Kadıköy’de üç festival

Önümüzdeki günlerde Kadıköy’ün çeşitli mekanlarında yapılacak ücretsiz 3 film festivali…

22 Nisan 2019 - 12:43
  • Liseliler film çekiyor: Bizim Büyük Çaresizliğimiz isimli film ile tanınmaya başlayan, ancak 2012 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden sinemacı Seyfi Teoman anısına bir festival düzenleniyor. Seyfi Teoman 3. Liselerarası Kısa Film Yarışması, kendisi de Kadıköy’deki İstanbul Atatürk Fen Lisesi mezunu olan yönetmen Teoman anısına yapılıyor. Geçen sene İstanbul'daki liseleri kapsayan yarışma, bu yıl Türkiye'deki tüm liselere açık. Gençlerin sinema aracılığı ile sanatsal yönlerinin geliştirilmesi amacını taşıyan festival, 27 Nisan Cumartesi günü saat 15:00’te Barış Manço Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak yapılacak.
  • Metropollerdeki hayatın filmleri: Megacities-Shortdocs Uluslararası Film Festivali, 30 Nisan Salı günü saat 19:30’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılacak. Geçen seneki festivale katılan 5’er dakikalık filmler arasında ödüle değer görülen 15 kısa filmin gösterimi ücretsiz olarak yapılacak. Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan festival çerçevesinde katılımcılar, dünyadaki mega kentlerde karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerilerini içeren 5’er dakikalık kısa filmler hazırlıyor. Merkezi Paris’te bulunan organizasyonun düzenlediği festivalde İstanbul’dan katılan filmler de yer alacak.
  • Emeğin sesi beyazperdede: 14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, bu sene 1-7 Mayıs tarihleri arasında “Perdeyi aç, sesin sarsın dünyayı” sloganıyla yapılıyor. İstanbul’un dört bir yanındaki gösterim merkezlerinde,  işçiden yana emek filmleri beyazperdeye yansıyacak. Festival kapsamında Kadıköy’de Nazım Hikmet Kültür Merkezi, İstanbul Tabip Odası Kadıköy Bürosu, Kozyatağı Kültür Merkezi Caddebostan Kültür Merkezi, Kadıköy Halkevi, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Mor Mekan olmak üzere 7 mekanda toplam 52 filmin gösterimi ücretsiz yapılacak.

ARŞİV