KADIKÖY’DEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ    

KADIKÖY'DEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ -Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar Resim Sergisi Çocuk gözüyle Ata'ya, doğaya, çevreye nasıl bakıyoruz, neler görüyoruz? ...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ
-Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar Resim Sergisi
Çocuk gözüyle Ata'ya, doğaya, çevreye nasıl bakıyoruz, neler görüyoruz? temalı resim sergisi 15ndash;30 Nisan 2012 tarihleri arasında CKM Performansbir katında gezilebilir. 23 Nisan Pazartesi 16.00'dan itibaren Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin konseri ve sürpriz gösterileri de izlenebilir.
-Çocuk Operası
Sanat yönetmenliğini Opera Sanatçısı Niyazi Ölmez'in yaptığı Doğuş Üniversitesi Orkestra ve Korosu; masalları müzikle anlatıyor. Çocukları, Sihirli Flüt, Çizmeli Kedi, Arslan Kral, Fareli Köyün Kavalcısı, Bremen Mızıkacıları, Kül Kedisi, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Uyuyan Güzel, Neşeli Günler, Kırmızı Başlıklı Kız, Sihirbaz Oz, Pinokyo, Haensel ve Gratel, Kurbağa Prens'ten oluşan bütün masal kahramanlarını birarada görmeye, opera sanatını ve enstrümanlarını tanımaya davet ediyorlar. Çocuk Operası , Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla 23 Nisan Pazartesi 19.00'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak çocuklarla buluşacak.
-Popkido Çocuk Konseri
Popkido, 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 2-7 yaş grubu çocuklara özel, ücretsiz bir konser düzenliyor. 21 Nisan Cumartesi 13.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan konsere tüm çocuklar davetli!
-Mozart ve Perileri
Kurgu Mozart'ın doğumu ile başlar. Yüzyılların en büyük yeteneği Mozart doğmuştur. İlham perileri aleminin en yetkin perilerinden biri olan Periçe, Mozart'a ilham vermek için görevlendirilmiştir. Periçe son derece kibirli ve kendine güvenen bir peridir. Mozart'ın doğumunu bekleyen Periçe göreve başlamak için hazırdır fakat bir sorun vardır. Mozart
bir türlü kendisini çağırmamaktadır. Müzikal, Mozart ve Periçe arasındaki çekişme üzerine kurulmuştur. Sahne İstanbul'un sahneye koyduğu Mozart ve Perileri , 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 22 Nisan Pazar 13.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde oynanacak. Biletler 10 TL'den satışta.

-Jess Molho, Hepsi 1 İnci Yarışması
Televizyon ekranlarının sevilen ve çocuklar tarafından da ilgiyle izlenen ünlü oyuncu/sunucusu Jess Molho, Hepsi 1 İnci yarışması ile 23 Nisan'da İstanbul Optimum'da miniklerle buluşacak. 23 Nisan etkinlikleri bununla da bitmiyor; Yetenek Sizsiniz Türkiye 2012 birincisi Ali Yeşilırmak ve yetenekli köpeği Max, Optimum Outlet'lere konuk olacak.
Ayrıca, 21-24 Nisan tarihleri arasında daha birçok eğlenceli aktivite, atölye ve sürprizler Optimum'da minik ziyaretçileri bekliyor olacak.

