KADIKÖY’DEN BELGESEL -Erdal Eren Belgeseli Kadıköy’de 2008

KADIKÖY'DEN BELGESEL -Erdal Eren Belgeseli Kadıköy'de 2008 yılından beri faaliyet gösteren Sosyal Dayanışma ve İletişim Derneği (SODİD), Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN


BELGESEL

-Erdal Eren Belgeseli
Kadıköy'de 2008 yılından beri faaliyet gösteren Sosyal Dayanışma ve İletişim Derneği (SODİD), Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinliklerine Erdal Eren Belgeseli ile devam ediyor. Ücretsiz olarak gösterilecek olan belgesel, 12 Eylül darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü gerekçesiyle hüküm giyen ve 17 yaşındayken yaşı büyütülerek idam edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi ve Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisi Erdal Eren'in kısa yaşamını anlatıyor.
Erdal Eren Belgeseli 3 Şubat Perşembe günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi
46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, 42. SİYAD Ödülleri'nde ve 21. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Belgesel Film seçilen 5 No'lu Cezaevi , 31 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde gösterilecek.
Yönetmenliğini Çayan Demirel'in üstlendiği film, 12 Eylül askeri darbesinden sonra yakın tarihimizin en korkunç işkencelerinin uygulandığı Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananları gözler önüne seriyor.
www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

TİYATRO

-Çığ
Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Çığ, yalnızca bir doğa olayının anlatımına dayanmadığı gibi; adeta bir yaşam biçimine dönüşmüş sessizliğin etrafında gelişen, güçlü bir gerçeklik ile temelleniyor. Çevresi dağlarla çevrili bir yerde yaşayan insanlar yüksek sesle konuşamasalar, gönüllerince kahkaha atamasalar da sessizlik içinde esir oldukları yaşamlarını sürdürmeye çabalarlar. Hayatın tüm coşkusunu hissedebilmeleri ve yaşayabilmeleri için sadece üç ayları vardırhellip; Tuncer Cücenoğlu oyunun önsözünde yalnızca bir doğa olayı değildir Çığ; belki de biz yarattık bu korkuyu beyinlerimizde diyerek evrensele giden yolda özgür düşüncenin gücünü sorguluyor. Kemal Başar'ın, Tuncer Cücenoğlu'nun 40. sanat yılı olması nedeniyle sahneye koyduğu oyunda; Erhan Abir, Alev Oraloğlu, Sevtap Çapan, Caner Çandarlı, Orhan Hızlı, Nergis Çorakçı, Berrin Akdeniz Kortidis, Zeki Yıldırım, Vildan Türkbaş, Hüsnü Demiralay, Göksel Arslan rol alıyor. Oyun, 26ndash;30 Ocak 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde.
Tel: 0216 349 04 63

-Marx'ın Dönüşü
Marx'ın Dönüşü oyunu, Marks'ın 19. yüzyılda getirdiği kapitalizmin eleştirisinin günümüzde de temelde hâlâ geçerli olduğunu gösteriyor. 19. Yüzyılda Londra Soho'da yaşayan Marks, oyunda günümüz New York Soho'dadır. İçinde yaşadığımız dönemin ve Marks'ın yaşadığı dönemin birbiri içine geçecek şekilde yazıldığı oyunla o zamanları aydınlatmanın yanı sıra bugünlere ve bizim bulunduğumuz yere ışık tutmak amaçlanıyor.
Genco Erkal'ın yönetip, oynadığı tek kişilik oyunda, Marks'ın karısı Jenny, kızı Eleanor, dostu Engels ve siyasi rakibi Bakunin gibi karakterlerle ilgili değerlendirmeleri önemli bir yer tutuyor. Marks, yaşamıyla ilgili olaylar, Jenny ile yaptığı evlilik, Londra'ya sürülmesi, üç çocuğunun ölmesi, zamanın politik çatışmaları, İrlanda'nın İngiltere'ye karşı direnişi, Avrupa'daki 1848 devrimleri, Komünist Hareket, Paris Komünü olayları hakkında konuşuyor.
Marx'ın Dönüşü, 30 Ocak Pazar günü saat 16.00'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Cam
Levent Kazak'ın yazdığı, Laçin Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği yeni tiyatro oyunu Cam; Ocak ayında perdelerini açtı. Başarılı oyuncular Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçar'ın rol aldığı oyun; kadının sosyal konumuna özellikle dikkat çekerek kadına dair birçok şeyi sorgulatacak. Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Kadın'ın sosyal konumu, insan ilişkileri ve hayatın sürprizleri hakkında izleyiciyi derin sorgulamalara yönlendiren Cam; aynı şekilde başlayan bir hikayenin, anlık bir karar ve bir rüzgâr esintisiyle nasıl iki farklı yöne akabileceğini şaşırtıcı kurgusuyla gözler önüne seriyor. Oyun 28 Ocak Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi ve 30 Ocak Pazar saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

