KADIKÖY’DEN KONSER   -Aysun&Ali Kocatepe Kadıköy Belediyesi,

KADIKÖY'DEN KONSER -AysunAli Kocatepe Kadıköy Belediyesi, Aysun ve Ali Kocatepe çiftini Kadıköylülerle buluşturuyor. Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 26 Kasım Cumartesi akşamı saat...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

KONSER

-AysunAli Kocatepe
Kadıköy Belediyesi, Aysun ve Ali Kocatepe çiftini Kadıköylülerle buluşturuyor. Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 26 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00'de başlayacak Şiirler Şarkı Söyler konseri ücretsiz gerçekleştirilecek ve gazeteci Metin Uca konuk olacak. KKM Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'ndeki bu konser kaçmaz!

-Şirin Pancaroğlu ile Kuyruklu Yıldız Altında
Arpın çoğul bir kimlik geliştirmesi yönünde önemli katkılar sağlamış olan Türkiye'nin en tanınmış arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu; bu defa Honolulu Senfoni Orkestrası'nın konsertmaysteri Fransız kemancı Ignace Jang ile biraraya geliyor. Kuyruklu Yıldız Altında adlı konser 28 Kasım Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda izlenebilir.

-Borusan İstanbul Filarmoni
Şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 28 Kasım Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. Konserde piyanist Özgür Ünaldı, Schubert, Mozart ve Beethoven'dan eserler çalacak.




-Vincenzo Bellini Oda Şarkıları Şan Konseri
Vincenzo Bellini'nin oda şarkıları, Türkiye'de ilk defa bir bütün halinde piyanist Müge Hendekli ve Bariton Caner Akgün tarafından yorumlanacak. Klasik müzik meraklılarının kaçırmaması gereken konser 30 Kasım Çarşamba akşamı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Sevcan TahtacıGitar Dinletisi
İzmir doğumlu gitarist Sevcan Tahtacı, müziğe 12 yaşında mandolin ve org çalarak başladı. 2008'de Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar sanat dalından mezun oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Yüksek Lisans Programı'na devam eden Tahtacı'nın Klasik Gitar Dinletisi, 28 Kasım Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Konsere giriş için ücretsiz davetiyeler, BMKM gişesinden temin edilebilir.

TİYATRO
-Nereye Gidiyoruz?
Ölümünün 15. yılında büyük gülmece ustası Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından Genco Erkal'ın uyarladığı ve tek başına oynadığı bu çağdaş meddah gösterisinde bugünlerde herkesin birbirine sorduğu Nereye gidiyoruz sorusuna yanıt aranıyor. İçinde yaşadığımız toplumun çelişkileri, çıkmazları vushy;rucu bir dille güldürüyor, düşündürüyor. Dostlar Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Nereye Gidiyoruz? oyunu, 26 Kasım Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Şakayla Söyler Haldun Taner
Türkiye'ye kabareyi ilk getiren ve bu türün en olgun ürünlerini veren usta yazar Haldun Taner'in şaheserlerinden Vatan Kurtaran Şaban, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'ın en can alıcı sahnelerinden Ali Erdoğan'ın kurguladığı oyun yıllar boyunca değişmeden kalan zihniyetimizin acı taraflarını tatlı tatlı hicvediyor. Bu büyük yazarımızı ölümünün 25. Yıldönümünde anmak hem de ağlanacak halimize doya doya gülmek istiyorsanız bu oyunu kaçırmayın. Şakayla Söyler Haldun Taner , 26 Kasım Cumartesi günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

-Yalancının Resmi
Uçurumun kenarında, boşluğa bir adım kala duran Yaşlı Adam'ın niyeti nedir? Yeter bu kadar diyerek süzüldüğü boşlukta kulaklarına dolan uğultunun çekimine kendini kaptırıp, az sonra karşılaşacağı şiddetli ve sert gerçeği umursamamak. Yalancının Resmi 26 Kasım Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de izlenebilir.

-Portakal Çiçeği Suyu
Evli çiftler David ve Cathy Larson ile Brad ve Beth Youngquist, çocukları ile birlikte nispeten huzurlu bir kasaba olan Minnesota, Pine City'de yaşamaktadırlar. David ve Beth, platonik bir aşkı yıllarca muhafaza ettikten sonra, felaketle sonuçlanacak bir ilişkiye adım atarlar. Her iki evliliğin de yoğun ve acılı bir süreçte çözülüşünü izlediğimiz Portakal Çiçeği Suyu nda, herkes için kırılgan ama gerçek bir hayatın başlangıcına tanıklık ederiz. Tiyatro Fora'nın sahneye koyduğu oyunu 27 Kasım Pazar günü saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

