KADIKÖY’DEN FESTİVAL -Doya Doya Sanat Kadıköy Belediyesi’nin

KADIKÖY'DEN FESTİVAL -Doya Doya Sanat Kadıköy Belediyesi'nin sanatı sokağa taşıran etkinliği Doya Doya Sanat günleri, 18 Haziranndash;28 Ağustos tarihleri arasında her cumartesi ve pazar devam ediyor....

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

FESTİVAL

-Doya Doya Sanat
Kadıköy Belediyesi'nin sanatı sokağa taşıran etkinliği Doya Doya Sanat günleri, 18 Haziranndash;28 Ağustos tarihleri arasında her cumartesi ve pazar devam ediyor. Etkinlikler kapsamında 25 Haziran Cumartesi günü Kalamış Parkı'nda Trio Amor, Noter Sokak'ta Pantomim Trio ve Kriton Vuri Parkı'nda Elim Sende Kukla Tiyatrosu gösteriler yapacak. 26 Haziran Pazar günü ise Zübeyde Hanım Parkı'nda Little Band, Ögürlük Parkı'nda Elim Sende Kukla Tiyatrosu ve Bağdat Caddesi'nde Grup Geziver'in konser ve tiyatro gösterileri olacak. Tüm etkinlikler saat 19.00'da başlıyor.
www.kadikoy.bel.tr


KONSER

-Birsen Tezer Dinletisi
Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği, 24 Haziran Cuma günü özgün sesi ve yorumuyla Birsen Tezer'i ağırlıyor. Saat 20.00'de sohbet ile başlayacak gece 21.00'de müzik dinletisiyle devam edecek. Dernek yararına düzenlenen gecenin biletleri 50 TL'den satışa sunuluyor.
Tel: 0 216 680 0010

SERGİ

- Dans Tebeşirheykel Resim Sergisi
Tebeşirheykel dünyada ilk olarak tebeşirden heykeller yapıp, resimle birleştirilerek 3 boyut olarak ortaya konan bir çalışma. Ferhat İgit'in 20ndash;30 Haziran tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak sergisinde de tebeşirin yazı kalemi olarak kullanılmasının yanı sıra bir sanat malzemesi olarak da kullanılabildiğini gösteriyor. İgit bu sergisinde Türkiye'nin 100 yıllık tarihini anlatıyor.
www.kkm.gen.tr

- Yazın Getirdikleri Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 15 Eylül tarihine kadar Yazın Getirdikleri adlı karma resim sergisi ve Bedri Rahmi yazmaları izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

-Nurhan Bozkurt Kişisel Resim Sergisi
Nurhan Bozkurt'un kişisel resim sergisi 23ndash;29 Haziran arasında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Düş Yolcusu'nda Karma Resim Sergisi
Düş Yolcusu Sanat Durağı, karma resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 10 Haziranndash;8 Temmuz tarihleri arasında görülebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com

-Koleksiyon Sergisi
Selamiçeşme'deki Tolga Eti SanatEvi Koleksiyonu'nda yer alan Mevlut Akyıldız, Muzaffer Akyol, Şadan Bezeyiş, Tufan Dağıstanlı, Bayram Gümüş, Sait Günel, Abit Güner, Ramuş İpek, Gencay Kasapçı, Mehmet Koyunoğlu, Muhsin Kut, Fikret Otyam ve Demet Yersel'e ait resim, seramik, cam altı eserler sergileniyor. Sergi, 30 Haziran'a dek açık kalacak.
www.tolgaetigaleri.com

ÇOCUK

-Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler
Dünyaca ünlü bu muhteşem masal şimdi Tiyatro Alkış farkıyla sahnede! Çocuğunuza defalarca okuduğunuz bu masalı yakından görmek istemez misiniz? Güzeller güzeli Pamuk Prenses'i, sevimli yedi cüceleri, yakışıklı prensi, kötü kalpli cadıyı ve tabi ki şaşırtıcı sihirli aynayıhellip; Çocuklarınızın psikolojisine göre uyarlanmış bu oyun, sizleri hem eğlenceye hem de masalların gizemli dünyasına çağırıyor. Oyun 25 Haziran Cumartesi günü saat 11.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.kkm.gen.tr

