Kadıköy'de yeni bir Fotoğraf Merkezi

FotoAmele Fotoğraf Grubu kurucuları Kadıköy Fotoğraf Merkezi’ni açtı. Temel ve ileri fotoğraf eğitimlerinin yanı sıra, sergiler, söyleşiler, fotoğraf danışmanlığı gibi hizmetlerin de verileceği...

24 Mayıs 2011 - 12:10

FotoAmele Fotoğraf Grubu kurucuları Kadıköy Fotoğraf Merkezi’ni açtı. Temel ve ileri fotoğraf eğitimlerinin yanı sıra, sergiler, söyleşiler, fotoğraf danışmanlığı gibi hizmetlerin de verileceği Fotoğraf Merkezi, fotoğraf meraklılarının da uğrak yeri olacak.

Kadıköy Fotoğraf Merkezi’nde temel fotoğraf eğitimleri 17 Mayıs Salı günü başlıyor. Kadıköy Fotoğraf Günleri Genel Koordinatörü Ayşe Küçükkurt tarafından verilecek olan fotoğraf eğitimleri sonunda, kursiyerler, FotoAmele Fotoğraf Grubu’na katılarak Merkez’den birçok hizmeti ücretsiz olarak alabilecekler.
Temel eğitimi alıp fotoğraf sanatında ilerlemeyi hedefleyenlere editörlük hizmeti verecek olan merkez, aynı zamanda galeri bulamadığı için sergi açamayan amatör sanatçılara da destek olacak. Galeriyi amatör sanatçıların kullanmasına izin verecek. Bunun için galeriye eserlerinin bulunduğu bir CD ve özgeçmiş ile müracaat edilmesi yeterli olacak. Portfolyosu değerlendirilen amatörler galeri için ücret ödemeden sergi açabilecekler.

HİKÂYESİ OLAN FOTOĞRAFLAR KONUŞACAK
Her fotoğrafın bir hikâyesi olması gerektiği düşüncesi ile yola çıkan Kadıköy Fotoğraf Merkezi yöneticileri temel fotoğraf eğimi almış, fotoğraf sanatına gönül vermiş, kendini bu sanat dalında geliştirmeyi hedefleyen tüm fotoğraf severlerin katılabileceği “Hikâyesi Olan Fotoğraf Semineri” düzenleyecek. Seminer başlangıcında katılımcılarla bir araya gelinerek bir konu ve süre belirlenecek. Ayda birkaç defa bir araya gelecek olan katılımcılar seminer eğitmeni ile beraber belirlenen konuya yönelik çektikleri fotoğrafları değerlendirecekler. Seminer sonunda ise seçilen fotoğraflardan slayt gösterisi hazırlanıp, sergi açılacak.
Kadıköy Fotoğraf Merkezi 6–14 yaş arasındaki çocuklar için de sanat atölyeleri düzenliyor. Bunların başında 6–9 yaş arasındaki çocuklarla fotoğraf atölyeleri geliyor. Dijital kompakt makineler ile gerçekleştirilecek olan bu atölye çalışması sonunda çocuklar için bir de sergi açılacak. Çocukların sanata olan ilgilerinin artması için farklı projeler zamanla hayata geçirilecek.
Tel: 0216 405 22 62
 


ARŞİV