-Sunay Akın Söz Gösterisi
Söz ustası Sunay Akın, Kadıköylülerle CKM Büyük Salon'da Söz gösterisiyle buluşuyor. Sunay Akın'ın Söz gösterisi 27 Kasım Pazar akşamı CKM'de.
Tel: 0216 467 25 68

-Paçi
İstanbul Halk Tiyatrosu bu kez bir Karadeniz komedisi ile seyirci karşısına çıkıyorhellip; Şive ile alay etmeden ve bölge insanını küçük düşürmeden ortaya çıkarılan bu oyun, politik bir komedi niteliği taşıyor. Paçi , 29 Kasım Salı günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Dans Tiyatrosu Gösterisi
2004 yılında Yavuz Gümüş yönetmenliğinde gösteri sanatları topluluğuna dönüşen Ada Dans Tiyatrosu Topluluğu bugüne kadar 70'e yakın oyuncusuyla birçok üniversite ve festivallerde farklı gösteriler sundu. Dans tiyatrosu izlemek isterseniz Ada Dans Tiyatrosu Topluluğu'nun gösterisi 29 Kasım Salı günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

-Şiir Günleri
Tiyatro Düş, Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi ile her ay Ustalara Saygı kapsamında düzenlenecek Şiir Günleri projesinde her ay bir usta şairimizin şiirlerini şiir dostları ile buluşturuyor. Şiir Günleri'nin ilk usta konuğu Cemal Süreya. Etkinlik, 30 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.

-Yarası Olana Bizim Hastane
Başhekim Nurettin yurt dışındayken yardımcısı Fahrettin ve sekreteri Yeşim hastaneyi savsaklamıştır. Hastaneye Sağlık Bakanlığı'ndan teftişe gelineceğini öğrenen Nurettin panik içine girer. Yıldızlar Tiyatro Topluluğu'nun sahneye koyduğu Yarası Olana Bizim Hastane 30 Kasım Çarşamba akşamı saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde seyredilebilir.

-Duru Tiyatro'da iki konuk oyun
Moda-Kadıköy adresinde, sahnelenmekte olan kendi prodüksiyonları dışında, konuk tiyatrolara da yer veren Duru Tiyatro ve Emre Kınay; bu sezon da iki farklı konuk tiyatronun çalışmalarına danışmanlık ediyor. Bunlardan biri, 25 Kasım Cuma akşamı saat 20.45'de sahnelenecek olan Dış Ses adlı oyun. Oyun, günümüz ve geçmişte, -belki gelecekte dahi- Bir Kadın'ın kendi sesi olabilir mi? sorusuna ışık tutmaya çalışıyor. Diğeri ise, 2 Aralık Cuma akşamı yine saat 20.45'de sahnelenecek olan Oppala Paşam Malkara Keşan adlı müzikli güldürühellip;

BELGESEL

-Phepugun Sesi
Almanya yurttaşı Udo Sürer ve Dersim kökenli bir anneden doğan kızı Daria Deniz Sürer, 1938 yılından bu yana kökleriyle ilişkileri kopartılmış olan Daria'nın anne tarafının izini sürmeye karar verirler. Dersim'in Pulur (Ovacık) İlçesine bağlı olan ve sadece M harfi ile başladıklarını bildikleri köyü ve Daria'nın akrabalarını bulmak için yola çıkarlar. Udo'nun 2. Dünya savaşı sırasında Almanların NAZİ ordusu içerisinde yer alan ve İtalya'daki toplu katliamlarda imzası olan bir askerin oğlu olması ise bu seyahate ayrı bir anlam katacaktır. Caner Canerik'in ilk belgeseli olan Phepugun Sesi, 27 Kasım Pazar günü saat 18.00'de Kadıköy Kazım Koyuncu Kültür Merkezi'nde gösteriliyor.

-Muazzez İlmiye Çığ Belgeseli
Muazzez İlmiye Çığ'ın kişisel özellikleri ve yaptığı bilimsel çalışmaların konu edildiği Çınar adlı belgesel film gösteriminin ardından, bu bilim kadınıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek. Ücretsiz etkinlik 29 Kasım Salı günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

FİLM

-Özel Bir Gün
Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nde 26 Kasım Cumartesi günü saat 14.30'da Özel Bir Gün adlı filmin gösterimi olacak. Tanseli Polikar'ın sunacağı etkinliğe Harun Mutluay konuşmacı olarak katılıyor.

-KargART Geceyarısı Filmleri
KargART Geceyarısı Filmleri, Kasım ayında Andrzej Zulawski'nin ürkütücü gerçeküstülüğü ile klasikleşmiş ve zamanında ya yasaklanmış ya da bolca sansüre kurban gitmiş klasiği Possession ile devam ediyor. Ücretsiz film gösterimi 25 Kasım Cuma günü saat 22.00'de Kadife Sokak'taki Kargart'ta.

