KADIKÖY’DEN Kerem Gibi Genco Erkal’ın muhteşem performansıyla

KADIKÖY'DEN Kerem Gibi Genco Erkal'ın muhteşem performansıyla büyülediği tek kişilik oyun Kerem Gibi , Nâzım Hikmet'in şiirlerinden oluşuyor. Oyunda; 20. yüzyılın dünya ölçüsünde...

16 Aralık 2016 - 13:17


KADIKÖY'DEN

Kerem Gibi
Genco Erkal'ın muhteşem performansıyla büyülediği tek kişilik oyun Kerem Gibi , Nâzım Hikmet'in şiirlerinden oluşuyor. Oyunda; 20. yüzyılın dünya ölçüsünde en büyük ozanlarından biri olan Nâzım Hikmet'in gençlik yılları, mahkucirc;miyeti, hapishane yılları, açlık grevi, zorunlu sürgünlüğü, vatan hasreti, tüm dünyayı kucaklayan insan sevgisi, dünya barışı için mücadelesi, Kurtuluş Savaşı izlenimleri, belgesel bir filmle bütünleşerek şiirsel bir destana dönüşüyor. Aynı zamanda Genco Erkal'ın Nâzım Hikmet'le yolculuğuna da tanıklık eden oyunda; 1975 yılında Nâzım Hikmet'in Kerem Gibi oyununu uyarlayan ve ülkemizde ilk şiir-tiyatro deneyimini gerçekleştiren sanatçının Nâzım Hikmet'le geçen 35 yıllık serüveninden etkinlik görüntüleri de yer alıyor.
Kerem Gibi, 17 Şubat Perşembe günü 20.30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde.
Tel: 0212 281 12 00

Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum
Oyunda; genç bir kızın hayalleriyle, hayatta düş kırıklıklarından yorulmuş bir adamın birbirlerini nasıl etkilediğine ve birbirlerine nasıl ihtiyaç duyduklarına tanık olacaksınız. Bu baba kız hikâyesinde içten içe sessiz sinemadan başlayarak sinemanın gelişimi, sorunları, insandaki yansımaları da işlenmekte... Oyun, 9-13 Şubat 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'ndehellip; Neil Simon'un yazdığı S. Bora Seçkin'in yönettiği oyunda; Ezgim Kılınç, Derya Çetinel, Erhan Yazıcıoğlu rol alıyor.
Tel: 0216 349 04 63

Dumanaltı Aşklar
Ülkemizin ünlü gazeteci ve köşe yazarlarından Selahattin Duman'ın köşe yazılarından derlenerek Gökhan Erarslan ve Ferhat Ergün'ün oyunlaştırdığı Dumanaltı Aşklar Hüseyin Avni Danyal'ın tek kişilik oyunu. Oyun, Türk kadını portresini her yönüyle ortaya koyup mizahi bir dille anlatmasıyla dikkat çekiyor. O güne dek evlenme yolunda üç kez son anda direkten dönen bir adamın dördüncü kez evlenmeye niyetlendiği gecede diğer müstakbel adayları hatırlamasıyla başlar. Sahnede Hüseyin Avni Danyal'a piyanosuyla Deniz Aras Sipahi eşlik ediyor. Dumanaltı Aşklar, 11 Şubat Cuma günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

Tanımadığım Adamlar
lsquo;Tanımadığım Adamlar'da Orostopontopolis Tımarhanesi'nde hastaları iyileştirmek için kullanılan psikodrama tekniğiyle hazırlanan, çok eğlenceli bir müsamerenin öyküsü anlatılıyor. Bu kabare gösterisi güldürürken, herkesi içine saklamış lsquo;Tanımadığım Adamlar'la, öteki kişilikleriyle buluşup onlarla uzlaşmaya çağırıyor. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun 11 Şubat Cuma günü saat 20.30'da CKM Büyük Salon'da izleyiciyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

