KADIKÖY’DEN FESTİVAL Flamenko’nun devleri Kadıköy’de buluşuyor! Pera

KADIKÖY'DEN FESTİVAL Flamenko'nun devleri Kadıköy'de buluşuyor! Pera Güzel Sanatlar'ın 4 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği Flamenko Festivali'nin bu yılki açılışı...

16 Aralık 2016 - 13:17


KADIKÖY'DEN

FESTİVAL

Flamenko'nun devleri Kadıköy'de buluşuyor!
Pera Güzel Sanatlar'ın 4 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği Flamenko Festivali'nin bu yılki açılışı Kadıköy'de yapılacak. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde 9 Haziran Perşembe günü saat 20.30'da muhteşem bir gösteriyle açılacak olan Festival'de David Perez, Sergio Gomez, Juan Murube, Vanessa Montero gibi Flamenko'nun devleri yer alacak. Festival, 13 Haziran Pazartesi saat 20.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek gösteriyle kapanacak. Festival süresince; workshop, İspanyol mutfağı degüstasyonu, defile, aksesuar tanıtımı ve gösteri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Açılış ve kapanış gecesinin dışında kalan tüm etkinlikler Kadıköy ve Taksim'deki Pera Salonları'nda gerçekleştirilecek.
www.perafestival.org

39. İstanbul Müzik Festivali
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, 39. yılında müzikseverleri dopdolu bir programla karşılıyor. Teması Uzaklara Yolculuklar olan festivalin mekânlarından biri de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası.
Festival sponsorluğunu 2006 yılından beri Borusan Holding'in üstlendiği İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 4ndash;29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Üç dünya ve altı Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak İstanbul Müzik Festivali, aralarında Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Patricia Petibon, Hilary Hahn, Reneacute;e Fleming, Christoph Eschenbach gibi yıldız isimler ve klasik müziğin en önemli orkestralarından Schleswig-Holstein Festival Orkestrası'nın da dâhil olduğu 600'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'da ağırlayacak.
www.sureyyaoperasi.org

Mini Müzik Festivali
Bant Dergisi, Kadıköy'deki Arkaoda'da To The City adlı mini bir müzik festivali düzenliyor. 3-5 Haziran günleri arasında gerçekleşecek festivalin programında, Büyük Ev Ablukada, Julianna Barwick, Prince Rama, Six Organs of Admittance, Moon Duo ve Manner gibi müzik grupları bulunuyor.

ANMA

Nâzım Gecesi
Nâzım Hikmet, ölümünün 48.yılında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nce hazırlanan etkinlikle Kadıköy'de anılıyor. Etkinlik, ustanın ölüm yıldönümü olan 3 Haziran Cuma günü saat 20.00'de başlayacak. Konuşmalar, şiir ve müzik dinletilerinin yer alacağı etkinliğe çeşitli dallardan sanatçılar katılıyor. Ücretsiz etkinliğe tüm Nâzım Hikmet ve şiir severler davetli!
www.bmkm.gen.tr

TİYATRO

Vanya Dayı
Sahnelediği 15 oyunu, 49 ödülle değerlendirilen ve sürekli olarak ülkemizde önceden sahnelenmemiş oyunları izleyiciyle buluşturan Tiyatro Stüdyosu, 20. yılında ilk kez bir yakın klasik oyunu Anton Çehov'un bir yapıtını, yazarın 150. doğum yıldönümünde sahneliyor. Vanya Dayı, 3 Haziran Cuma günü, Kadıköy Belediyesi'nin Kadıköylülere bir armağanı olarak ücretsiz sahnelenecek. Oyun 20.30'da başlıyor. Davetiyelerinizi ayırtmayı unutmayın!
www.kkm.gen.tr

8 Kadın
Anadolu Yakası Lionları Tiyatro Aslanlar Grubu, 8 Kadın adlı oyunu Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahneliyor. Ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak olan oyunu Gülce Uğurlu yönetiyor. 8 Kadın oyununu 7 Haziran Salı günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan sahnesinde izleyebilirsiniz.
www.kkm.gen.tr

Kuyruklu Yıldız Altında İzdivaç
Şehir Tiyatroları'nın ödüllü oyuncuları, aynı zamanda Koşuyolu sakini olan Binnur ve Tarık Şerbetçioğlu çiftinin çalıştırdığı Koşuyolu Mahalle Evi Tiyatro Gönüllüleri 34718, son oyunları Kuyruklu Yıldız Altında İzdivaç ı Kadıköylülerle buluşturuyor. Koşuyolu'nda yaşayan ve amatör olarak tiyatroyla ilgilenen kişilerin kurduğu Tiyatro 34718, bir yıllık emeğin sonunda Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın çok sevilen eserini sahneye taşıyor.1910 yılında dünyaya bir kuyruklu yıldız çarpacağı haberi yayılır. Oyun bu haberin İstanbul'un kenar mahallelerinde yarattığı etkiyi esprili bir dille anlatıyor. Kuyruklu Yıldız Altında İzdivaç , 8 Haziran Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

