Kadıköy'de tiyatro keyfi başlıyor!

17 Ağustos’ta başlayacak olan festival kapsamında özel tiyatroların sahneleyeceği 19 oyun ücretsiz izlenecek.

02 Ağustos 2013 - 11:41
 
Semra ÇELEBİ
11. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, 17 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Çocuk Tiyatroları Festivali’nin ardından başlayan Ramazan ayı ve bayramı nedeniyle geçen yıllara göre daha geç başlayacak olan festivalde 19 gün boyunca her akşam bir tiyatro oyunu sahnelenecek. Sezon boyunca salonlarda sahnelenen özel tiyatrolar, açıkhavada ücretsiz olarak Kadıköylülerle buluşacak.
Festival 11. yılında açılışı, Süheyl&Behzat Uygur kardeşlerin “Hasta Etme Adamı” oyunuyla yapıyor. Sağlık sistemindeki gelişmeleri, yenilikleri hicveden skeçlerden oluşan komediyi genç tiyatrocu Akel Bonfil yazdı ve yönetti. Süheyl ve Behzat Uygur’la yaptığımız bir röportajda ikili tam bir kara mizah olan oyunla ilgili şunları söylemişti: “Aslında doktorlara yönelik şiddetten yola çıktık. Tam bir kara mizah. Tabi ki babamla (Nejat Uygur) birlikte altı yıl hastanelerde olmamız ve gözlemlerimiz de çok etkili oldu bu oyunda.”
11. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali’nin kapanış oyunu ise usta oyuncu Genco Erkal’ın kabare olarak sahneye koyduğu “Ben Bertolt Brecht” olacak. Son dönemde öne çıkan, izleyicilerden ve eleştirmenlerden övgüler alan oyunda ustaya Tülay Günal eşlik ediyor. Yiğit Özatalay ise ikiliye piyanosuyla ses veriyor. Brecht’in gözünden insan ilişkilerinin, dünya düzeni üstüne aykırı düşüncelerin, savaş ve barış konularının müzikal kabare ile anlatıldığı oyunla festival sona erecek.
 
TÜM OYUNLAR ÜCRETSİZ!
Her yıl, festivale başvuran tiyatro gruplarının da, izleyici sayısının da arttığı festivalde bu yıl 19 oyunu yıldızların altında izleme şansımız olacak. Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilen Tiyatro Festivali’inin programında; İstanbul Kumpanyası “İstanbul ve Aşk”, Kartal Sanat Tiyatrosu “Bir Çift Yün Çorap”, Tiyatro Kare “Aşka 103 Adım”, Metin Zakoğlu Tiyatrosu “Herkes mi Aldatır?”, Tiyatro Şenay “Sevme Yanarsın”, Samsun Sanat Tiyatrosu “Aşk Olsun Sana Çocuk”, Tuncay Özinel Tiyatrosu “Padişahım Çok Yaşa”, Tiyatro Akla Kara “Patron Kim?”, Ali Erdoğan Kabare Dev Aynası “Bize Bir Haller Oldu”, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu “Çocuğum”, İstanbul Halk Tiyatrosu “Bezirgan”, Volkan Severcan Tiyatrosu “İyi Aile Çocuğu”, Duru Tiyatro “Nafile Dünya”, Sadri Alışık Tiyatrosu “Yatak Odası Diyalogları”, Perdeci Oyuncuları “Adalet Sizsiniz”, Nazım Oyuncuları “Onlar Ki”, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu “Asi Kuş” oyunuyla yer alıyor.
17 Ağustos - 4 Eylül günleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da her akşam saat 21.00’de başlayacak oyunları ücretsiz izleyebilmek için erkenden kuyruğa girmek gerekiyor!
 


ARŞİV