Kadıköy'ün ilk konser mekânı KadıköySahne açılıyor

Kültür sanatın merkezi haline gelen Kadıköy’ün en büyük eksiği, alternatif seslerin izleyiciyle buluşacağı bir konser mekânıydı ancak o eksik de 11 Ocak’ta açılacak KadıköySahne’yle tamamlanıyor!

03 Ocak 2013 - 13:03
 
Semra ÇELEBİ
 
KadıköySahne, 11 Ocak Cuma akşamı, kendilerini “7 kişiden oluşan şiirli bir lamba” olarak tanımlayan Luxus konseriyle açılıyor. Bu güzel haberi alınca, Kadıköy’ün kültür-sanat gündemini takip edenlerin heyecanlanacağını biliyoruz çünkü tiyatro, sergi, sokak konserleri, sinema gösterimleri gibi sanatın birçok dalına ev sahipliği yapan Kadıköy’ün en önemli eksiği bir konser salonunun olmamasıydı. Sevdiğimiz bir sanatçıyı ancak kafe-barlarda ya da özel olarak düzenlenen gecelerde dinleme şansı bulurduk. Tabii bir de, müzik piyasasının merkezinde olmamalarına rağmen büyük bir kesim tarafından takip edilen müzisyenler vardı ki bunlar da sadece Livane’de çıkmayı tercih ederlerdi.
Kadıköy’de 23. yılını dolduran Livane; Neşet Ertaş, Fuat Saka, Bülent Ortaçgil, Leman Sam, Gülay, Birsen Tezer, Hüsnü Arkan, Cengiz Özkan, Bayar Şahin, Erdal Güney, Jehan Barbur ve Marsis gibi birçok grup ve sanatçıyı sahnesinde ağırladı. Zaman içinde daha büyük bir sahneye ihtiyaç duyan Livane’nin kurucusu Taner Yavuzaslan, ikinci bir sahne kurma kararı aldı ve hazırlıklara başladı. 500 kişi kapasiteli KadıköySahne, kurduğu kaliteli ses ve ışık sistemi ile canlı müzik performanslarını sanatçı ve dinleyici açısından daha keyifli bir hale getirmeyi amaçlıyor. Başlangıç olarak cuma ve cumartesi geceleri açık olacak olan KadıköySahne, konserlerin yanı sıra tiyatro gruplarına, fotoğraf ve resim sergilerine de ev sahipliği yapmayı planlıyor. KadıköySahne, sanatçısı ve dinleyicisi ile sürekli iletişim halinde, yenilenmeye ve gelişmeye, her türlü öneri ve eleştiriye açık, yepyeni bir konser mekânı olmaya hazırlanıyor.
 
HALİL SEZAİ, MABEL MATİZ, PİLLİ BEBEK…

11 Ocak Cuma akşamı saat 21.00’de Luxus, Fodula ve Dj cnytymz’ın sahne alacağı bir partiyle açılacak olan KadıköySahne’nin Ocak ayı programı, müzik tutkunlarının dikkatinden kaçmayacak nitelikte.  “İncir Reçeli” adlı sinema filminde söylediği şarkılarla ünlenen Halil Sezai, KadıköySahne’nin 12 Ocak’taki konuğu olacak.  Kendi adını taşıyan 2011 çıkışlı ilk albümüyle oldukça geniş bir kitleye adını duyuran, farklı lirik yaklaşımı, sıradışı sözleri ve baş döndüren melodileriyle kısa süre içerisinde Türkiye’nin en önemli, genç kent ozanlarından biri olmayı başaran Mabel Matiz de KadıköySahne’de dinleyicileriyle buluşacak. Mabel Matiz’in konser tarihi ise 18 Ocak Cuma. 19 Ocak Cumartesi akşamı ise Behzat Ç. severlerin kaçırmayacağı bir konser var. Dizinin önemli bir hayran kitlesi olmasında yaptıkları müziklerle katkı sağlayan Pilli Bebek, 1993’te Cem Kısmet tarafından Ankara’da kuruldu. İlk albümü “Uyandırmadan” (2000) Turgut Berkes yönetiminde 1998-1999 yılarında kaydedildi. Bir yandan sahne ve konser programları devam ederken, öte yandan ilk albümün de yayımlanması Pilli Bebek dinleyicilerinin artmasını sağladı. Pilli Bebek, ikinci albümü “Olsun” (2007) ile yeni bir rock anlayışını benimsiyor ve Türkiye’nin henüz oluşmakta olan müziğine, gelecekte de değerlendirilebilir müzikal açılımlarını, özenli bir Türkçeyle sunuyor. Aynı gece, Pilli Bebek konserinin ardından Gür Akad Band, müzikseverlerle buluşacak. Ocak ayının son hafta sonu ise iki sevilen grup konser verecek. İlk albümünün ardından “Kavak Yelleri” dizisiyle gençlerin dikkatini çeken Pinhani 25 Ocak Cuma akşamı dinleyicisiyle KadıköySahne’de buluşacak. 26 Ocak Cumartesi ise mekânın konuğu Karadeniz müziğinin önemli temsilcisi Marsis olacak. 2005 yılında Kadıköy’de Korhan Özyıldız ve Ceyhun Demir tarafından kurulan grup, 2008 yılında şimdiki halini aldı. Grubun ismi Kaçkar Dağlarının yedinci büyük zirvesi olan “Marsis Dağı”ndan geliyor. Karadenize özgün etnik müzik enstrumanlarını kendi icatları olan yöntemlerle batı müziğinin içerisine yerleştiren grubun, teknik anlamdaki bu yenilikçi yaklaşımını müzikal olarak da destekleyip Karadeniz müziğinin sınırlarını zorlamak ve genişletmek gibi bir misyonu bulunuyor.  Osmanağa Mah. Osmancık Sokak’ta açılacak olan KadıköySahne’ye www.kadikoysahne.cominternet adresindenveya 0216 550 04 92 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 

ARŞİV