KADIKÖY’DEN BALE Senfonik Minyatür İstanbul Devlet Opera

KADIKÖY'DEN BALE Senfonik Minyatür İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bu sezon Senfonik Minyatür adlı bale yapıtını sahneliyor. Doğu ile Batının müzik ve sanat alanındaki etkileşiminin en güzel...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

BALE

Senfonik Minyatür
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bu sezon Senfonik Minyatür adlı bale yapıtını sahneliyor. Doğu ile Batının müzik ve sanat alanındaki etkileşiminin en güzel örneklerinden olan yapıt, A.Vivaldi ve anonim müzik eşliğinde Patrick De Bana tarafından İstanbul Devlet Balesi için yaratıldı. Kültürler arasında Barok geleneğinin etkileri ve paylaşımı ile ilgili olan bu düşsel yapıt sizleri görünmeyenin görünür olduğu minyatürün sonsuz dünyasına götürecek.
Uwe Scholz'un 2. Senfoni adlı Neoklasik yapıtını Giovanni Di Palma sahneliyor. Schumann'ın 2.Senfoni'si dans ve müziği kusursuz bir çizgide buluşturuyor.
Senfonik Minyatür 19, 29 ve 31 Mart günlerinde de Süreyya'da sahnelenmeye devam edecek.
www.sureyyaoperasi.org

ÜCRETSİZ OYUNLAR
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü yaklaşırken Kadıköy'de de birçok tiyatro grubu oyunlarını ücretsiz sahnelemeye başladı. İşte bu hafta ücretsiz sahnelenecek üç oyun:

Artiz Mektebi
Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri, 21 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahneleyecekleri Artiz Mektebi oyunlarını izleyiciyle ücretsiz olarak buluşturuyor. Seksenli yıllarda atılan kara tohumlar bugün çürük meyvelerini verirken, o yıllardaki eğitim sistemini mizahi bir dille eleştiren Artiz Mektebi günümüzde hala geçerliliğini koruyor. O yıllarda kafalarının içi boşaltılmaya çalışılan öğrenciler bugün öğretici, avukat, iş adamı, mühendis, doktor, siyasetçi konumundahellip; Müjdat Gezen ve Kandemir Konduk'un birlikte yazdıkları bu oyun, bize hala çok şey anlatıyor.
www.bmkm.gen.tr

Ödenmeyecek Ödemiyoruz
Bütün bir mahalle tarafından yağmalanan bir süpermarketin ardından polisin bütün mahalleyi kuşatıp ev ev arama yapmasını anlatan ve bu arama sırasında o mahalledeki iki işçi ailesinin başından geçen olayları konu alan Ödenmeyecek Ödemiyoruz kovalamacanın hiç bitmediği, keyifli, komedili bir oyun. Ünlü yazar Dairo Fo'nun kaleme aldığı oyunu Tiyatrom grubu sahneliyor. Oyun 22 Mart Salı günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

Hamxlet
Usta tiyatrocu Zafer Diper, Bizim Tiyatro'nun 30. yılı şerefine Hamlet'i farklı bir yorumla sahneliyor. Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen Hamlet oyunu bu sefer Hamxlet adındaki çok uluslu bir şirkette geçiyor ve intikam hırsının yanı sıra iktidar hırsını anlatıyor. Yönetmenliğini Zafer Diper'in yaptığı oyunda Memetcan Diper, Savaş Özdural, Elif İskender, Ece Erişti, Ali İhsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz, Turgay Atalay ve Zafer Diper oynuyor. Hamxlet, 23 Mart Çarşamba saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak sahnelenecek.
www.bmkm.gen.tr

TİYATRO

Nereye Gidiyoruz?
Usta oyuncu Genco Erkal; ölümünün 15. yılı nedeniyle Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarlayarak sahneye koyduğu tek kişilik yeni oyunu Nereye Gidiyoruz? ile sahnede. Dostlar Tiyatrosu'nun yeni oyunu, bugünlerde herkesin birbirine sorduğu Nereye gidiyoruz? sorusuna yanıt arıyor. Nereye Gidiyoruz? un yönetmenliğini ve sahne tasarımını da Genco Erkal üstlenirken; oyunun müzikleri Türkiye'nin ilk özgün film müziği sanatçılarından, mimar, müzisyen, tiyatro-sinema oyuncusu Arif Erkin tarafından hazırlanıyor. Özlem Kaya'nın giysi tasarımını, Hakan Özipek'in ışık tasarımını üstlendiği oyunda Karagöz tasvirleri Haluk Yüce tarafından yapılıyor. Oyun 18 Mart Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

