Kadıköy’de 5 caz konseri

28. Akbank Caz Festivali kapsamında Kadıköy’ün farklı bölgelerinde 5 ayrı caz konseri yapılacak

09 Ekim 2018 - 16:13

Türkiye'nin en köklü caz festivali olan 28. Akbank Caz Festivali, bu yıl 17-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Yepyeni ritim ve renkleri içeren zengin programı ile 28. kez şehri caz haline dönüştürmeye hazırlanan festivalde, caz müziğinin önemli temsilcilerinden Jamie Cullum, Till Brönner Septet, The Bad Plus, Avishai Cohen Quartet, Tarkovsky Quartet gibi sürpriz isimler sahne alacak.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen 28. Akbank Caz Festivali 12 gün boyunca; Ustalara Saygı, Festivale Özel, Cazda İngiliz Çıkartması, Güçlü Nefesler, Caz ve Ötesi, Sihirli Eller, Fransız Rüzgârı’ndan oluşan yedi ana temanın yanında; Caz Saat, Liselerde Caz, Kampüste Caz ve Atölyeler ile toplam 11 kategoride caz severleri coşturacak.

37 AYRI MEKÂNDA 37 KONSER

28. Akbank Caz Festivali’nde, “Şehrin Caz Hali”ne uygun şekilde Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, Volkswagen Arena, The Badau, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Uniq Hall, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin de bulunduğu 37 ayrı mekânda 37 konser, 3 söyleşi, 16 atölye gerçekleştirilecek. Festival 100’den fazla müzisyeni ağırlayacak ve Kampüste Caz ile 9 farklı şehre taşınacak.

KADIKÖY’DE 5 KONSER

Festivalin Kadıköy ayağındaki konserler ise şöyle;

CEYL’AN ERTEM – AKUSTİK: Vokal tekniğiyle fark yaratarak geniş bir dinleyici kitlesi edinen ve bugüne kadar birçok başarılı albüm yayınlayan şarkıcı ve söz yazarı Ceyl’an Ertem, 2000 yılından beri sahnede seslendirdiği şarkılardan bir çeşitleme ile Akbank Caz Festivali sahnesine konuk oluyor. Bu gecede Ertem’e sahnede Ozan Musluoğlu, Serhan Erkol, Nedim Ruacan, Adem Gülşen gibi birbirinden yetenekli caz müzisyenleri eşlik edecek. Björk’ten Müzeyyen Senar’a, Erykah Badu’dan Yıldız Tilbe’ye ve kendi şarkılarına dek uzanan bu repertuar kaçmaz! (25.10.2018 PERŞEMBE 21.00 / Moda Sahnesi)

ISLANDMAN & GUESTS: Anadolu saykodelik müzik kültürünü günümüzün modern ekipmanları ve elektronik müzik hissiyatı ile ustaca harmanlayan, elektronik sesler ve telli çalgılarda Tolga Böyük, gitar ve efektlerde Erdem Başer, vurmalı çalgılarda Eralp Güven’den oluşan Islandman üçlüsü, uzun zamandır beraber sahne almakla beraber, asıl çıkışlarını 2016-2017 sezonunda yayınladıkları single ile yaptı. Grubun en bilinen çalışmalarından olan Agit, Danimarkalı plak şirketi Music for Dreams tarafından keşfedildi, sonra grubun ilk uzunçalar albümü Rest in Space yayınlandı. Birlikte stüdyo ve kayıt çalışmaları yaptığı müzisyen arkadaşlarını Akbank Caz Festivali işbirliğiyle festival sahnesine davet eden grup, Islandman’in müzik dolu dünyasını, özel konuklarıyla birlikte izleyicilere sunmaya geliyor. (26.10.2018 CUMA 22.00 / Moda Sahnesi)

• JEHAN BARBUR FEAT. FIRAT TANIŞ: Beyrut doğumlu vokal, söz yazarı, besteci ve prodüktör Jehan Barbur, bugüne kadar prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği beş başarılı albüm yayınlayarak, giderek genişleyen sadık bir dinleyici kitlesi edindi. Bir hikâye anlatıcısı olarak, çağdaş kadın ozan geleneğini sürdürme gayretiyle, albümlerinde bazı işbirlikleri dışında çoğunlukla kendi bestelerine ve şarkı sözlerine yer verdi. Bugün Türkiye’nin en parlak ve etkileyici caz vokallerinden biri olan Jehan Barbur’a Akbank Caz Festivali’ndeki bu enfes gecede aktör, yönetmen, ressam ve müzisyen Fırat Tanış eşlik edecek. (19.10.2018 CUMA 20.30 / Caddebostan Kültür Merkezi)

• BİRSEN TEZER EASTERN STANDARDS: Derinlikli vokaliyle Birsen Tezer, Türk müzik sahnesinin en etkileyici kadın seslerinden biri olarak kabul ediliyor. Bugüne kadar iki başarılı albüm yayınlayan Tezer; Erkan Oğur, Bülent Ortaçgil, İlhan Şeşen, Gürol Ağırbaş, Hüsnü Arkan ve Ediz Hafızoğlu gibi pek çok müzisyenle işbirliklerine de imza attı. Sanatçı, Akbank Caz Festivali’nde son projesi Eastern Standards ile yüzlerce yıllık Türk Sanat ve Halk Müziği eserlerini önceki projelerinde yer alan vokal ve enstrümana dayalı doğaçlama öğeleri ve günümüzün sesleri ile birleştirerek farklı bir dil oluşturmayı hedefliyor. (20.10.2018 CUMARTESİ 20.30 / Caddebostan Kültür Merkezi)

OZAN MUSLUOĞLU QUINTET: 2000’lerin başında sürdürdüğü kontrbas eğitimi boyunca, Volkan Hürsever, James Lewis ve Kürşat And gibi önemli müzisyenlerle çalışan kontrbas sanatçısı ve besteci Ozan Musluoğlu, ayrıca dünya genelinde tanınan kontrbasçılarla workshoplara katıldı. 2009’da çıkardığı ilk albümü Coincidence’tan iki yıl sonra ikinci albümü 40th Day’i yayınladı. Üçüncü albümü My Best Friends Are Pianists’i ise Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli 12 caz piyanistiyle birlikte yaptı. Ozan Musluoğlu, caz tarihinin efsaneleşmiş 9 kontrbasçısının bestelerinin yorumlandığı ve başarısını perçinleyen #nine isimli son albümünün ilk festival konseri için Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. (18.10.2018 PERŞEMBE 21.00 / The Badau –Yeldeğirmeni)


ARŞİV