Kadıköy'de fıstıktan Atatürk portresi

Ressam Nilay Gündüz’ün fıstık kabuklarıyla yaptığı, Bahariye’deki fıstık dükkânının önünde sergilenen Atatürk ve silah arkadaşlarının portresi, dikkatleri üzerine topladı.

02 Ocak 2014 - 10:47
 
Harika Şebnem KARABIYIK
 
Evsel atıklardan  yaptığı resimlerle tanınan Gaziantepli ressam Nilay Gündüz’ün 2009 yılında yaptığı Atatürk ve silah arkadaşlarının portresi, 19-22 Aralık tarihleri arasında   Kadıköy Bahariye’deki “Fıstık Gibi” adlı dükkânın önünde sergilendi.
Gündüz, bu fikrin Fıstık A.Ş. Genel Müdürü Ali Bingöl Yaşar’dan çıktığını ve bunun üzerine hemen çalışmalara başladığını söyledi. Yaklaşık 100 kilogram antep fıstığı kabuğunun ve organik boyaların kullanıldığı portrenin yapının 9 ay sürdüğünü anlatan Gündüz, “Bu çalışma neticede bir mozaik çalışması, mozaik stilini Antep fıstığına uyarlamak bir hayli zordu. Portre, 4. Uluslararası Irak Fuarı’nda sergilendi, ikinci defa ise Kadıköy’de sergileniyor. Kadıköy’e özel. Başka hiçbir semtte sergilenmeyecek. Yoldan geçen herkesin odaklandığı bu tablo çevreden oldukça ilgi gördü ve beğeni aldı. Karşısına geçip alkışlayanlar, nazar boncuğu takanlar, hatta görünce ağlayanlar bile oldu. Ben de çok gururlu ve mutluyum, herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Atatürk ve silah arkadaşlarının portresi, 22 Aralık’ta Gaziantep’e gönderildi.

ARŞİV