KADIKÖY’DEN BULUŞMA&İMZA GÜNÜ   Tutukluluğunun 5. Yılında

KADIKÖY'DEN BULUŞMAİMZA GÜNÜ Tutukluluğunun 5. Yılında Tuncay Özkan Kitapları İmza Günü Gazeteci Tuncay Özkan'ın tutukluluğunun 5. yılı nedeniyle, 15 Eylül Cumartesi günü...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN
BULUŞMAİMZA GÜNÜ

Tutukluluğunun 5. Yılında Tuncay Özkan Kitapları İmza Günü
Gazeteci Tuncay Özkan'ın tutukluluğunun 5. yılı nedeniyle, 15 Eylül Cumartesi günü gazeteci dostları, sanatçılar ve milletvekilleri Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir araya gelecek, Özkan'ın kitaplarını imzalayacak. 5 yıl tutukluluk insanlık suçudur, Tuncay Özkan artık suçunu bilmek istiyor diyenler 15 Eylül Cumartesi saat 14.00'te CKM'de buluşacak.
Katılımcılar arasındaAli Sirmen, Bedri Baykam, Can Ataklı, Cahit Berkay, Müjdat Gezen, Halil Nebiler, Mustafa Mutlu, Meriç Veldedeoğlu, Merdan Yanardağ, Orhan Birgit, Orhan Erinç, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Şükran Soner, Yalçın Bayer, milletvekilleri: Birgün Ayman Güler, Melda Onur, Haluk Eyidoğan, Kadir Gökmen Öğüt ve eski vekillerden, Çetin Soysalda bulunuyor.

SERGİ


Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi işbirliğiyle hazırlanan Mevsimlerle İstanbul ndash; Yapı Kredi Selahattin Giz Koleksiyonu'ndan 1925 ndash; 1955 İstanbul Fotoğrafları Sergisi12 Eylül ndash; 5 Ekim 2012tarihleri arasında CKM Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.


Selahattin Giz'in 1925 ile 1955 yılları arasında İstanbul'un farklı bölgelerinde, farklı mevsimlerde çektiği fotoğraflarda tanıdık sokaklar, bugün artık zor tanınan ünlü alanlar, yaşlı tramvaylar, uzaktan uzağa dış çizgileri görünen görkemli camiler, çoğu yok olmuş büyük yapılarhellip; At arabaları, faytonlar, Boğaz'da çıkıntı yapmış eski ahşap yalılarhellip; Kızkulesi, Körfez'deki dalyanlar, İstanbul Üniversitesi'nin ışıklar içindeki gece görünümü, sur dışındaki surlar; belleklerden bile çoktan silinmiş Taksim, karla kaplı meydanda kızlı-erkekli kızak kayanlar, kar altındaki caddeler, Dolmabahçe sırtlarının merdivensiz döneminde yokuş tırmananlar, araba azlığından büyümüş/genişlemiş görünen caddeler, karlar altındaki kayıklar, Beyazıt'ın eski havuzu, Haydarpaşa Garı, Küçüksu Kasrı gibi İstanbul'un dört bir yanından birbirinden güzel fotoğraflar var.

Halka'da in several aspects Sergisi
Halka Sanat Projesi konuk sanatçıları Antje Feger, Benjamin F. Stumpf, Jana Müller ve Emanuel Mathias'ın in several aspects isimli sergileri, 16 Eylül'de sona eriyor. in several aspects projesi sanatsal bir yöntem olarak arşivlemeyi kullanıyor. Yaklaşık 25 yerli ve yabancı sanatçının katılımlarıyla gün geçtikçe genişleyen sergiye, her sanatçı kendi çalışmasının bir taslağıyla katkıda bulunuyor. Bu nesneler (örneğin fotoğraflar, videolar, sesler, bulunmuş görüntüler, eskizler, metinler) birbirleriyle ilişkili olarak, yayılan bir ağ içinde dokunarak yeni bağlantılar yaratıyor. Sergi alanının içi, üst üste bindirme, yeniden düzenleme ve katmanlara ayırma stratejilerini kullanmak yoluyla bir organizma olarak İstanbul'u yansıtıyor. Halka sanat projesi galerisi, Moda Dr. Esat Işık Sokak'ta.

