütüphanelere yeni kitaplar kazandırmak ya da olmayan yerlerde kütüphane kurmak. Bugüne kadar gerçekleştirilen Kitap Günleri etkinlikleri sayesinde Kadıköy Belediyesi’nin aile danışma merkezleri, Yeni Sahra ve Kayışdağı ilçelerinde 2 kütüphane kurdu ve 2 kütüphaneye de toplamda on bin kitap kazandırdı. Maltepe Cezaevi’ne 2000 kitap ve Bitlis İlköğretim Okulu’na 2000 kitap desteği verildi. Proje Koordinatörü Asuman Ermurat, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri işbirliği ile dördüncüsünü gerçekleştirdikleri organizasyonun bu yılki ayağının daha küçük bir çekirdek kadro ile yoğun çalışmalar sonucunda hayata geçirildiğini, ancak Kadıköy’e yakışan hedefe ulaşma çabasının her yorgunluğa değdiğini belirtiyor. Ermurat sözlerine şöyle devam ediyor:
“Kadıköy, okuyucu kitlesi fazla olan bir ilçe. Şairi, yazarı, ressamı ile her dalda sanatını icra edenlere her dönemde kucak açmış bu ilçeye yakışır bir etkinlik gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Geçen yıl yaşananlar bizi öylesine mutlu etti ki, tüm zorluklarına rağmen bu yıl ve her yıl bu etkinliği gerçekleştirme sosyal sorumluluğu içinde gördük kendimizi. Genç kuşaklara edebiyatı, şiiri ve sanatı sevdirebilme çabası içersindeyiz. Katılımın beklediğimizin üzerinde olduğunu memnuniyetle ifade etmeliyim. Bu da bizi teşvik eden bir nokta. Umarım daha uzun yıllar Kadıköy Kitap Günleri’nde hep birlikte olabiliriz.”

Üç gün boyunca düzenlenecek etkinliklerden bazıları şöyle:

17 ARALIK CUMA

-14.00–15.00 Kadıköy’ün Dünü Bugünü ve Sosyal Dokunun Değişimi
Yönetici: Nail Güreli (Gazeteci-Yazar)
Katılımcılar: Zeki Sözer (Gazeteci) Zeki Yılmaz (Öğretmen), Müfit Ekdal (Doktor), Nilgün Canpolat (Şehir Plancısı), Mustafa Çakır (Sosyal Hizmetler İl Mdr.Yardımcısı)
Hazırlayan: Kent Konseyi Sosyal Hizmetler ve Kent Yoksulluğu Çalışma Grubu

-16.45–17.45 Aşkın Diyalektiği
Konuşmacı: Afşar Timuçin
Hazırlayan: Bulut yayınları

18 ARALIK CUMARTESİ

-14.00–15.00 Türkiye ve Karanlık Savaş
Konuşmacı: Barış Doster
Hazırlayan: Bizim Kitaplar Yayınları

-15.00–16.00 ‘Şair Hasan Helimişi’ Barkovizyon Gösterisi
Konuşmacı: Nükhet Eren
Hazırlayan: Başka Yerler Yayıncılık

-16.00–17.30 ‘Gençlikle Kitap Köprüsü’
Yöneten: Niyazi Yaşar
Konuşmacılar: Feyza Hepçilingirler, Eşber Yağmurdereli
Hazırlayan: Cemal Süreyya Derneği

19 ARALIK PAZAR

-15.00–17.00 Şairlerin Şiir Atışması
Şairler: Mazlum Zengin, Aliye Budak, Devrani Fecri Şair, Şehmuz Çakı Hüseyin Gedik, Nurdane Diken, İbrahim Çoşar, Fatma Biber
Hazırlayan ve yöneten: Mürsel Adıgüzel
Anadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneği Bşk.( Kanes Yayınları)

-14.00 -15.00 Arife Kalender ile Şiirde 40 Yıl
Konuşmacılar: Gülce Başer, Arife Kalender
Hazırlayan: Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi


ARŞİV