-Sevimli Dinozor
Bir gün eve geldiğinizde saklambaç oynayan kocaman bir dinozor yavrusuyla karşılaşırsanız herhalde çok şaşırırdınız. Peki, bu dinozor sevimli mi sevimli, akıllı mı akıllı ve bir de çocuğunuzun en iyi dostu olsa ne yapardınız. Unutmayın bir de sevimli dinazoru ele geçirmek isteyen kötü bir bilim adamı var. Eğlence ve heyecanın bir arada olduğu bu oyun, 26 Haziran Pazar günü saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

KURS

-Yaz Dönemi Müzik Kursları
Doğan Canku'nun sanat danışmanlığını yaptığı Suadiye Etüt Müzik Kursu yaz tatilindeki çocuklar için temmuz ve ağustos aylarına özel kurs programı düzenledi. 4 Temmuz tarihinde başlayacak olan yaz döneminde isteyen öğrenciler klasik-Flamenko-elektro gitar, piyano, keman, viyolonsel, flüt, şan ve bateri dersleri alabilecek.
Tel: 0216 384 90 96

-Hızlandırılmış Gitar Programı
Kızıltoprak'ta faaliyetlerini sürdüren Pipa Sanat Evi'nde Hızlandırılmış Gitar Programı başlıyor. 1. kur, 20 Haziran-13 Temmuz; 2.kur 18 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 1 ayda gitar çalmayı ve repertuvar öğretmeyi hedefleyen Pipa'da aylık kurs ücreti 300 TL.
Tel: 0216 3309034


KADIKÖY DIŞINDAN

ŞENLİK

-Sokak Sesleri Şenliği
Maltepe Sokak Kültür Merkezi, 25-26 Haziran günlerinde Maltepe Sahili'ndeki Basketbol Sahası'nda Sokak Sesleri Şenliği düzenliyor. Maltepe Sokak Kültür Merkezi Sesimi sesinin yanına koy diyerek seslerini duyan herkesi bu şenliğe davet ediyor.

FESTİVAL

-Bi' Büyük Fest
2010'da ilki gerçekleştirilen Bi' Büyük Fest , 2011'de Açıkhava Gazinosu ile yeniden sahne alıyor. 25 Haziran 2011 Cumartesi günü Turkcell Kuruçeşme Arena'da gerçekleşecek Bi' Büyük Fest te, Emel Sayın, Şevval Sam, Gripin ve Büyük Yeni Rakı Orkestrası sahne alacak. Kapıları 17.00'de açılacak festivalde Emel Sayın, Şevval Sam ve Gripin hem bireysel hem ortak performanslarıyla, Boğaz Manzaralı Gazino deneyimini festival katılımcılarıyla birlikte yaşayacaklar. Sürpriz aktivitelerin düzenleneceği festivalde, Türkiye'nin farklı yörelerine özgü yiyecek ve içeceklerin sunulduğu birçok lezzet durağı da yer alacak. Eğlence kültürümüzün en önemli parçalarından Gazino kültürünü yeniden canlandıran Yeni Rakı, İstanbul Boğazı'nın benzersiz manzarası eşliğinde, açık havada rakı-meze-müzik ziyafeti yaşamak isteyen herkesi Bi' Büyük Fest'e bekliyor.

KONSER

-Kardeş Türküler-Arto Tunçboyacıyan
Yirmi yıla yakın süredir bulunduğumuz coğrafyanın farklı dillerini ve müziklerini sunarak barış ve birarada yaşama çağrısını sürdüren Kardeş Türküler, yanlarına Arto Tunçboyacıyan'ı da alarak, yeni albümleri Çocuk (H)aklı'dan şarkılarla zenginleştirdikleri bir repertuvarla Enka Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu'nda dinleyicileriyle buluşuyor. Konserde Kardeş Türküler repertuvarıyla bütünleşmiş türkü yorumlarının yanı sıra, çok sayıda yeni beste çalışması da yer almakta. Çocuk aklının saflığı, masumiyeti ve cesaretiyle yapılan şarkılarla bu coğrafyanın farklı dillerini, farklı kültürlerini buluşturan konserde acıların değil, çocukların özgürce büyüdüğü barış dolu bir hayattan yana sesler yükseliyor. Konser 24 Haziran Cuma günü saat 21.15'te başlıyor.