TİYATRO
-Düdüklüde Kıymalı Bamya
Kocanızı işe gönderdiniz, koltuğunuza yerleştiniz, bir saat on iki dakika boyunca tüm gazeteyi okudunuz, kahvenizi içiyorsunuz, komşunuzla dedikodu yapıyorsunuz derken; kapınız çalıyor ve evinize geçmişten beklenmedik bir konuk geliyor. İstediği her şeyi herkesin yüzüne pattadak söyleyecek kadar yaşlı olan bu konuk evinizin tüm taşlarını sarsmaya başlıyor. Alternatif Sanat Oyuncuları'nın sahneye koyduğu Düdüklüde Kıymalı Bamya , 23 Nisan Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Hırsızlar
Evlilik yıl dönümlerini kutlayan Kerem ve Alev çifti, en yakın arkadaşları Ümit ve Eda çiftiyle birlikte eve dönerler. Döndüklerinde beklenmeyen olmuştur ve zengin villaları
soyulmuştur. Büyük şok içerisinde villalarını kontrol ederlerken hırsız ile karşılaşırlar. Hırsızı yakalamak büyük bir başarıdan giderek uzaklaşarak çok büyük bir problem halini alır. Eric Chappe'in yazdığı oyunu Özdemir Çiftçioğlu yönetiyor. Cemal Hünal, Arzu Yanardağ, Onur Şenay, Aslı Şahin ve Eser Ali gibi ünlü oyuncuların rol aldığı Hırsızlar , 27 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Bölge Hastanesi
Savaşın gölgesinde bir bölge hastanesi. Hiç kimsenin taburcu olamadığı tuhaf bir oda. Kırık dökük bir ameliyat masasında, neşterle parçalara ayrılan balkan toprakları. Ve trajikomik bir Kimlik Nakli Operasyonu . Masallarla-gerçekler, yazılanlarla yaşananlar arasında sıkışmış insanlarhellip; Tiyatro Adam'ın sahneye koyduğu Bölge Hastanesi , 22 Nisan Pazar 18.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Oyun, 23 Nisan Pazartesi ve 24 Nisan Salı günleri saat 20.30'da oyun atölyesi'nde izleyiciyle buluşacak.
-3.Türden Yakın İlişkiler/ Başlangıç
Yazar Uğur Uludağ, yeni oyununu yazmak istemektedir ancak başaramamaktadır. Beynindeki fikirler, ne yapıp edip, gerekirse onun hayatına sızıp, ona oyunu yazdıracaklardır. Uğur Uludağ, Yosi Mizrahi, Doğa Rutkay gibi ünlü oyuncuların rol aldığı oyun, 25 Nisan Çarşamba 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Beni Yeniden Sev
Genç misiniz? Orta yaşlı mısınız? İkinci baharınızda mısınız? Yeni mi aşık oldunuz? Nişanlı mısınız? Evli misiniz? Ayrılmak üzere misiniz? Ayrıldınız mı? Beni Yeniden Sev i görmeden karar vermeyin. Alphonso Paso'nun 100. ve son oyunu. Çok eğlenceli, aşk üzerine derin bakışlarla donatılmış bir oyun. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyun, 24 Nisan Salı 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Ben Bertolt Brecht - Kabare
Çağımızın en büyük yazarlarından biri olan Bertolt Brecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden Genco Erkal'ın uyarladığı müzikli kabare oyununda; Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan'ın müzikleri eşliğinde dünyanın düzeni, kadının konumu, savaş ve barış gibi konularda eğlenceli ve bir o kadar da düşündürücü bir yolculuğa çıkıyoruz. Genco Erkal'le birlikte Tülay Günal'ın rol aldığı oyunu, 26 Nisan Perşembe 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
-Şu Koskoca Dünyada İki Kişiyiz Artık
Mimi Komedi kısa oyunlar projesi adı altında yapılan tek perde ve 60 dakikalık bir şiddet ve işkence oyunuhellip; Şu Koskoca Dünyada İki Kişiyiz Artık , 26 Nisan Perşembe 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Karman Çorman
Mümtaz İşbilir son derece varlıklı bir işadamıdır. Bir gün sabahın köründe yanında çalışan Fethi Güven maaşına zam istemek için gelir çünkü zengin bir kızı babasından isteyecektir. Şu an kazandığım para evleneceğim kızı mutlu etmeye yetmez der. Oysa istediği kız Mümtaz beyin kızıdır. İstanbul Kumpanyası'nın sahneye koyduğu Karman Çorman , 21 Nisan Cumartesi 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
-Şiir Günleri
Tiyatro Düş, Nâzım Hikmet Ran ustanın memleket sevdasını oyunlaştırarak sizlere sunuyor. Oyun, 25 Nisan Çarşamba 20.00'de Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Şakayla Söyler Haldun Taner
