KADIKÖY'DEN   TİYATRO Vanya Dayı Sahnelediği 15

KADIKÖY'DEN TİYATRO Vanya Dayı Sahnelediği 15 oyunu, 49 ödülle değerlendirilen ve sürekli olarak ülkemizde önceden sahnelenmemiş oyunları izleyiciyle buluşturan Tiyatro Stüdyosu, 20. yılında ilk...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

Vanya Dayı
Sahnelediği 15 oyunu, 49 ödülle değerlendirilen ve sürekli olarak ülkemizde önceden sahnelenmemiş oyunları izleyiciyle buluşturan Tiyatro Stüdyosu, 20. yılında ilk kez bir yakın klasik oyunu Anton Çehov'un bir yapıtını, yazarın 150. doğum yıldönümünde sahneliyor. Oyun, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
Vanya Dayı, 3 Haziran Cuma günü ise Kadıköy Belediyesi'nin Kadıköylülere bir armağanı olarak ücretsiz sahnelenecek. Davetiyelerinizi ayırtmayı unutmayın!
www.kkm.gen.tr

Az Sonraaahellip;
Herkes yaşarken kendi hayatının romanını yazar yaşam biçimiyle cümlesinden yola çıkarak gazeteciler, magazinciler ve ünlüler arasındaki ilişkileri anlatan bir güldürü! Magazinciler kendilerini ünlülerin yerine koysaydı, ünlüler magazincileri anlamaya çalışsaydı derken; ortalık birden karışıyor ve kimin haklı olduğuna seyirciler karar veriyor. Birbirinden çok farklı yaşamlar sorgulanıyor Az Sonraaa da, herkes kendini, ötekinin tuttuğu aynada görsün ve değişsin diye... Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyunu, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.ckm.gen.tr

Dayağımı Yer Misiniz?
Kadıköy Kent Konseyi Tiyatro Grubu Dayağımı Yer Misiniz? adlı oyunu sahneliyor. Ali Erdoğan'ın yazıp yönettiği oyun, 28 Mayıs 15.00'te Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
www.kkm.gen.tr

Başka Kapıya
Ali Erdoğan'ın Başka Kapıya adlı oyunu Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye devam ediyor. 28 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da sahnelenecek oyun, üstat Âşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor.
www.bmkm.gen.tr

İspinozlar
Mehmet Bayazıd Lisesi Tiyatro Kulübü ve Barış Manço Kültür Merkezi işbirliğiyle sahneye konan İspinozlar, Orhan Kemal'in bir öyküsüne dayanıyor. Enver Yılmaz'ın yönettiği oyunda yoksul bir göçmen ailesinin yaşamı, umutları, hayalleri sergileniyor. Bu ailenin karşısına karaborsacılık ve vurgunculukla zengin olmuş bir memur eskisi ve ailesi çıkar. Bu kez kurtuluş umutları, bu zengin ailenin, hastalıklı ve çirkin kızı Hülya'dır.
Lise öğrencilerinin oynadığı İspinozlar, 27 Mayıs Cuma günü saat 13.30'da, 1 ve 2 Haziran günleri ise 19.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

Yarası Olana Bizim Hastane
Başhekim Nurettin yurt dışındayken yardımcısı Fahrettin ve sekreteri Yeşim hastaneyi savsaklamıştır. Hastaneye Sağlık Bakanlığı'ndan teftişe gelineceğini öğrenen Nurettin panik içine girer. Nurettin, hastaneye yatmaya gelen emekli edebiyat hocasını müfettiş sanır. Özel bir akıl hastanesinde geçen komik ilişkilerle, günümüz Türkiye'sinde yaşananlara komedi perspektifi ile göndermeler içeren iki saatlik bir komedi. Yıldızlar Tiyatro Topluluğu'nun sahneye koyduğu oyunu 27 Mayıs Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi BMKM'de izleyebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

Ömürsün Doktor
Anton Çehov'un öykülerinden oluşan Ömürsün Doktor oyunu, Büyülü Sahne tarafından sahneleniyor. Kubilay Zerener'in yönettiği oyun, değişik öykülerde Çehov'un hayatın içinden çıkmış renkli karakterleri eşliğinde yapılan keyifli bir tiyatro yolculuğu... Oyun 29 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde olacak.
www.kkm.gen.tr

Ödenmeyecek Ödemiyoruz
Bütün bir mahalle tarafından yağmalanan bir süpermarketin ardından polisin bütün mahalleyi kuşatıp ev ev arama yapmasını anlatan ve bu arama sırasında o mahalledeki iki işçi ailesinin başından geçen olayları konu alan Ödenmeyecek Ödemiyoruz kovalamacanın hiç bitmediği, keyifli, komedili bir oyun. Ünlü yazar Dairo Fo'nun kaleme aldığı oyunu Kadıköy Tiyatrom grubu sahneliyor. Oyun 29 Mayıs Pazar günü saat 18.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