TİYATRO

-Generaller, Savaş ve Barbekü
ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri; keskin bir kara komedi örneği sunan Generaller, Savaş ve Barbekü adlı oyunla devam ediyor. Tiyatro Adam'ın sahneye koyduğu oyun, 29 Haziran Çarşamba akşamı saat 21.15'te ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu'nda tiyatroseverlerle buluşuyor. Engin Alkan'ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda; Aşkın Şenol, Umut Temizas, Ayça Koyunoğlu, Deniz Özmen, Ahmet Kaynak, Volkan Girgin, Ercüment Acar ve Fatih Koyunoğlu rol alıyor.


SİNEMA


-İFSAK'ta Kısa Film Gösterimleri
İFSAK 31. Ulusal Kısa Film Yarışması Kurmaca Dalı Takdire Değer Bulunan Kısa Filmler, 25 Haziran Cumartesi günü saat 16.30'dan itibaren İFSAK Nurettin Erkılıç Salonu'nda gösterilecek. Gösterimi yapılacak filmler; Nehir Styx Yön: Burak Serbest, Üç Renk ve Kara Yön: Metin Akça, Bir Tahta Parçası Yön: Duygu Karabayraktar
Anksiyete Yön: Harun Durmuş, Bedengi Yön: Aziz Capkurt.
www.ifsak.org.tr

SEMİNER

-Film Analizi Semineri-Nuri Bilge Ceylan Sinemasına Bakmak
İlk filmi Koza'dan son filmi Bir Zamanlar Anadolu'da filmine kadar Nuri Bilge Ceylan sinemasına derinlikli bir bakış. Kasaba ve Mayıs Sıkıntısı'nda çocukluk, taşra ve melankoli. Uzak: Bir Şehre Gidememek! 90'lı yıllar Türk sinemasının özellikleri. Mekân, zaman ve sinematografi. Taşraya nasıl bakmalı. Küçük insanın gerilimli yolculuğu. Durgunluk ve hikâye. Taşra temsilleri ve edebiyat. Auteur sinema nedir? Ve daha birçok soru...
Ali Şimşek'in eğitmenliğinde İFSAK'ta gerçekleştirilecek seminer, 1 Temmuz Cuma akşamı saat 19.30'da başlıyor, 29 Temmuz'a kadar devam edecek.
www.ifsak.org.tr

SERGİ

- Sonsuzluk-Eternity Karma Sergi
Tunca Sanat Galerisi'nin, önemli çalışmalara imza atmış ve geleceğe büyük umutlar vaad eden 21 genç sanatçının eserlerini sunduğu Sonsuzluk-Eternity başlıklı karma sergisi, sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Kaçırılmaması gereken sergi; başarılı sanatçıların birbirinden farklı tarzlarını, materyallerini ve renklerini bir araya getiriyor. 10 Temmuz'a kadar devam edecek olan Sonsuzluk-Eternity başlıklı karma sergide; Gökhan Balkan, Kazım Karakaya, Tülay İçöz, Serdar Akkılıç, Çağatay Odabaş, Sezin Terzi, Seydi Murat Koç, Ceyda Caba, Erdinç Babat, Erol Doğaner, Kadir Ablak, Nevres Akın, Raşit Altun, Reşat Bayraktar, Semih Zeki, Melissa Mey, Emel Ülüş, Ferit Yazıcı, Sevinç Yıldız, Hülya Bakkal ve Gazi Sansoy'ın eserleri sanatseverlerle buluşuyor.
www.tuncasanat.com


ARŞİV