Kibarlık Budalası
Tiyatro Kedi, Moliere'in Kibarlık Budalası eserini Türk Tiyatrosu'nun büyük ustası Haldun Dormen'in yorumuyla sahneye taşıyor. Hakan Altıner'in sahneye koyduğu oyunda Haldun Dormen, Tarık Papuççuoğlu, Ebru Cündübeyoğlu, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman, Dilek Aba, Oral Özer ve Erez Ergin Köse rol alıyor. Oyun,12 Şubat Cumartesi günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da ve 16 Şubat Çarşamba günü 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Konusu kısaca şöyle: 17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in (Haldun Dormen) bir tek amacı vardır: Asilzade olmak. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda.
www.tiyatrokedi.com

Bir Yaz Gecesi Rüyası
Tiyatro Kedi'nin sahneye taşıdığı bir başka oyun olan lsquo;Bir Yaz Gecesi Rüyası' da bu hafta Kadıköylülerle buluşacak. William Shakespeare tarafından yazılan Bir Yaz Gecesi Rüyası müzikalinde Tamer Karadağlı, İsmet Üstekin, Dilek Aba, Elif Çakman, Orçun Kaptan, Eda Gülten, Sertan Erkaçan, Zeynep Papuççuoğlu, Erez Ergin Köse, Hüseyin Gülhuy, Adem Yılmaz, Merve Çaloğlu, Fahri Öztezcan rol alıyor. Müzikalde oyunculara, Önder Bali yönetimindeki Kedi Quartet eşlik ediyor.
Bir Yaz Gecesi Rüyası 12 Şubat Cumartesi günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Hamxlet
Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen Hamlet oyunu Bizim Tiyatro'nun yorumuyla Hamxlet adındaki çok uluslu bir şirkette geçiyor. Günümüze getirilmesiyle, içeriğiyle, bir bakıma Shakspeare'den uzaklaşan , bir bakıma da kimi evrensel kavramlarıyla o olan , incecik bir çizgide dengelenerek yürüyen oyun, dünyanın önemli bölgelerinde konuşlanmış uluslararası Hamxlet adlı bir şirkete taşınarak yorumlanıyor. Yönetmenliğini Zafer Diper'in yaptığı oyunda Memetcan Diper, Savaş Özdural, Elif İskender, Ece Erişti, Ali İhsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz, Turgay Atalay, ve Zafer Diper oynuyor. Hamxlet, 12 Şubat Cumartesi günü saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

Aziz Sen Nesin?
Mizah ustası Aziz Nesin'in seçme öykülerinden oyunlaştırılan, bol taşlamalı, kahkaha yüklü, danslı şarkılı bir kabare! Rüzgâr Sanat'ın sahnelediği oyun, 10 kişilik bir oyuncu kadrosuyla, canlı müzik eşliğinde sunuluyor. Seyirci, capcanlı ve coşkulu bir yapıda, tiyatronun ve güçlü bir mizahın tadını çıkarıyor. Aziz Sen Nesin? 12 Şubat Cumartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

Başka Kapıya
Ali Erdoğan'ın yeni oyunu Başka Kapıya Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye devam ediyor. 12 Şubat Cumartesi günü saat 20.30'da oynanacak oyun, üstat Aşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor.
www.bmkm.gen.tr

Kuş Kafesi
Alınıp-satılmak bir eşya gibi. Ya da ölmeyi dilemek yaşamıyor gibihellip; Hangi kadın ikisi arasında bir seçim yapmayı ister? İrfan Yalçın'ın Genelevde Yas adlı romanından esinlenerek dramaturg Doğan Korkmaz'ın oyunlaştırdığı Kuş Kafesi adlı oyun; genelevde çalışan kadınların trajik hikâyelerini anlatıyor. Ve Tiyatro'nun sahnelediği oyun 12 Şubat Cumartesi saat 20.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi ve 17 Şubat Perşembe günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.hkkm.gen.tr

Sıfır Derecede Aşk
Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Dokuz farklı öykünün anlatıldığı lsquo;Sıfır Derecede Aşk'ta, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır; hemen hemenhellip; John Cariani'nin yazdığı oyunu Tiyatro Fora sahneliyor. Oyunu 13 Şubat Pazar günü saat 18.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