Yüksek Derece
Tiyatro Ti tarafından sahnelenen Yüksek Derece belirsiz bir mekânda, belirsiz bir zamanda geçiyor. Turgay Doğan'ın yazıp yönettiği oyun, 30 Mayıs Salı günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

İçsel Devinim
Gelişim Sanat Oyuncuları, İçsel Devinim adlı psikolojik-gerilim türü oyunuyla ilk kez seyircilerle buluşacak. Cenk Korkmaz'ın eseri, akıl hastanesindeki 5 farklı kadının yaşadığı travmaları konu alıyor. Bu beş kadının travmalarının çıkış noktalarını, hayatlarının nasıl kâbusa çevrildiğini ve içinden çıkılamaz bir hale dönüştüğünü gözler önüne seriyor. lsquo;Kimi zaman kontrolden çıkabiliriz' alt başlığını taşıyan oyun, 31 Mayıs Salı günü saat 20:30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
www.bmkm.gen.tr

KONSER

Sonbahar Kumpanya
Yönetmen Özcan Alper'in bol ödüllü filmi Sonbahar'ın ödüllü müziğini yapan müzisyenlerin çekirdek kadrosunu oluşturduğu Sonbahar Kumpanya, 30 Mayıs Pazartesi saat 20.30'da Oyun Atölyesi'nde bir konser veriyor. Topluluk Doğu Karadeniz, Kafkas coğrafyalarının ve ülkemizin hüzünlü siyasal ikliminin sesinin izini sürüyor.
Tel: 0 216 345 39 39

Kadıköy Belediyesi Halk Müziği Korosu
Kadıköy Belediyesi Halk Müziği Korosu, Karadeniz, Azeri, Doğu, Orta Anadolu ve Ege(Zeybek) ezgilerini solo ağırlıklı olarak Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde 1 Haziran Çarşamba günü 20.30'da izleyicilerle paylaşacak. Etkinlik İTÜ Devlet Konservatuarı Halk Müziği Anabilimdalı Başkanı Taşkın Doğanışık şefliğinde düzenleniyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğe tüm Kadıköylüler davetli!

Taylan Erler Jazz Quartet
Caz hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı! Taylan Erler Jazz Quartet'in Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki Performanslarında caz, hızlı akıp giden hayatın içinde açılan sakin ve dinlendirici bir dünya gibidir. Taylan Erler Jazz Quartet, vokal ve trompette Taylan Erler, davulda Mehmet Yüzgeç, piyanoda Ayhan Yavaş, basta Cüneyt Saka, trombonda Didem Yılmaz ile ragtime, swing, blues ve New Orleans stilini günümüze taşıyor. Konser 28 Mayıs Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.
www.ckm.gen.tr

OPERA

Dido ve Aeneas
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, Dido ve Aeneas operasına ev sahipliği yapıyor. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın sahneleyeceği opera, 27 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00'de.
www.sureyyaoperasi.org


BALE


İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın bale gösterisi 31 Mayıs Salı akşamı 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda izlenebilir.
www.sureyyaoperasi.org

SÖYLEŞİ

Emre Kongar İçimizdeki Zalim
Prof. Dr. Emre Kongar, bir toplumbilimci duyarlığıyla hem bireysel dünyamızda hem de toplumsal yaşamın derinliklerinde bu kez zalim in izini sürüyor. Psikolojinin ve sosyolojinin kesişme noktalarında karşımıza çıkan zulüm kavramını, günümüzün toplumsal olguları açısından yorumlayan Kongar, bireysel ve toplumsal gelişmemize yönelik yepyeni bir bakış açısı getiriyor.
Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin davetiyle Caddebostan Kültür Merkezi'nin konuğu olacak Prof. Dr. Emre Kongar'ın İçimizdeki Zalim söyleşisi 28 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'te başlıyor.
www.ckm.gen.tr

SERGİ

Hayriye Kuran Resim Sergisi
Hayriye Kuran'ın kişisel resim sergisi 29 Mayıs Pazar günü saat 15.00'te Kadıköy Belediye Başkanlığı Giriş Fuayesi'nde açılıyor. Gelemeyenler için ikinci açılış 1 Haziran Çarşamba günü saat 17.00'de yapılacak. Sergi 3 Haziran'a kadar görülebilir.
Tel: 0216 542 50 00

Koleksiyon Sergisi
Selamiçeşme'deki Tolga Eti SanatEvi Koleksiyonu'nda yer alan Mevlut Akyıldız, Muzaffer Akyol, Şadan Bezeyiş, Tufan Dağıstanlı, Bayram Gümüş, Sait Günel, Abit Güner, Ramuş İpek, Gencay Kasapçı, Mehmet Koyunoğlu, Muhsin Kut, Fikret Otyam ve Demet Yersel'e ait resim, seramik, cam altı eserler sergileniyor. Sergi, 30 Haziran'a dek açık kalacak.
www.tolgaetigaleri.com

