KADIKÖY’DEN     ANMA -“Hrant Dink’in İzinde

KADIKÖY'DEN ANMA - Hrant Dink'in İzinde Anadolu'da Halklar Mücadelesi Gazeteci yazar Hrant Dink öldürülüşünün 6. yılında Kadıköy'de Hrant...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN


ANMA
- Hrant Dink'in İzinde Anadolu'da Halklar Mücadelesi
Gazeteci yazar Hrant Dink öldürülüşünün 6. yılında Kadıköy'de Hrant Dink'in İzinde Anadolu'da Halklar Mücadelesi adlı bir etkinlikle anılıyor. 13 Ocak Pazar günü saat 15.00'te AKADER Kadıköy Şube Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinliğin programı şöyle:
Sinevizyon Gösterimi
Söyleşi: Murat Gözoğlu (Nor Zartonk), Altan Açıkdilli (AKA-DER)
Şiir Dinletisi: Bedros Dağlıyan
Müzik Dinletisi: Narot Minasyan - Vokal - (Sayat Nova Korosu), Fırat Alkış - Kopuz, Erbane, Canberk Ulaş ndash; Duduk, Üner Demir - Keman
Fotoğraf Sergisi
AKADER: 0 216 348 92 60 / 0532 518 05 70

www.kadikoyakader.com

TİYATRO
-Dur Bi Dakka!
Türkücü Salim Yavaş, bir meleğin hatasıyla vaktinden evvel ölmüştür. Öbür dünyada durum anlaşılınca, Salim itiraz eder. Meleklerin Salim'i geri gönderme çabaları da sonuçsuz kalır. Onu öldürenlerden intikam almak ateşiyle başka bir bedene giren Salim'i bir sürpriz bekler. Yalan Dünya dizisiyle ünlenen Derya Karadaş'ın başrolü oynadığı Dur Bi Dakka! , 11 Ocak Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Küçük Adam Ne Oldu Sana?
Alman Yazar Hans Fallada'nın yazdığı, Yılmaz Onay'ın oyunlaştırdığı ve Barış Erdenk'in yönettiği Küçük Adam Ne Oldu Sana adlı oyun, insanlara alternatif bir yaşama biçimi sunarken, dünyanın her yeri için geçerli olan insanlık temasını ve insanlık mücadelesini bir kabarede şarkılar ve danslar eşliğinde trajikomik bir biçimde sergiliyor. Oyunda Songül Öden, Deniz Celiloğlu, Gülsen Tuncer, Metin Büktel ve Ayhan Anıl'ın yanı sıra Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncuları da rol alıyor. Oyunu, 12 Ocak Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
-Babaannem 100 Yaşında
Arjantin'in varoşlarında göçmen bir ailehellip; Her şeyi yiyen yüz yaşında bir Babaannehellip; Babaanneyi doyurabilmek için nafile bir çözüm arayışıhellip; Ve ailenin yok oluşunun trajikomik öyküsühellip; Zafer Algöz'ün yönetmenliğini yaptığı oyun, 12 Ocak Cumartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Bizim Ev
Haber ve eğlence iç içe geçebilir mi? Televizyon dünyasının en önemli yapımcılarından biri olan Wes, giderek azalan raytingler karşısında, Amerika'nın en beğenilen haber spikeri Jennifer'ı popüler bir reality show un sunucusu haline dönüştürür. Bu arada, Orta Amerika'da bir evi paylaşmakta olan dört genç, gerçek dünyanın menfaatleri üzerine ateşli kavgalara tutuşmaktadırlar. Tiyatro Fora'nın sahneye koyduğu Bizim Ev , 12 Ocak Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Yeni Kiracı
Hep kiracı konumunda tutulmaya çalışılan ve sadece istatistiki bir tüketici olarak görülenler! Kapitalizmin akıldışı hayat önermesinden çıkan tuhaflık evrenine hoş geldiniz! Hem de ne Tuhaflık! Yeni Kiracı , 12 Ocak Cumartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Yalanın Ardındaki
Karısını öldürmekle suçlanan bir psikiyatristle, kendini bu cinayeti çözmeye adamış bir dedektif arasında geçen; sorgulayan ve sorgulananın kimlik çatışmaları, suç ve cezakavramı, baskı şiddet ve psikolojik işkencenin toplumsal boyutları ve bireyler üzerindeki yansımaları sahneleniyor. Bizim Tiyatro'nun yeni oyunu Yalanın Ardındaki , 13 Ocak Pazar 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Islah Evi
Mutlu evliliğiniz, başarılı kariyeriniz, nezaketiniz, demokratlığınız ve sosyal duyarlılıklarınızla korunaklı evinizde sürdürdüğünüz korunaklı hayatınıza günün birinde eski bir dost misafir gelir ve her şey birden değişiverir.
Norman Lock'un Türkiye'de ilk kez sahnelenen oyunu Islah Evi ; 21. Yy insanının balonunu sıkı bir vuruşla patlatıyor ve ironik dili ile terör ün mağduru ve faili olmayı farklı bir bakış açısıyla ele alırken, bir fars kadar eğlenceli ama bir o kadar da gerilimli bir seyirlik sunuyor. Engin Alkan'ın yönetmenliğimi yaptığı Islah Evi , 15 Ocak Salı 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-1881
Selanik'te Koca Kasım Mahallesi 71 nolu evde Zübeyde Hanım'ın oğlu Mustafa'yı dünyaya getirmesiyle başlar, 10 Kasım 1938'de saat 9'u 5 geçe Dolmabahçe Sarayı'nda sona erer. Bu arada Atatürk'ün hayatında bilinmeyen yaklaşık 40 ayrı olaya yer verilir. Oyunda 107 ayrı rolü 42 sanatçı oynamakta. Müzdat Gezen'in yazıp yönettiği oyunun müzikleri Zülfü Livaneli'ye, afiş tasarımı Bedri Baykam'a, iç sesi Rutkay Aziz'e ait. 1881 , 15 Ocak Salı saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Hamlet
Shakespeare'nin bu en tanınmış eseri, Tiyatro Cef'in çağdaş yorumuyla seneler sonra sahnedehellip; Babasını öldüren ve annesiyle evlenen amcası ve korkularıyla mücadele eden Danimarka Prensi Hamlet'in öyküsühellip; Eserde erdemli insanın yalnızlığına vurgu yapılıyor.
Hamlet, 16 Ocak Çarşamba 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-İstanbul'da Bir Sokak Kedisi Orhan Veli
Yeditepe Oyuncuları, oyunlarıyla ilgili şunları söylüyor: Orhan Veli, bizlere insan yanımızı hatırlatır. Çünkü kültürel yozlaşmayı had safhada yaşadığımız, düşünmeyen, üretmeyen ve konuşmayan mekanik birer makine halini aldığımız, çıkarlarımız uğruna gözümüzü kırpmadan yanı başımızdakinin ekmeğine saldırdığımız, savaşlar çıkararak toplu katliamlar yaptığımız günümüz dünyasında, Orhan Veli'yi dinlemek kendi vicdanımıza seslenmektir.
Siz de Orhan Veli'yi bir kez daha dinlemek istiyorsanız 16 Ocak Çarşamba 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde randevunuza geç kalmayın!
-Kuçu Kuçu
Fabrice Roger Lacan'ın oyunu Kuçu Kuçu Selen Uçer ve Özgü Namal'ın yorumuyla sahnede. Oyunculukların yanı sıra, kahkaha dolu bir hesaplaşmayı anlatan hikâyesi ve başarılı uyarlamasıyla da büyük övgüler alan Kuçu Kuçu yu 18 Ocak Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

