KADIKÖY’DEN KONSER -Borusan Quartet Verdiği konserler, aldığı

KADIKÖY'DEN KONSER -Borusan Quartet Verdiği konserler, aldığı ulusal ve uluslararası ödüller ile adından sıkça bahsettiren Borusan Quartet, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nın özel isteği...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

KONSER

-Borusan Quartet
Verdiği konserler, aldığı ulusal ve uluslararası ödüller ile adından sıkça bahsettiren Borusan Quartet, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nın özel isteği üzerine 19 Aralık akşamı Beethoven'in eserlerinden oluşan bir program sunacak. Bestecinin erken-orta-geç olarak ayrılmış tüm dönemlerinden seçilen yaylı dörtlüleri, op.18 no:6, op.95 no:11, op.132 no:15 ülkemizde ilk kez bir konserde art arda seslendirilmiş olacak.
Prof. Gürer Aykal'ın öncülüğünde 2005 yılında kurulan Borusan Quartet, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın sanatçıları olan Esen Kıvrak (1. keman), Olgu Kızılay (2. keman), Efdal Altun (viyola) ve Çağ Erçağ'dan (viyolonsel) oluşuyor. Topluluk konserlerinde 16, 17 ve 18. yüzyıla ait enstrümanlar ile çalıyor.
Borusan Quartet'in Beethoven Yaylı Kuartetler konseri 19 Aralık Pazar günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
www.sureyyaoperasi.org

-Mercan Erzincan Konseri
Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde her hafta farklı bir müzisyenle gerçekleştirilen quot;8,5 Dinletileriquot;nin 17 Aralık Cuma günkü konserinde Mercan Erzincan müzisyen dostlarıyla birlikte sahne alıyor. Konserin başlama saati 20.30.
1997 yılından itibaren sırasıyla Alican'a Ağıt ve Düşlerim Yol Alır adlı iki albüm yapan Mercan Erzincan çalışmalarını Erdal Erzincan Müzik Kursunda ve Nâzım Hikmet Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak sürdürüyor.
Tel: 0216 414 22 39

-Anılar ve Müzikndash;48
TRT İstanbul Radyosu THM Ses Sanatçısı ve Gençlik Korosu Şefi Erol Köker'in konuk olacağı programda, sanatçıların özel yaşamından kesitler, Türk Halk Müziğinden örnekler yer alacak. Ücretsiz etkinlik 20 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

-Divan Consort
Los Angeles'ta piyanist Füreya Ünal'ın kurmuş olduğu oda müziği topluluğu Divan Consort Türkiye'nin ilk kadın seramik sanatçısı Füreya Koral'in 100. doğum yılı anısına bir konser veriyor. Ücretsiz olarak izlenebilecek konser, 23 Aralık Perşembe günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Rıdvan Aytan Kadıköy Musiki Derneği
Rıdvan Aytan Kadıköy Musiki Derneği 2010ndash;2011 öğretim yılı itibarıyla İstanbul Radyosu ses sanatçısı Şef Nusret Yılmaz ile çalışmalarını devam ettiriyor. Dernek, kuruluşundan bu yana her öğretim yılında çevredeki konser salonlarında en az iki konser vererek, halkımıza ve müzikseverlere Türk musikisini doğru ve güzel sunumlarla icra etme gayretlerini sürdürüyor. Rıdvan Aytan Kadıköy Musiki Derneği bu kapsamda 23 Aralık Perşembe günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde musiki severlerle buluşuyor.
www.kkm.gen.tr

-Livane'de Grup Tatavla Konseri
İstanbul, İzmir ve Pire Rembetiko'sundan Çiftetelliye uzanan Grup Tatavla, Livane Pub'da sevenleriyle buluşuyor. Grup Tatavla Keyfi, 17 Aralık Cuma saat 21.30'dan itibaren Kadıköy Osmancık Sokak'taki Livane Pub'da.
Tel : 0216 414 40 96