Türker Güneşoğlu Sergisi
Resimlerinde genellikle İstanbul'u konu edinen Türker Güneşoğlu'nun yeni sergisi, Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda açıldı. Sergi, 2 Haziran'a dek ziyaret edilebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com

Karma Takı Sergisi
Takı tasarımcısı Afitap Tufan, Moda'daki atölyesinde geçtiğimiz sezon içinde takıseverlerle yapılan dersler sonucu oluşan takıları sergiliyor. L'ea Silver Takı Tasarım Kolonisi Yıldızlar Yaza Merhaba sergisi, 4ndash;11 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilir.
Tel: 0216 414 12 18

Ressam Ercan'dan 30.Sergi
Ressam Cansen Ercan, 30. kişisel sergisini Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde açıyor. Ercan, 35 eserinin yer aldığı sergisiyle ilgili, İnsanı resim yapmaya iten nedenler, yani önce ressamın kendisiyle girdiği hesaplaşma ve yüzleşme isteği, sonra bu yüzleşmeden doğanları biriktirme dürtüsü ve nihayet biriktirdiklerini gözler önüne serme, bir anlamda izlenme isteği; yaratma güdüsünü ayakta tutar. Ortaya konan sanatçının kendi içinde çıktığı yolculukta valizine koyduklarıdır... Öznel olanın nesnel olanla çatışmasının sonucunda ortaya çıkan, kurgunun gerisinde ressamın kişisel tanıklığı resmin inandırıcılığını omuzlar... diyor. Sergi, 10 Haziran'a dek görülebilir.
www.kiziltopraksanatgalerisi.net

Egobalon Sergisi
İletişim içindeki sanatın gücüne inanan ve bu farkındalıkla bir araya gelen çeşitli disiplinlerdeki sanatçılardan oluşan 216 Düşünce ve Üretim Alanı, Sistem Arızası ve Bellek Defterleri ana başlığı altında gerçekleştirdiği sergilerden sonra Egobalon ile yine arızalardan birine çengel atıyor.
216; kendini teşhir etme sevdası, feyk kimlikler, sahici-sahte durumlar, beş dakikada sunuma hazır ikonlar, en havalı tüketim nesnesi olarak sanat, sanatçı egosu, popüler kültür bezemeleri, polemik membaları ve daha niceleri için iğneyi kendine çuvaldızı da Egobalon a batırıyor. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sergi 19 Haziran'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Dilek Demirci Resim Sergisi
Dilek Demirci Çocuklar, Ağaçlar ve Burgaz Adası resimleriyle Ürün Sanat Galerisi'nde. Sergi, 9 Haziran'a dek Ürün Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.
www.urunart.com

Öğrencilerden mezuniyet sergisi
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencileri, 2011 yılı mezuniyet sergisi açtı. Göztepe Kampüsü'ndeki sergi, 31 Mayıs'a dek açık.

Yılsonu Resim Sergisi
Kadıköy Halk Eğitimi merkezi iş birliği ile Suadiye Gönüllüevi yıl sonu resim sergisi düzenliyor. Suadiye Gönüllüevi resim kursiyerlerinin, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Münevver Özkul eğitmenliğinde oluşturdukları 2010/2011 yılı çalışmaları, 24-31 Mayıs tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

İzlenimler Kareler
Yurt içi ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergiye katılan ve önemli koleksiyonlarda eserleri yer alan Figen Batı ve Berna Erkün, son dönem çalışmalarını sergiliyor. Sergi, 24 Mayıs-2 Haziran arası Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

FOTOĞRAF GÖSTERİSİ

Kent, İnsan, Sanat ve Fotoğraf Üzerine
Murat Germen, 31 Mayıs Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Germen, Kent, İnsan, Sanat ve Fotoğraf Üzerine başlıklı söyleşi ve sunumunda birbirinden daimi olarak beslenen bu dört kavram üzerinden, son dönemlerde sergilenen ve halen yürütmekte olduğu yeni projeleriyle onların yola çıkış noktalarını tartışacak. Bu keyifli etkinliğe tüm fotoğrafseverler davetli. Etkinliğin başlama saati 19.30.
Tel: 0216 418 19 76 - 0216 418 01 74

FİLM GÖSTERİMİ

Zamansız
Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nde, 28 Mayıs Cumartesi saat 20.00-22.00 arasında genç yönetmen Mert Dikmen'in Zamansız isimli filmi gösterilecek. İlk kez izleyiciyle buluşacak filmin yönetmeni Dikmen'le gösterim sonrası kısa film üzerine bir söyleşi yapılacak.
Detaylı bilgi için; 0535 744 78 68

