KADIKÖY’DEN    KONSER   -Farid

KADIKÖY'DEN KONSER -Farid Farjad CKM'de! Kemanı ağlatan adam olarak bilinen dünyanın en iyi keman virtüözlerinden İranlı müzisyen Farid Farjad, Türkiye turnesi...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

KONSER

-Farid Farjad CKM'de!
Kemanı ağlatan adam olarak bilinen dünyanın en iyi keman virtüözlerinden İranlı müzisyen Farid Farjad, Türkiye turnesi kapsamında 15 Ekim Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. İzleyenlerin tarihi bir ana tanıklık edeceği konserin başlama saati 20.30.
8 yaşından beri keman çalan Farjad, 1938 yılında Tahran'da doğdu. 1966 yılında, Tahran Müzik Konservatuvarı'nda klasik müzik üzerine master yaptı ve bundan sonraki adımında Tahran Senfoni Orkestrası'nda önemli görevler üstlendi. Fars Halk Müziği birikimine sahip olan Farjad, keman ile Klasik Batı müziği üzerinde de çalışmalarda bulundu. Bu çalışmaları Fars müziğinin gelişmesinde önemli bir yer tuttu.
Farjad, 1979 yılındaki İran İslam Devrimi öncesinde ülkesinden ayrılarak Kaliforniya'ya yerleşti. Bu yıldan itibaren ABD vatandaşlığına geçti ve yaşamını ABD'de sürdürüyor. Fakat kendisini ABDli değil, İranlı ve Fars olarak nitelendiriyor. Devrimden sonra İran'da müziğin haram ilân edilmesi ve yasaklanmasından sonra Farjad'ın ve birçok Fars müzisyenin ülkeye girmesi yasaklandı. Sanatçı yıllardır Los Angeles'ta yaşıyor.
Farjad'ın, yalnızca piyano ve keman kullanarak oluşturduğu Anroozha (O Günler) isminde beş albümden oluşan bir albüm serisi bulunuyor. Anroozha serisinin ilk dördünde Farjad'a Abdi Yamini, beşinci albümde ise eşi Mitra Tavakkoli Farjad piyano ile eşlik ediyor.

-Rüya Taner Piyano Konseri
2011 Türkiye'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Yılı kapsamında gerçekleştirilecek olan konseri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'nin önde gelen genç kuşak piyanistlerinden Rüya Taner gerçekleştirecek. Programda yer alan Kâmran İnce'nin lsquo;Kapılar' eseri, Taner'in siparişi üzerine lsquo;Avrupa'nın Tatlı Suları' CD projesinde yer alması için bestelendi. Bu eser, Kıbrıs adasındaki iki farklı toplumu yansıtıyor. Değerli virtüöz Rüya Taner, bu konserle ilk defa Süreyya Operası'nda seyirciyle buluşmuş olacak. Rüya Taner'in piyano konseri 17 Ekim Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.

TİYATRO

-Dilek
Gün geçmiyor ki gazetelerin üçüncü sayfasında ya da haber bültenlerinde bir kadın cinayeti haberi duymayalım. Bu yaşananlara bir eleştiri de Hollandalı tiyatro grubu Tiyatro Rast'tan geldi. Tiyatro Rast töre cinayetlerini eleştiren Dilek oyunuyla perdelerini açıyor.CelilToksöz tarafından yazılan oyun; ailesi tarafından istemediği birine söz kesilen bir genç kadının töre cinayetine kurban edilişinin hikâyesini konu alıyor. Güçlü bir teatral eser olan Dilek türkülerden oluşan bir müzikli drama. Bu oyunla ilk kez, bir tiyatro sahnesinde halk müziği ezgileri opera tarzında sahneleniyor.Oyun akışını yansıtan sözlerin her biri, Cebrail Kalın tarafından halk ezgilerinin güçlü motiflerinden esinlenilerek bestelendi. Yedi profesyonel solist tarafından seslendirilen eserlere halk sazlarından oluşan beş kişilik canlı orkestra eşlik ediyor. Dilek , 17 Ekim Pazartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde izlenebilir.