Aşkın Telifi
Yazar Engin, ünlü kadın oyuncunun projesine dâhil olmasıyla, kötü giden hayatlarını kurtaracaklarını düşünürken, eşi Sedef'in duygularını kırıp döktüğünün farkında bile değildir. Sedef, eşine haddini bildirmek için çalışmalarını sürdürürken, yıllar öncesinden kalan tatlı hatıralar da ona eşlik eder. Aşka dair çok şey ve hiçbir şeyhellip;
Tiyatro Açıkça, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel Aşkın Telifi oyununu sahneliyor. 14 Şubat Pazartesi saat 20.00'de başlayacak olan oyunun biletleri çiftlere indirimli!
www.oykusahne.com

Kızım Evlenirse
Daha önce birçok sosyal sorumluluk projelerinde ve festivallerde de sahnelenen ve Güney Saraçoğlu tarafından kaleme alınan oyun; kendisinden habersiz evlenen kızın ailesi ve kocası arasındaki gelişen komik olayları anlatıyor. İşin içinden çıkılmaz bir hal alan oyun kızın beşik kertmesinin de sahneye gelmesiyle daha tuhaf ve eğlenceli bir hal alıyor. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri tarafından sahnelenen oyun 14 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

Sunay Akın Söz Gösterisi
Yıllardır modern bir meddah tavrıyla sahnede sevenleriyle buluşan Sunay Akın, anlattıklarıyla geçmişten günümüze köprüler kuruyor. Bu yeni gösterisiyle izleyenleri kendi içlerine unutulmaz bir yolculuğa davet ediyor, kağıt gemilerden emekli kaptan. Gerçek değerlerimizin hisse senetleri değil hissi senetler olduğunu bir kez daha anlatacak söz cambazıhellip; Sunay Akın'ın tek kişilik gösterisi 15 Şubat Cumartesi günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Rahat Yaşamaya Övgü (Brecht Kabare)
Oyun, kapitalist sömürü düzenini, paylaşım savaşlarını, faşizmin yükselişini ve bunun karşısında küçük burjuvazinin vurdumduymaz tavrını ve ahlak anlayışını konu alıyor. Sıradan insanın kendi sonunu hazırlayan olaylar karşısındaki aymazlığı, komik ve ironik bir yaklaşımla sorgulanıyor. Tiyatro Pera'nın Nesrin Kazankaya yönetiminde sahneye taşıdığı lsquo;Rahat Yaşamaya Övgü (Brecht Kabare)' 15 Şubat Salı günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.kkm.gen.tr

Arzunun Onda Dokuzu
Oyun, işgal edilen topraklarda kültürün, hayatın, bedenin, ruhun zorla ele geçirilmesi karşısında kadınların yaşadığı çıkmazları ve ölüm kalım savaşındaki dokuz kadını anlatıyor. Heather Raffo'nun yazdığı oyunu Arif Akkaya yönetiyor. 16ndash;20 Şubat 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde oynanacak Arzunun Onda Dokuzu'nda, Hikmet Körmükçü, Hasibe Eren, Bensu Orhunöz, Cihan Kurtaran rol alıyor.
Tel: 0216 349 04 63

Yalnız Tanrının Eli Titremez
Osman Medeni, dillere destan ünü olan emekli bir yargıçtır. Yıllar içerisinde büyük acılar yaşamış ve çocuklarını birer birer kaybetmiştir. Bu durum, onu hayatı boyunca yalnız bırakmayan eşi, Fazilet Hanım'la birlikte, Polonezköy'deki koruluğa yakın evlerine adeta hapseder. Dış dünyaya ait tek bağları, her işlerini gören Mustafa adındaki bir gençtir. Son zamanlarda işlenen seri cinayetler, onları epeyce tedirgin eder ve katilin bulunuşuna dek derin bir koşuşturmaca başlar.
Drama Kumpanya'nın sahnelediği Yalnız Tanrının Elleri Titremez oyunu 16 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da Öykü Sahne'de izlenebilir.
www.oykusahne.com

Öldün Duydun Mu?
12 Eylül kuşağı insanlarının etkileşimleri ve toplumun onlara yükledikleri ile başa çıkamayan insanların bir küvette başlayan öyküleri... Öldün duydun mu yaşamı, yaşamla mücadeleyi sorgulayan güldüren, güldürürken düşündüren bir oyun. Yiğit Sertdemir'in yazdığı oyunu Özcan Alpar yönetiyor. Tiyatro Formül'ün sahnelediği oyunda Özcan Alpar ile birlikte Alev Aykent, Sedat Küçükay ve Ümit Aksoylu oynuyor. Öldün Duydun Mu? 16 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr


Kabare Dev Aynası 10. Yıl Özel Gösterimi
16 Şubat 2001'de Kabare Dev Aynası perdesini açacaktı. Bunu ilan etmek için ajansa ilan vermeye gittiğimde lsquo;Ciddi misiniz?' diye sordular. lsquo;Evet' dedim. (şaka yollu) lsquo;Hayır Cumhurbaşkanı Başbakana Anayasayı fırlattı piyasa allak bullak da' dediler lsquo;o açıdan'. lsquo;Oynayacağım' dedim. İlanı verdim. Ve yukarıdaki tarihte tiyatromuz perdesini açtı. Kriz o kriz. Dalgalı kurdan mutedil dalgalıya geçip durulmadı bir türlü piyasalar ama biz tiyatro yapmaya devam ettik. İlk oyunumuz İlişkime İlişme oldu. 161 kez oynadık. diyen Ali Erdoğan ve Kabare Dev Aynası 10. Yıl Özel Gösterimi ile seyircisinin karşısına çıkıyor. Bu özel gösteri 16 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

Annem Yokken Çok Güleriz
İrlandalı yazar Enda Walsh'ın oyunu, Memleketi İrlanda'yı yüzleşmesi pek kolay olmayan bir geçmişi geride bırakmak adına terk edip, Londra'ya sığınan ve bu geçmişi uzak tutmak için yeni bir geçmiş üreten bir baba ve iki oğlunu anlatan, hareketli bir kara komedi. Daha iyi bir insan olmak için; daha fazla şiddet. Daha iyi bir aile için; daha da fazla şiddet. Ailelerden muaf sayılan gizli bir şiddete seyirci olacaksınız. Tiyatro Gerçek'in sahnelediği oyunda Hakan Gerçek, Bülent Şakrak, İlker Ayrık ve Makbule Akbaş rol alıyor. Annem Yokken Çok Güleriz, 17 Şubat Perşembe günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr


KONSER

Telin Dili Olsa ndash; Şiirli Konser
Türkülerin önemli seslerinden İsmail Hakkı Demircioğlu ve Sabri Ejder Öziç 15 Şubat Salı günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde Telin Dili Olsa isimli bir konser veriyor. Demircioğlu ve Öziç konserle ilgili şunları söylüyor: İçimizdeki o derin fırtınaların, ürkütücü yolculukların kayıp anahtarını aramaya çıkma vakti işte bu vakithellip; Omuz omuza duran iki yoldaş fotoğrafı artık ne kadar nostaljik! hellip; Bütün zamanların en derin, en hüzünlü, en yoğun saldırılarıyla karşı karşıya insanlıkhellip; Gizli de değil üstelik, açık seçikhellip; Toparlanmak için; şiirler okuyacağızhellip; Toparlanmak için; türküler söyleyeceğizhellip;
www.bmkm.gen.tr

Barok Yansımalar
Akbank Oda Orkestrası, şef Cem Mansur yönetiminde 16 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de Kadıköylülere Barok Yansımalar adlı bir konser sunacak. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek konserin solisti trompet sanatçısı Rheinhold Friedrich.
www.ckm.gen.tr

Şiir ve Müzik Şöleni
Mehmet Özata, şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın hayatını anlatacak ve şiirlerini okuyacak. Udi Bilsay Kadıoğlu ve Dr. Ahmet Ayyürek de Özata'ya Türk Sanat Müziği eserleriyle eşlik edecek. Etkinlik 17 Şubat Perşembe günü saat 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
www.hkkm.gen.tr