Uyan Uyan Gazi Kemal
Tuncay Özinel'in kendi adını taşıyan tiyatrosu, Uyan Uyan Gazi Kemal oyununu Kadıköylülerle buluşturuyor. Yılmaz Özdil, Can Ataklı, Hikmet Feridun Es gibi önemli gazeteci ve yazarların yazılarından derlenen oyunda Halit Akçatepe, Serhat Özcan, Ayla Aslancan, Ali Yaylı, Eray Işık, Esme Duman, Ecevit Karaca, Kerem Keskin, Engin Bilgiç, Furkan Kabalı, Emre Tekilel ve Tuncay Özinel oynuyor. Belgesel görüntüler ve Galata Mevlevihanesi'nin sema gösterisi eşliğinde sahnelenen Uyan Uyan Gazi Kemal oyununu 18 Mart Cuma akşamı saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

Dumanaltı Aşklar
Ülkemizin ünlü gazeteci ve köşe yazarlarından Selahattin Duman'ın köşe yazılarından derlenerek Gökhan Erarslan ve Ferhat Ergün'ün oyunlaştırdığı Dumanaltı Aşklar , Hüseyin Avni Danyal'ın tek kişilik oyunu. Oyun, Türk kadını portresini her yönüyle ortaya koyup mizahi bir dille anlatmasıyla dikkat çekiyor. O güne dek evlenme yolunda üç kez son anda direkten dönen bir adamın dördüncü kez evlenmeye niyetlendiği gecede diğer müstakbel adayları hatırlamasıyla başlar. Sahnede Hüseyin Avni Danyal'a piyanosuyla Deniz Aras Sipahi eşlik ediyor. Dumanaltı Aşklar, 19 Mart Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Başka Kapıya
Ali Erdoğan'ın yeni oyunu Başka Kapıya Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye devam ediyor. 19 Mart Cumartesi günü saat 16.00'da oynanacak oyun, üstat Âşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor.
www.bmkm.gen.tr

Aziz Sen Nesin?
Mizah ustası Aziz Nesin'in seçme öykülerinden oyunlaştırılan, bol taşlamalı, kahkaha yüklü, danslı, şarkılı bir kabare! Rüzgâr Sanat'ın sahnelediği oyun, 10 kişilik bir oyuncu kadrosuyla, canlı müzik eşliğinde sunuluyor. Seyirci, capcanlı ve coşkulu bir yapıda, tiyatronun ve güçlü bir mizahın tadını çıkarıyor. Aziz Sen Nesin? 20 Mart Pazar günü saat 16.00'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

Sıfır Derecede Aşk
Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Dokuz farklı öykünün anlatıldığı Sıfır Derecede Aşk ta, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır; hemen hemen. Tiyatro Fora'nın sahnelediği Sıfır Derecede Aşk 20 Mart Pazar günü saat 18.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. Alevli Günler , Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı bir araya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hala izlemediyseniz Alevli Günler, 21 Mart Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

Vanya Dayı
1904 yılında, Rusya'nın bir köyünde, bir arada yaşamak zorunda kalan bir grup insan, yaşamı sorgulamaktadır. Küçük çekişmeler, bireysel çıkarlar ve umutsuz aşklar içinde yaşamlarını boşa harcayan bu insanlar, kayıp geçmişleri için birbirlerini suçlamaktadır. Köy yaşamına mahkucirc;m, eylemsizlik ve tembellikle kuşatılmış, geçmişlerine sıkışan Çehov'un figürleri, geleceklerine yönelik umutsuz bir bekleyiş içindedir. Bu durum geçiş dönemi Rusya'sının sancılı yıllarının da bir izdüşümüdür.
Anton Çehov'un yazdığı, Nesrin Kazankaya'nın çevirip yönettiği Vanya Dayı yı bir de Tiyatro Pera yorumuyla izleyin! Oyun 22 Mart Salı günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşacak.
www.kkm.gen.tr

