KADIKÖY'ÜN SAHNELERİNDE YENİ DÖNEM

: Kadıköy’ün önemli özel tiyatrolarından Duru Tiyatro ve Tiyatro Açıkça, Ekim ayında yeni döneme başlıyor....

21 Eylül 2011 - 13:49

Tiyatro sanatçısı Emre Kınay’ın kurduğu ve her sezon sahneye koyduğu oyunlarıyla ilgi çeken Duru Tiyatro, atölye çalışmalarına ve oyunları izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Oyunculuk Atölyesi’ne kayıtlar 27 Eylül’e kadar devam edecek, eğitimler Ekim ayında başlayacak. Oyunculuk Temel Eğitimi, Artikülâsyon / Şan, Mimik ve Rol Çalışmaları, Ses & Nefes & Doğaçlama Çalışmaları, Sahne Bilgisi, Yaratıcı Drama, Güzel ve Etkin Konuşma Teknikleri derslerinin verileceği atölye çalışmasının eğitmen kadrosu da oldukça zengin: Emre Kınay, Yeşim Ceren Bozoğlu, Hakan Vanlı, Cenk Sözeri, Zeyno Eracar, İlyas Odman, Cem Yanılmaz, Banu Çiçek, Coşku Cem Akkaya.

Kayıt için 0549 553 19 78 numaradan ayrıntılı bilgi alınabilir.
Bir Oyunculuk Atölyesi de ÖyküSahne’de başlıyor. 1993 yılından beri Anadolu Yakası’nın pratik ve sahne odaklı çalışmaları, oyunları ve eğitimleriyle dikkat çekenTiyatro Açıkça’da “Temel Oyunculuk Atölyeleri” 2011- 2012 sezonunu açıyor.
Tiyatro Açıkça, Kadıköy Bahariye’de kendi sahnesi olan ÖyküSahne’de, hem eğlendiren hem de geliştiren bir tiyatro deneyimine davet ediyor. Eğitimler on beş kişilik sınıflarda sürdürülüyor ve on sekiz yaşını dolduran herkes katılabiliyor.
Atölyeler sonunda tüm katılımcıların rol aldığı bir “Yıl Sonu Gösterisi” düzenleniyor ve katılımcılara “Katılım Belgesi” veriliyor. Atölyelere başvurmak için www.tiyatroacikca.com adresinde yer alan başvuru formunun doldurulması veya telefonla iletişime geçilmesi yeterli.

SEZON ‘AŞK HER YERDE’ İLE BAŞLIYOR
Özel tiyatrolar atölye çalışmalarının yanı sıra oyunlarını da sahnelemeye başlıyor. Duru Tiyatro, perdesini geçen yıl sahneye taşıdığı oyunları “Aşk Her Yerde” ile 1 Ekim Cumartesi günü açıyor. Emre Kınay’ın yönetmenliğini ve başrolünü sütlendiği oyunda Pelin Körmükçü, Sait Genay, Bahar Yanılmaz, Cem Yanılmaz rol alıyor.
Ekim ayında sahnelenecek bir başka oyunsa, yine geçtiğimiz dönem büyük ilgi gören dram- gerilim tarzındaki “Sondan Sonra”. Dennis Kelly’nin yazdığı oyunu Emre Kınay yönetiyor ve Ahu Türkpençe ile birlikte rolleri paylaşıyor. Oyun, sığınakta baş başa kalan iki insanın yaşadığı gerilimi anlatıyor.

ARŞİV