Türkiye'ye kabareyi ilk getiren ve bu türün en olgun ürünlerini veren usta yazar Haldun Taner'in şaheserlerinden Vatan Kurtaran Şaban, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'ın en can alıcı sahnelerinden Ali Erdoğan'ın kurguladığı oyun yıllar boyunca değişmeden kalan zihniyetimizin acı taraflarını tatlı tatlı hicvediyor. Ali Erdoğan'ın yönettiği ve oynadığı kabare, 21 ve 27 Nisan 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Savaştan Barıştan
Bir grup aydın-sanatçı, televizyon için bir dizi hazırlamaktadırlar. Hazırladıkları bölümleri hangi kanala götürseler ilgi görmemekte, dahası dışlanmaktadırlar. Bu programın hazırlanmasında başı çeken iki kişi, sunucu ve müzisyen bir anlamda durumu protesto etmek ve yaptıklarını bir yolla kitleye duyurmak için tiyatroyu seçme zorunluluğunda kalmışlardır. Zafer Diper'in yönettiği ve oynadığı oyunda, müzisyen Haluk Çetin de Diper'e şarkılarıyla eşlik ediyor. Oyun, 20 ve 28 Nisan 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Klaksonlar Borazanlar ve Bırtlar
Devlet ve terör ilişkilerini, devletin kendi içindeki çelişkilerini irdelerken ekonomik gücün politik güçten daha etkin ve onun üstünde olduğunu vurgulayan oyun aynı zamanda sermaye-devlet- halk üçgenindeki ilişkileri sorguluyor. Oyun, olaylar örgüsünü fars üslubunda ele alarak eğlenceli bir anlatımla seyirciye aktarıyor. Moda Sanat Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Klaksonlar Borazanlar ve Bırtlar , 24 Nisan Salı 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Bir Kadın Uyanıyor
Adı Alev, yaşı 45, çalışıyor, iki çocuklu, dul. Bugüne kadar çeyiz sandığında sakladığı ne varsa ortaya seriyor. Önce Yeşilırmak'a anlattı, sonra İstanbul Boğazı'na, şimdi kadınlara anlatıyor. Bakın neler anlatıyorhellip; Tiyatro Boğaziçi'nin sahneye koyduğu Bir Kadın Uyanıyor , 25 Nisan Çarşamba 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Bu gösterime sadece kadınların davetli olduğunu belirtelim!
KONSER
-İki Piyano ile Vurmalı Çalgılar
20. ve 21. yy. iki piyano ve vurmalı çalgılar için yazılmış başlıca öneme sahip yapıtların yer aldığı bu konser, tarihsel sırayla birbirlerinden yirmi ila kırk yıl arayla bestelenmiş Türk, Macar ve Polonyalı bestecilerin eserlerini bir araya getiriyor. Birbirlerinden çok farklı estetik ve teknikler barındıran bu eserler Türk, Amerikalı ve Polonyalı yorumcuların birlikte gerçekleştirecekleri renkli bir program oluşturuyor. Konser, 20 Nisan Cuma 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
-23 Nisan Özel Konseri/ Suna Kan -İdil Biret
Bundan altmış yıl önce çıkartılan 6660 Sayılı lsquo;Harika Çocuk Yasası' kapsamında burslu yurtdışı eğitimine ilk olarak İdil Biret ve Suna Kan gönderilmiştihellip; O zamanın lsquo;harika çocukları', bugünün büyük duayenleri Biret ve Kan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir araya gelerek Süreyya Sahnesi'nde icra edecekleri bu anlamlı ve özel konserde Beethoven'ın sonatlarını seslendirecekler. Konser, 23 Nisan Pazartesi saat 20.00'de başlıyor.
-Candaş Orkestrası Konseri
Candaş Orkestrası, sanatseverleri popüler opera aryalarından romantizme kucak açan Napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Konser, 22 Nisan Pazar 19.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Gitar Dinletisi
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin lise 3. sınıfında okuyan Utkan Aslan çalışmalarına Kaan Umay'la klasik gitar ve gitar tekniği, Bedri Kağan Koçak'la solfej ve gitar yorumu, Arif Deniz Toker ile elektrogitar olarak devam ediyor. Erhan Turnalı ile sanat yorumu çalışmaları da yapan genç sanatçı, 21 Nisan Cumartesi 16.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde bir gitar dinletisi verecek. Ücretsiz etkinliğe herkes davetli.