KONSER
Efkan Şeşen Konseri
Islığımla müzik kariyerime adım attığım bir dönem, 1980...Başlangıcı Grup Yorum ile olan bir müzik serüveni (1987)... Ve 1991 yılından sonra müzik adına yolculuğumun bireysel olarak bu günlere uzanan bir yaşam hikayesi... İlk albümüm, ilk göz ağrım Dokuz Altı Yollarında oldu (1995). Artvin yöresi derlemelerim, enstrümantalbestelerim, ıslığım, türkü ve batı formundaki üretimlerim ve projelerim... Müziğim ile anlattığım bütün konular, çevreleyen şartları ile insana dairdir. İçlerindeki eserlerim ile albümlerim yaşamımın aynasıdır. İsterim ki, yaşama ve müziğe emek veren ben ve benim gibilerin taşıdığı bu ağır ve zor yük, seçmesini ve sevmesini bilen dinleyicilerin bilinçli tercihleri ile hafiflesin.
Efkan Şeşen konseri, 15 Eylül Cumartesi 20.30'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi Bahçe'de!

FİLM GÖSTERİMİ
Ekümenopolis
Ekümenopolis Yunan şehir plancısı Constantinos A. Doxiadis tarafından 1967 yılında ortaya atılan, günümüzün kentleşme ve nüfus artışı hızları göz önüne alındığında, gelecekte, dünyadaki bütün kentleşmiş alanların ve megapollerin kuşaklar halinde birbirleriyle birleşeceği ve tek bir şehir oluşturacağı fikrini temsil eden bir terim.
Kente bütüncül bir bakışı hedefleyen filmde İstanbul'un neoliberal politikalarla içinden geçtiği hızlı dönüşüm başarılı animasyon desteğiyle anlatılırken, kentsel dönüşüm adı altında kentin maruz kaldığı rantsal bölüşüm ve hak ihlalleri ortaya çıkarılıyor; aynı zamanda buna direnç gösteren kentliler barınma ve yaşam savaşlarıyla perdeye yansıyor.
Yönetmen İmre Azem'in katılacağı bir söyleşinin de olacağı filmin gösterimi 14 Eylül Cuma saat 20.30'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde.

TİYATRO
Meymenetsiz Musibet
Tek perdelik bir kabare olan bu oyunda dört oyuncu bir sahneyi işgal ediyorlar. Şarkı ve danslarla, oyunlarla, hikâyelerle dertlerini anlatmaya çalışıyor ve bazı sorulara yanıt arıyorlar:
Cinsellik mi tinsellik mi? Doğu mu, Batı mı? Kadın mı, erkek mi, hiçbiri mi, hepsi mi?
Kara Kabare'nin sahnelediği oyun, 16 Eylül Pazar günü saat 20.30'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi Bahçesi'nde.

GEZİ
İstanbul Bisiklet Gezisi
Bicycle Film Festival kapsamında gerçekleşecek toplu bisiklet hareketine bisikleti olan herkes davetli. İstanbul'un çeşitli noktalarında buluşacak ekipler Avrupa'dan Asya'ya geçip, Maltepe sahilinde buluşacak ve çıkarma gemisi ile Büyükada'ya geçecek. Büyükada'da yapılacak büyük tur sonunda Adalar Halk Plajı'nda yapılacak piknik, BFF Talks: Uzun Yol Hikayeleri konuşmaları ve son film programı Program 5: Bisiklet Hikayeleri / Bike Stories gösterimiile BFF, ilk kez geldiği İstanbul'daki turunu tamamlamış olacak.
İspark sponsorluğunda, Adalar Belediyesi ve Bisikletliler Derneği'nin katkıları ile festivalin son gününde düzenlenecek olan BFF İstanbul Bisiklet Gezisi'ne katılmak için şu noktalarda bisikletinizle olmanız yeterli:
12.30 Harem Çıkış
12.45 Kadıköy Atatürk Heykeli
13.00 Kadıköy Çıkış
13.45 Göztepe Parkı (Güney)
14.00 ISPARK Akıllı Bisiklet Açılış Organizasyonu (Caddebostan Migros Yanı)
15.00 Bostancı IDO İspark ( İskele öncesi )
15.30 Maltepe İskele

ATÖLYE
Seramik Atölyesi
Tolga Eti Sanatevi'nde yetişkinlere, gençlere ve çocuklara yönelik seramik çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye 0216 368 26 79 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün açık olan Tolga Eti Sanatevi Bağdat Caddesi /Selamiçeşme'de.