-Sunay Akın Söz Gösterisi
Yıllardır modern bir meddah tavrıyla sahnede sevenleriyle buluşan Sunay Akın, anlattıklarıyla geçmişten günümüze köprüler kuruyor. Bu yeni gösterisiyle izleyenleri kendi içlerine unutulmaz bir yolculuğa davet ediyor, kâğıt gemilerden emekli kaptan. Gerçek değerlerimizin hisse senetleri değil hissi senetler olduğunu bir kez daha anlatacak söz cambazıhellip; Sunay Akın'ın tek kişilik gösterisi 28 Ocak Cuma günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Hamxlet
Usta tiyatrocu Zafer Diper, Bizim Tiyatro'nun 30. yılı şerefine Hamlet'i farklı bir yorumla sahneliyor. Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen Hamlet oyunu bu sefer Hamxlet adındaki çok uluslu bir şirkette geçiyor ve intikam hırsının yanı sıra iktidar hırsını anlatıyor. Yönetmenliğini Zafer Diper'in yaptığı oyunda Memetcan Diper, Savaş Özdural, Elif İskender, Ece Erişti, Ali İhsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz, Turgay Atalay ve Zafer Diper oynuyor. Hamxlet, 28 Ocak Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Vanya Dayı
Tiyatro Stüdyosu, 20. yılını Rus oyun yazarı Anton Çehov'un Vanya Dayı oyunuyla kutluyor. Ahmet Levendoğlu'nun yönettiği oyunun çevirisi Ataol Behramoğlu'na ait. Çehov'un 150. doğum yılında sahnelenen oyun, ilk kez 1900'de Konstantin Stanislavski tarafından sahnelenmiş. Büyük devrimin arifesinde, umutsuz aşkların, mutsuz ve çaresiz insanların öyküsünün anlatıldığı oyun bir Rus köyünde geçiyor. Mehmet Ali Kaptanlar, Emrah Elçiboğa, Defne Gürmen Üstün ve Ezgi Bakışkan'ın oynadığı Vanya Dayı , 29 Ocak Cumartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
www.kkm.gen.tr

-Başka Kapıya
Ali Erdoğan, yeni kabaresi Başka Kapıya oyununu sahnelemeye devam ediyor. Oyun, üstat Aşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor. Başka Kapıya , 29 Ocak Cumartesi günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Hamartia'nın Yolculuğu
Tiyatro Açıkça, süpervizörlüğünü Türk Tiyatrosu ve Sinemasının usta isimlerinden Macit Koper'in yaptığı Hamartia' nın Yolculuğu adlı oyunu sahneliyor. Hülya Koper' in yazıp Barış Kıralioğlu'nun yönettiği oyun, Mitos-Boyut Oyun Yazma Yarışması'nda ödül kazandı. Dört kişilik orkestranın eşlik ettiği oyunun müzikleri, Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Murat Bavli, koreografisi Anı Sağkan tarafından yapıldı. Oyunda insanoğlu (Hamartia), kuraklıktan dolayı Tanrı Zeus' tan hesap sormak için sonu belirsiz bir yolculuğa çıkar. Zeus onu engellemek için elinden gelen her şeyi yapar. Hamartia, Tanrı Zeus'a ulaşmaya çabalarken, tanrılar katındaki karmaşayla da mücadele etmek zorunda kalır. Açıkça'nın kalabalık ve dinamik kadrosu tarafından sahnelenen bu müzikli komedi, 29 Ocak Cumartesi 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.oykusahne.com

