Kadıköy'de yeni bir sanat atölyesi: SENCİDE

Kadıköy Şaşkınbakkal’da açılan Sencide Sanat Atölyesi, tezhipten minyatüre çizim sanatıyla ilgili birçok alanda eğitim veriyor.

12 Mayıs 2011 - 15:05

Kadıköy Şaşkınbakkal’da açılan Sencide Sanat Atölyesi, tezhipten minyatüre çizim sanatıyla ilgili birçok alanda eğitim veriyor.

Sencide Sanat Atölyesi, Şaşkınbakkal Çınardibi Bilim Sokak’ta açıldı. Tezhib – Hat – Minyatür- Kaligrafi – Kalemişi – Bilimsel Bitki Çizimi ve Osmanlı Türkçesi konulu sanat alanlarında faaliyet gösterecek sanat atölyesinde, öncelikle Tezhib ve Bilimsel Bitki Çizimi dersleri verilmeye başlandı. Diğer alanlarda da ön kayıtlar devam ediyor.
Sencide Sanat Atölyesi’nin açılışında, sanatın bu dalları ile ilgilenen birçok kişi mini sergiyi de görme fırsatı elde etti. Sergide, Atölye yönetmenleri Oya Güray’ın tezhib, Harun Yılmaz’ın tezhib, minyatür ve kalemişi eserleri, Proje Grubundan Aytül Gençay, Züheyra Ergül, Sevcan Yardım ve Maria Orduluoğlu’nun tezhib eserleri beğeni ile izlendi.
Açılışta, Mimar Sinan Üniversitesi Kalemişi Öğretim Görevlisi Kaya Üçer, Sakarya Üniversitesi Dekan Yardımcısı Hülya Doğru, Diş Hekimi ve Basketbol Milli Takımı’nın eski kaptanı Prof. Dr. Erdal Poyrazoğlu, Güneydoğu Bölge İdare Mahkemesi’nin eski başkanı Yurtman Toksöz, Hattat Ceyhun Oydem ve Kaligrafi Sanatçısı Hanifi Özbek göze çarpan ünlü isimlerdi.
www.sencidesanat.weebly.com
Tel: 0216 360 37 42


ARŞİV