KADIKÖY’DEN   BALE   -Don Kişot

KADIKÖY'DEN BALE -Don Kişot Miguel de Cervantes'in aynı ismi taşıyan romanından bale sahnesine taşınan Don Kişot, Mehmet Balkan'ın koreografisi ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

BALE

-Don Kişot
Miguel de Cervantes'in aynı ismi taşıyan romanından bale sahnesine taşınan Don Kişot, Mehmet Balkan'ın koreografisi ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yorumuyla bu sezonda da seyirciyle buluşuyor. Eserin müzik düzenlemesi Andrea Barlog, dekoru Tayfun Çebi, kostümü Serdar Başbuğ, ışık düzenlemesi ise Taner Aydın'ın imzasını taşıyor. Lale Balkan ve Deniz O. Yamanus tarafından sahneye konulan eserin kordo bale şef yardımcılığını Semra Şatıroğlu üstleniyor. Ludwig Minkus'un bestesiyle Marius Petipa tarafından ilk kez 1869 yılında Moskova'da sahnelenen eser, hayalindeki sevgili Dulcinea'yı bulmak üzere yola çıkan Don Kişot'un, Sevilla'da yaşayan birbirine âşık iki genç Kitri ve Basil'in kavuşması için atıldığı maceraları konu alıyor.
Don Kişot balesi 26 Şubat Cumartesi saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda izlenebilir.

TİYATRO

-Cam
Levent Kazak'ın yazdığı, Lâçin Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği yeni tiyatro oyunu Cam; Ocak ayında perdelerini açtı. Başarılı oyuncular Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçar'ın rol aldığı oyun; kadının sosyal konumuna özellikle dikkat çekerek kadına dair birçok şeyi sorgulatacak. Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Kadın'ın sosyal konumu, insan ilişkileri ve hayatın sürprizleri hakkında izleyiciyi derin sorgulamalara yönlendiren Cam; aynı şekilde başlayan bir hikâyenin, anlık bir karar ve bir rüzgâr esintisiyle nasıl iki farklı yöne akabileceğini şaşırtıcı kurgusuyla gözler önüne seriyor. Oyun 25 Şubat Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Aşk Halleri
Aşk savrulmaktır, savrulup kaybolmaktır. İhanet de vardır içinde, çığlık dahellip; Aşk için serseri bir mayın gibi patlamaz mı insanhellip; Gülmek de aşka dairdir, ağlamak dahellip; Gün gelir aşk için kapının paspası olursun, gün gelir göğsünü siper ederek direnirsin aşk yüreğine sokulunca. Aşkın her haline, en yalın sözüyle Neşet Ertaş türküleri eşlik ediyor.
Hülya Karakaş'ın yönettiği Aşk Halleri nde; Sevil Uluyol, Eftal Gülbudak, Caner Bilginer, Cemal Ahhan Şener, Nurdan Kalınağa, Burcu Çoban, Pınar Aygün, Nazan Yatgın, Ömer Barış Bakova rol alıyor. Şehir Tiyatrolarının bu sezon sahnelemeye başladığı Aşk Halleri, 23ndash;27 Şubat günleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde.
Tel: 0216 349 04 63

-Başka Kapıya
Ali Erdoğan'ın yeni oyunu Başka Kapıya Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye devam ediyor. 26 Şubat Cumartesi günü saat 20.30'da oynanacak oyun, üstat Âşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor.

-Ben Çağırmadım
Ünlü bir roman yazarı Cezmi, romanına konu belirlemek için ruh çağırması tertip ederler. Seansında, Cezmi'nin ölen eşinin ruhu gelir. Gelen ruhu Cezmi'den başka hiç kimse görmez. Bu olanları Cezmi'nin hayatta olan eşi Sevtap hiç hoş karşılamaz. Olaylar karmaşık ve komik bir boyut kazanmaya başlar. Kayhan Kaban'ın yönettiği oyunu Tiyatro Kale sahneliyor. Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'ndeki oyunu 26 Şubat Cumartesi saat 20.00'de başlıyor.