-Sıfır Derecede Aşk
Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Dokuz farklı öykünün anlatıldığı Sıfır Derecede Aşk ta, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır; hemen hemen. Tiyatro Fora'nın sahnelediği Sıfır Derecede Aşk 30 Ocak Pazar günü saat 18.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Aşk Grevi
Tiyatro Merdiven'in sahneye koyduğu Aşk Grevi , Anadolu'da geçiyor. Kadınlar, kocalarının iktidar, rant ve diğer kavgalarından bıkmış, bu işe bir çare arar. Kadınların hayata bakışındaki barışçı tutum oyunda erkeklere bir oyun kurarak bunu anlatmak istemeleriyle devam eder. Kadınlar oyun içinde oyun kurarak onlara eskiden olan bir hikâyeyi anlatır ve devamında Aşk Grevi ilan ederler. Kadın erkek çatışmasını keyifli bir oyunla sahneye koyan Tiyatro Merdiven'i izlemek istiyorsanız 30 Ocak Pazar günü saat 19.00'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'ndeki oyunu kaçırmayın!
www.hkkm.gen.tr

-Kadın Kahramanlar
Kadıköy Tiyatroları Eğitim Grubu'nun çalışması olan Kadın Kahramanlar birçok tiyatro eserinin birleşiminden oluşan bir komedihellip; Kalabalık kadrosu ile kadınların toplumdaki sorunlarına değinen ve bunları eleştirerek seyirciyi güldürmeye çalışan oyunun yönetmenliğini Güney Saraçoğlu, ışık ve ses rejisini Süreyya Karaduman yapıyor.
Pazartesi Oyunları kapsamında sahnelenecek olan Kadın Kahramanlar oyununu 31 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

-Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. Alevli Günler , Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı bir araya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hala izlemediyseniz Alevli Günler, 2 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

-Öldün Duydun Mu?
12 Eylül kuşağı insanlarının etkileşimleri ve toplumun onlara yükledikleri ile başa çıkamayan insanların bir küvette başlayan öyküleri... Öldün duydun mu yaşamı, yaşamla mücadeleyi sorgulayan güldüren, güldürürken düşündüren bir oyun. Yiğit Sertdemir'in yazdığı oyunu Özcan Alpar yönetiyor. Tiyatro Formül'ün sahnelediği oyunda Özcan Alpar ile birlikte Alev Aykent, Sedat Küçükay ve Ümit Aksoylu oynuyor. Öldün Duydun Mu? 2 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

KONSER

-Suna Kanndash;Cana Gürmen
Devlet sanatçısı, öz şarkısını duyuran keman Suna Kan ve diri tekniği, yerinde duyuşlarıyla, günümüzdeki klavye sanatı temsilcilerimizin ön sıralarına yerleşen Cana Gürmen; bu sezon da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda bir araya geliyor. Suna Kan ve Cana Gürmen'i bir araya getiren bu eşsiz keman ve piyano resitalini kaçırmak istemiyorsanız, 31 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.00'de Süreyya Operası'nda olmayı unutmayın!
www.sureyyaoperasi.org

-Kalbimizi Isıtan Melodiler
Görsellerle destekli, teatral metnin üzerine oturtulan konserde aşkın çeşitlerini başta konserlerin mimari Niyazi Ölmez olmak üzere birbirinden yetenekli opera sanatçılarından geniş bir müzik yelpazesi içinde dinleyeceksiniz. Niyazi Ölmez, Özlem Abacı, Pınar Temizel Çulha, Ali Murat Erengül, Mehmet Salkım, Ercüment Ali Özinanç, Onur Avdan, Caner Anar, Tolga Bedir, Elif Eglar Susam, Semih Dinçer, Ayça Aksöz, Feride Berin Varol söyledikleri şarkılarla kalbinizi ısıtacak. Kalbimizi Isıtan Melodiler konseri 1 Şubat Salı günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde dinlenebilir.
www.ckm.gen.tr