Yeşilçam'dan Sahneye lsquo;İçimizdeki Sızı'
Moda Sanat Tiyatrosu, klasik Yeşilçam melodramını sinema perdesinden tiyatro sahnesine taşıyorhellip; Tavan arasında bulunan günlükle ortak olunan bir aşk hikâyesihellip; İçimizdeki Sızı , 4 Haziran Cumartesi günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

KONSER

Uzaklar ve Yakınlar
39. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 7 Haziran Salı günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda Uzaklar ve Yakınlar isimli bir konser düzenleniyor. Uzaklar ve Yakınlar projesinde Şirin Pancaroğlu biri eski, ikisi yeni, farklı yollarda birlikte çalıştığı üç müzisyen dostunu yanına alarak uzaklardan ve yakınlardan, çok farklı zamanlara ait müziklerin kesişmelerine, kimi zaman hep berabermişçesine varoluşlarına, kimi zaman ise çarpışmalarına tanıklık ediyor. Arpın çevresine benzer ama farklı kültürlere ait iki çalgıyı, İstanbul kemençesini ve de batının kemanını konumlayarak, antik yol arkadaşı perküsyonun rehberliğinde asırlar ve denizler geçiyor...
www.sureyyaoperasi.org

Opera Lyrics
Farklı zaman ve yerlerde aldıkları müzik eğitimleriyle duymak ve söylemek istedikleri melodileri bir araya getiren Opera Lyrics, 2009 Haziran ayında temellerini attı. Opera deyince ilk akla gelen uzun soluklu eserlerin içindeki keyifli yumuşak tınıları ortaya çıkaran müzikal ve operetlerle harmanlayan Opera Lyrics, her dilden, her türden müziği, sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Bu konseri kaçırmak istemiyorsanız 11 Haziran Cuma günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde olun.
www.bmkm.gen.tr

SÖYLEŞİ

Prof. Dr. Türkkaya Ataöv Söyleşisi
Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Federasyon, Başkanlık, Yarı Başkanlık konulu söyleşiyle Tarihçi Kitabevi'ne konuk oluyor. 4 Haziran Cumartesi gerçekleşecek söyleşi saat 15.00'te başlıyor.
www.tarihcikitabevi.com

Can Ataklı ile Kahvaltılı Söyleşi
Cunhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Merkez Şubesi, gazeteci Can Ataklı ile Seçime Doğru konulu bir kahvaltılı söyleşi düzenliyor. Söyleşi 4 Haziran Cumartesi günü saat 10.30'da Kadıköy'deki Beşiktaş Vapur İskelesi'nin üst katında bulunan Deniz Yıldızı Restaurant'ta gerçekleştirilecek.
Tel: 0535 583 60 99

SEMİNER

Tarihte Gezintiler Semineri
Tarihçi Kitabevi'nde sanat tarihi atölye çalışmaları kapsamında Tarihte Gezintiler Semineri 7 Haziran Salı günü Ekin Akalın ile başlıyor. Paris IV Sorbonne Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu olan Ekin Akalın, tatil seçimini bilinçli yapmayı sağlamak için Türkiye'nin farklı bölgelerindeki ve tarihin farklı dönemlerine ait taşınır ve taşınamaz kültürel mal varlıkları üzerinden Dünya Sanat Tarihini anlatıyor.
www.tarihcikitabevi.com

Aydınlık Oda Seminerleri
Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nde 5 hafta sürecek olan Dijital Karanlık Oda Seminerleri tecrübeli eğitmen Ahmet Özyazı tarafından veriliyor. Seminerlere katılmak için dizüstü bilgisayarınız olması gerekiyor. 8 Haziran saat 10.00ndash;13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan seminerler 6 Temmuz tarihinde sona erecek. Kayıt ve bilgi için 0216 405 22 62 numaralı telefonla irtibata geçebilirsiniz.