-Doğum Günü Partisi
Nobel ödüllü Harold Pinter'ın başyapıtı Doğum Günü Partisi , hem eğlence hem gerilim dolu bir oyun. Bir sahil kasabasında yaşayan karı-koca ve pansiyonlarının tek müşterisi olan bir genç adamhellip; Dışarıdan gelen iki adam ve orada yaşayan bir genç kız. O gün doğum günü olmayan genç adam için, bir doğum günü partisi düzenlerler. Ve korkunç eğlence başlar. Yıldıray Şahinler'in yönettiği oyunda Cem Davran, Bahtiyar Engin, Jülide Kural, Özge Borak, Mert Tanık, Yıldıray Şahinler rol alıyor. Oyun 19-23 Ekim 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

-Artiz Mektebi 2011
Müjdat Gezen, yıllardır eskimeyen bu oyunuyla ilgili şunları söylüyor: Bir zamanlar İstanbul'da Şan Müzikholü diye bir yer vardı, 1200 kişilik muhteşem bir salondu. Sahibi Egemen Bostancı benden bir proje istedi. O zamanlar ortağım Kandemir Konduk' la beraber Artiz Mektebi ni yazmaya karar verdim.Yazı ekibinde Sadık Şendil, Ümit Yaşar Oğuzcan, Savaş Dinçel gibi bu işten anlayan isimler de vardı. Artiz Mektebi bir sezon kapalı gişe oynadı. Aradan yıllar geçti, şimdi yine aynı umudu taşıyoruz. Bazı güncel yeniliklerle Artiz Mektebi ni yine seyircilerle buluşturmak istedik. Umarım beğenirsiniz.
Bir zamanlar Müjdat Gezen'li, Perran Kutman'lı Savaş Dinçel'li izlediğimiz Artiz Mektebi'nin 2011 versiyonunda Ayşen Gruda, Erdoğan Tuncel, Ercan Bostancıoğlu gibi yine usta isimler oynuyor. Artiz Mektebi'ni bir de bu yeni kadrodan izlemek istiyorsanız 14 Ekim Cuma günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde olun.

-Aşk Kokusu
Neil Simon'un yazdığı Aşk Kokusu Özdemir Çiftçioğlu tarafından sahneye taşınıyor. Geçen sezon izleyiciyle buluşmaya başlayan oyunda Onur Şenay, Aslı Şahin ve Cemal Hünal rolleri paylaşıyorlar. Devrim ve İlker adlı iki yakın arkadaşın hayatlarına Çağla'nın girmesiyle yaşadıkları çelişkileri anlatan Aşk Kokusu , 15 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Aşk, İhanet, Yalnızlık, Vshellip;
Zeynep Kaçar'ın yazdığı, Tarık Şerbetçioğlu'nun yönettiği Aşk, İhanet, Yalnızlık, Vs adlı tek perdelik oyun; sezon boyunca her Cuma ve Cumartesi saat 20:30'da Müjdat Gezen Tiyatrosu Oda Tiyatro sahnesinde seyirciyle buluşuyor. Müjdat Gezen Tiyatrosu, Bahariye Altıyol'da.

