KADIKÖY’DEN FESTİVAL   IV. Burunda Sanat Festivali

KADIKÖY'DEN FESTİVAL IV. Burunda Sanat Festivali Artık geleneksel hale gelen Burunda Sanat Festivali , 22 Eylül'de Saint Joseph Lisesi'nde açılacak lsquo;Moda'nın Yüzü Fotoğraf...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

FESTİVAL

IV. Burunda Sanat Festivali
Artık geleneksel hale gelen Burunda Sanat Festivali , 22 Eylül'de Saint Joseph Lisesi'nde açılacak lsquo;Moda'nın Yüzü Fotoğraf Sergisi' ile başlıyor.Lokomotif Kültür ve Sanat Derneği'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği festivalde, müzik dinletileri, pantomim ve dans gösterileri eşliğinde Moda'nın ünlü tarihi köşkleri de gezilebilecek. Festivalin, mahalle duygusunu yaşatan, esnaf, sanatçı ve halkı biraraya getiren belki de en çok ilgi gören etkinliği Sokak Şenliği de bu yıl yine konserler, atölyeler, açık hava resim sergisi ve interaktif sanat performanslarıyla Hacı Şükrü Sokak'ta gerçekleştirilecek.
Festival programı şöyle:
- Moda'nın Yüzü Fotoğraf Sergisi: 2009'da 100 Modalı, fotografik portre oyununa katılıp dünyalarının kapısını aralamayı kabul etti. Moda, basın ve reklam sektöründen üç fotoğrafçı; Adil Gültekin, Muhsin Akgün ve Uğur Ataçprojeye katıldı. Geçen yılki festivalde de sergilenen portre fotoğrafları henüz görmediyseniz, Moda'nın Yüzü Fotoğraf Sergisi'ni 22 Eylül-12 Ekim tarihleri arasında Saint Joseph Lisesi'nde izleyebilirsiniz.
- Sokak Şenliği: Sanatçılar, sanatseverler, Modalılar, orada oturanlar, oradan geçenler bu yıl Hacı Şükrü Sokak'ta buluşacak yine. Dans, müzik, tiyatro, resimhellip; birçok sürpriz etkinlik planlanmış. Masalar kurulacak, birlikte yenecek, açık hava sergisi, konser ve interaktif sanat çalışmaları olacak. Çocuklar için özel atölyeler de var. 23 Eylül Cuma günü saat 16.00 ile 21.00 arasındaki sokak şenliğine piknik sepetlerinizi kapıp gelin!
- Yılların Fısıltıları Arasında: Festivalin belki de en ilgi çekici etkinliği olan bu etkinlikte, Moda'nın tarihine köşkleri aracılığıyla bir yolculuk yapılacak, üstelik konserler, gösteri ve performanslar eşliğinde. Semtteki kafe ve restoranlarda bulunabilecek haritalar sayesinde yürüyüş güzergahı takip edilebilecek. 24 Eylül Cumartesi ve 25 Eylül Pazar günü gerçekleşecek gezi ile ilgili ayrıntılı programa www.lokomotif-art.com adresinden ulaşabilirsiniz.
BİENAL

Kadıköy Sanat Projesi
12. İstanbul Bienali, 17 Eylül'de Antrepo 3 ve 5'te açılan sergilerle başladı. Bienal kapsamında gerçekleşecek paralel etkinliklerden biri de Kadıköy Sanat Projesi. 2007'de Londra Goldsmiths Koleji Cağdaş Sanat Bölümünden mezun olan Merve Kaptan Unwin ve Emmanuelle de la Lubie tarafından organize edilen proje, yine aynı okuldan mezun olmuş 8 uluslararası sanatçının oluşturduğu kolektif bir girişim Dial Zero'nun ikinci çalışması. Kadıköy Sanat Projesi, 21 - 25 Eylül 2011 tarihleri arasında Kadıköy'de sanat galerisi olmayan, farklı mekânlar kullanılarak izleyicilerin 'yaya' olarak görebilecekleri bir 'sergi' olarak tasarlandı. Mekânlar içerisinde bir antikacı dükkânı, bir ikinci el kitapçısı, birkaç tane boş esnaf dükkânı, Eminönü / Karaköy - Kadıköy vapurları, Haydarpaşa Tren İstasyonu içinde 3 ayrı mekân, Moda sahili, eski bir esnaf hanının içerisi, torna atölyesi ve Kadıköy'ün çeşitli sokaklarındaki ağaç kovukları yer alıyor.
Ayrıntılı bilgi ve etkinlik haritasınawww.dialzero.org adresinden ulaşabilirsiniz.