SERGİ

Egobalon Sergisi
İletişim içindeki sanatın gücüne inanan ve bu farkındalıkla bir araya gelen çeşitli disiplinlerdeki sanatçılardan oluşan 216 Düşünce ve Üretim Alanı, Sistem Arızası ve Bellek Defterleri ana başlığı altında gerçekleştirdiği sergilerden sonra Egobalon ile yine arızalardan birine çengel atıyor.
216; kendini teşhir etme sevdası, feyk kimlikler, sahici-sahte durumlar, beş dakikada sunuma hazır ikonlar, en havalı tüketim nesnesi olarak sanat, sanatçı egosu, popüler kültür bezemeleri, polemik membaları ve daha niceleri için iğneyi kendine çuvaldızı da Egobalon a batırıyor. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sergi 19 Haziran'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Koleksiyon Sergisi
Selamiçeşme'deki Tolga Eti SanatEvi Koleksiyonu'nda yer alan Mevlut Akyıldız, Muzaffer Akyol, Şadan Bezeyiş, Tufan Dağıstanlı, Bayram Gümüş, Sait Günel, Abit Güner, Ramuş İpek, Gencay Kasapçı, Mehmet Koyunoğlu, Muhsin Kut, Fikret Otyam ve Demet Yersel'e ait resim, seramik, cam altı eserler sergileniyor. Sergi, 30 Haziran'a dek açık kalacak.
www.tolgaetigaleri.com

Karma Takı Sergisi
Takı tasarımcısı Afitap Tufan, Moda'daki atölyesinde geçtiğimiz sezon içinde takıseverlerle yapılan dersler sonucu oluşan takıları sergiliyor. L'ea Silver Takı Tasarım Kolonisi Yıldızlar Yaza Merhaba sergisi, 4ndash;11 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilir.
Tel: 0216 414 12 18

Ressam Ercan'dan 30.Sergi
Ressam Cansen Ercan, 30. kişisel sergisini Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde açıyor. Ercan, 35 eserinin yer aldığı sergisiyle ilgili, İnsanı resim yapmaya iten nedenler, yani önce ressamın kendisiyle girdiği hesaplaşma ve yüzleşme isteği, sonra bu yüzleşmeden doğanları biriktirme dürtüsü ve nihayet biriktirdiklerini gözler önüne serme, bir anlamda izlenme isteği; yaratma güdüsünü ayakta tutar. Ortaya konan sanatçının kendi içinde çıktığı yolculukta valizine koyduklarıdır... Öznel olanın nesnel olanla çatışmasının sonucunda ortaya çıkan, kurgunun gerisinde ressamın kişisel tanıklığı resmin inandırıcılığını omuzlar... diyor. Sergi, 10 Haziran'a dek görülebilir.
www.kiziltopraksanatgalerisi.net

Dilek Demirci Resim Sergisi
Dilek Demirci Çocuklar, Ağaçlar ve Burgaz Adası resimleriyle Ürün Sanat Galerisi'nde. Sergi, 9 Haziran'a dek Ürün Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.
www.urunart.com

Aziz Akpınar Atölyesi Resim Sergisi
Aziz Akpınar Atölyesi öğrencilerinin özgün çalışmalarını içeren karma resim sergisinde resim sanatının temel plastik ve estetik unsurlarının etüt edildiği eserler sergileniyor. Sergi 4ndash;14 Haziran tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.kkm.gen.tr

FOTOĞRAF GÖSTERİSİ

Ahmet Hadroviç - Açık Hava Hayatları
Ahmet Hadroviç, 7 Haziran Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Hadroviç'in sokaktaki hayatı fotoğrafladığı Açık Hava Hayatları adlı fotoğraf gösterisi ve ardından yapacağı keyifli söyleşiye tüm fotoğrafseverler davetli. Etkinliğin başlama saati 19.30.
Tel: 0216 418 19 76 ndash; 0216 418 01 74

ÇOCUK

Bahar Şenliği Tiyatro Gösterisi
Dostlarımız her yıl kutladıkları bahar şenliği için hazırlık yaparken Ulu Çınar, şenliği başlatacak olan bahar çarkını çalıştırma görevini Çeri'ye verdiğini ilan eder. Çeri çarkı çalıştıracak sihirli cümleyi bulabilecek midir? Peki dostları Minti, Tiko ve Fiko'nun başına neler gelecektir? Tiyatro Lir'in sahneye koyduğu Bahar Şenliği 4 ve18 Haziran tarihlerinde 11.00 ve 13.00'te çocuklarla buluşacak. Biletler 15 TL'den satışa sunuluyor.
www.kkm.gen.tr