-Cam
Oyun; kadının sosyal konumuna özellikle dikkat çekerek kadına dair birçok şeyi sorgulatıyor. Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam ; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Dolunay Soysert, Deniz Çakır, Mete Horozoğlu, Selen Uçar ve Bülent Alkış'ın rolleri paylaştığı oyun 16 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Zübük
Ölümsüz mizah yazarı Aziz Nesin'in romanından uyarlanan oyun; Türkiye'nin geleneksel zübükleri ve onları iktidara taşıyan zübüklükleri anlatıyor. Ankara Sanat Tiyatrosu bu oyunla, bu ülkenin zübüklerden kurtulması için verilen mücadeleye tiyatro sahnesinden destek vermeyi amaçlıyor. Zübük, 18 Ekim Salı günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Leyla'nın Evi
Zülfü Livaneli'nin romanından uyarlanan ve büyük ilgiyle izlenen oyunda evi elinden alınan Leyla'nın şahsında Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak, kültür çatışmaları, birbirini tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden anlatılıyor. Leyla'nın Evi, 19 Ekim Çarşamba günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde, 20 Ekim Perşembe günü ise Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Kargaşa
İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunlarından biriKargaşahellip;Kırılmalar, kayıplar, rüyalar, çocukluğa duyulan özlemhellip; Aşk, sevgi, seven bir kadından geriye kalanlarhellip; Dünyanın herhangi bir yerinde olabilecek bir boşluğun ortasında ve eski bir evde yıllardır uyuyan hikâyenin gizlediği altı kadının dramı Kargaşa ile açığa çıkıyorhellip;Abdul Mounem Amayri'nin yazıp yönettiği oyunda;Nergis Çorakçı, Ezgi Sümer Yolcu, İrem Arslan Aydın, Zeynep Özyağcılar, Ece Özdikici, Elvan Boran rol alıyor. Oyun, 5-16 Ekim 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'ndehellip;
Tel: (0216) 349 04 63

SERGİ

-Bedri Rahmi Eyüboğlu 100. Yıl Sergisi
21 Eylül 1975'te 64 yaşında bu dünyaya veda eden Bedri Rahmi Eyüboğlu, bu yıl 100 yaşında. 20. yüzyılda Anadolu'dan geçmiş, bir kültür ve sanat adamı. Bu topraklarda binlercesi doğup büyüyen ve unutulan değerlerden sadece biri... Bedri Rahmi Eyüboğlu, doğumunun yüzüncü yılında, eserleri, şiirleri ve dünyanın dört bir yanına bıraktığı izlerle yeniden canlanıyor. Bedri Rahmi'nin figüratif, soyut resim, desen, seramik ve objelerinden oluşan bir seçkinin yer aldığı sergide özel yaşamından kesitler de sanatseverlere bir ilk olarak sunuluyor. 90 parça eserin yer aldığı Bedri Rahmi Eyüboğlu 100. Yıl Sergisi , 4 Kasım'a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Sanat Bahçesi
Eğitmen sanatçılar içinde farklı sanat dallarını barındıran bir Sanat Bahçesi hazırladılar. Bu bahçede resimden, felsefeye, klasik müzikten sanat müziği, caz ve tangolara kadar rengârenk çiçekler var. Sergi: Suya Çizgiler, Felsefe: Levent Safali, Konser: Katre Kocabaş, Nazlı Başak, Özgür Durdağ, Aslı Omağ,Hakan Toker, Emel Şenocak.
Ücretsiz olarak izlenebilecek erkinlikler 19 Ekim Çarşamba günü saat 19.45'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

- Yukarıya Bak Karma Fotoğraf Sergisi
Bostancı Halk Eğitim Merkezi Fotoğrafçılık Sınıfı yaz dönemi öğrencilerinin dönem sonu sergisi 15 Ekim Cumartesi günü saat 17.00'de Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nde açılıyor. Kursiyerlerin bir yandan temel fotoğraf eğitimi alırken bir yandan da Yukarıya Bak teması ile çekilen fotoğraflardan oluşan sergi 15-31 Ekim tarihleri arasında Bahariye Caddesi, Kadife Sokak, Hürmüz Aparatmanı 43/2 adresinde izleyiciyle buluşacak.

-Dilek Bulutlar Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 15 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında Dilek Bulutlar Resim Sergisi izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

-Umut Germeç Resim Sergisi
Umut Germeç'in Çekip Köklerimi Giderim adlı resim sergisi 15-28 Ekim günleri arasında Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.