-Kadıköy Türk Müziği Korosu Konseri
Yeni kurulan Kadıköy Nihavent Bayanlar Türk Müziği Topluluğu'nun çalışmaları devam ediyor. Türk Müziği Devlet Sanatçısı Recep Alper Çevirel'in kuruculuğunu ve hocalığını yaptığı topluluk, bu musikiye gönül vermiş herkesi aynı çatı altında toplamayı hedefliyor. Sadece bayanlar korosu olması nedeniyle ayrı bir özellik de taşıyan koro, 21 Aralık Salı günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Nikâh salonunda ilk konserini verecek. Koro için kayıtlar da devam sürüyor.
0532 783 71 36-0535 523 66 67


TİYATRO

-Tarla Kuşuydu Juliet
İstanbul Şehir Tiyatroları'nın bu oyununda, Shakespeare'in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon'un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığırından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. Tarla Kuşuydu Juliet, 15ndash;19 Aralık 2010 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyircisini bekliyor. Engin Alkan'ın yönettiği oyunda Engin Alkan, Sevinç Erbulak, Çağlar Çorumlu, Murat Bavli rol alıyor.
Tel: 0216 349 04 63

-İnsanoğlu İnsan
Bir tiyatro düşünün, dramatik tiyatronun olmazsa olmaz kuralı olan seyirci dördüncü duvardır kuralını daha başlar başlamaz oyunun daha birinci dakikasında şakalarla yıkıyor. Tiyatronun sizli bizli mesafesini ortadan kaldırıp, ölçüyü de elden bırakmadan eğlendirerek, ortamı senli benli bir havaya sokuyor. Böyle olunca da ortaya sizi sarıp sarmalayan, sıcak, doğal, canayakın, hınzır, eğlenceli, bizden bir oyun çıkıyor. Ali Erdoğan'ın yazdığı oyunu Kabare Dev Aynası sahneliyor. İnsanoğlu İnsan 17 ve 18 Aralık saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Küçük Şeyler
Prof. Dr. Üstün Dökmen'in akademik bilgileri ve gözlemlerini paylaşacağı, eğlenceli parodilerle renklendirilmiş, zaman zaman seyircinin katılımıyla interaktif bir boyuta taşınan, bilgilenmenin aynı zamanda çok eğlenceli bir süreç olabileceğini gösteren teatral bir şov olarak tasarlanmış Küçük Şeyler. Üstün Akmen anlatıyor, Tiyatro Yeniden oynuyor. Küçük Şeyler'i, 17 Aralık Cuma günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.ckm.gen.tr

-Türkan Işık Yolcusu
Tiyatro Ayna'nın, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşamından kesitler sunduğu yeni oyunu Türkan Işık Yolcusu , Kadıköylülerle CKM'de buluşmaya devam ediyor. Oyun seçimlerinde toplumsal ve sanatsal kaygıları bir arada taşıyan, belli bir amaca hizmet eden Tiyatro Ayna, Türkan Işık Yolcusu projesi ile bu yıl da sanat yaşamınıza unutulmaz bir eser kazandırmayı hedefliyor. Oyun ,18 Aralık Cumartesi günü saat 17.00 ve 21.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Bir
Oyun, ana iskeleti yazıldıktan sonra grup çalışmasıyla yapılan doğaçlamalar ve dramaturjik tartışmalarla sahneye aktarılmış. Bu bakımdan ekibin katkılarının yoğun olduğu bir proje. Tiyatro Bir'in oyunu Bir , 18 Aralık Cumartesi saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.
www.bmkm.gen.tr

-Leyla'nın Evi
Geçtiğimiz günlerde bir trafik kazasında yitirdiğimiz oyuncu Onur Bayraktar'ın da rol aldığı Leyla'nın Evi kısa bir aranın ardından Bayraktar'sız oynanmaya devam ediyor.
Zülfü Livaneli'nin aynı adlı sevilen romanından uyarlanan, Nedim Saban'ın yönettiği, Leyla'nın Evi adlı müzikli oyunun dekor tasarımına Nurullah Tuncer, müziklerine Livaneli imza atıyor. Oyununda evi elinden alınan Leyla'nın şahsında Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları, birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden anlatılıyor. Leyla'nın Evi 19 Aralık Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Kerem Gibi-Nâzım Hikmet'le 35 Yıl
Genco Erkal'ın yönetip oynadığı Nâzım Hikmet'in şiirlerinden oluşan tek kişilik oyunda, Nâzım Hikmet'in gençlik yılları, mahkucirc;miyeti, hapishane yılları, açlık grevi, zorunlu sürgünlüğü, vatan hasreti, tüm dünyayı kucaklayan insan sevgisi, dünya barışı için mücadelesi, XX. yüzyılın dünya ölçüsünde en büyük ozanlarından birinin yaşamı belgesel bir filmle bütünleşerek şiirsel bir destana dönüşüyor.
Müziklerinde Fazıl Say imzası taşıyan Kerem Gibi 20 Aralık Pazartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

