Kadıköy'de operalı geceler…

Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 2- 16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak

30 Haziran 2016 - 15:09
Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 2- 16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Şef Borislav Ivanov’un yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın gerçekleştireceği Gala Konseri ile başlayacak olan ve toplamda 11 etkinliğin gerçekleştirileceği festival kapsamında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda şu 8 temsil olacak;
■ Tolga Taviş’in bestesi “Hekimoğlu Operası” sahnelenecek. Samsun Devlet ve Opera Balesi tarafından sahnelenen ve rejisini Figen Ayhan Karakelle’nin üstlendiği iki perdelik eser, küçük yaşta babasını kaybeden ve haksızlıklara karşı verdiği mücadeleleriyle halk kahramanı haline gelen Hekimoğlu’nu anlatıyor. (5 Temmuz Salı/20.00)
■ Ankara Devlet Opera ve Balesi, 5 Tango’s ve Entre Dos adlı baleleri sahneleyecek. (8 Temmuz Cuma/20.00)
■ Vladimir Malakhov’un jüri başkanı olduğu Bale Yarışması’nın ‘küçükler’ yarı finali ücretsiz olarak izlenebilecek. (9 Temmuz Cumartesi/20.00)
■ Vladimir Malakhov’un jüri başkanı olduğu Bale Yarışması’nın ‘büyükler’ yarı finali ücretsiz olarak izlenebilecek.  (10 Temmuz Pazar/20.00)
■ Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Danzon’; İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Birimi (MDTist) ‘Mantra’ ve İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Dansın Rengi’ baleleri sahnelenecek. (11 Temmuz Pazartesi/20.00)
■ Bale Yarışması’nın finali ücretsiz olarak yapılacak. (12 Temmuz Salı/20.00)
vBale Yarışması’nın final töreni ve gala gecesi gerçekleştirilecek. (13 Temmuz Çarşamba/20.00)
■ Festivalin kapanışı, Mehmet Balkan’ın sahneye koyduğu, Mozart’ın “Zaide” operasıyla gerçekleşecek. İki perdelik opera eseri, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. (16 Temmuz Cumartesi/20.00)
Detaylar ve bilet almak için; www.istanbuloperafestival.gov.tr

ARŞİV