BELGESEL

Bir Yoldaş: Kaptan Kemal
Nazım Hikmet Kültür Merkezi, geçtiğimiz ay yitirdiğimiz sosyalist aydın Mihri Belli anısına 23 Eylül Cuma akşamı saat 20.00'de NKHM Bahçe Sahnesi'nde Bir Yoldaş: Kaptan Kemal filminin gösterimini yapacak. Film, Belli'nin yaşamından bir kesiti anlatıyor. İkinci Dünya Savaşı ile birlikte önce Nazilerin, ardından İngiltere'nin işgaline uğrayan Yunanistan'ın bağımsızlığını sağlamak üzere 1944-1948 yılları arasında bir iç savaş yaşanıyor. Bağımsızlık mücadelesine önderlik yapan Yunan komünistlerinin ve emekçi halkının bu savaşımına Türkiye'den bir enternasyonalist olarak katılan Belli, bu filmde, kendi kişisel tarihinin sayfalarını çevirirken Yunanistan İç Savaşı'ndan anılarını anlatıyor.

SİNEMA

Çınar Ağacı
Yönetmenliğini Handan İpekçi'nin yaptığı başrollerini Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Settar Tanrıöğen gibi ünlü oyuncuların paylaştığı Çınar Ağacı , Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin bahçesinde izleyiciyle buluşacak.30 Eylül Cuma günü saat 20.00'de başlayacak film, Cumhuriyet'in ilk kuşaklarından Adviye Hanım'ın kızları, damatları, oğlu, gelini ve torunuyla ilişkisini anlatıyor.

MÜZİK

Nihavent Bayanlar Türk Müziği Topluluğu
Kadıköy Nihavent Bayanlar Türk Müziği Topluluğu, yeni sezonu 24 Eylül Cumartesi günü açıyor. Devlet sanatçısı Recep Alper Çevirel'in hocalığını ve şefliğini yaptığı topluluk, her Cumartesi 16.30-18.30 arasında çalışmalarına devam edecek. Çalışmalar, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi'nde (Salıpazarı Kuşdili Otoparkı'nın tam karşısı) yapılacak.
İrtibat için tel. 0532 783 71 36-0535 523 6667

SERGİ

Stars of İstanbul Açıkhava Sergisi
İlköğrenimini tamamlayamamış yüzlerce çocuğa okul kapısını açacak İstanbul'un ev sahipliğinde, en geniş kentsel sanat ve sosyal sorumluluk projesi Stars Of Istanbul açıkhava sergisi başlıyor. Stars Of Istanbul projesine, Rönesans Gayrimenkul iştiraki Optimum Outletquot;Nazar Yıldızıquot; isimli özel hazırlanan tasarımı ile katılıyor. Optimum Outlet'in sergiye sunulacak olan Nazar Yıldızı konseptli tasarımı Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal, Network mağazası önünde Aralık ayına kadar görülebilecek.
Stars Of Istanbul yıldızları Aralık 2011'de yapılacak uluslararası bir müzayede ile satışa sunulacak ve Unicef Türkiye projelerine aktarılacak.

Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 21 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında Bedri Rahmi Eyüboğlu Portreleri sergisi izlenebilir. 21 Eylül 1975 yılında aramızdan ayrılan Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 36. ölüm yıl dönümünde yine bir 21 Eylül günü açılacak sergide, atölyesinden yetişen beş sanatçının Bedri Rahmi portreleri ve ustanın imzasını taşıyan otoportreleri yer alacak.

Behruz Kia Resim Sergisi
Behruz Kia'nın resim sergisi 17 Eylül Cumartesi günü saat 19.00'da yapılacak bir kokteylle Haymatlos Sanat Galerisi'nde açılıyor. Sergi 30 Eylül'e kadar görülebilir. Haymatlos Kitabevi ve Sanat Galerisi Moda Caddesi No:44'te.
Tel: 0216 345 41 09

FOTOĞRAF

Yelda Baler ile Fotoğraf Dersleri
İstanbul Oyuncak Müzesi'nde altı yıldır devam eden Fotoğraf dersleri ile katılımcılar amatör fotoğrafçılıktan profesyonelliğe ilk adımı atıyorlar. 4 Ekim'de başlayacak olan dersler Fotoğrafçı Yelda Baler tarafından veriliyor. Fotoğraf Dersleri öncelikle dijital veya analog makine ayırımı yapmaksızın fotoğrafın temel teknik bilgilerini öğretip,çekilmek istenilen konuyu doğru bir şekilde fotoğraflayabilmeyi amaçlıyor. 2 ay süren kursların ardından katılımcılara İstanbul Oyuncak Müzesi tarafından katılım sertifikası veriliyor.
Kayıt yaptırmak ve ayrıntılı bilgi almak için:
Tel: (0216) 359 45 50 ndash; 51