-6 Şahıs Yazarını Arıyor
Nobel Edebiyat Ödülü sahibi, İtalyan yazar Luigi Pirandello (1867-1936), oyunlarında insanların saçma ve kaotik dünyadaki çaresizliklerini sergiler. Modern dramaya örnek gösterilen 6 kişi yazarını arıyor, gerçek kişi, oyun kişisi ve rol düzlemleri arasındaki kişiliğin araştırılmasını konu ediniyor. Oyunun yönetmenliğini Güney Saraçoğlu yapıyor. Işık ve ses rejisi Süreyya Karaduman'a, sahne ve dekor Fatih Demir'e ait. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri'nin sahneye koyduğu oyun Barış Manço Kültür Merkezi'nin Pazartesi Oyunları kapsamında 20 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Sunay Akın Söz Gösterisi
İlkokul birinci sınıfta okuyan çocuk, okuldan çıkar çıkmaz çırak olarak çalıştığı dükkâna gidiyor, yerleri siliyor, ustasına çay dolduruyordu. Gece geç dönüyordu evine. Avluya açılan bir kapı bir şato kapısından farksızdı. Çocuk, ayak parmaklarının ucuna kalkıp mandala uzansa da dilini aşağıya çekecek güç cılız kollarında yoktu. Yorgun çırak, o kapının eşiğine oturuyor ve sokaktan kendisine yardım edecek bir gece bekçisinin ya da sarhoşun geçmesini bekliyordu. Zaman makinesi icat edilse ve bana tarihte yalnızca bir güne gitme hakkı verilse hiç düşünmeden o çocuğun önünden geçmek isterdim. Beni görünce sevinecek ve şunları söyleyecektir. lsquo;Abi ben terzi çırağıyım. Ustam işten geç bıraktı... Gücüm yetmiyor... Şu kapının mandalını açsana!' Gülümserdim... Saçlarını okşardım, diyeceğim ama başında mutlaka 5 numara traş vardır! Açardım kapıyı... O da lsquo;Sağ ol abi' der ve yorgun bedeniyle avlunun karanlığında kaybolurdu gözden... Ben de derdim ki ardından: Sen sağ ol baba! Hayatta bana açtığın tüm kapılar için sen sağ ol!
Sunay Akın, 21 Aralık Salı günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sizi Söz Gösterisi ne bekliyor! Kişisel tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyenler içinhellip;
www.ckm.gen.tr

-Dobrinja'da Düğün
Olaylar 1993 yılında, Yugoslavya İç Savaşı'nın ikinci yılında geçer. Kent Sırp kuşatması altındadır. Müslüman Boşnaklar yaşam mücadelesi vermektedir. Kentte iki günlük bir ateşkes ilan edilmiştir. Yıkıntılar arasında yan yana evlerde yaşayan iki aile, evin yıkılmaktan kurtulmuş küçük bahçesinde, gece bir düğün yapacaklardır. Bu zaman kesitinde, savaşta yaşanan acılar, ölümler, kırık hayatlar, kayıp aşklar ve savaşla yitirilen insani değerler sorgulanır. Tiyatro Pera'nın sahneye koyduğu oyunda Nesrin Kazankaya, Nihat İleri, Levent Öktem, Kayhan Teker, Başak Meşe ve Zeynep Özden oynuyor. Dobrinja'da Düğün oyununu 22 Aralık Çarşamba günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'de izleyebilirsiniz.
www.kkm.gen.tr

