KADIKÖY’DEN   FİLM GÖSTERİMİ -Sabah Yıldızı Sabahattin

KADIKÖY'DEN FİLM GÖSTERİMİ -Sabah Yıldızı Sabahattin Ali Metin Avdaç'ın uzun bir hazırlık sürecinin ardından hayata geçirdiği yazar Sabahattin Ali'nin yaşamını anlatan Sabah Yıldızı...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

FİLM GÖSTERİMİ
-Sabah Yıldızı Sabahattin Ali
Metin Avdaç'ın uzun bir hazırlık sürecinin ardından hayata geçirdiği yazar Sabahattin Ali'nin yaşamını anlatan Sabah Yıldızı belgeseli Kadıköylülerle bir kez daha buluşuyor. Sabahattin Ali'nin çocukluğu, öğrencilik yılları, Almanya günleri, gazetecilik dönemi, ailesi, dostları ve aşklarına dair özel anekdotların bulunduğu belgeseli hâlâ izlemediyseniz, 13 Kasım Salı saat 20.00'de ve 8 Aralık Cumartesi saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

TİYATRO
-Peri Devden Korkuyor
İranlı yazar Abbas Hekim'in aynı adlı öyküsünün, omurgasını oluşturduğu Peri Devden Korkuyor adlı oyun, İran edebiyatının çeşitli dönemlerinden ve İran kültüründen birçok ögeyi barındırmakta. Oyun, bir baba ile oğlunun masallar hakkında konuşmasıyla başlar; sözü geçen masalların, ya sonu yoktur ya da başı... Babanın oğluna yanıtları hayat hakkında kendi kendine konuşmalarıdır sanki. Masalların iyiler, kötüler dünyasında buluruz kendimizihellip; Mehmet Kanar'ın çevirisinden Özgür Erkekli'nin uyarlayıp yönettiği, Zeynep Erkekli ve Gözde Çetiner'in rol aldığı oyun 12 Kasım Pazartesi 20.30'da Hasanpaşa'daki Emek Sahnesi'nde yapılacak ilk gösterimin ardından aynı yerde 18 ve 25 Kasım Pazar günleri 20.30 ve 21.30 saatlerinde seyircisiyle buluşacak.
0216 545 73 76
-Sonbaharı Beklerken
Her şeye sahip olan yenilikçi yazar İris Murdoch'un hikayesihellip; Bir gün İris hafızası dahil her şeyini kaybeder. Bir şey hariç, kocasına olan aşkını. Alzhemier hastalığına yakalanan İris Murcdoch'ın en büyük destekçisi kocası John Bayley'in aşkı ve bağlılığı olacaktır. Sadri Alışık Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu ve İris'i Çolpan İlhan'ın canlandırdığı oyun, 9 Kasım Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Hasretinden Prangalar Eskittim
Tiyatro Kumpanyası bu sezon, yayınladığı tek bir kitapla edebiyat dünyamızın ustaları arasına giren ve ellinin üstündeki baskı sayısı ile en çok okunan şair olarak ünlenen Ahmed Arif'i Hasretinden Prangalar Eskittim i ile ağırlıyor. Bilinmeyen bütün yanlarıyla Ahmed Arif ve şiirlerinin yaratılış serüvenleri, Sarper Özsan'ın müziği ve Kemal Kocatürk'ün yorumuyla seyircisiyle buluşuyor; 10 Kasım Cumartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Sıkıgözetim
Yeraltı edebiyatının kötü çocuğu Jean Genet, üç mahkucirc;mun zindan hayatından, gerçekle kabus ekseninde gidip gelen bir kesit sunuyor. Genet'in içeriden resmettiği bu fırtınalı dünyaya kapılırken, suçun, aşkın, felaketin ve yıkımın ayak seslerini duyacaksınız.
Mehmet Kala'nın yönettiği Sıkıgözetim , Kasım ayından itibaren tüm sezon boyunca Emek Sahnesi'nde izlenebilir.
0216 545 73 76
-Sondan Sonra
Sığınakta iki insan: Mark (Emre Kınay) ile Louise (Ahu Türkpençe). Dennis Kelly'nin bu çarpıcı oyununda iki temel konu işleniyor: Dünyada özellikle ABD'de 11 Eylül saldırısı ile gelişen terörizm paranoyası ve bu olayla birlikte artan faşizan eğilimler; Güç kullanarak demokrasiye kavuşturma çabası; ya da bir erkeğin gücünü kullanıp bir kadını elde etme mücadelesi... Sondan Sonra 10, 16 ve 28 Kasım saat 20.30'da Duru Tiyatro'da izlenebilir.
0216 338 56 36
-Karman Çorman
Mümtaz İşbilir son derece varlıklı bir işadamıdır. Bir gün sabahın köründe yanında çalışan Fethi Güven maaşına zam istemek için gelir çünkü zengin bir kızı babasından isteyecektir. Şu an kazandığım para evleneceğim kızı mutlu etmeye yetmez der. Oysa istediği kız Mümtaz beyin kızıdır. İstanbul Kumpanyası'nın yeni oyunu Karman Çorman, 17 ve 23 Kasım saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde ve 16 Kasım Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Bezirgân
İstanbul Halk Tiyatrosu'ndan yepyeni bir oyun! Moliere'in başyapıtı Tartuffe, sürprizlerle dolu bir uyarlamayla sahneye geliyor. Cem Davran, Şebnem Bozoklu, Bahtiyar Engin, Murat Taşkent, Selim Can Yalçın, Aytek Önal, Selin Yeninci ve Erkan Can'ın oynadığı Bezirgân , 14 Kasım Çarşamba 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Aşka Geldik
Eski ve yeni ilişkiler arasındaki farklar, sevilen kişiye bu sevginin anlatılma zorlukları, aldatma, kıskançlık, evlilik ile birlikte ilişkilerde nelerin değiştiği, ideal eşi bulma uğraşları, ayrılık acısı ve aşka dair her şey var bu oyunda. Bu Tiyatro'nun sahnelediği Aşka Geldik , 15 ve 28 Kasım 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.