-Sıfır Derecede Aşk
Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Dokuz farklı öykünün anlatıldığı Sıfır Derecede Aşk ta, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır; hemen hemen. Tiyatro Fora'nın sahnelediği Sıfır Derecede Aşk 27 Şubat Pazar günü saat 18.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Uyan Uyan Gazi Kemal
Tuncay Özinel'in kendi adını taşıyan tiyatrosu, Uyan Uyan Gazi Kemal oyununu Kadıköylülerle buluşturuyor. Yılmaz Özdil, Can Ataklı, Hikmet Feridun Es gibi önemli gazeteci ve yazarların yazılarından derlenen oyunda Halit Akçatepe, Serhat Özcan, Ayla Aslancan, Ali Yaylı, Eray Işık, Esme Duman, Ecevit Karaca, Kerem Keskin, Engin Bilgiç, Furkan Kabalı, Emre Tekilel ve Tuncay Özinel oynuyor. Belgesel görüntüler ve Galata Mevlevihanesi'nin sema gösterisi eşliğinde sahnelenen Uyan Uyan Gazi Kemal oyununu 25 Şubat Cuma günü saat 20.30'da 27 Şubat Pazar günü saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

-Aşk Grevi
Tiyatro Merdiven'in sahneye koyduğu Aşk Grevi , Anadolu'da geçiyor. Kadınlar, kocalarının iktidar, rant ve diğer kavgalarından bıkmış, bu işe bir çare arar. Kadınların hayata bakışındaki barışçı tutum oyunda erkeklere bir oyun kurarak bunu anlatmak istemeleriyle devam eder. Kadınlar oyun içinde oyun kurarak onlara eskiden olan bir hikâyeyi anlatır ve devamında Aşk Grevi ilan ederler. Kadın-erkek çatışmasını keyifli bir oyunla sahneye koyan Tiyatro Merdiven'i izlemek istiyorsanız 27 Şubat Pazar günü saat 19.00'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'ndeki oyunu kaçırmayın!

-Türkan Işık Yolcusu
Tiyatro Ayna'nın, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşamından kesitler sunduğu oyunu Türkan Işık Yolcusu , Kadıköylülerle CKM'de buluşmaya devam ediyor. Oyun seçimlerinde toplumsal ve sanatsal kaygıları bir arada taşıyan, belli bir amaca hizmet eden Tiyatro Ayna, Türkan Işık Yolcusu projesi ile bu yıl da sanat yaşamınıza unutulmaz bir eser kazandırmayı hedefliyor. Oyun 28 Şubat Pazartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Fişne Pahçesu
Bir Karadenizli olan Anton Çehov'un ünlü oyunu vişne bahçesi özgün dilindeki ismiyle Vişneviysad, yalnız bizim dilimize Vişne Bahçesi olarak, dünyanın bütün öteki dillerine kirazlık adıyla çevrilmiştir. Çünkü vişne, Karadeniz'e özgü, iki yılda bir meyve veren, hemen toplamazsan dalında meyvesi çürüyen nazlı bir ağaç olup dünyanın başka yerlerinde pek görülmemektedir. Simgeler üstüne kurulu çehov tiyatrosunda batılılar bu önemli ayrıntıyı atlamışlardır. Rusya'da koskoca bir çarlığın çöküşünü anlatan vişne bahçesi önce Çehov ve Stanislavski'nin, sonra dünya tiyatrosunun bu bir güldürü müdür, dram mıdır tartışmasına biz Çehov gibi Karadenizlice yaklaştık. mdash;ha pu pir cüldürüdür da.
Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri'nin sahneye taşıdığı Fişne Pahçesu 28 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

-Kuş Kafesi
Alınıp-satılmak bir eşya gibi. Ya da ölmeyi dilemek yaşamıyor gibihellip; Hangi kadın ikisi arasında bir seçim yapmayı ister? İrfan Yalçın'ın Genelevde Yas adlı romanından esinlenerek dramaturg Doğan Korkmaz'ın oyunlaştırdığı Kuş Kafesi adlı oyun; genelevde çalışan kadınların trajik hikâyelerini anlatıyor. Ve Tiyatro'nun sahnelediği oyun 1 Mart Salı günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Basit Bir Ev Kazası
Oyunda Günay Karacaoğlu'nun canlandırdığı Songül karakteri, her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine, isteklerine dair dile getiremediklerini cesurca dile getiriyor. Kadınların, aşka, evliliğe, aile kavramına ve genel olarak hayata bakışına bir ayna tutuyor. Bunu yaparken kimi zaman güldürüyor, kimi zaman hüzünlendiriyor. Günay Karacaoğlu, Basit Bir Ev Kazası oyununda kara mizah öğelerini kullanarak eğlenceli bir dille kadınların dünyasını hem kadınlara hem de erkeklere anlatıyor.
Oyun 2 Mart Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.