SERGİ

Ara Güler: İstanbul ve İstanbul'un Edebiyatçıları
Usta fotoğrafçı Ara Güler'in İstanbul ve İstanbul'un Edebiyatçıları isimli sergisi 10 Şubat Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı. Meslekte 60 yılı geride bırakan efsanevi fotoğrafçı Ara Güler, çok sevdiği İstanbul'u ve İstanbul'un edebiyatçılarını anlattığı ölümsüz kareleriyle Caddebostan Kültür Merkezi'ne konuk oldu. Ara Güler Fotoğraf Sergisi 15 Mart 2011 tarihine kadar görülebilecek.
www.ckm.gen.tr

Ayşe Suvarierol Kişisel Resim Sergisi
Ayşe Suvarierol'in kişisel resim sergisi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 12-28 Şubat 2011 tarihleri arasında Performans bir katında sanatseverler tarafından izlenilebilir.
www.ckm.gen.tr

Fırçalar Dile Geldi
A.Ebru Durmaz, Gülten Yalçın, H. Ülkü Şahin, Mahmure Özcan, Nazire Dede, Nuray Nizam ve Semra Yücel'den oluşan Atölye Haliç, Fırçalar Dile Geldi isimli sergisini Caddebostan Kültür Merkezi'nde açtı. Daha çok gerçekçilik; figüratif, doğa, natürmort konularının işlendiği yağlıboya, suluboya, pastel karakalem ve akrilikten oluşan sergi 16 Şubat'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Bedri Rahmi ve Öğrencileri 2
Ürün Sanat Galerisi'nde 9 Şubat - 9 Mart tarihleri arasında Bedri Rahmi ve Öğrencileri 2 sergisi izlenebilir.
www.urunart.com

Orhan Taylan Resim ve Desen Sergisi
Orhan Taylan, son dönem çalışmalarını 5 Şubat - 2 Mart 2011 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Sergide sanatçının tuvallerinin yanı sıra desen çalışmaları da yer alıyor.
Tel: 0216 418 38 06

Zafer Erkan Resim Sergisi
Zafer Erkan'ın Aklımın Köşesinden... Resim Sergisi 1ndash;26 Şubat tarihleri arasında Ormo Sanat Galerisi'nde ziyarete açılıyor. Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan, birçok özel koleksiyonda ve sanat müzesinde eserleri bulunan sanatçı, 1991 yılından beri Kadıköy'deki atölyesinde kişisel ve sanatsal çalışmalarına devam ediyor.
www.ormosanat.com

Öğrenci İşleri Sergisi
Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin Proje, Biyotasarım ve Strüktür derslerinde yapmış oldukları çalışmaların sergilendiği sergi 18 Şubat'a kadar görülebilir. Doğuş Sanat Galerisi, Doğuş Üniversitesi'nin Hasanpaşa Yerleşkesi'nde yıl içinde gerçekleşen pek çok sergiye daha ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Pazarların Dünyası Fotoğraf Sergisi
Fotoğraf sanatçısı Hacer Karanlık, Dünya pazarları çok geniş bir yelpaze, etkilenmemek elde değil. diyerek fotoğrafladığı pazarların dünyasında yaşadıklarından çok minik bir kesiti CKM'deki sergisinde fotoğrafseverlerle paylaşıyor. Pazarların Dünyası fotoğraf sergisi 1ndash;16 Şubat tarihleri arasında görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Düşler ve Renkler Sergisi
Arif Özmaden'in Düşler ve Renkler Sergisi 11 ndash; 17 Şubat günleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

Görmek ve Saklamak Resim Sergisi
Uğur Levent Özcoşkun'un İstanbul konulu kişisel resim sergisi 14 Şubat'a kadar Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.kkm.gen.tr

Karma Resim Sergisi
İkinci Hayat Resim Atölyesi Karma Resim Sergisi, 15-27 Şubat günleri arası Halis kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.hkkm.gen.tr


ATÖLYE

Dr. Müzeyyen Fındıkgil ile İstanbul Atölyesi
Tarihçi Kitabevi'nde, Dr. Meryem Müzeyyen Fındıklıgil ile Tarih öncesi dönemden günümüze kentin tarihi ve tarihe tanıklık eden yapıları ile kentsel gelişim ve dönüşüm konularının işlendiği İstanbul konulu atölye çalışmasında bir ay geride kaldı. İkinci ay için kayıtlarsa devam ediyor. Katılım koşulları ve ayrıntılı bilgi için:
0 216 418 68 86
[email protected]

Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A.Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de ve Pazar günleri 13.00'te edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Atölye kapsamında 13 Şubat Françoise Rabelais ndash; Gargantua, 15 Şubat Necip Mahfuz - Midak Sokağı ve 27 Şubat Saffeti Ziya - Salon Köşelerinde isimli kitaplar incelenecek.
www.ckm.gen.tr

SÖYLEŞİ

Ermeni Sorununa Genel Bakış
Türkkaya Ataöv Ermeni Sorununa Genel Bakış konulu söyleşisi ile 12 Şubat Cumartesi saat 15.00'te Tarihçi Kitabevi'nde okurlarıyla buluşuyor. Cumhuriyet ve Türksolu gazetelerinde yazan Türkkaya Ataöv Ermeni Sorunu konusunda uzman olarak görülüyor.
www.tarihcikitabevi.com

ÇOCUK

Hırçın Prenses
Bizim Tiyatro, çocuklar için Hırçın Prenses oyununu sahneliyor. Oyunda üç kardeş birbirleriyle yaşamı paylaşamazlar. En hırçın olan kız kardeş düşünde kendisini prenses ve diğer kardeşlerini yardımcıları olarak görür. Onlara çektirmediğini bırakmaz. Diğer kardeşleri sonuçta çareyi aydedeyi yardıma çağırmakla bulurlar. Ve sonunda o hırçın mı hırçın, zalim, kaba ve duyarsız kız gider; yerine, seven, sevecen, paylaşmayı bilen bir insan gelir. Mutluca yaşayacaklardır artık bundan sonra birlikte... Hırçın Kız oyunu 12 ve 13 Şubat günleri saat 12.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

Gökkuşağının Altında
Dostluk en güzel şeymiş, tek olan bölüşmekmiş, birlikte ağlamak birlikte gülmekmişhellip; Gökkuşağı Kumpanyası'nda her gece beraber gösteriye çıkan Balerin Narin, Palyaço Paço, Sihirbaz Madrabaz ve Müzisyen Chopin birbirlerini kıskanmakta ve kumpanyanın en çok alkışı alan sanatçısı olmak istemektedirler. Gökkuşağının Altında, 11 Şubat Cuma günü saat 11.00'de ve 15.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

Komik Tavşan Hopi
Tiyatro Mie, La Fontaine'nin öykülerinden yola çıkarak çocuklar için müziklerle, danslarla rengârenk kostümlerle, interaktif görsel bir şölen hazırladı. Komik Tavşan Hopi ve arkadaşları, ormana bir avcı geldiğini haber alırlar. Gelen avcı aslında arkadaşları ile iddiaya girmiş bir kampçıdır, korkutup kaçırırlar. Avcı korkarak uzaklaşırken elindeki çantayı unutur. Ormandaki hayvanlar çantanın içindekileri merak ederler ve açmaya karar verirler. Çantadan onlar için çok büyük bir sürpriz çıkar. Komik Tavşan Hopi, 11 Şubat Cuma günü saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde!
www.bmkm.gen.tr

Tarzan
Tarzan, bir uçak kazası sonucu yağmur ormanlarına düşüp Maymun Kuki, Aslan Kral ve Narin Koala tarafından büyütülmüş bir insandır fakat insan olduğunu bilmemektedir. Bir gün Aslan Kral'ın yukardan geçen bir uçaktan ormana bırakılan çöpler için İnsanların işi bu! demesi ile Tarzan, lsquo;insan'ın ne demek olduğunu merak eder.
Tiyatro Alkış'ın sahneye taşıdığı Tarzan 11 Şubat Cuma günü 13.00 ve 15.00'te Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.hkkm.gen.tr

KADIKÖY DIŞINDAN

SERGİ

Sulukule'de Değişim Fotoğraf Sergisi
Fotoğrafçı Kadri Erdem'in Sulukule'de Değişim adlı fotoğraf sergisi İFSAK Sergi Salonu'nda açıldı. 5 Şubat Cumartesi günü fotoğraf severlerle buluşan sergi 25 Şubat 2011 tarihine kadar görülebilir.
www.ifsak.org.tr


ARŞİV