ÇOCUK

6. Çocuk Gözüyle Sanat Sergisi
Özel Alev İlköğretim Okulu, bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek Çocuk Gözüyle Sanat sergisiyle, öğrencilerin okul bünyesinde yaptıkları sanatsal etkinlikleri okul dışına taşıyor. Çocuklara sergi kültürünü aktarabilmeyi amaçlayan Özel Alev İlköğretim Okulu, öğrencileri tarafından yaratılan ve dünyayı onların gözlerinden yansıtan eserleri tüm sanatseverlerle paylaşacak. Sergi 26 Mayıs ndash; 2 Haziran arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

La Fonten Orman Mahkemesinde
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nun Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırlanan oyunu Yalvaç Ural'ın La Fonten Orman Mahkemesinde adlı eseri, çocuklara doğa ve hayvan sevgisi aşılıyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle ücretsiz sahnelenecek oyunu kaçırmayın! 28-29 Mayıs günleri saat 13.00'te Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu'nda.
www.ckm.gen.tr


KADIKÖY DIŞINDAN

BELGESEL

DOCUMENTARIST 2011
DOCUMENTARIST İstanbul Belgesel Günleri, 31 Mayıs - 5 Haziran 2011 tarihleri arasında belgeselseverlerle 4'üncü kez buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin bu seneki programında dünyanın önemli festivallerinden seçilmiş 80'den fazla film yer alıyor. DOCUMENTARIST'in bu yılki programı; Tükettiğimiz Dünya, İnsan Manzaraları: Portreler, Uluslararası Panaroma, Post-Komünizm Dönemi, Focus Romanya, Arap Dünyasından, Antropoloji-Belgesel, Müzik Filmleri temaları altında yer alan ve geniş bir yelpazeye uzanan filmleriyle dikkat çekiyor. Türk belgeselcilerin filmleri SİYAD Seçkisi ve Türkiye Panaroma başlıkları altında DOCUMENTARIST kapsamında izleyiciyle buluşacak. 31 Mayıs - 5 Haziran 2011 tarihlerinde gerçekleşecek festivale dünyanın dört bir köşesinden yönetmen, yapımcı, festival temsilcisi, proje sahipleri ve eğitmenlerden oluşan 40'a yakın yabancı konuk katılacak. Gösterim ve etkinlikler, Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Pera Müzesi, Cezayir Salonu, Sismanoglio Megaro ve Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü'nde (IFEA) yer alacak. Atölye, sinema dersi ve diğer yan etkinlikler ücretsiz olup festival biletleri, MyBilet üzerinden 4 TL'ye alınabilir.
http://www.documentarist.org

SERGİ

Kadıköylü sanatçının ilk sergisi
Unesco AIAP Türkiye Ulusal Komitesi Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan ve resim çalışmalarını Fenerbahçe'deki atölyesinde sürdüren sanatçı Tülin Gözükara, ilk kişisel resim sergisini açıyor. Sonsuzluk - Infınty adını taşıyan sergi, 31 Mayıs'a dek Niş Art Galeri'de izlenebilir.
Adres: Ahmet Fetgari Sok. No:22 Teşvikiye - İstanbul

Gerekli Taramalar Sergisi
İstanbul 1. Uluslararası Mizah Festivali kapsamında usta karikatürist Oğuz Aral anısına bir sergi açılıyor. Gerekli Taramalar Ailesine Kalanların İzlerinden Oğuz Aral adlı sergi, 31 Mayıs'a dek
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Tekkubbe Salonu'ndan görülebilir.
Adres: Defterdar Yokuşu No:2 Tophane Karaköy

KONSER

Sert Sessizler Genç Klasikçiler Festivali'nde
Farklı tarzların sesi Sumru Ağıryürüyen ile çalışmalarını Fransa'da sürdüren viyolonselci Anıl Eraslan'dan oluşan Sert Sessizler , 3. Uluslararası Genç Klasikçiler Festivali kapsamında 28 Mayıs 22.30'da StüdYOYO'da seyirciyle buluşuyor. Festivalin onur konuklarından olan ikili, Doğaçlama Sahnesi'ni, aynı gece sahneye çıkacak olan Türkiye'nin ilk özgür doğaçlama grubu Islak Köpek ile paylaşacak. Sert Sessizler konserde Bach'tan, Bulgar ezgilerine, bestelerden, özgür doğaçlamalara uzanan geniş bir düzlemde gezinecek.
Giriş serbest ancak 05419696001 no.lu telefondan ya da festival alanlarındaki masalardan rezervasyon yaptırmak gerekiyor.


Semra ÇELEBİ


ARŞİV