Pazar Günkü Cinayet
Tiyatro Kedi'nin yeni komedisi Pazar Günkü Cinayet, terlik ve hırkadan, çılgın bir gösterişe geçiş yapan otuz yıllık bir evliliğin ve bütün bunlardan menfaat sağlamaya çalışan kişilerin komik, farklı, sürprizlerle dolu öyküsü. Haldun Dormen ile Füsun Önal'ın başrollerinde oynadığı oyun 23 Mart Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi De Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor. Oyunun ana cümlesi şöyle: Nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış. Tiyatro Baykuş'un sahneye koyduğu oyun 24 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Herkes mi Hırsız?
Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Herkes mi Hırsız? adlı oyunlarını 18 Mart Cuma ve 24 Mart Perşembe günleri saat 21.00'de Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sahneliyor. Bir köşke giren hırsız, evin sakinleri tarafından yakalanır. Sorgulama başlar ve herkesin hayatı açığa çıktığında suçlular yer değiştirir. Komedi unsurları ile bezenmiş olan oyun bir polisiye güldürü.
www.hkkm.gen.tr

KONSER

Candaş Orkestrası
Candaş Orkestrası, sanatseverleri popüler opera aryalarından sımsıcak Napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Konser 20 Mart Pazar günü 19.00'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.
www.ckm.gen.tr

Borusan İstanbul Filarmoni
Şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Caddebostan Kültür Merkezi'nde unutulmaz bir konsere daha imza atmaya hazırlanıyor. Borusan Quartet ve klarnet virtüözü Ferhat Göksel'in solist olarak katılacağı konserde Mozart'ın Serenat, No. 6, KV 239, Re Majör, Serenata notturna , Klarnet Konçertosu, La Majör, KV 622 ve 40. Senfoni, Sol minör, KV 550 eserleri seslendirilecek. Bilet fiyatları 81ndash;90 TL arasında değişen konser 21 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Ece Demirci Piyano
Ece Demirci'nin piyano konseri 22 Mart Salı akşamı saat 20.30'da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki konserde Demirci; D.Scarlatti, İ.Usmanbaş, F.Liszt ve F. Chopin'in eserlerini çalacak.
www.ckm.gen.tr

Akbank Oda Orkestrası
Şef Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası 23 Mart Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir konser gerçekleştirecek. Akordeon virtüözü Matti Rantanen'in solist olarak yer aldığı konsere Çeşit Çeşit Çeşitleme adı verilmiş. Saat 20.30'da başlayacak konser öncesi yarım saatlik sohbet kısmında izleyicilerin soruları da yanıtlanacak.
www.ckm.gen.tr

Ülkem Özsezen Jazz Quartet
Ülkem Özsezen Quartet, Besteciler ve Yorumcular başlıklı programın konuğu olarak müzikseverlerle buluşuyor. Davulda Ferit Odman, saksofonda Engin Recepoğulları ve basta Ozan Musluoğlu eşlik ediyor. Konserde Ülkem Özsezen ve Ozan Musluoğlu'nun bestelerinin yanısıra caz standartlarından seçkiler sunulacak. Konser sürecinde izleyicilere repertuvardaki besteler ile ilgili kısa bilgilendirmeler de yapılacak. 24 Mart Perşembe günü saat 20.30'daki konser Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Taylan Erler Jazz Quartet
Vokal ve trompette Taylan Erler, davulda Mehmet Yüzgeç, piyanoda Ayhan Yavaş, basta Cüneyt Saka ile ragtime, swing, blues ve New Orleans stilini günümüze taşıyor. Caz, hızlı akıp giden hayatın içinde açılan sakin ve dinlendirici bir dünya gibidir. Kimi zaman soğuk bir günde, kimi zaman bir gece yarısı dinleyicisini var olan dünyadan biraz da olsa koparıp kendi dünyasına konuk eder. Hüznünü de keyfini de, kendine has ritmiyle anlatır. Huzur verir, dinginlik verir... Keyifli bir caz akşamı geçirmek istiyorsanız Taylan Erler Jazz Quartet konseri 19 Mart Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
www.hkkm.gen.tr

Kalbimizi Isıtan Melodiler
Görsellerle destekli, teatral metnin üzerine oturtulan konserde aşkın çeşitlerini başta konserlerin mimari Niyazi Ölmez olmak üzere birbirinden yetenekli opera sanatçılarından geniş bir müzik yelpazesi içinde dinleyeceksiniz. Niyazi Ölmez, Özlem Abacı, Pınar Temizel Çulha, Ali Murat Erengül, Mehmet Salkım, Ercüment Ali Özinanç, Onur Avdan, Caner Anar, Tolga Bedir, Elif Eglar Susam, Semih Dinçer, Ayça Aksöz, Feride Berin Varol söyledikleri şarkılarla kalbinizi ısıtacak. Kalbimizi Isıtan Melodiler konseri 20 Mart Pazar günü saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde dinlenebilir.
www.hkkm.gen.tr