-Yeşilçam'dan Sahneye
Moda Sanat Tiyatrosu'nun merakla beklenen oyunu Yeşilçam'dan Sahneye bu haftada Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Tiyatro'nun kurucularından Türkan Aktoprak Kasım ayında gazetemize verdiği röportajda oyunla ilgili şunları söylemişti: Varolan filmlerin üzerinden ince değişiklikler yaparak sahneye koyduğumuz bir oyun Yeşilçam'dan Sahneye. 60'lı 70'li yılları 2011'e yansıtmak istiyoruz. İnsanların duygularını, paylaşımlarını kaybettiği bir çağ yaşıyoruz. İnsanların duyguları da kapkaç yapılıyor artık. Daha samimi duyguları hatırlatmak istiyoruz. İşte bu nedenle dedik ki 60'lı 70'li yıllara gitsek ve o zamanki insanların duygularına biraz dokunabilsek. Kadromuzda Yeşilçam emekçileri de var. Onlar da çok ilgi gösterdiler bu projeye. Zaten bizim amacımız da onların da dâhil olduğu ve geniş bir kitleye hitap eden bir oyun olması. Yeşilçam'dan Sahneye, 2 Mart Çarşamba günü 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

-Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. Alevli Günler , Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı bir araya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hala izlemediyseniz Alevli Günler, 2 Mart Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

ÇOCUK

-Renkler Cumhuriyeti
Tiyatro Çisenti sadece çocukların değil yetişkinlerin de büyük keyif alarak izlediği oyunu Renkler Cumhuriyeti ni tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Enver Aysever'in 1998 yılında yazdığı oyun Renkler Krallığı'nda geçiyor. Ülkeye kral olmaya çalışan Kötü Kalpli Sihirbaz'a karşı verilen mücadeleyi anlatan oyunda Krallıktan Cumhuriyete geçiş, sürprizlerle birlikte eğitici ve eğlendirici bir dille yorumlanıyor. Renkler Cumhuriyeti , 26 Şubat Cumartesi ve 27 Şubat Pazar günleri saat 12.00'de, Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da seyredilebilir.
www.ckm.gen.tr

-Benimle Oynar Mısın?
Dünün küçükleri bugünün büyükleri... Bugünün küçükleri yarının büyükleri... Dünün küçüklerinin kahramanı Nasreddin Hoca bugünün küçüklerinin kahramanlarıyla karşı karşıya.
Kimsenin birbirine lsquo;merhaba' demediği, bir başkasının gözünün içine bakıp arkadaşça, dostça lsquo;seni seviyorum' demediği günümüzde; Nasreddin Hoca yepyeni hikâyeleriyle lsquo;Benimle
Oynar mısın?' diyor. Suat Ünaldı'nın yazdığı bu tek perdelik çocuk oyunu 27 Şubat Pazar günü saat 13.00 ve 15.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu'nda çocuklarla buluşacak.

SERGİ

-Ara Güler: İstanbul ve İstanbul'un Edebiyatçıları
Usta fotoğrafçı Ara Güler'in İstanbul ve İstanbul'un Edebiyatçıları isimli sergisi 10 Şubat Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı. Meslekte 60 yılı geride bırakan efsanevi fotoğrafçı Ara Güler, çok sevdiği İstanbul'u ve İstanbul'un edebiyatçılarını anlattığı ölümsüz kareleriyle Caddebostan Kültür Merkezi'ne konuk oldu. Ara Güler Fotoğraf Sergisi 15 Mart 2011 tarihine kadar görülebilecek.

