Kadıköy'de YILBAŞI sergileri

Kadıköy’deki sanat galerileri yeni yıla yepyeni ve farklı sergilerle giriyor. Porselenden gümüşe, yağlıboyadan suluboyaya onlarca eserin olduğu sergiler Kadıköylüleri bekliyor.

26 Aralık 2013 - 08:31
 
Semra ÇELEBİ
 
Kadıköy’de her gün sayısı artan sanat galerileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Yılbaşı Sergileri” ile sanatseverlere keyifli bir yeni yıl etkinliği sunuyor. Biz de okurlarımız için, bize ulaşan Yılbaşı sergilerini derledik.
İşte Aralık 2013’ten Ocak 2014’e kadar devam eden Kadıköy sergileri:
 
“ÖLÜMSÜZ VE KIRILGAN” YILBAŞI SERGİSİ 
Düş Yolcusu Sanat Durağı’nın geleneksel hale getirdiği Yılbaşı Karma Sergisi, bu yıl farklı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. “Ölümsüz ve Kırılgan” ismini taşıyan karma sergide, ressamların bir araya gelerek, desenlerini porselen tabaklara sır üstü dekor olarak uyguladığı tabakları görebilirsiniz. Sergi 3 Ocak 2014 tarihine kadar Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı’nda görülebilir.
Sergide eserleri bulunan sanatçılar şöyle: Arzu Kılıçdoğan, Aslıhan Kaplan Bayrak, Aysu Koçak, Eser Güray, Hande Işınsu, Işıl Dural, Mesut Eren, Öznur Eren, Rıza Savaş, Sinem Çalış, Soner Çakmak, Şerif Günyar, Türkmen Alkan, Ümit Erzurumlu, Zehra Başaran.
www.dusyolcususanatduragi.com
 
YENİ YIL KARMA SERGİSİ
Ürün Sanat Galerisi’nde Yeni Yıl Karma Sergisi izlenebilir. 21 Ocak’a kadar devam edecek olan sergide Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mehmet Pesen, Ruzin Gerçin gibi aramızda olmayan resim ustalarının yanı sıra Saim Dursun, Sedef Yılmabaşar Ertugan, Canan Bilge ve Çiler Belen’in de çalışmaları ve de Leyla Tekbulut’un takılabilir gümüş heykelcikleri yer alıyor.
Ürün Sanat Galerisi’nin de Caddebostan’da olduğunu hatırlatalım.
 
NATALİ AYDAR - MÜCELLA AŞKAN “KARMAKARIŞIK 2”
Natali Aydar ve Mücella Aşkan’ın  “Karma Karışık 2” adlı resim sergisi Hobi Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 21 Aralık’ta açılan sergi, 31 Aralık 2013’e kadar ziyaret edilebilecek. Doğa, insan ve çiçek temalarına dayalı sergide sanatçıların 50 adet suluboya ve pastel çalışmaları yer alıyor. Hobi Sanat Merkezi Göztepe’de.
Tel: 0216 565 35 72
 
BURHAN ÖZER “E L V İ N” SULUBOYA RESİM SERGİSİ
Suadiye Monet Sanat’ta Burhan Özer’in “Elvin” Suluboya Resim Sergisi 14 Aralık Cumartesi günü açıldı. Sanatseverin yoğun ilgiyle karşıladığı sergide sanatçının 40 adet eseri bulunuyor. Sergi 14 Ocak’a kadar görülebilir.
YILBAŞI KARMA SERGİSİ
Bahariye Sanat Galerisi’nde düzenlenen ‘Yılbaşı Karma Sergisi’ birçok sanatçının katılımıyla 26 Aralık Perşembe günü açıldı. Sergide Ayfer Akbaşoğlu, Aynur Sencan, Ayşe Güneş, Devrim Erbil, Elif Karadayı, Ferzan Özgürer, Güner Gültekin, Hadiye Aldıkaçtı, Halim Çeliker, Meltem Karakuyu, Mualla Soğancı, Nur Ulubil, Oya Dirik, Özcan Allahverdi, Recep Usta, Şafak Işılay, Şencan Gül, Ümit Gezgin, Yeliz Ural, Ziynet Özdoğan, Z. Nuray Atasagun’un eserleri yer alıyor.
Sergide pek çok sanatsal obje, izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Ailesine ve sevdiklerine değerli ve kalıcı bir hediye vermek isteyenlerin aradıklarını bulacakları bu yılbaşı sergisi 9 Ocak’a kadar devam edecek.
 
LEYLA İKİZLER “SIRADIŞI TASARIM VE AKSESUARLAR” SERGİSİ
Gazi Osmanpaşa döneminin örgü takı dizaynı günümüze yansıyan modelleriyle her nesle hitap eden çeşitli aksesuarlarla Leyla İkizler’in “Sıradışı tasarımlar ve aksesuarlar” sergisinde. Yılbaşı hediyesi için de güzel bir alternatif olan takı ve aksesuarlar, 30 Aralık’a kadar Kozyatağı Kültür Merkezi B Sanat Galerisi’nde görülebilir.

ARŞİV