ÇOCUK
Model Uçak Yapım Atölyesi
İstanbul Oyuncak Müzesi'nde Gültekin Kalay tarafından gerçekleşecek atölye çalışmasında önceden hazırlanmış uçak kitlerini bir araya getirip kendi maket uçağınızı yapacak ve onu uçuracaksınız. Model Uçak Atölyesi ile çocukların yaratıcılığı ve el becerileri gelişirken hoş vakit geçirecekler. 6-14 yaş grubuna açık olan atölye çalışması 15 Eylül Cumartesi 11.30-12.30 arasında.
Tel: 0216 359 45 50-51

Pinokyo Tasarım Atölyesi
Küçük Usta Gepetto lar ahşap tahta malzemeyi işleyerek, anne/babaları ya da yakınları ile birlikte hayatları boyunca unutmayacakları Pinokyo oyuncaklarını yapacaklar. Renkli Pinokyolar, pinokyo masalı eşliğinde küçük ellerde canlanacak. İstanbul Oyuncak Müzesi'nde 16 Eylül Pazar günü 11.00- 12.30 arası gerçekleşecek atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmak gerekiyor.
Tel: 0216 359 45 50-51

KADIKÖY DIŞINDAN
KONSER
Leonard Cohen
Müzikseverlerin yıllardır dört gözle beklediği efsanevi müzisyen, söz yazarı, şair Leonard Cohen, 2012 Old Ideas Dünya Turnesi kapsamında, 19 Eylül Çarşamba günü sadece bir konser için İstanbul'a geliyor. AEG Live ve Purple Concerts organizasyonu ile gerçekleşecek etkinlik Ülker Sports Arena'da.

Eylül'de Harbiye'de 2012 Konserleri Başlıyor!
Eşsiz ortamıyla İstanbul'un en güzel konser mekanlarından biri olan Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu bu sene yine Funorg'un organizasyonuyla birbirinden özel isimlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Eylül'de Harbiye'de 2012 Konserleri kapsamında yine sürpriz ve daha önce yapılmamış projeler yer alacak. Her bir konser gerek sahne performansı gerekse ilk kez aynı sahnede yer alacak isimleri ile projeye özel hazırlanmakta.
Geceye özel ışık ve dekor tasarımları ile izleyicileri büyülemeye hazırlayan konserler21 Eylül'de ilk defa aynı sahneyi paylaşacak olan Duman Büyük Ev Ablukada ile başlayıp, 22 Eylül'de Şebnem Ferah, 23 Eylül'de yine ilk defa geceye özel hazırladıkları şarkılar ile aynı sahnede buluşacak olan Zuhal Olcay Halil Sezai, 28 Eylül'de Ferhat Göçer/ Symphonic D'Orient ile devam edecek konserler , 29 Eylül'de Şevval Samile son bulacak.

SERGİ
Uzayda Bir Elektrik Hâsıl Oldu /1960'larda Müzikli Türkiye
DEPO, belgesel bir sergi ve konuşma dizisiyle sezonu açıyor: Uzayda Bir Elektrik Hâsıl Oldu .
Türkiye'nin 60'lı yıllarda yaşadığı dönüşümü, müziğin ayak izlerini takip ederek anlamayı hedefleyen serginin küratörlüğünü Roll, Express ve Bir+Bir dergilerinin yayın ekibindenDerya Bengiüstleniyor.
27 Mayıs 1960 ve 12 Mart 1971 arasında olup bitenin sazlı sözlü muhasebesi: 60'ların melodilerinden sergi mekânına yayılacak bir derleme, plak kapakları, arşiv fotoğrafları, gazete kupürleri, kartpostallar, notalar, afişler, müzikli Yeşilçam sahneleri ve dahasıhellip;
14 Eylül Cuma akşamı 18.30'da açılışı yapılacak sergi, 24 Ekim'e kadar Tütün Deposu'nda görülebilir.
Tel: 0212 292 39 56

Barış Kara Yaralı Şifacı, İyileştiren Acı Sergisi
Galeri Bu, açılışını 14 Eylül'de Barış Kara'nın Yaralı şifacı, iyileştiren acı adlı sergisi ile gerçekleştiriyor. Sergide sanatçının tuval-kâğıt-baskı ve taş üzerine yaptığı karışık teknik çalışmaların yanı sıra gündelik hayat içerisinde topladığı sembolleri biriktirdiği defterleri ve çeşitli yerleştirmeleri görmek mümkün.
Yaralı şifacı, iyileştiren acı bir anlatı olarak kendine çare ararken topladıklarını hayata geri döndürüyor ve Her kırgın sabah için bir sessiz harf asıyorum gökyüzünehellip;'' diyor.
Tel: 0212 243 91 93