-Borga Berkalp Kişisel Resim Sergisi
Borga Berkalp ilk kişisel resim sergisini Kadıköy Belediye Başkanlığı Giriş Holü Sergi Salonu'nda 26 Şubat Cumartesi günü açılıyor. Sergi 5 Mart'a kadar görülebilir.
Tel: 0216 444 55 22

-Bülent Turan Atölyesi Resim Sergisi
Bülent Turan Atölyesi'nden Bülent Turan, Akgül Yeşilada, Aynur Aras, Derya Dündar Evin Saylan, Feyza Öztürk, Gülgün Tanyolaç, Güzin Gürer Oya Güray, Özay Salihoğlu, Sonay Yüksel, Zehra Alpay, KASEV Vakfı Kadir-Rezan Has Öğretmen Dinlenmeevi-Huzurevi-Özel Bakım Bölümü yararına bir resim sergisi açıyor. Tuzla'daki Dinlenmeevi'nde 26 Şubat Cumartesi günü açılacak olan sergi 11 Mart'a kadar görülebilir.
Tel: 216 493 57 21

-Rıza Savaş Resim Sergisi
Figüratif resmin başarılı isimlerinden Rıza Savaş, 6. Kişisel sergisini Caddebostan, Düş Yolcusu Sanat Durağında sergiliyor. 2002 DYO resim yarışması ödüllü sanatçı, metropollerin bireyin üzerinde oluşturduğu baskıyı figüratif bir anlayışla resmediyor. Bireyin kendi içindeki ve toplum karşısındaki çelişkilerini ortaya koyarken bireyin yaşamındaki korkulu bölgeleri izleyici ile buluşturuyor. Sergi 18 Şubat ndash; 3 Mart tarihleri arasında gezilebilir.

-Ayşe Suvarierol Kişisel Resim Sergisi
Ayşe Suvarierol'in kişisel resim sergisi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 12-28 Şubat 2011 tarihleri arasında Performans bir katında sanatseverler tarafından izlenilebilir.

-Usulca
Pınar Partanaz'ın Usulca adlı kişisel sergisi 01- 07 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Sergi, anlar ve düşünceler üzerine yoğunlaşarak birçok portreyi deneyimliyor.

-Bedri Rahmi ve Öğrencileri 2
Ürün Sanat Galerisi'nde 9 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Bedri Rahmi ve Öğrencileri 2 sergisi izlenebilir.

-Orhan Taylan Resim ve Desen Sergisi
Orhan Taylan, son dönem çalışmalarını 5 Şubat-2 Mart 2011 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Sergide sanatçının tuvallerinin yanı sıra desen çalışmaları da yer alıyor.
Tel: 0216 418 38 06

-İkinci Hayat Karma Resim Sergisi
İkinci Hayat Resim Atölyesi Karma Resim Sergisi, 15-27 Şubat günleri arası Halis kurtça Kültür Merkezi'nde. görülebilir.

- Delilik Kişisel Resim Sergisi
Sanatçı Gökhan Sarpkaya Delilik teması altında ürettiği eserlerini, CKM'de 26 Şubat-7 Mart 2011 tarihleri arasında sergiliyor.

-Çizgiden Giysiye Sergisi
Barış Manço Kültür Merkezi, Akademi Mimar Moda Tasarım Grubunun Doç. Pınar Olgaç liderliğinde hazırladığı Çizgiden Giysiye Sergisi ne ev sahipliği yapıyor. Sergi, 25 Şubat ndash; 3 Mart günleri arasında görülebilir.

-Yelken ve Kayık Yarışları Fotoğraf Sunumu
Türk Yelken Vakfı, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde Eski İstanbul Yelken ve Kayık Yarışları adlı bir etkinlik gerçekleştiriyor. 26 Şubat Cumartesi saat 20.30'da başlayacak olan etkinlikte eski İstanbul kültürel yaşamının görkemli ve vazgeçilmez bir parçası olan yelken ve kürek yarışların belgeler ve fotoğraflarla sunulacak.

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A.Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de ve Pazar günleri 13.00'te edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Atölye kapsamında 27 Şubat Pazar günü Saffeti Ziya - Salon Köşelerinde isimli kitap incelenecek.