KONSER
-İstanbul Gitar Ensemble
Cem Küçümen, Şadi Ensari, Önder Arık'tan oluşan İstanbul Gitar Üçlüsü genç kuşağın önemli gitaristlerinden Murat Usanmaz'ın katılımıyla son halini aldı. Ülkemizin ilk ve en uzun ömürlü gitar topluluğu, 14 Ocak Pazartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde verecekleri konserde Arjantin tango, milonga ve valsle sahne alacaklar.
-Meşk Zinciri
Eskimeyen Eskilerde Güncellemeler'in üçüncü konseri olan Meşk Zinciri'nde solist Çüdem Yarkın, kanun, viyolansel ve kemençe eşliğinde meşk eğitimiyle özümsediği Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirecek. Konser 17 Ocak Perşembe saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

GÖSTERİ
-Prof. Dr. Üstün Dökmen'le Küçük Şeyler
Gösteri; Prof. Dr Üstün Dökmen'in akademik bilgileri ve gözlemlerini paylaşacağı, eğlenceli parodilerle renklendirilmiş, zaman zaman seyircinin katılımıyla interaktif bir boyuta taşınan, bilgilenmenin aynı zamanda çok eğlenceli bir süreç olabileceğini gösteren tiyatral bir şov olarak tasarlanmış. Küçük Şeyler , 11 Ocak Cuma 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

