Kadıköy'e yeni fotoğraf merkezi

Kadıköy yeni bir fotoğraf merkezine kavuştu. Fotoğrafmetre Derneği, kurucuların fotoğraflarından oluşan karma fotoğraf sergisi ile açıldı.

28 Kasım 2012 - 10:54
Fotoğrafmetre Derneği, Kadıköy Söğütlüçeşme’de açıldı. Açılışa; Prof. Sabit Kalfagil, İbrahim Zaman, Nadir Ede, Zeynep Orhon Targaç, Yrd. Doç .Dr. Oktay Çolak, Nedim Sipahi, Firdevs Sayılan ve Altuğ Oymak gibi ülkemiz fotoğraf sanatının önde gelen isimleri katıldı.
“Ülkemiz fotoğraf ve sinema sanatlarına yeni bir soluk getirmeyi” hedefleyen Derneğin kuruluşuna ve sergi açılışına fotoğraf ve sinema dünyasından yoğun bir ilgi oldu. Fotoğrafmetre –Fotoğraf, Film ve Gezi Derneği; birlikte üretip, paylaşmak, gelişmek, geliştirmek isteyen fotoğraf, film ve gezi dostlarınca 27 Eylül 2012 tarihinde kuruldu.Türkiye’de fotoğraf ve sinema sanatlarını, gezi kültürünü yükseltecek her türlü sanatsal etkinliğin merkezinde ve öncüsü olmak vizyonu ile yola çıktı. Fotoğrafmetre Derneği; ticari kaygı taşımadan fotoğraf, sinema ve gezi alanlarında sinerji yaratan, fotoğraf ve sinema sanatlarının içinde olan herkesi kapsayan çalışmalar yapmayı hedefliyor.
Fotoğraf ve sinema sanatları alanında birlikte üretmek, ortak projeler gerçekleştirmek üzere yola çıkan Fotoğrafmetre Derneği, sanatsal üretimi destekleyip geliştirecek gezilere çıkacak, etkinlikler düzenleyecek. Dernek, ülkemiz kültürünün, sanatının, doğal ve tarihi varlıklarının yurt içinde ve yurt dışında her yönü ile tanıtılmasına; kaybolup gitmekte olan tarihi, doğal ve kültürel değerlerimizi belgelemeye ve korumaya; bunların toplumsal ve bilimsel açıdan değerlendirilmesini sağlamaya yönelik çalışmalar yapacak.
 
 

ARŞİV