KONSER
-Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler
Bir Güher ve Süher Pekinel kardeşler, dünya sahnelerinin genç yeteneklerini CKM sahnesinde buluşturuyor. Elvin Hoxha (keman), Dorukhan Doruk (viyolonsel), Yunus Tuncalı ( piyano) ve Veriko Tchumburidze (keman)'in solist olarak katılacağı konserin şefliğini Sascha Goetzel yapacak. Konser, 12 Kasım Pazartesi saat 20.00'de başlıyor.
-Eskimeyen Eskilerde Güncellemeler 1
Kadıköy Belediyesi'nin bir kültür hizmeti olan, yönetmenliğini Yücel Canyaran'ın yaptığı, Klasik Türk Müziği'nin Eskimeyen Eserleri dizisi; günümüz seçkin yorumcularıyla hayat buluyor. İcracılar: Solist - Klasik Kemençe - Hatice Doğan Sevinç, Kanun - Safinaz Rizeli, Ney - Ali Tüfekçi, Ud - Mete Aslan, Ritm - Mert Nar
Konser, 15 Kasım Perşembe saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-İstanbul Klarnet Korosu
Sahneyi hazırlamakla görevli müstahdem Kerem, konserden önce sahnede son düzeltmeleri yaparken şefin bagetini alır ve orkestrayı yönettiğini hayal eder. Tam o sırada orkestra sanatçıları içeri girer. Aralarında çok hoşlandığı Aslı da bulunmaktadır. Göz göze geldiklerinde Kerem kontrolünü kaybeder ve orkestrayı yönetmeye başlar. Az sonra gerçek orkestra şefi içeri girdiğinde, Kerem ile inanılması güç bir mücadele olacak, olaylar tırmanacak ve sihir başlayacaktır.
İstanbul Klarnet Korosu'nun bu eğlenceli konseri 15 Kasım Perşembe saat 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

