Kadıköy'ün geçmişi, dünü, bugünü bu sergide!

“Kadıköy; Geçmişte, Dün ve Bugün” fotoğraf sergisi, Kadıköy Kültür Sanat Derneği ve Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri’nin ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldı.

05 Mayıs 2011 - 11:09

“Kadıköy; Geçmişte, Dün ve Bugün” fotoğraf sergisi, Kadıköy Kültür Sanat Derneği ve Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri’nin ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldı.


Uzun süre Berlin’de yaşayan ve Kadıköy-Kreuzberg Kardeş Şehir Dernekleri Yönetim Kurulu Üyesi olarak Almanya’da birçok başarılı etkinlikte imzası olan Serpil Aydınlı’nın Kadıköy’ün geçmişten bugüne fotoğraflarından oluşan sergisi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldı. Kadıköy Kültür Sanat Derneği ve Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri’nin ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez açılan sergide, Aydınlı’nın uzun süren araştırma ve arşiv çalışması sonucu bir araya getirdiği Kadıköy fotoğrafları bulunuyor. 19. yüzyıl ortalarında Çamlıca tepesinden çekilmiş bir Kadıköy fotoğrafıyla başlayan sergi, 2008’de Serpil Aydınlı’nın yine aynı noktadan çektiği beton binalarla dolu fotoğrafla son buluyor.
3 Mayıs Salı günü yapılan sergi açılışında görüştüğümüz Serpil Aydınlı, ilk kez 2006’da Kreuzberg’de açılan ve sonrasında gördüğü ilgi nedeniyle Berlin’in birçok farklı mekanında sergilenen fotoğraflarının nihayet Kadıköylülerle buluşmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Aydınlı sergiyle ilgili şunları söyledi: “Amacım Kadıköylülere Kadıköy’ü anlatmak değil. Kronolojik sırayla sergilediğimiz fotoğraflarda görülüyor ki Kadıköy yıllar içinde çok değişti. Amacım yeni nesillere Kadıköy’ü geçmişi, dünü ve bugünüyle tanıtmak.”
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi 3. Kat Fuaye’de açılan sergi 13 Mayıs’a kadar görülebilir.

Semra ÇELEBİ


 


ARŞİV