Aramis Kalay ile Proje Fotoğrafçılığı Atölyesi
Kadıköy Fotoğraf Merkezi fotoğraf sanatının usta isimlerinden Aramis Kalay ile ileri fotoğraf eğitimleri düzenliyor. Temel fotoğraf bilgisine sahip, fotoğraf sanatında ilerlemek ve bakış açısını geliştirmek isteyen tüm fotoğraf severlerin katılabileceği atölye çalışmasında; Bir sergiye nasıl hazırlanır?, Proje Fotoğrafçılığı nedir?,Doğru kompozisyon nasıl oluşturulur?, Fotoğraf editörü ile çalışma gibi konular işlenirken uygulamalarla eğitimler birleştirilecek.
Atölye boyunca Sultanahmet, Fener-Balat ve Taksim bölgesinde uygulamalar yapılacak.
Bu uygulamalarda çekilen fotoğraflar katılımcının fotografik bakış açısını geliştirmek, hatalarını görmelerini sağlamak amacıyla daha sonra Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nde değerlendirilecek. Atölyenin sonunda bir de sergi açılacak

KERMES

KASEV Vakfı 25 Yaşında
Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi Vakfı, 14 Kasım'da 25. Kuruluş yıldönümünü kutluyor. KASEV Vakfı'ndan emekli öğretmenlerin büyük bir emekle hazırladığı eserler, 25. yaş şerefine Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda düzenlenecek bir kermesle Kadıköylülerle buluşacak. Kermes 24-25 Eylül Cumartesi ve Pazar günleri 14.00-21.00 arası Özgürlük Parkı'nda!

SEMİNER

Akgün Akova ile Yaratıcılık Seminerleri
İstanbul Oyuncak Müzesi'nde şair, yazar ve fotoğraf sanatçısı Akgün Akova'nın eğitmenliğinde altı yıldır devam eden Yaratıcılık Seminerleri'ne kayıtlar başladı. İstanbul Oyuncak Müzesi tarafından katılım sertifikası da verilecek olan katılımcılara Salvador Dali'nin resimlerinin analizinden müzik dinleyerek düş kurmaya; senaryo ameliyatı çalışmalarından fotoğrafçıların ışığın bavulunu taşımasına kadar birçok sanat dalına ilişkin yaratıcı çalışmalar bir arada anlatılıyor. 15 ile 115 yaş arasındaki herkesin katılabileceği seminerler her Cumartesi saat 10.00- 12.30 arasında ve 3 ay sürüyor. www.istanbuloyuncakmuzesi.com
MİTİNG

Kürsel İklim Değişikliğine Karşı Miting ve Konser
Küresel Eylem Grubu, Küresel iklim değişikliğine karşı iklimi değil sistemi değiştirmek için Kadıköy'de bir miting düzenliyor. 24 Eylül Cumartesi günü saat 14.00'te Et Balık Kurumu önünde buluşacak olan kitle Kadıköy İskele Meydanı'na yürüyecek. Miting saat 16.00'da başlayacak İlkay Akkaya ve Bajar konseriyle son bulacak.


KADIKÖY DIŞINDAN

FESTİVAL

Değişim İçin 100 Bin şair Türkiye'de
24 Eylül'de 100'e yakın ülkede ilk kez yapılacak Şiir Festivali Değişim İçin Yüz Bin Şair in (100 Thousand Poets For Change) Türkiye ayağı İstanbul ve Mardin'de yapılacak. Amerikalı şair ve editör Michael Rothenberg'in mimarı olduğu Değişim İçin Yüz Bin Şair Avrupa'dan Ortadoğu'ya pek çok ülkede, farklı şehirlerde düzenlenecek. Ayrımcılık ve nefretin ele geçirdiği dünyada şairlerin ve şiire inananların hala aynı yöne bakabildiğini kanıtlayan Değişim İçin Yüz Bin Şair, sınırları kelimelerle değiştiriyor. Festivalin Türkiye ayağı ise genç şair Fırat Demir'in koordinatörlüğünde İstanbul ve Mardin'de gerçekleşecek.
İstanbul'da, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz şair Seyhan Erözçelik'in anmasıyla başlayacak paneller, gün boyunca Akbank Sanat Merkezi'nde devam edecek. Murathan Mungan, Lale Müldür, Birhan Keskin, Haydar Ergülen, Yücel Kayıran, Fırat Demir, Enis Akın, Akif Kurtuluş, Elif Sofya, Anita Sezgener, Süreyyya Evren ve Pelin Özer konuşmacı olarak katılacaklar. Festivalin sürprizlerinden biri de, düzyazıyı şiire yaklaştıran usta romancı Latife Tekin olacak. Değişim İçin Yüz Bin Şairlsquo;in İstanbul ayağı kumbaracı50'de yapılacak partiyle devam edecek. Yasemin Mori, Mabel Matiz ve Ece Dorsaylsquo;ın festivale özel konserler vereceği parti, şairlerin okumalarıyla bambaşka bir boyuta geçecek. Naim Dilmener ise, unutulmaz şarkılarla geceyi sonlandıracak.






ARŞİV