SÖYLEŞİİMZA

-Tuna Kiremitçi ile Söyleşi ve İmza
Bir ulusun doğmasını engelleyen suikast, o suikaste uğramasa lider olacak bir asker, gerçekleşmesi Ölüm'e bağlı bir aşk... 15 Mayıs 1919hellip; Dava arkadaşlarıyla Samsun'a gidecek olan paşa, yolculuğun arifesinde Beşiktaş'ta silahlı saldırıya uğrar. Suikastı yapan MI6 casusu Mustafa Sagir olay yerinde öldürülür, yaralanan paşadan bir daha haber alınamaz. Tuna Kiremitçi son romanı Selanikte Sonbahar ı, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 26 Kasım Cumartesi saat 15.00'teki söyleşisinde anlatacak. Kiremitçi, söyleşinin ardından kitabını imzalayacak.

-Prof.Dr. Erdal Atabek Söyleşi ve İmza Günü
Yazar- Prof. Dr. Erdal Atabek, Değerler Değişimi ve Gençlik başlıklı söyleşisiyle Kadıköy'e konuk oluyor. Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde 27 Kasım Pazar günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek söyleşinin ardından Prof. Dr. Atabek, kitaplarını imzalayacak.
-Tarihçi Kitabevi Söyleşileri
Prof. Dr. Salih Özbaran Tarih(çilik) ve Medya konulu söyleşisiyle, Prof. Dr. Zeki Arıkan 400. Yılında Evliya Çelebi konulu söyleşisiyle, 26 Kasım Cumartesi saat 15.00'de Tarihçi Kitabevi'nde tarih meraklılarıyla birlikte olacaklar.
SERGİ

-Lale Belkıs Resim Sergisi
Türk sinemasının simge oyuncularından Kadıköylü sanatçı Lale Belkıs, Kadıköy Belediyesi Fuaye Sergi Salonu'nda Boyalarla Esintiler adlı bir resim sergisi açıyor. 26 Kasım Cumartesi saat 16.00-19.00 arası açılışı yapılacak sergi 3 Aralık'a kadar görülebilir.
Tel: 0532 466 37 17- 0532 253 65 59

-Sibel Çinsar Resim Sergisi
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve BEKSAV'da resim atölyelerinde aldığı eğitimlerle, Kadıköy Belediyesi ve BEKSAV Sanat Galerisi'nde karma sergilere katılan Sibel Çinsar'ın kişisel resim sergisi, Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde devam ediyor. Sergi, 30 Kasım'a kadar görülebilir.

-Bihrat Mavitan Resim Sergisi
Bihrat Mavitan'ın 2B+3B = 2B isimli resim sergisi 19 Kasım - 13 Aralık 2011 tarihlerinde Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde Pazar, Pazartesi hariç 12.00-19.00 saatleri arasında izlenebilir.
Tel: 0216 418 38 06

-lsquo;İzler' Fatih Mika Kişisel Sergi
Gravür sanatçısı Fatih Mika, değişik dönemlerinde farklı tekniklerle gerçekleştirdiği yaklaşık yüz gravürünü İzler adı ile 23 Kasım-17 Aralık 2011 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde Kadıköylü sanatseverlerle buluşturacak. Değişik ülkelerde ellinin üzerinde kişisel sergi açan, uluslararası birçok Grafik Bienal ve Trienaline katılan Fatih Mika'nın Caddebostan Kültür Merkezinde açacağı bu sergisi Anadolu yakasında açtığı en kapsamlı sergisi olacak.

-Halim Çeliker Resim Sergisi
Halim Çeliker'in kişisel resim sergisi 19 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.

-Atatürk Kadıköy'de
Bir Atatürk sevdalısı olan Hanri Benazus, 1930 yılında İzmir'de doğdu. Halen Türkiye'nin 4500 adetle en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahip olan Benazus, bu koleksiyonlarından bazılarını Kasev Vakfı yararına sergileyerek, huzurevi için katkıda bulunuyor. Atatürk Kadıköy'de sergisi 1-30 Kasım tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Duvarın İki Yakası
Bundan tam 50 yıl önce, 13 Ağustos 1961'de, ilk tuğla konuldu Berlin Duvarı'na. 9 Kasım 1989 yılındaki yıkılışına kadar sadece bir kenti değil bir ülkeyi, bir halkı ikiye bölen Berlin Duvarı, yapılışının 50. yılında ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen CarrefourSA Maltepe Park Alışveriş Merkezi'nde fotoğraflarla anlatılıyor. Sergiyi 17ndash;27 Kasım 2011 tarihine CarrefourSA Maltepe Park'ta görmek mümkün. Sergide ayrıca, duvarın orijinal yapısı örnek alınarak hazırlanan Berlin Duvarı maketi yer alıyor.