SÖYLEŞİ

-Muzaffer Ayhan Kara Söyleşisi
Muzaffer Ayhan Kara, Tarihçi Kitabevi'nin 41. söyleşisinin konuğu oluyor. Türk Siyasal Yaşamında 1961 Sonrası Bir Olgu: Koalisyon başlıklı söyleşi Mustafa Balbay'a ithaf ediliyor. Muzaffer Ayhan Kara söyleşisi, 26 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'de Tarihçi Kitabevi'nde.

KONSER

-Mutant
Yedi gitaristli Mutant, Gitarcafe'de müzikseverlerle buluşuyor. Şevket Akıncı ile birlikte Joseacute; Blasco, Deniz Güngören, Giray Gürkal, Cansun Küçüktürk, Eylül Biçer, Bakış Üstün'den oluşan Mutant, özgür doğaçlamadan 20'inci yüzyıl minimalist akımının izdüşümlerine uzanan geniş bir yelpazede, temelde hiyerarşisizlik üzerine kurulu bir müzik yaratıyor. Konser 25 Şubat Cuma akşamı saat 21.00'de başlıyor.

-Emin Fındıkoğlu Trio
Türkiye'de cazın önde gelen isimlerinden Emin Fındıkoğlu; Meltem Ünel ve Derya Davulcu'nun yer aldığı üçlüsüyle biraz caz, biraz Latin, biraz Fransızca, biraz Karayipler, biraz da Paul Simon repertuarında geziniyor. Emin Fındıkoğlu Trio'nun konseri 26 Şubat Cumartesi akşamı saat 21.00'de Kadıköy'ün alternatif mekânlarından Gitarcafe'de.

-Türk Sanat Müziği Konseri
Lions Korosu, konuk sanatçıların katılımıyla film şarkılarını seslendiriyor. Halka açık ve ücretsiz olan etkinlik 28 Şubat Pazartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Türk Müziği Konseri
Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. Sanat Yönetmenliğini Aylin Şengün Taşçı'nın yaptığı topluluğun konserinde klasik ve neoklasik dönem eserlerinden seçkin örnekler yer alacak.
Konserin solisti topluluk sanatçılarından Osman Ziyagil. Ücretsiz olarak izlenebilecek konser 1 Mart Salı günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Gülay konseri
Kadıköy Livane'de 25 Şubat Cuma akşamı saat 21.30'dan itibaren sevilen şarkıcı Gülay sahne alıyor.
Bilgi için:0216 414 40 96


ŞENLİK

-Halk Oyunları Şenliği
İstanbul Folklor Derneği Halk Oyunları kursiyerlerinin ara dönem gösterisinde Artvin, Antep, Aydın Zeybek, Akçaabat Horon ve Diyarbakır gibi çeşitli yörelerden oyunlar sergilenecek. Ücretsiz olarak izlenebilecek olan halkoyunları şenliği,Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 27 Şubat Pazar günü saat 17.00'de başlıyor.

KADIKÖY DIŞINDAN

-KÜLTÜR GÜNLERİ

Önder Babat Kültür, Sanat ve Siyaset Günleri
Önder Babat Kültür Merkezi tarafından 26 Şubatndash;13 Mart tarihleri arasında Önder Babat Kültür, Sanat ve Siyaset Günleri düzenleniyor. Bu günler kapsamında paneller, sergiler, tiyatro gösterimleri, konserler, film gösterimleri düzenlenecek. Kültür sanat ve siyaset günleri kapsamında Önder Babat Kültür Merkezi atölyelerinin üretimleri de önemli bir yer kaplıyor. Bu noktada Resim Atölyesi tarafından açılacak olan Emekçi Kadınlar Sergisi, 1-8 Mart tarihleri arasında Önder Babat Kültür Merkezi'nde gezilebilir. Bir başka Önder Babat Kültür Merkezi üretimi; Kum Saati adındaki film gösterimi. Kum Saati slikozis hastası bir işçi ile onun eşini, yaşam şartlarını ve yaşamları pahasına emekleri ile geçinmelerini anlatan bir çalışma.Aynı zamanda etkinlik kapsamında 27 Şubat Pazar günü saat 18.00'de, Adalılar müzik grubu dinleyicilerine bir konser verecek.

ARŞİV