-Halit Turgay ve Blue Note Jazz Trio
Ünlü besteci R.Wagner Müziğin ruhunu aşktan başka bir şeyle anlatamam. demiş. Halit Turgay ve Blue Note Jazz Trio da Wagner'in sözünden hareketle cazın ruhunu flütün gizemli dünyasında piyano, kontrbas ve bateri ile buluşturuyor, CKM'de Kadıköylü müzikseverlerle buluşuyor. Ücretsiz konser 3 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.00'de!
www.ckm.gen.tr

-Taylan Erler Jazz Quartet
Trompet, davul, basgitar, piyano ve jazz gitardan oluşan klasik caz grubu Taylan Erler Jazz Quartet, klasik caz yanında Dixieland ve New Orleans tarzının en iyi örneklerini bu konserlerinde sergileyecek. Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki konser 29 Ocak Cumartesi günü saat 20.30'da başlıyor!
www.ckm.gen.tr

BALE

-Tozlu Hayaller
Çağdaş Bale Topluluğu'nun Genel Sanat Yönetmeni Cem Ertekin her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni bir yapıtla izleyici ile buluşuyor. Topluluk 39. yılında İtalyan Barok besteci Monteverdi'nin müziği ile Tozlu Hayaller adlı 2 perdelik yapıtı sergileyecek. Tozlu Hayaller bale gösterisi 29 Ocak Cumartesi günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr


SERGİ

- Ateşli-Yorum Seramik Sergisi
15 yıldır Kalamış'taki atölyelerinde Sibel Yıldız Koş ve Gonca Denizci yönetiminde seramik çalışmalarını sürdüren Patika Seramik , 2010 yılı atölye-kurs çalışmalarını Kızıltoprak Ütopya Platform Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Seramiğin artistik dokusunun ve doğallığının öne çıktığı, ateşle hayat bulan sırların renklendirdiği, duvar panoları, çanaklar ve çeşitli sanatsal formlar modern yorumlarıyla sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Ateşlindash;Yorum adlı sergi 11 Subat 2011 tarihine kadar Ütopya Platform Sanat Galerisinde izlenebilir.
www.utopyasanat.com

-Zafer Erkan Resim Sergisi
Zafer Erkan'ın Aklımın Köşesinden... Resim Sergisi 1ndash;26 Şubat tarihleri arasında Ormo Sanat Galerisi'nde ziyarete açılıyor. Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan, birçok özel koleksiyonda ve sanat müzesinde eserleri bulunan sanatçı, 1991 yılından beri Kadıköy'deki atölyesinde kişisel ve sanatsal çalışmalarına devam ediyor.
www.ormosanat.com

-Ekim Geçidi 9. İzdüşümü
Cumhuriyet'e sevgi ve bağlılığını her daim taze tutmak isteyen sanatçıların bu arzularına yanıt vermek amacıyla, Modern Sanatlar Müzesi Derneği tarafından Ekim Geçidi 9. İzdüşümü adıyla, bu yılki sergilere katılan bazı sanatçıların yapıtlarından oluşan yeni bir sergi açıldı. Moda Deniz Kulübü salonlarında, 26 Ocak Çarşamba günü açılan Ekim Geçidi 9. İzdüşümü sergisi 8 Şubat'a kadar görülebilir.
Tel: 0216 414 23 65