Uzun, İnce Bir Yolda Türkiye'nin AB Yolculuğu
Tarih Vakfı ile Cartooning for Peace, geçmişi elli yılı aşan Türkiye-AB ilişkilerinin bir türlü mutlu sona eremeyen yolculuğunu Karikatürlerle Türkiye-AB İlişkileri sergisi ile sanatseverlerle buluşturuyor. Galatasaray'daki Cezayir Lokantası'nda düzenlenecek sergi19 Eylül-1 Ekim 2012 tarihleri arasında gezilebilecek.
19 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan serginin temelinde Türkiye-AB ilişkilerinde farklı ulusçuluklardan kaynaklanan samimiyet eksikliğinin ortaya konulmasının bu konudaki dirençlerin kırılmasında yararlı ve etkili olacağı düşüncesi yatıyor. Sergide yalnız Türkiye'den değil, başka ülkelerden karikatürcülerin de konuyla ilgili çalışmaları yer alıyor.
Türkiye'den sergiye katılan karikatürcüler arasında Ali Ulvi, Altan Erbulak, Bülent Düzgit, Ferruh Doğan, İsmail Gülgeç, Nehar Tüblek, Oğuz Aral ve Turhan Selçuk gibi artık aramızda olmayan karikatürcüler yanında Bedri Koraman, Emre Ulaş, Ercan Akyol, Haslet Soyöz, Latif Demirci, Musa Kart, Tan Oral, Osman Turhan gibi çizerler de yer alıyor. Cartooning for Peace'den ise Plantu, Aurel, Ali Dilem, Patrick Chappatte, Michel Kichka, Nicolas Vadot, No-rio, Mikhail Zlatkovsky, Giorgio Forattini, Damien Glez gibi dünyaca tanınmış çizerler işlerini sergiliyorlar. Türkiye'den Piyale Madra, Cumhuriyet gazetesi çizeri Semih Poroy, Şalom gazetesi çizeri İzel Rozental ile Hayati Arabacıoğlu ve Firuz Kutal da sergide yapıtları bulunan Cartooning for Peace üyeleri arasında.
Gelecekteki Avrupa Birliği haritasının dışında kalmak istemeyen Türkiye'nin dünden bugüne yaşadığı süreci sanatçıların gözünden okumak isteyenler için sergi kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Tarih Vakfı, bütün sanatseverleri 19 Eylül-1 Ekim 2012 tarihleri arasında Cezayir Lokantası'na davet ediyor.

Murat Pulat +1.00 Fotoğraf Sergisi
Moda'da kurduğu İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi'yle birçoklarına fotoğrafı sevdiren ve fotoğraf eğitimi veren Murat Pulat, +1.00 fotoğraf sergisiyle Fototrek Fotoğraf Merkezi'ne konuk oluyor. Sergisi, Murat Pulat'ın çeşitli inşaat alanlarında çektiği fotoğraflarından oluşuyor.
Şule Tüzül sergiyle ilgili şunları yazmış: Murat Pulat'ın bundan önceki projesi NEFES ti. Sanki bir yazgıyı önceden hisseder gibi, Surdibi'nin sokaklarında nefes almaya çalışmıştı fotoğrafçı, sonra fotoğrafları izleyenlerhellip; Şimdi o sokaklar kentsel dönüşüm adı altında dönüştürülüyorlar. Sistem, başka isimler altında hepimizi dönüştürüyor. +1, fotoğrafçının nefes alma isteğinin ikinci durağı. Hepimizin durup bir nefes almaya ne çok ihtiyacı var!
Bu sergiyi pek çok kişi görmeyecek. Görenlerin büyük bir bölümü koşuyordu, durmaktan korktukları için geçip gidecekler, onlar da görmeyecekler. Gelip bakanların büyük bölümü de benzer nedenlerle fotoğrafları hızla geçecekler. Çok azı şu satırları okuyacak. Bu satırları okuyanlardan bir ricam var. Hadi durun! Yavaşça, acelesiz ve telaşsız, serginin ilk fotoğrafına gidin, bütün fotoğraflara tekrar bakın. Fotoğrafın bir yerlerinde var olmaya çalışarak bütün fotoğraflara tekrar bakın.Fark ettiniz mi?
Sergi,5 Ekim 2012 tarihine kadar gezilebilecek.

ARŞİV