-Mohamed Farghaly İkilisi: Mısır'dan Ümmü Gülsüm Şarkıları
Mısır geleneksel müziğinin önemli temsilcilerinden Mohamed Farghaly ve oğlu Mohamed Farghaly Türkiye'yi ziyaret edip iki haftalık bir konser turu yapacaklar. Bu turda İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Tarsus ve Mezitli gibi kentlerde konser ve kültürel konferanslar verecekler. Farghaly'lerin Türkiye turundaki konserlerde Mısır'ın unutulmaz şarkıcısı Ümmü Gülsüm'ün hayatının anlatılacağı belgeseller ve sunumlar da yapılacak. Ve Ümmü Gülsüm şarkılarından oluşan bir repertuvar ile konserler verilecek. İkili turne kapsamında Kadıköy Gitarcafe'de de bir konser verecek. Konser, 27 Nisan Cuma günü saat 21.00'de başlıyor.
0216 348 60 55
ATÖLYE
-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliğidir. Okuma Atölyesi'nde bu hafta, 24 Nisan Salı günü, Y John Fowles'ın Fransız Teğmenin Kadını kitabı incelenecek.
SÖYLEŞİ

-Ahmet Ümit ile Söyleşi ve İmza
Ahmet Ümit yeni romanı Sultanı Öldürmek i anlatıyor. Yeni romanında günümüzde işlenen bir cinayetten yola çıkarak Fatih Sultan Mehmed dönemine gerilim yüklü bir yolculuk yapan yazar, tarihle insan arasındaki ilişkiyi ölümsüz bir aşk üzerinden anlatıyor. Başkarakterinin Kadıköylü bir profesör olduğu roman aynı zamanda ilçenin tarihi hakkında da enteresan bilgiler veriyor. Söyleşi ve imza günü 21 Nisan Cumartesi saat 15.00'te Kadıköy CKM'de.
-5 Kısa Film ve Söyleşi
Deniz Çetintaş, yönettiği 5 kısa filmle, farklı 5 yaşamı kendi gözünden perdeye taşıyor. 26 Nisan Perşembe saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek film gösterimlerinin ardından yönetmenle söyleşi gerçekleştirilecek.
SERGİ
- Yılmaz'ın Yolu Yılmaz Güney Sergisi
Yılmaz Güney doğumun 74. yılında özel bir sergiyle anılıyor. 1937'de Adana'da doğan Yılmaz Pütün (Güney), lise yıllarında, bisikletiyle sinemadan sinemaya on altı milimetrelik film bobinleri taşıyarak sinemaya ilk adımını atar. Oynadığı filmlerde haksızlığa uğramış halktan insanları canlandıran Güney, yapımcılığını, yönetmenliğini, senaryo yazarlığını ve oyunculuğunu üstlendiği Seyit Han/Toprağın Gelini (1968) filmiyle ileride kendi adıyla anılacak olan film türünü ortaya çıkarır. 1982 Cannes Film Şenliği'nde Kayıp (Missing) adlı filmle birlikte büyük ödül olan Altın Palmiye'yi paylaşarak Türk sinemasına tarihinin en önemli ödüllerinden birini daha getirir. Düşünmeden hiçbir insanın herhangi bir şey yapabilmesine imkân yoktur. Ben sadece düşündürmek istiyorum felsefesiyle yola çıkan Yılmaz Güney'in sanat yaşamında kazandığı ödülleri, kostümleri, film afişleri ve özel yaşamından kesitler; 22 Mayıs'a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde sergileniyor.
-Ceyda Tırtıl K'ağıt Resim Sergisi
Kadıköylü genç ressam Ceyda Tırtıl'ın, K'ağıt adını verdiği kişisel resim sergisi,21 Nisan Cumartesi günü saat 18.00'de Kadıköy Haymatlos Kültür Sanat'ta açılıyor. Sergi, 3 Mayıs'a kadar görülebilir.
-Çocuklarla Çocuk Karma Resim Sergisi
Elvan Kolçak Öksüm'ün farklı yaşlardaki öğrencilerinden; minik ressamların, kendi gözüyle dünyayı, yetişkin hobi grubunun, çocukların dünyasını işledikleri renkli keyifli 200 parça civarında resimden oluşan sergisi 21-30 Nisan tarihleri arasında Kadıköy CKM'de sizlerle buluşacak.
-Benim Tangom Resim Sergisi
3. Kişisel sergisini 20-30 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açacak olan Melek Atakan, İki Farklı Enerjinin Birlikteliği olarak tanımladığı, hayatı en yalın şekliyle özetleyen tangoyu renklerin büyüsü ile tuvalinde anlatıyor.
-Baha Özyükseler Resim Sergisi
Baha Özyükseler Arayış adını verdiği kişisel resim sergisini, 21 Nisan Cumartesi saat 16.00'da Kadıköy Belediye Başkanlığı Fuayesi'nde açıyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar görülebilir.

