KADIKÖY’DEN ANMA -Umudun Şairi Güngör Gençay’ı

KADIKÖY'DEN ANMA -Umudun Şairi Güngör Gençay'ı Anma Etkinliği 22 Nisan 2012'de yitirdiğimiz şair, yazar, gazeteci, yayıncı Güngör Gençay'ı anma etkinliği, 16 Haziran...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN
ANMA
-Umudun Şairi Güngör Gençay'ı Anma Etkinliği
22 Nisan 2012'de yitirdiğimiz şair, yazar, gazeteci, yayıncı Güngör Gençay'ı anma etkinliği, 16 Haziran Cumartesi günü saat 16.00'da Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Fatma Türk Kuşkaya'nın sunacağı etkinlikte İrfan Ertel ve Kadir İncesu'nun hazırladığı saydam gösterisi sonrasında Osman Bozkurt, Afşar Timuçin, Rasih Nuri İleri, Suat Özdemir, Zeynep Aliye, Mustafa Köz, Tevfik Taş, Aydın Öztürk, Bülent Habora, İbrahim Titizoğlu, Grup Adalılar, Tanju Akerman, Nuray Sancar, Bilgesu Erenus, Nuray Gök Aksamaz, Müşür Kaya Canpolat, Kadir İncesu, Niyazi Yaşar, Çağlar Mirik ve İrfan Ertel, Güngör Gençay'ı anlatıp şiirlerini okuyacaklar.

KONSER
-Niyazi Koyuncu Konseri
Erken yaşta kaybettiğimiz, bu ülkenin yetiştirdiği en iyi sanatçılardan Karadenizli müzisyen Kazım Koyuncu'nun kardeşi Niyazi Koyuncu, 15 Haziran Cuma akşamı, Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi bahçesinde bir konser verecek. Konserin başlama saati 21.00.
0216 414 22 39

-15-16 Haziran Şenliği
15-16 Haziran işçi direnişinin yıldönümü, 16 Haziran Cumartesi günü saat 19.00'da Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılacak bir şenlikle kutlanıyor.Her yıl olduğu gibi bu yıl da direnişteki işçilerin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikte,Moğollar, Agire Jiyan ve Kaldırım Müzik Topluluğu sahne alacak.




YARIŞMA
-1. Radyo Alaturka Ses Yarışması
Radyo Alaturka ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile Türk Müziği'ne yeni sesler kazandırmak amacıyla 1. Radyo Alaturka Ses Yarışması düzenleniyor. Yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 18 yaşını bitirmiş, 40 yaşından gün almamış, profesyonel müzik çalışması bulunmayan, en az ilköğretim okulu mezunu bay ve bayan yarışmacılar katılabiliyor. Başvurular 23 Eylül 2012 Cumartesi akşamı saat 19.00'da sona erecek. Yarışma şartnamesi ve başvuru formuna www.radyoalaturka.com.tr ve www.kadikoy.bel.tr adreslerinden ulaşılabilir.

DANS
-Dansın Ordusu Halk Oyunları Gösterisi
Hayat Ağacı Dans Müzik Ritim Topluluğu'ndan oluşan Dansın Ordusu, yedi bölgeyi kapsayan, Anadolu'nun değişik illerinden stilize tarzda belirlenmiş bir kurguyla sergilenen
Halk Oyunlarının en güzel örneklerini sizler için Kozyatağı Kültür Merkezinde sahneliyor. Ücretsiz etkinlik 16 Haziran Cumartesi 20.00'de başlıyor.

TİYATRO
-XII. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri Töreni
2011-2012 sezonunda performans ve tasarım dallarında başarılı bulunan tiyatro grupları ve sanatçılarına Direklerarası seyircilerinin ödüllerini sunacağı programa davetlisiniz. XII. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri Töreni, 15 Haziran Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.direklerarasi.org

- Kadınlarımız Kabare Gösterisi
Kurtuluş savaşından günümüze, savaşan, yazan, üreten, ezilen, kimi taçlandırılan kimi yok edilen yaratıcı ve fedakâr kadınların anlatıldığı kabare gösterisi Kadınlarımız , 17 Haziran Pazar günü 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
İletişim: Sema Çevik Yıldırım 0532 315 59 50

-Ah Şu Gençler
Turgut Özakman'ın yazdığı oyun gençlerin birbirleri, yetişkinler ve aileleri ile ilişkilerinde temel çatışmaları ve yetişkinlerin gençlere bakışını ele alıyor. Oyunda toplumsal olaylar eleştirel bir güldürü biçiminde aktarılıyor. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri'nin sahnelediği oyun, 21 Haziran 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.