Çocuklar için Fotoğraf Yaz Okulu
PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde psikolog eşliğinde yaş gruplarına göre özel hazırlanan fotoğraf eğitim programlarıyla çocuklar ve gençler dünyaya farklı bir gözle bakıyor. 3 hafta sürecek Fotoğraf Yaz Okulu, hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri gerçekleşecek. Program sonunda öğrencilerin çalışmaları PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde sergilenecek. Program kapsamında öğrenciler temel fotoğraf bilgilerini öğrenerek, uygulama çekimleriyle birlikte bir yandan dış dünyaya tanıklık ederken, diğer yandan aileler, çocuklarının iç dünyasına yolculuk yapacaklar. Çocuklar için Fotoğraf Yaz Okulu'nda 7-11 Yaş grubu için hazırlanan derslerde öğrenciler fotoğraf makinesini oluşturan parçalar, ışık, hareket, doğru kompozisyon, doğayı keşfetme ve yakın çekim ile Picasa programını kullanmayı öğrenecekler. 12- 16 yaş grubu eğitim içeriği ise Dijital Fotoğrafçılık, Makine ve Lensler, Pozlama, Enstantane ve Diyafram, Fotoğraf Çekiminde Işık, Fotoğraf Makinesinin özel fonksiyonları, Doğru Kompozisyon ve Çekim Teknikleri konularından oluşuyor. Eğitimler 2 uygulama gezisiyle destekleniyor.
www.photoworldfotografmerkezi.com

KURS

Hızlandırılmış Gitar Programı
Kızıltoprak'ta faaliyetlerini sürdüren Pipa Sanat Evi'nde Hızlandırılmış Gitar Programı başlıyor. 1.kur, 20 Haziran - 13 Temmuz; 2.kur 18 Temmuz - 10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 1 ayda gitar çalmayı ve repertuar öğretmeyi hedefleyen Pipa'da aylık kurs ücreti 300 TL.
Tel: 0216 3309034

KADIKÖY DIŞINDAN

GEZİ

İstanbul'a Sadakat Gezisi
İstanbul'da bir süredir kentin doğal, tarihsel, sosyal ve ekonomik anlamda yeniden şekillenmesine sebep olan bir dizi karar alınmakta ve uygulanmakta. İstanbul S.O.S. işte bu tedirgin edici gelişmelerin en azından bir kaçına dikkatinizi çekebilmek için Atlas Dergisi ve Atlas Keşif Kulübü işbirliğiyle geçen yılın Ekim ayında İstanbul'a Sadakat Gezilerini başlattı.
5 Haziran 2011 Pazar günü dördüncüsü gerçekleşecek İstanbul'a Sadakat Gezisi'nde, İstanbul'u İstanbul yapan semtler, yerleşim alanları, İstanbul S.O.S. gönüllüsü profesyonel rehberler ve bu alanlarda restorasyon çalışmaları yapmış mimarlar eşliğinde gezilecek, semtlerin tarihi, mimari ve sosyal özellikleri paylaşılacak, buralarda uygulanmak istenen projeler değerlendirilecek.
İstanbul'a Sadakat Gezginleri, 5 Haziran Pazar, saat 11.00prime;den itibaren, Tarlabaşı, Süleymaniye, Zeyrek ve Fener-Balat semtlerini biraz daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.
Ücretsiz yapılacak bu gezilere katılım için [email protected] adresine bir e-posta gönderilmesi yeterli.
http://istanbulsos.wordpress.com

BELGESEL

DOCUMENTARIST 2011
DOCUMENTARIST İstanbul Belgesel Günleri, 31 Mayıs - 5 Haziran 2011 tarihleri arasında belgeselseverlerle 4'üncü kez buluşuyor. Festivalin bu seneki programında dünyanın önemli festivallerinden seçilmiş 80'den fazla film yer alıyor. DOCUMENTARIST'in bu yılki programı; Tükettiğimiz Dünya, İnsan Manzaraları: Portreler, Uluslararası Panaroma, Post-Komünizm Dönemi, Focus Romanya, Arap Dünyasından, Antropoloji-Belgesel, Müzik Filmleri temaları altında yer alan ve geniş bir yelpazeye uzanan filmleriyle dikkat çekiyor. Türk belgeselcilerin filmleri SİYAD Seçkisi ve Türkiye Panaroma başlıkları altında DOCUMENTARIST kapsamında izleyiciyle buluşacak. 5 Haziran'a kadar devam edecek festivale dünyanın dört bir köşesinden yönetmen, yapımcı, festival temsilcisi, proje sahipleri ve eğitmenlerden oluşan 40'a yakın yabancı konuk katılacak. Gösterim ve etkinlikler, Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Pera Müzesi, Cezayir Salonu, Sismanoglio Megaro ve Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü'nde (IFEA) yer alacak. Atölye, sinema dersi ve diğer yan etkinlikler ücretsiz olup festival biletleri, MyBilet üzerinden 4 TL'ye alınabilir.
http://www.documentarist.org

KONSER

Geleneksel Yılsonu Konseri
İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü'nün düzenlediği Geleneksel Yılsonu Konseri, 6 Haziran Pazartesi günü saat 20.00'de İş Sanat Kültür Merkezi'nde! Müzik Bölümü öğrencilerinin yıl boyunca öğrendiklerini sergileyeceği konsere tüm müzikseverler davetli.


Semra ÇELEBİ


ARŞİV