-Mesut Eren Resim Sergisi
Figüratif resmin usta isimlerinden Mesut Eren'in sergisine Düş Yolcusu Sanat Durağı ev sahipliği yapıyor.Sergi 21 Nisan-4 Mayıs 2012 tarihleri arasında Düş Yolcusu Sanat
Durağında gezilebilir.
0216 386 99 03

 
-Ümit Mindek Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 7-27 Nisan tarihleri arasında Ümit Mindek'in Yansımalar isimli seramik ve suluboya sergisi izlenebilir.
0216 363 12 80

-Birsel Bosut GürbüzResim Sergisi
1964 yılında İDGSA Yüksek Resim Bölümü Cemal Tollu Atölyesi'nden mezun olanBirsel Bosut Gürbüz,41. kişisel sergisini Mavi Kareler serisinin devamı ile Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde açıyor. Sergi, 7-30 Nisan tarihleri arasında görülebilir.
0216 418 38 06

-3 Sanatçı, 3 Bakış, 3 Boyut
Akın Yıldırım, John Adelman ve Gülbün Süerden'in takı, heykel ve resimlerinden oluşan sergisi 7-27 Nisan tarihleri arasında Erenköy Mutlu Sanat Odası'nda görülebilir.
0216 355 35 87

-Yavuz Yılmaz Fotoğraf Sergisi
Fotoğraf sanatçısı Yavuz Yılmaz, ilk kişisel sergisini Kadıköy Hera'da açıyor. Sanatçının Seyr-i Mesel adlı sergisinde çeşitli tiyatro sahnelerinden çekilmiş kareler yer alıyor. Sergi, 8 Nisan-8 Haziran tarihleri arasında takip edilebilir.
0216 346 04 13

-Öğrenci Seramik Sergisi
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Bölümü öğrencilerinin seramik sergisi 19- 26 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir. Serginin açılışı 21 Nisan Cumartesi saat 17.00'de yapılacak.
- Yansılamalar Seramik ve Suluboya Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 7-27 Nisan tarihleri arasında Ümit Mindek'in Yansımalar isimli seramik ve suluboya sergisi izlenebilir.
0216 363 12 80
-Dalgın Sular/Moody Waters
Sosyal sorumluluk projesi için omuz omuza vermiş bir grup sanatçıAsfalt Art Gallery'de 29 Mart -25 Nisan tarihleri arasında izleyiciye sunulacak Dalgın Sular sergisinde bir araya geliyor. Serginin ortak teması, İstanbul'un geçmiş karşısındaki unutkanlığı ve/veya geçmişiyle birlikte yaşama gayreti...
0216 418 08 06
-Ayhan Gökçadır Trenler Anılardan Geçer
Ressam Ayhan Gökçadır'ın Trenler Anılardan Geçer adlı kişisel resim sergisi 24 Martndash;24 Nisan tarihleri arasında Kızıltoprak'taki Ütopya Platform Sanat Galerisi'nde görülebilir.
0216 414 11 87
PİKNİK
-Umut Sende
AKA-DER Kadıköy Şubesi, Umut Sende başlığıyla 22 Nisan Pazar günü bir piknik düzenliyor. Kemerburgaz Şişli Vakfı Piknik alanında gerçekleşecek piknik için ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Piknik programında Ahmet Aslan, Pınar Aydınlar (Sağ) ve Grup Helesa bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için: www.umutsende.org veya 0216 348 92 60

ARŞİV