-Adam Adam
Doğanın bize armağan ettiği her şeyin ambalajlanarak satıldığı bir çağ... Bir gökdelenin en üst katındaki bir toplantı odası... Sanal tutkular ve hırslar içinde kaybolmuş insanlar... Ve para kazanmanın yeni bir yolu bulunur: Markalı Hava . İngiliz yazar Ben Elton tarafından yazılan bu kara komedi, belki de çok yakında gerçekleşecek bu fantezi üzerinden insanoğlunun hırsları ve açgözlülüğünün sınırlarını sorguluyor. Ruhundan başka satacak bir şeyin kalmamışsa kâr etmeyi unutacaksın.
Tiyatro Adam'ın Adam Adam isimli oyunu 22 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Dün Gece Yolda Giderken Komik Bir Şey Oldu
Pısırık, hor görülen, Antik Yunan'dan beri dominant eşlerin baskısı altında ezilmeye mahkucirc;m, her bakımdan, iktidarı elinden alınmış bir kocahellip; Savaş meydanlarında serpilip büyüyen, kan, gözyaşı ve terle yoğrulmuş Spartaküs efsanesi yaratabilecek kadar acılar çekmiş bir denizcihellip; Bu karakterleri aynı sahnede buluşturansa Marmara Üniversitesi Mizah Kulübü oyuncuları. Üniversiteli gençlerin uzun başlıklı oyunu Dün Gece Yolda Giderken Komik Bir Şey Oldu 22 Aralık Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
www.hkkm.gen.tr

-Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor. Oyunun ana cümlesi şöyle: Nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış. Tiyatro Baykuş'un sahneye koyduğu oyun, 23 Aralık Perşembe günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Keşke!
Kadın ve erkek arasındaki ilişki hiç bu kadar karmaşık ve esrarengiz olmamıştıhellip; Kadın, erkek için ne ifade ediyor? Peki ya erkek kadın için ne ifade eder? Hayatın sırrı kadınla erkek arasındaki sadakatte mi saklıdır? Yoksa hayatın kendisi sadakate karşı mıdır? Entrika, kin, aşk ve ihtiras dolu bir oyun, Keşke! Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunu Levent Kazak yazdı, Laçin Ceylan yönetti. Keşke'de ünlü oyuncular Dolunay Soysert, Deniz Çakır, Mete Horozoğlu, Selen Uçar ve Bülent Alkış oynuyor. Keşke! 25 Aralık Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi'nde saat 20.30'dan itibaren seyirciyle buluşuyor.
www.kkm.gen.tr

BALE

-Otello
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, W. Shakespeare'in defalarca sahneye konan oyunu Otello'yu bale gösterisi olarak sahneliyor. Otello başarılı bir komutandır. Karısı Desdemona ile büyük bir aşk yaşamaktadırlar. Ancak eski yaveri Iago kendisine büyük bir düşmanlık beslemektedir. Çünkü kendisini azledip yerine Cassio'yu seçmiştir. Roderigo ise Desdemona'ya umutsuz bir aşk duymaktadır. Hain Iago, yanına Roderigo'yu da alarak Cassio'yu gözden düşürecek korkunç bir plan kurar. Bunda da başarıya ulaşır. Öfkelenen Otello Cassio'nun rütbesini söker ve Iago'yu yeniden yaveri yapar. İstediğini elde eden Iago planının ikinci aşamasına geçer. Bu kez hedefi Otello'yu mahvetmektir.
Otello balesi 18 ve 29 Aralık günlerinde Kadıköy Süreyya Operası'nda seyirciyle buluşacak.
www.sureyyaoperasi.org

SERGİ

- Epik İllüstrasyonKarikatür Sergisi
Elif Yıldız'ın merakla beklenen ilk kişisel sergisi Epik 17- 31 Aralık tarihleri arasında KargART'da açılıyor. Yıldız, sergisiyle ilgili olarak Epik hiç de destansı olmayan ve de kahramanlık öyküsü anlatmayan bir minör sergidir diyor. Sergi pazartesi hariç her gün 13.00- 20.00 arası gezilebilir.
www.kargart.org