-Suna Şencan Resimden Minyatüre Sergisi
25 Kasım Cumandash;01 Aralık Perşembe
Resimden minyatüre doğru giden, nakış nakış işlenmiş bir renk yolculuğunun içinde olmak için Suna Şencan'ın sergisi sizi bekliyor olacak. Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sergi 25 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında görülebilir.

FOTOĞRAF

SEMİNER

?STK Eliyle Müzik Eğitimi
Müzik yazarı Ersin Antep'in düzenlediği ve yönettiği seminere Güher Pekinel (Orff Tekniği ile Müzik Eğitimi), Yeşim Gürer Oymak (İKSV), Şafak Taner (Genç Klasikçiler), Yeliz Yalın Baki (Edirnekapı Şiddete Karşı Müzik), Mehmet Ali Özdemir (İşitme Engelliler için Müzik-Orff Çalgıları) konuk olarak katılıyor. STK anlayışıyla müzik eğitimi alanında birçok proje uygulamadahellip; Venezuela'daki El Sistema örneği ve ülkemizde müzik eğitimi çalışması gerçekleştirenlerle söyleşilecek. Bugün, Toplum ve Müzik seminerlerinin 13.sü olan STK Eliyle Müzik Eğitimi , 26 Kasım Cumartesi günü saat 14.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliğidir. Okuma Atölyesi'nde bu hafta, 29 Kasım Salı günüAhmet Rasim'in Güzel Eleni isimli romanı incelenecek.

ÇOCUK

-Bu Dünya Hepimizin
Bu dünyada olup biten olumsuzluklara, insanların diğer insanlara ve yaşadıkları dünyaya verdikleri zararlara dayanamayan Bilgin Dede ,kendisine bir uzay aracı yapar. Bu dünyadan uzaklaşmak, kendisine başka yaşanası bir dünya bulmak istemektedir. İsteğini torunu Duygu'ya anlattığında, Duygu neden bu dünyadan gitmek istediğini dedesine sorar. Dedesi de anlatmaya başlar. Oyun, 27 Kasım Pazar günü 13.00 ve 15.00'te CKM A Salonu'nda çocuklarla buluşacak.

-Ali Baba'nın Çiftliği
Hayvanlara iyi davranan, onlara çok iyi bakan Ali Baba'nın çiftliği zalim Baron tarafından ele geçirilmek istenmektedir. Evlerinden ayrılıp yolları Adalet Ormanı'nda kesişen ve Bremen Mızıkacıları'ndan da tanıdığımız kahramanlarımız Köpek Bastır, Eşek Fret, Kedi Guendillın ve Horoz Tortelini ise Arı Maya'nın liderliğinde Ali Baba'nın çiftliğini Baron'dan kurtarmak için bir maceraya atılırlar. Sarıyer Sanat Tiyatrosunun sahnelediği oyun, 27 Kasım Pazar günü saat 13.00'te Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

ETKİNLİK

-Optimum 3. Yaşını Kutluyor
3.yaş kutlamaları için etkinlikler hazırlayan Optimum Outlet, Kasım ayının son hafta sonuna denk gelen doğum günü için ziyaretçilerine 3 gün boyunca eğlence sunacak. Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ın sunacağı hediye çarkı yarışması, dans gösterileri, müzik dinletileri, çocuk etkinlikleri, ikramlar ve daha birçok sürpriz etkinlikler ile şölen havasında geçecek olan Optimum Outlet 3. Yaş Kutlamaları'nda ayrıca en yüksek alışverişi gerçekleştiren 10 kişi ücretsiz tatil hediyesi kazanacak.

KADIKÖY DIŞINDAN

BELGESEL

-Damında Şahan-Güler Zere Belgeseli
İktidar, hapishanede yakalandığı damak kanseri için ona zamanında dışarıda tedavi hakkı tanımadı. Oluşan kamuoyu baskısı ve vicdanı sonrasında iş işten geçtikten sonra özgürlüğüne kavuştu. Bana dışarıda ölme özgürlüğü verdiler'' demişti. Devrimci bir vakarla aramızdan ayrıldı. Güler, gözleri, saçtığı yıldızlarıyla tarihe ismini yazdırdı. Film, Güler Zere'nin dışarıya çıkması için verilen zorlu 121 günlük mücadeleyi konu alıyor. Damında Şahan- Güler Zere Belgeseli , 29 Kasım Salı günü saat 20.00'de Beyoğlu Sineması'nda ücretsiz olarak gösterilecek. Belgesel süresi: 55 dak.

SERGİ

-Sadık Kınıklıoğlu Resim Sergisi
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sadık Kınıklıoğlu'nun resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 2 Aralık Cuma günü saat 18.00'de açılışı yapılacak sergi, Cumhuriyet Müzesi Sanat Galerisi'nde 30 Aralık'a kadar görülebilir.



ARŞİV