SERGİ
-Güngör Özsoy Yeşilçam'da 50 Yıl Sergisi
Güngör Özsoy, Türkiye sahne, sinema ve fotoğraf sanatının çok önemli aşamalar kaydettiği tarihsel bir dönemle kesişen yaşantısındaki anılarını belgesel niteliğinde hazırladığı bu özel sergiyle sizlere sunuyor. Sol anahtarı ve notalarla dünyaya gelen Güngör Özsoy, elli yıldır vizör arkasında çalışmalarına devam ediyor. Özsoy'un Yeşilçam'ın setlerinde çektiği fotoğraflardan oluşan Yeşilçam'da 50 Yıl sergisi 14-27 Haziran tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-21 Küçük Sanatçıdan Karma Resim Sergisi
MEB Özel Galeri Başar Uygulamalı Güzel Sanatlar ve Etüt Merkezi, 21 öğrencinin yaklaşık 10`ar tablodan oluşan eserlerini Kadıköy Belediyesi Başkanlık Fuayesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuyor. 160 eserden oluşan sergi, 16-22 Haziran tarihleri arasında görülebilir.

-Düş Yolcusu Sanat Durağı, Sezon Finali Karma Sergisi
Düş Yolcusu Sanat Durağı, bir sezonu daha; farklı disiplinler içinde önemli yerlere sahip olan sanatçıların resimlerinden oluşan karma sergiyi sanatseverlere sunarak bitiriyor. 27 sanatçının eserlerinden oluşan sergi, 16 Haziran ndash; 16 Temmuz arası Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
0216 386 99 03

 
-Ürün Sanat'ta Karma Sergi
Ürün Sanat Galerisi, yaz boyunca karma sergisiye ev sahipliği yapıyor. 15 Haziran'da açılacak olan sergi, 13 Eylül'e kadar Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri 13.00-18.00 arası görülebilir. Sergide resimleri olan sanatçılar:
Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cihat Burak, Saim Onan, Mehmet Pesen, Salih Acar, Alp Bartu, Saim Dursun, Reha Yalnızcık, Işıl Özışık, Niyazi Toptoprak, Canan Bilge, Tülin Demiray, Züleyha Akbaş, Metin Gönül, Artin Demirci, Sergülen Onan Dervişoğlu, Mehtab Kardaş, Ender Dandul... Leyla Tekbulut ve Füsun Aydınlık takıları, Zerrin Erülgen varaklı pişmiş toprakları ve Kamil Masaracı karikatürleri.
0216 363 12 80

 
- Karnitür Karikatür Sergisi
Karikatüristler Aziz Yavuzdoğan, Ekrem Borazan ve Osman Yavuz İnal'dan çizgiyle geçen 30 yılın seçkilerihellip; Karnitür , Karma Karikatür Sergisi 12-21 Haziran tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.

- Sokakta Sanat Var Karma Fotoğraf Sergisi
Bostancı Halk Eğitim Merkezi fotoğrafçılık kursu öğrencilerinin yılsonu sergisi Kadıköy Fotoğraf Merkezi Sanat Galerisi'nde devam ediyor. Sokaklarımıza renk katan, ses veren sokak sanatçılarının konu alındığı Sokakta Sanat Var Karma Fotoğraf Sergisi , 30 Haziran'a kadar görülebilir.
0216 405 2262

-Bige Gürses İnsan Resim Sergisi
Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü son sınıf öğrencisiBige Gürses'in İnsAN isimli ilk kişisel resim sergisi Saint-Joseph'liler DerneğiCaporal Evi Kültür ve Sanat Merkezi'nde (La Cave) izleyiciye sunuluyor. Sergi 9Haziran- 17 Haziran tarihleri arasında görülebilir.
0 216 337 87 69

-M.Ü. Seramik - Cam Bölümü Öğrencileri Sergisi
55 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik - Cam Bölümü öğrencilerinin özgün çalışmaları 2 Haziran - 23 Haziran 2012 tarihleri arasında Tolga Eti SanatEvi'nde izlenebilir. Galericilik anlayışında her yıl muhakkak bir seramik-cam sergisi açmaya özen gösteren Tolga Eti SanatEvi bu kez öğrencilerin izleyici ile buluşmalarına katkıda bulunmakta.
0216 368 26 79

KADIKÖY DIŞINDAN
KONSER
-Duman
Ünlü rock grubu Duman, Muhabbet Sokakları etkinlikleri kapsamında 15 Haziran Cuma saat 21.30'da Ortaköy İskele Meydanı'nda ücretsiz konser verecek. Duman'dan önce Milton Lopes ve sokak dansçılarının gösterisiyle 100 Derece'nin konseri olacak.

İMZA GÜNÜ
-Prof. Dr. Divitçioğlu kitabını imzalıyor
Prof. Dr. Sencer Divitçioğlu, Sencer Divitçioğlu Anlatıyor adlı kitabını, İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti'nde 16 Haziran Cumartesi günü saat:15.30'da imzalıyor.
Adres: İstiklal Caddesi Ayhan Işık Sokak No:6 Kat: 3-4 Beyoğlu-İstanbul
Tel.: 0212 252 61 30 / 292 62 35-36

ARŞİV