SERGİ

XXVII. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi
Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl düzenlenen, serbest konulu XXVII. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasına düzenlendiği yıllar içinde 136 ülkeden 7300 karikatürist yaklaşık 60.000 karikatür ile katıldı. Bu yıl birinciliği Ahmet Öztürklevent'in aldığı yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserlerin bulunduğu sergi 17 Martndash;6 Nisan 2011 tarihleri arasında CKM Sanat Galerisinde izlenilebilir.
www.ckm.gen.tr

Gül Hiçdurmaz Algıdan Yansımalar II
Gül Hiçdurmaz'ın farklı sanat disiplinlerinin deneyimleriyle, kendi yaşam alanlarında oluşan izlenimleriyle, insan öğesinin değerleri, yaşanmışlıkların hafızada bıraktığı etkilerle, kompozisyonlarında, figür kullanımlarını aşırı soyutlamalarla sembolik formalara dönüştürdüğü eserleri 19 Mart- 3 Nisan tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

Deneysel Giysi Tasarımı Öğrenci Çalışmaları
Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı 1. sınıf öğrencilerinin Deneysel Giysi Tasarımı dersi kapsamında; biçim, renk, malzeme, yapı, işlev ilişkilerini kurarak geleneksel kalıp hazırlama ve dikiş tekniklerine bağlı kalmadan, farklı doku ve kumaşları kullanarak, katlama tekniği ile hazırladıkları Deneysel Giysi Tasarım çalışmaları 20ndash;27 Mart 2011 tarihleri arasında CKM 3. kat fuaye salonunda izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

Sevilay Avşar Fotoğraf Sergisi
Sevilay Avşar'ın fotoğraf sergisi 18 Mart Cuma günü Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde açılıyor. Sergi 24 Mart'a kadar görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

Çanakkale Zaferi Fotoğraf Sergisi
ECE Türkiye Proje Yönetim A.Ş tarafından yönetilen CarrefourSA Maltepe Park Alışveriş Merkezi, 11ndash;20 Mart 2011 tarihleri arasında Cengiz Şentürk Çanakkale Zaferi Fotoğraf Sergisi düzenliyor. Ücretsiz olan bu sergiye bütün ziyaretçiler davetli.
www.maltepeparkavm.com

Hasan Kurt Resim Sergisi
Hasan Kurt resim Sergisi 18 Mart Cuma günü saat 17.00'de Caddebostan'daki Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda açılıyor. Sergi, 1 Nisan'a kadar pazartesi günleri hariç her gün görülebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com

Yonca Eryaşa Alem-Efruz Sergisi
Yonca Eryaşa, yaşanmışlığı resmetmeyi özel buluyor. Sürrealist çalışmaları da olan sanatçının, ana temaları mekan ve insan. Portrelerinde canlı figür ve fotoğraflarla çalışıyor. Yonca Eryaşa bu engin yolda ilk sergi adımlarını Alem-Efruz isimli sergisiyle Pipa Sanat Evi'nde atıyor. Sanatseverler sergiyi 13-23 Mart 2011 tarihlerinde 10:00-18:00 saatleri arasında görebilirler.
www.pipasanatevi.com

İbrahim Dinçeli Resim Sergisi
İbrahim Dinçeli'nin son dönem çalışmaları 11 Mart - 25 Mart tarihleri arasında Suadiye Sanat Galerisi'nde izleyiciyle buluşuyor. Suadiye Sanat Galerisi, Pazar - Pazartesi hariç hergün 11.00 ndash; 18.00 arası gezilebilir.
Tel: 0216 410 31 27

Mart Kedileri Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 12 Mart- 14 Nisan tarihleri arasında ''Mart Kedileri''adlı karma sergi izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

4 Ülkeden 4 Sanatçı
Türkiye'den M.Sadık Altınok, Almanya'dan Mehmet Alagöz, Kıbrıs'tan Emin Çizenel ve Hollanda'dan Arhan Günermengi'nin sanatçı kimliklerini aktaran eserler Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Hasanpaşa-Kadıköy yerleşkesinde yer alan Sanat Galerisi'ndeki sergi 3 Martndash;5 Nisan 2011 tarihleri arasında gezilebilecek.
Tel: 0216 544 55 55 / 3142

Gül Erali Seramik Sergisi
Gül Erali'nin Tanrıça kavramından yola çıkarak yaptığı seramik heykelleri, 5 Mart - 29 Mart 2011 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Erali'nin heykelleri doğa - insan ilişkisi uyumunu, kadının yaratıcı gücünü ve tanrısallık kavramlarını sorguluyor.
Tel: 0216 418 38 06

SÖYLEŞİ

Demokrasi ve Toplum
Birgün Gazetesi ve Haber3 yazarı Ertan Doğan, Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nde Demokrasi ve Toplum konulu bir söyleşi düzenliyor. Doğan, söyleşisinden sonra okurları için kitaplarını imzalayacak. Demokrasi ve Toplum söyleşisi 25 Mart Cuma günü saat 14.00'te başlıyor.