SÖYLEŞİ
-Sanata ve Sanatçıya Adanmış Bir Ömür
Yazar Lerzan Öke ile Söyleşi, Film Gösterimi ve İmza Günü. Sanata ve Sanatçıya Adanmış Bir Ömür adlı kitabının tanıtımı, belgesel gösterimi ve söyleşinin ardından Lerzan Öke, okurları için kitabını imzalayacak. Etkinlik 9 Kasım Cuma saat 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-SOS Deprem Paneli
SOS Çevre Gönüllüleri Platformu, 9 Kasım Cuma saat 12.00'de Deprem Paneli ve S.O.S 23. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri'ni Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenliyor.
-Tüm Yönleriyle Kentsel Dönüşüm
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Kadıköy Temsilciliği, İstanbul Şehir Plancıları Odası ve Kadıköy Belediyesi'nin katılımcıları arasında yer aldığı panelde, son çıkan yasa ve yönetmeliklere göre, İstanbul'daki Kentsel dönüşüm - Kentsel yenileme tartışılacak. Panel, 15 Kasım Perşembe 13.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Gazeteci - Yazar Nihat Genç ile Söyleşi ve İmza
Kitaplarıyla, muhalefetiyle ve açıklamalarıyla gündemi sarsan bir yazarhellip; Gazeteci-Yazar Nihat Genç'in Türkiye ve dünya gündemindeki konular hakkında farklı yaklaşımlarını katılımcılarla paylaşacağı söyleşi ve imza günü, 17 Kasım Cumartesi 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Altan Akışık ile Şiirli Sohbet
Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde her ay işlenecek şiir programları farklı şairleri işleyerek şiir severlere keyifli dakikalar yaşatacak. 14 Kasım saat 20.00'deki Şiirli Sohbet'in konuğu Altan Akışık, anonim şiirler üzerine konuşacak.

ATÖLYE
-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Caddebostan Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak katılıma açık olan Okuma Atölyesi'nde bu ay incelenecek kitaplar; 13 Kasım Salı Refik Halit Karay - Yezidin Kızı ve27 Kasım Salı John Cleland - Fanny Hill.

SERGİ
- Elveda Büyük Atatürk 1938 Gazete Arşivleri Sergisi
Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde çok özel bir sergi açılıyor; 1938 Gazete Arşivleri Sergisi, Atatürk'ün ölümünden sonra çıkan haberlerden ve gazete küpürlerinden oluşuyor. 10-17 Kasım arası görülebilir.
-İstanbul - Kadıköy Manzaraları
İstanbul'un eşsiz güzellikteki ve İstanbul'a özgü bölgelerinin, simgelerinin yer aldığı özgün yağlıboya çalışmalarından oluşan sergi 1-15 Kasım tarihleri arasında Kozyatağı Kültür
-Gülyüz Atkovar lsquo;Ebrumania'
Ürün Sanat Galerisi'nde 3-30 Kasım tarihleri arasında Gülyüz Atkovar'ın lsquo;Ebrumania' adlı sergisi izlenebilir.
0216 363 12 80
-Memduh Kuzay Resim Sergisi
Sanat yaşamını, Türkiye'nin yan ısıra Amerika ve Almanya'da sürdüren Memduh Kuzay'ın Tolga Eti SanatEvi'nin sanat anlayışına paralel gerçekleştirdiği resim sergisi 3 Kasım ndash; 8 Aralık 2012 tarihleri arasında izlenebilir.
0216 368 26 79
ÇOCUK
-Dünya Çocuk Kitapları Haftası
Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında M. Banu Aksoy ve Yıldıray Karakiya ile bir söyleşiye ev sahipliği yapıyor. Her yaş için çocuk kitabı uygun mudur? konusunun konuşulacağı söyleşi 9 Kasım Cuma günü saat 15.00'te başlıyor, herkes davetli!

ARŞİV