- İstanbul Sergisi
Tolga Eti Sanatevi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'a gönül borcunu bir sergiyle göstermek istedi ve sanatçılar Zeycan Alkış, Şadan Bezeyiş, Faruk Cimok, Gültekin Çizgen, Hüseyin Cahit Derman, Bayram Gümüş, Muhsin Kut, Fatih Mika, Mustafa Pilevneli, Nilgün Günsür ve Ebru Susamcıoğlu'nun resim, porselen ve cam eserlerinden oluşan İstanbul sergisine imza attı.
Söylenceler kentine adanmış olan sergi, 18 Aralık 2010- 29 Ocak 2011 tarihleri arasında
Tolga Eti Sanatevi'nde görülebilir.
www.tolgaetigaleri.com

- Yaşamın Renkli Işıltıları Resim Sergisi
Kadıköy'ün annesi olarak da bilinen Ayten Hatice Eti'nin Yaşamın Renkli Işıltıları adlı yağlıboya resim sergisi Barış Manço Kültür Merkezi'nde açılıyor. 17 Aralık Cuma günü saat 16.00'da açılışı yapılacak sergi 23 Aralık'a kadar görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

- İçimdeki Dizayn Resim Sergisi
Türkan Sadıç'ın beşinci kişisel resim sergisi İçimdeki Dizayn , 20 Aralık Pazartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde açılıyor. Sergi 30 Aralık'a kadar gezilebilir.
www.ckm.gen.tr

- Genç Buluşma Resim Sergisi
Tüm Türkiye'den Güzel Sanatlar Liselerinin katılımıyla İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Kadıköy İlçe Kültür ve Sanat Platformu'nun katkılarıyla İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nin düzenlemiş olduğu Genç Buluşmalar Resim Sergisi 15 Aralık Çarşamba günü açıldı. Üsküdar Bağlarbaşı'ndaki International Art Center'deki sergi 5 Ocak'a kadar görülebilir.

- İstanbul'dan Kesitler Resim Sergisi
Kadıköy Kent Konseyi Engelliler Merkezi üyesi Naci Yenier ile Rasime Özmen'in İstanbul'dan Kesitler başlıklı resim sergisi 16 Aralık Perşembe günü saat 13.30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde açılıyor. 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında açılacak sergide İstanbul'un konu edildiği yağlıboya ve akrilik resimler bulunuyor. Sergi 16, 17 ve 18 Aralık tarihlerinde görülebilecek.

- 200 Evler Fotoğraf Sergisi
Engin Güneysu'nun fotoğraf sergisi, Samsun 200 Evler Mahallesi'nde yaşayan Romanları konu alıyor. 200 Evler yaşayanlarının evleri, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1 yıl önce yıkıldı. Roman vatandaşlar bugünlerde ise devletin para karşılığında verdiği ve bir kısım halkın istekleri dışında yerleştirildikleri 264 evler adında TOKİ konutlarına alışma mücadelesi veriyorlar. Bugün var olmayan bir mahallenin izlerini taşıyan 200 Evler sergisi 31 Aralık tarihine kadar Kadıköy Bahane Kültür'de gezilebilir.
www.enginguneysu.com

-Kadın-Hapsedilmiş Doğa-Âşık Kuleler
30 Kasım-30 Aralık 2010 tarihleri arasında CKM Sanat Galerisinde sanatçı Hale Sontaş farklı dönemlerdeki işlerinden bir seçki sunuyor. Temalı çalışan sanatçı, bu sergide, ana temalarından olan Kadın , Hapsedilmiş Doğa ve bu temalara ek olarak İstanbul
2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliği için hazırladığı Âşık Kuleler temasını içeren eserlerini sergiliyor.
www.ckm.gen.tr

-Gerçeğin ve Hayalin İstanbul'u
Ürün Sanat Galerisi'nde, Gerçeğin ve Hayalin İstanbul'undan Görsel lsquo;Ürün'ler adlı karma sergi 24 Kasım-30 Aralık 2010 tarihleri arasında izlenebilir.
0216 363 12 80

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Kütüphanesi'nin düzenlediği etkinliğin 21 Aralık'taki buluşmasında Marcel Proust'un Sodom ve Gomorra kitabı konuşulacak.
www.ckm.gen.tr