-Alev Toker İpeğin Ten ile Buluşması
Alev Toker'in lsquo;Kadın'ın gizemli çekiciliğinin ve zarafetinin ipekle bütünleştiği bu konsept içinde yeni ve tatlı rüzgarlar estirerek ipeği tende uçuruyor. Soğuk renklerin birbirleri ile teması, ipek kumaşın yarattığı sıcaklık duygusu ve çeşitli metal objeler ve işlemeler ile aykırı ancak bir devamlılık içinde sunuyor. Kumaşlardaki renk oynamaları ve değişik objeler ile dokunmalar giderek başka bir yaratımı gözler önüne seriyor. Alev Toker'in İpeğin Ten ile Buluşması sergisi 2ndash;10 Şubat tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

- Kumdan Masallar Fotoğraf Gösterisi
Kumral Kepkep, 1 Şubat Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Kumral Kepkep'in Kumdan Masallar adlı fotoğraf gösterisi ve ardından yapacağı söyleşiye tüm fotoğrafseverler davetli. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğin başlama saati 19.30.
www.photoworldfotografmerkezi.com

-Öğrenci İşleri Sergisi
Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin Proje, Biyotasarım ve Strüktür derslerinde yapmış oldukları çalışmaların sergilendiği sergi 18 Şubat'a kadar görülebilir. Doğuş Sanat Galerisi, Doğuş Üniversitesi'nin Hasanpaşa Yerleşkesi'nde yıl içinde gerçekleşen pek çok sergiye daha ev sahipliği yapmaya devam edecek.

- İnsan Konulu Resim Sergisi
Ayda Kantar Ataman İçe dönük olanın aynı zamanda dışarı çıkmaya hazır olduğunu,
İnsanı, daha çok da kadınları anlatmaya çalıştım. Bu resimler aşkın, tutkunun, bağlılığın insanda odaklanmış halleridir. diyor sergisiyle ilgili olarak. Ataman'ın İnsan konulu resim sergisi 27 Ocak ndash; 4 Şubat tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

- Pazarların Dünyası Fotoğraf Sergisi
Fotoğraf sanatçısı Hacer Karanlık, Dünya pazarları çok geniş bir yelpaze, etkilenmemek elde değil. diyerek fotoğrafladığı pazarların dünyasında yaşadıklarından çok minik bir kesiti CKM'deki sergisinde fotoğrafseverlerle paylaşıyor. Pazarların Dünyası fotoğraf sergisi 1ndash;6 Şubat tarihleri arasında görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Fotoğraf Peşinde Bir Ömür: Erdoğan Köseoğlu
Türkiye siyasetinin en karmaşık dönemleri ve ülkenin büyük bir dönüşüm geçirdiği 1970'lerden 2000'li yılların başına kadar olan süreci objektif arkasından takip ederek, tarihe notlar düşen Erdoğan Köseoğlu'nun fotoğraf sergisi 31 Ocak Pazartesi gününe kadar Caddebostan Kültür Merkezi Performans 1 Katı'nda görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Yağlıboya Resim Sergisi
H. Şengün Saatçi Alacaklı'nın yağlıboya resim sergisi Kadıköy Belediyesi Şehremaneti Binası'nda 23 Ocak'ta açıldı. Sergi 3 Şubat'a kadar görülebilir.

- Halk İçin Halka Rağmen Sergisi
Anadolu yakasının alternatif sanat alanlarından KargART, 25 Ocak ndash; 3 Şubat 2011 tarihleri arasında küratörlüğünü Fırat Arapoğlu'nun üstlendiği Halk İçin Halka Rağmen sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide Kardelen Fincancı, Şenay Kazalova, Melike Kılıç, Mehmet Öğüt, Ali Sarugan ve Fırat Uysal çalışmaları ile yer alacak.
www.kargart.org

-Fotoğraf ve Heykel Sergisi
Bakraç Sanat Galerisi, Hacer Karanlık Fotoğraf ve Hale Ürkmezgil Heykel Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Sergi 4 Şubat'a kadar Kozyatağı, Sinan Ercan Sokak'taki Bakraç Sanat Galerisi'nde görülebilir.
www.bakrac.com