Mustafa Mutlu ile Söyleşi
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi Çevre Komisyonu, gazeteci-yazar Mustafa Mutlu ile bir söyleşi gerçekleştiriyor. Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki söyleşi 25 Mart Cuma günü saat 14.00'te başlıyor.
www.bmkm.gen.tr

Sunay Akın ile İstanbul'un Şifreleri
Da Vinci'nin şifreleri büyük ilgi topladı. Peki ya yaşadığınız kent İstanbul'un şifrelerini biliyor musunuz? İstanbul'un iki yakasını su üstünde yürüyerek geçen kimdir? Selimiye Kışlası'nın kuleleri neden kıyıya paralel değildir? Kız Kulesi'ne uzun yıllar neden hiç kimse korkudan giremedi? İstanbul'la ilgili daha nice bilinmeyen sır Sunay Akın'ın tadına doyulmayan anlatımı ile açığa çıkıyor. ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen CarrefourSA Maltepe Park Alışveriş Merkezi 23 Mart Çarşamba günü 19:30 ndash; 21:30 saatleri arasında Sunay Akın'ı ağırlıyor. Bu gösteriyi ücretsiz olarak izlemek için Maltepe Park'a konuk olun ve siz de İstanbul'un şifrelerini çözün.
www.maltepeparkavm.com

Orhan Koloğlu ile lsquo;Bilimselden Medyatik'e Tarih'
Orhan Koloğlu, lsquo;Bilimselden Medyatik'e Tarih' konulu söyleşisiyle, 19 Mart Cumartesi saat 15.00'te Tarihçi Kitabevi'nde okurlarla buluşuyor.
www.tarihcikitabevi.com

GÖSTERİ

Sevgilim İstanbul Fotoğraf Gösterisi
Tufan Kartal, 22 Mart Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Tufan Kartal'ın, İstanbul fotoğraflarından oluşan Sevgilim İstanbul adlı fotoğraf gösterisi ve ardından yapacağı söyleşiye tüm fotoğrafseverler davetli. Fotoğraf gösterisinin başlama saati 19.30.
www.photoworldfotografmerkezi.com

DÜNYA ŞİİR GÜNÜ

21 Mart Dünya Şiir Günü ve Ömer Nida Anma Etkinliği
21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenleniyor. Niyazi Yaşar'ın sunacağı etkinliğe Ahmet Saraçoğlu, Güngör Gençay, Hasan Hüseyin Yalvaç, Cezmi Ersöz, Müşir Kaya Canpolat ve Osman Bozkurt konuşmacı olarak katılıyor. Konuşmaların ardından şairler şiirlerini okuyacak. Şiir dinletisinden sonra ise Refik Köksal, Musa Kurt ve Muzaffer Özdemir bir dinleti sunacak. 21 Mart Dünya Şiir Günü ve Ömer Nida Anma Etkinliği, 21 Mart Pazar günü saat 19.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

KADIKÖY DIŞINDAN


SERGİ

Sema Kocameşe Resim Sergisi
Sanatçı Sema Kocameşe Hiçbiryer isimli ilk kişisel sergisi ile 19 Mart - 02 Nisan 2011 tarihleri arasında Gama Gallery'de sanatseverlerle buluşuyor.
Resimlerinde, gerçekliğinden soyutlanmış kent görüntülerine yer veren sanatçı, bu görüntüleri lekesel elemanlarla destekleyerek gerçekliğe değil, kendi düşsel kentlerine ulaşıyor. Üst üste katmanlar kimi zaman biçimsel öğelerle doğru orantılı giderken kimi zaman terse yönelerek izleyicinin karşısına farklı yüzey değişimleri olarak çıkıyor.
www.gamagallery.com

KONFERANS

Alevi Sorunu / Alevilik ve Sol
Erdoğan Aydın, Alevi Sorunu / Alevilik ve Sol başlıklı konferansla Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi'ne konuk oluyor. 19 Mart Cumartesi günü saat 17.00'de başlayan konferansa herkes davetli.
Tel: 0212 253 60 13


ARŞİV