3 Rus ressamın eserlerinden oluşan sergi, geçtiğimiz hafta Kadıköy Şirketi Hayriye Sanat Galerisi’nde açıldı.
Geçtiğimiz hafta Kadıköy Şirketi Hayriye Sanat Galerisi’nde, Rusya Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği ile Rus Kültür Merkezi’nin birlikte düzenlemiş olduğu bir karma sergi açıldı.
3 Rus ressamının biraraya gelerek açtığı, 12-18 Mart tarihleri arasında devam eden “Çağdaş Rus Ressamlarının Tuvale Sanatsal Bakışı” temalı sergiye ilgi büyüktü. Basının da ilgi odağı olan serginin açılış kurdelesini, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Andrey Fedotkin ile Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal birlikte kestiler.
Rusya Başkonsolos Yardımcısı Fedotkin’in açılış konuşmasından sonra, Rusya Eğitim Kültür Derneği Başkanı Nevzat Yalçıntaş da bir konuşma yaparak iki devlet arasındaki dostuk bağlarını kuvvetlendirmeye yarayan bu tip organizasyonlara katkı verilmesinin önemine dikkat çekti. Yalçıntaş, sanatın insanları biraraya getiren önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, kültür alışverişinin milletleri daha da zengin kıldığını ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Ukrayna Federasyonu Konsolos Yardımcısı Oleksandr Kuchma, Rusya Eğitim Kültür Derneği Başkanı Nevzat Yalçıntaş ve Şirketi Hayriye Genel Müdürü Süleyman Genç’in katıldığı açılışta bariton Mesut İtku da mini bir resital sundu.
Tamamı 30 tablodan oluşan 3 ayrı konseptteki eserlerini sanatseverlerin beğesine sunan Rus ressamlar şu isimlerden oluşuyor:
Vlad GURYE: Tuval üzerine yağlıboya çalışan sanatçı özellikle renk kullanımı ve dağılımı konusunda ustalaşmış. 1967 Odessa doğumlu olan, devlet sanat okulunu 2.likle bitiren Gurye, 1985 yılından bu yana dünyanın çeşitli ülkelerinde kişisel sergiler açıyor. Ressamın değişik ülkelerde özel koleksiyonlarda eserleri bulunuyor.
Evgeny SOLODKIY: Metal üzerine değerli madenlerle resim çalışmaları dikkat çekiyor. Mimar olan sanatçı 1991 yılından bu yana Münih, Moskova, Saratov’da serbest sanatçılık yapıyor.. Şu an Helon adlı kendi dekorasyonunu yaptığ teknesinde yaşıyor.
Elekterina Kaya ZHURAVLEVA: Sergiye yağlıboya tablolarıyla katılan 3. ressam olan Zhuravleva’nın eserleri, değişik eğitim ve teknikleriyle dikkat çekiyor.