Kadıköy'ün yeni sahnesi: Tiyatro Seyirlik

Tiyatro Seyirlik yeni sezonda perdelerini Kadıköy’deki kendi sahnesinde açıyor.

08 Ocak 2014 - 13:09

Tiyatro oyuncusu ve ekranların sevilen ismi Hüseyin Avni Danyal tarafından kurulan Tiyatro Seyirlik, Kadıköy’de kendine ait yeni sahnesinde, David Tristam’ın “The Secret Lives of Henry and Alice” eserinden çevrilen “Ya Başaramazsak” adlı oyunu ile sezona iddialı bir başlangıç yapıyor.
Oyunun konusu kısaca şöyle: “Uzun yıllardır evli olan Henry ve Alice’in ilişkileri, yaşadıkları sıcak, coşkulu ve abartılı davranışlarının sayısı azalıp alışkanlıklarının sayısı artmaya başladığında bir çıkmaza doğru sürüklenir. Ortaya kızgınlıklar ve düş kırıklıkları çıkmaya başlar. Monoton giden evliliklerini sürdürmeye çalışan bu umutsuz çiftin hayallerini artık başka kadınlar ve başka erkekler süslemektedir... Kimi zaman masum, kimi zaman kışkırtıcı, kimi zamansa trajikomik fantazilerle süslü bu düşlerin tek tanığı ise kırmızı süs balığı Orca’dır.”
Evlilik ilişkilerine mizahi bir tarzla yaklaşan, seyircisine kendi ilişkilerini sorgulatarak, düş ve gerçek arasında keyifli bir yolculuk yaptıran 2 perdelik bu komediyi Gürol Tonbul yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Tayfun Çebi'nin, çevirisini Sinan Gürtunca’nın yaptığı oyunda Hüseyin Avni Danyal ve Ebru Saçar rol alıyor.
“Ya Başaramazsak” Ocak ayı boyunca Cuma ve Cumartesi günleri saat 20:30’da Bahariye Sakızgülü Sokak’taki Tiyatro Seyirlik Sahnesi’nde.
Tel: 0216 345 66 65

ARŞİV