SERGİ
-İstanbul'a Bakış
İstanbul.. En katı gerçeklerle en sınırsız hayallerin aynı zamanda yaşandığı şehir, dönüşüyor.
Her dönüşüm, geçmişin bir parça da olsa kaybedilmesidir. Daha fazla kaybetmeden önce, deklanşörün yardımıyla bugünün İstanbul'undan geleceğe bir belge bırakmak isteyen altı kadının izlenimlerihellip; Üstelik bu kadınlar, yaşamlarına fotoğrafla anlam katan Kadıköylü ev kadınlarıhellip; 6 kadının 36 fotoğrafından oluşan İstanbul'a Bakış sergisi, 12-24 Ocak tarihleri arasında PhotoWorld Gotoğraf Merkezi'nde görülebilir.
0216 418 19 76
-Necmi Yaman Resim Sergileri 2013 ndash; 1
Halen resim öğretmenliği görevini sürdüren sanatçı otuz yıl öncesi ve ağırlıklı olarak günümüz resimlerinden oluşan retrospektif bir sergi konseptini yağlıboya akrilik suluboya ve kendisine özgü geliştirdiği teknikle sunuyor. Günümüz resimlerinin konusu, sevgili eşi
Müzik öğretmeni Seher Yaman'ın ve bir başka arkadaşının yirmi, yirmi beş yıl önce yazdığı mektup ve notların eline yeni geçmesiyle oluşan duyguların dışavurumcu çağdaş figüratif anlatım tarzıdır. Sergi 11-17 Ocak tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-İstanbul'a Özlem Resim Sergisi
Ressam Gül Berk, kişisel yağlı boya resim sergisini 14 - 19 Ocak tarihleri arasında CKM Performansbir katında sergiliyor. Ressam Gül Berk'in resimleri daha çok İstanbul konulu peyzajlardan oluşuyor. Daha önce birçok kişisel sergiler açmış, müzayedelere katılmış olan Gül Berk, bu sergisinde İstanbul'a özlem temasını işliyor.

YARIŞMA
- Gülümseten Kareler Fotoğraf Yarışması
Optimum Outlet Alışveriş Merkezleri, Fotopya işbirliğinde, Yaratıcı Çocuklar Derneği'ne destek yaratmak amacıyla bu yıl ilk kez bir ulusal fotoğraf yarışması düzenleniyor. Yarışmasında dereceye girenleri Media Markt hediye çekleri bekliyor. 3 farklı yaş grubunda düzenlenen Gülümseten Kareler yarışmasına katılacak gençler ve çocuklar, izleyende tebessüm yaratan ve neşe verme amacı ile çekilmiş fotoğraflarla yarışacaklar. Yarışmayla, sürekli hayatın zorlukları ve terslikleri ile medya üzerinden bombardımana tutulan insanların, pozitif bir bakışla çevreye bakmasını sağlayabilmek ve çekilen fotoğraflar ile de başkalarına hayatın içerdiği neşe bazında ilham kaynağı olabilmek amaçlanıyor.
Gülümseten Kareler konulu ulusal fotoğraf yarışmasına katılım ücretsiz olacak.İnternet üzerinden gerçekleştirilecek yarışmada fotoğraflar
www.fotopya.com.tr adresi üzerinden yarışmaya gönderilebilecek. Yarışma sonunda kazananlar 18 yaş üstü, 9-12 sınıf öğrencileri, 5-8 sınıf öğrencileri 3 kategoride ödüllendirilecekler.

ÇOCUK
-Fındıkkıran (Çocuk Balesi)
Yılbaşı öncesinde Clara ve Fritz'in ailesi evlerinde bir parti vermektedirler. Clara'nın büyük babası Drosselmeyer çocuklar için hediyelerle gelir. En güzel hediye Clara'ya gelen Fındıkkıran'dır. Fritz kıskanır. Misafirler ve çocuklar hep beraber dans eder, eğlenirler. Parti sona erince, Clara koltukta Fındıkkıran'ı ile uykuya dalar ve bir düş görmeye başlar. Her yerde fareler vardır. Clara kaçmaya çalışır fakat fareler onu durdururlar. Oyuncak Fındıkkıran prense dönüşür. İDOB'un bu sezon yoğun ilgi gören çocuk balesi Fındıkkıran , 13 Ocak Pazar 13.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

KADIKÖY DIŞINDAN

SERGİ
-Suat Arıkan Kişisel Resim Sergisi
İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan başarılı bir opera sanatçısı ve yönetici olmasının yanısıra resim kariyerini de başarıyla sürdürmeye devam ediyor. Suat Arıkan'ın 5. Kişisel Resim Sergisi, 12 Ocak-09 Şubat tarihleri arasında Bebek'teki Almelek Sanat Galerisi'nde seyredilebilir.
0212 265 3851


ARŞİV