Kadıköy'de denize karşı caz

İstanbul Caz Festivali’nden yayılan caz ışığı bu sene Kadıköy’ü de aydınlattı

10 Temmuz 2015 - 10:12
İstanbul Caz Festivali’nden yayılan caz ışığı bu sene Kadıköy’ü de aydınlattı

Gökçe UYGUN
22. İstanbul Caz Festivali Fenerbahçe Parkı’ndaki “Parklarda Caz” ve Kadıköy’deki “Gece Gezmesi” etkinlikleriyle Anadolu yakasına taşındı. Bu etkinliklerden ilki 4 Temmuz Cumartesi akşamı gerçekleşti. Fenerbahçe Parkı ve Fenerbahçe Khalkedon Tesislerinde düzenlenen “Parklarda Caz” konserlerinde İstanbullular yıldızlar altında denize karşı caz keyfini yaşadı. Kurulan üç ayrı sahnede dünyaca ünlü bando ve caz orkestralarıyla Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen başarılı genç cazcıları aynı etkinlikte buluştu.
Etkinliğin açılışında festivale verdiği destekten ötürü Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na plaket verildi. Sanatın her dalına destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten Nuhoğlu "Özellikle parklardaki bu tür etkinlikleri çoğaltmak istiyoruz" dedi.
Freezone Akustik Sahne, gelen herkesi dans ettirmeye kendini adamış bakır nefesli çalgı topluluğu Brassist’e ev sahipliği yaptı. Park Sahnesi’nde ise Genç Caz Yarışması’nın finalistlerinden Vocca A Capella, Can Koçlar Quartet ve The Cold Vibes sahne alıyordu. Khalkedon’da, denize sıfır bir sahneye kurulan ana sahnede ise diğer yarışma finalistleri The Roots of Jazz ile Eren Akgün Septet oldu. 
 
GECE CAZ GEZMESİ!
İstanbul Caz Festivali’nin Anadolu yakasındaki diğer etkinliği de, bu yıl festival kapsamında ilk kez düzenlen “Gece Gezmesi”ydi. 8 Temmuz Çarşamba akşamı gerçekleşen Gece Gezmesi ise müzik şenliği ruhunu Kadıköy haritasına taşıdı. Kadıköy-Moda-Yeldeğirmeni rotasında yer alan ise Kargart, Köşe, Living Room, Moda Sahnesi, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Club Quartier, All Saints Moda Kilisesi, Atölye Hangart ve Tasarım Bakkalı mekânlarında, civar müzisyenlerin ev stüdyolarında ve atölyelerde, Türkiye’den alternatif/bağımsız müzisyenler ve cazın genç temsilcilerinin katılımıyla etkinlikler, konserler yapıldı. 

ARŞİV