Kadıköy'de Nehirlere Özgürlük Günleri

Son Irmak Doğa ve Sanat Derneği’nin öncülüğünde bir araya gelen çevre örgütleri ve kültür merkezleri Kadıköy’de ‘Nehirlere Özgürlük Günleri’ düzenliyor. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde 3 gün sürecek

05 Kasım 2010 - 13:27

Kadıköy’de Nehirlere Özgürlük Günleri

Son Irmak Doğa ve Sanat Derneği’nin öncülüğünde bir araya gelen çevre örgütleri ve kültür merkezleri Kadıköy’de ‘Nehirlere Özgürlük Günleri’ düzenliyor. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde 3 gün sürecek etkinlikler kapsamında konserler, paneller, film gösterimleri düzenlenecek, sergiler açılacak.


Türkiye’nin birçok doğal güzelliği barajlara kurban edilirken, hidroelektrik santraller ve barajlara karşı yürütülen mücadele de büyüyor. Halkın tepkisi ve mahkemelerin verdiği kararlarla Rize İkizdere ve Dersim Munzur bölgelerine yapan hidroelektrik santrallerin yapımı şimdilik durduruldu. Ancak hâlâ baraj ve HES tehlikesi altında bulunan dereler ve vadiler var. Çevre örgütleri ve sanatçılar bu bölgelere ve özellikle de LOÇ Vadisi’ne dikkat çekmek amacıyla “Nehirlere Özgürlük Günleri” düzenliyor.
Son Irmak Doğa ve Sanat Derneği, 5–6–7 Kasım günlerinde Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde “Nehirlere Özgürlük” etkinlikleri kapsamında Karadeniz İsyandadır Platformu (KİP), Mimhane, NHKM ve LOÇ Vadisi Kurtarma Platformu ile birlikte LOÇ Vadisi’ne ithafen konserler, direniş belgeselleri gösterimi, fotoğraf sergisi, pantomim gösterisi ve panelden oluşan bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.
Nehirlerin özgürce akması için destek olmak isteyen herkes bu etkinliklere davetli. Etkinlikler boyunca açılacak stantlardan da destek amacıyla “sarı yazma” satılacak.
Nehirlere Özgürlük Günleri’nin programı şöyle:
-5 Kasım Cuma
19:00 Fotoğraf Sergisi "Nehirlere Özgürlük"
19:30 Açılış ve Belgesel gösterimi-Suyun Gözü 28’ (Yuvarlakçay)
20:30 Konser-Son Irmak Caz Kuartet
21:15 Konser-Taner Öngür - Serap Yağız
-6 Kasım Cumartesi
18:00 Belgesel gösterimi-Vatandaş Mustafa 41’ (Fırtına Deresi)
-19:00 Pantomim Gösterisi-Haş iki O (Mimhane)
-19:45 Konser-Son Irmak Çigan Orkestrası
-20:00 Konser-Gitar-Keman Düo, Sevcan Tahtacı & Utku Barış Andaç
-20:15 Konser-Samsara İstanbul (Etnik Müzik)
-7 Kasım Pazar
16:00 Panel- “Halkımızın, Ülkemizin, Nehirlerimizin Geleceği”
Ahmet Atalık (Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı)
Uğur Ateş Koç (EMO’dan İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkan Yrd.)
Tahir Öngür (Jeoloji Yüksek Mühendisi)
Erdinç Ay ( LOÇ Vadisi Koruma Kurulu adına)
19:00 Konser - Celteast (Celt Müzikleri)

Semra ÇELEBİ
 


ARŞİV