SÖYLEŞİ

-Neşe Doster-Çilenin Coğrafyası Yok
Tarihçi Kitabevi söyleşileri yazar Neşe Doster'in Çilenin Coğrafyası Yok isimli söyleşisiyle devam ediyor. 18 Aralık Cumartesi günü yapılacak söyleşinin başlama saati 15.00. Neşe Doster'in Kadınlara Dair Akılda Kalanlar , Öğretmenin Günlüğü , Kemalizm'de ve Kemalizm Sonrasında Türk Kadını isimli kitapları bulunuyor.
www.tarihcikitabevi.com


ÇOCUK

-Pamuk Prenses
Güzelliğin ve iyi niyetin sembolü olan Pamuk Prenses her şeye ve herkese inanır. Bu nedenle sürekli kandırılır. Ancak hem izleyici çocukların hem de sevimli oyun karakterlerinin yardımı ile daha dikkatli ve akıllı davranması gerektiğini öğrenir. İnteraktif özelliği ile izleyici çocukları olaylara dahil eden oyun, hem eğlendiriyor hem de akıllı, bilgili ve çalışkan olmanın önemini vurguluyor. Tiyatro Akkaş'ın sahneye koyduğu Pamuk Prenses oyunu, 18 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Gelişen Düşünceler Çocuk Kulübü
Gelişen Düşünceler Çocuk Kulübü'nde çocuklara etkili düşünme becerisi kazanmaları, takım içerisinde çalışmaya alışmaları, var olan liderlik becerisini geliştirme, problem çözme hızını artırma, yeteneklerini keşfetme ve geliştirme, eleştirel bakış açısı kazandırma, kendi kendine anlama becerisi kazandırma, yaratıcı sorun çözme tekniğini öğretme, temel bilimsel konuları günlük hayat ile ilişkilendirmeyi, kariyer ve meslekler hakkında bilgi ve ilgisini artırma gibi beceriler kazandırma hedefleniyor.
Programın konuları arasında da Görsel Beceriler, Altın Parmaklar, Her Renk Düşünme, Eleştirel Düşünme, Oyun Tasarlamaca, Bilim, Liderlik, Mind Mapping gibi konular yer alıyor.Gelişen Düşünceler Çocuk Kulübü her hafta sonu 15.00 ndash; 19.00 arasında Yasemin Sungur Gelişim Enstitüsü'nde çocuklarla buluşuyor.
www.yaseminsungur.com

KADIKÖY DIŞINDAN

FESTİVAL

-İstanbul Animasyon Festivali
Bu yıl altıncısı düzenlenen İstanbul Animasyon Festivali 16ndash;19 Aralık tarihlerinde Pera Müzesi'nde. Her sene olduğu gibi son iki yılın en iyi animasyon filmlerini programına dâhil eden İstanbul Animasyon Festivali seyirciye animasyon dolu 4 gün yaşatacak.
Yarışma dâhilinde katılan filmler arasında ünlüler de yeni cevherler de var. 2010 Oscar ödüllerinde en iyi kısa animasyon filmi ödülünü alan Logorama festivalin öne çıkan filmlerinden biri. Alternatif bir Hansel ve Gratel hikâyesi olan Hansel and Gretel: The True Story, dünyaca ünlü yönetmen Tomek Baginski'nin son filmi The Kinematograph ve bu seneki festivallerin gözdesi The Cat Piano yarışma dâhilinde gösterilecek 140 filmden sadece bir kaçı. Yarışmaya Türkiye'den de katılan 33 film en iyi Türk kısa animasyon filmi olmak için yarışacak.
www.iafistanbul.com

SERGİ

-Cumhuriyet'e Mektuplar
İstanbul Kartal Kültür ve Sanat Derneği, Cumhuriyet ve Atatürk bilincini anlatan, el yazısı ile A4 kâğıda yazılmış mektuplardan oluşan bir sergi hazırlıyor. Mektuplar 3ndash;4 satır konuyla ilgili kişisel özdeyişlerden oluşabileceği gibi duygu ve düşünceleri belirten metin yazıları şeklinde de olabilir. Toplanan mektuplar 50x70 ebadında büyütülüp fotoblok olarak basılacak ve 26 Aralık 2010 tarihinde Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde Ressam Murat Havan'ın Posta Kutusu isimli heykeliyle birlikte sergilenecek. Enstalâsyon çalışmasına siz de mesajlarınızla katılmak istiyorsanız [email protected] adresine gönderebilirsiniz.


ARŞİV