SÖYLEŞİ

-Prof. Dr. Gülten Kazgan ile Söyleşi
Prof.Dr. Gülten Kazgan 2008 Küresel ve Türkiye Krizi konulu söyleşisi ile Tarihçi Kitabevi'ne konuk oluyor. 29 Ocak Cumartesi Saat 15.00'te başlayacak söyleşi Moda Caddesi 140 / A'daki Tarihçi Kitabevi'nde!
www.tarihcikitabevi.com

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de ve Pazar günleri 13.00'te edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Atölye kapsamında bu ay incelenecek kitaplar şunlar:
1 Şubat Halide Edip Adıvar - Sinekli Bakkal, 15 Şubat Necip Mahfuz - Midak Sokağı, 13 Şubat Françoise Rabelais ndash; Gargantua, 27 Şubat Saffeti Ziya - Salon Köşelerinde.
www.ckm.gen.tr

ÇOCUK

-Benimle Oynar Mısın?
Dünün küçükleri bugünün büyükleri... Bugünün küçükleri yarının büyükleri... Dünün küçüklerinin kahramanı Nasreddin Hoca bugünün küçüklerinin kahramanlarıyla karşı karşıya.
Kimsenin birbirine lsquo;Merhaba' demediği, bir başkasının gözünün içine bakıp arkadaşça, dostça lsquo;Seni seviyorum' demediği günümüzde; Nasreddin Hoca yepyeni hikâyeleriyle lsquo;Benimle Oynar mısın?' diyor. Suat Ünaldı'nın yazdığı tek perdelik çocuk oyunu Benimle Oynar mısın? 1, 2, 3 ve 4 Şubat günleri saat 13.00 ve 15.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

-Renkler Cumhuriyeti
Tiyatro Çisenti sadece çocukların değil yetişkinlerin de büyük keyif alarak izlediği oyunu Renkler Cumhuriyeti ni tiyatroseverlerle buluşturuyor. Enver Aysever'in 1998 yılında yazdığı oyun Renkler Krallığı'nda geçiyor. Ülkeye kral olmaya çalışan Kötü Kalpli Sihirbaz'a karşı verilen mücadeleyi anlatan oyunda Krallıktan Cumhuriyete geçiş, sürprizlerle birlikte eğitici ve eğlendirici bir dille yorumlanıyor. Yönetmenliğini Ünsal Sicilli'nin, müziklerini Caner Anar'ın, dekor ve kostüm tasarımını Şirin Dağtekin Yenen'in, koreografisini İpek Değer'in yaptığı oyunda, Umut Altunordu, Bilsev Anar, Özkan Ayalp, Gökhan Daldık, Aylin El, Mustafa Ergin ve Zeynep Uçucu rol alıyor.
Renkler Cumhuriyeti , 29 Ocak Cumartesi ve 30 Ocak Pazar günleri saat 12.00'de, Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da seyredilebilir.
www.ckm.gen.tr

-Yarını Akıl Yapar
Oyun, ders çalışmak istemeyen çocukların rüyasına giren yalancının onları götürdüğü tembeller ülkesinde, yaşadıkları hayal kırıklıklarını anlatıyor. Tembeller ülkesinin hayal ettikleri gibi bir yer olmadığını gören çocuklar, sevgi perisi ve akıl kralının yardımıyla ülkeden kurtulurlar ve tembelliğin, yalancılığın kötü bir şey olduğunu anlatırlar. Moda Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği Yarını Akıl Yapar , 2 Şubat Çarşamba günü saat 13.00 ve 15.00'te Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

KADIKÖY DIŞINDAN

YARIŞMA

-Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından 3ndash;9 Ekim 2011 tarihleri İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali'nin 5. si düzenleniyor. Festival kapsamında düzenlenen Belgesel ve Canlandırma Filmleri Yarışması'na katılım için belirlenen son başvuru tarihi ise 15 Ağustos 2011. 20 Ocak'ta ilan edilen yarışmaya başvuru şartlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi www.archfilmfest.org adresinden edinilebilir.
Tel: 0212 251 49 00


ARŞİV