-Hoşgeldin Bebek Resim Sergisi
Ayşe İnal eserlerinde, kalabalıkların hoyratlıklarına, kıyamadığı, bozulmakta olduğunu gözlemlediği bu eşsiz güzellikler dünyasında, kıyısında yaşamakta olduğu tüm denizleri, Büyükdere sahillerini, Suadiye kıyılarını, eşsiz Boğaziçi'ni sonsuza dek kalmalarını dilediği halleriyle anlatıyor. Ayşe İnal'ın Hoş geldin Bebek isimli sergisi, 12-20 Ekim 2011 tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi B Salonu'nda görülebilir.

-Osman Kehri Suluboya Resim Sergisi
Tolga Eti SanatEvi, 15 Ekim-26 Kasım 2011 tarihleri arasında Osman Kehri'nin suluboya resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

-Ruzin Gerçin Resim Sergisi
Kızıltoprak Sanat Galerisi 2011-2012 sergi sezonunu geçtiğimiz Şubat ayında kaybettiğimiz suluboya resmin ustalarından Ruzin Gerçin Anısına düzenlediği sergi ile açıyor. Sanatçının 1977 ve 2003 yılları arasındaki çalışmalarından örneklerin sunulacağı bu özel sergi, 8 Ekim ndash; 2 Kasım 2011 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde izlenebilir.
Tel: 0216 418 38 06

SÖYLEŞİİMZA

-Kahraman Tazeoğlu İmza Günü
Şair, yazar ve radyo programcısı Kahraman Tazeoğlu,16 Ekim Pazar günü saat 15.00'de İstanbul Optimum Outlet DR'da düzenlenen imza gününde hayranları ile buluşuyor. Son günlerde Başka , Eyvallah ve Kayıp Yüzyılın Prensesi eserleri ile bir hayran kitlesine sahip olan Tazeoğlu, Optimum Outlet DR'daki imza gününde okurları ile sohbet edecek ve kitaplarını imzalayacak.

-Yahya Sezai Tezel Söyleşisi
Yahya Sezai Tezel, Ne Olacak Bu Dünyanın Hali? konulu söyleşisiyle Tarihçi Kitabevi'nde okurlarıyla ve tarih meraklılarıyla buluşuyor. Söyleşi, 15 Ekim Cumartesi saat 15.00'te Moda'daki Tarihçi Kitabevi'nde.

RADYO

-Barış İçin Bir Çift Sözüm Var
Kadıköy'den tüm İstanbul ve Marmara'ya yayın yapan Özgür Radyo, Barış İçin Bir Çift Sözü Olanlara mikrofonlarını açtı. Aydınlar, sanatçılar, gazeteciler, dinleyiciler... Barış için söyleyecek sözleri olanlar temennilerini Özgür Radyo aracılığı ile ifade ediyor.
Bülent Ortaçgil, sadece barışın dilinin konuşmasını istiyor, Alpay savaş isteyenleri şaşkınlıkla karşılıyor, Cezmi Ersöz birbirimizin elini tutalım çağrısını yapıyor, Efkan Şeşen çözümlerin ancak barış ortamlarında gelişebileceğine dikkat çekiyor, Mert Fırat Barış özgürlük gibidir, bir ihtiyaçtır diyor, Mehmet Ali Alabora annelere sesleniyor; Bütün annenler artık çocuklarımızın ölmesine lütfen daha fazla izin vermeyin ve artık daha fazla şiddete tanık olmayalım diyor... Barış İçin Bir Çift Sözüm Var programına barış için sözü olan herkes mesajlarını bırakabiliyor. Bunun için Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri Özgür Radyo'nun 0 216 330 75 91 nolu telefonundan sesli mesaj bırakmak yeterli. Barış İçin Bir Çift Sözüm Var programı haftaiçi hergün saat 15.00'te 95.1 Özgür Radyo frekansından dinlenebiliyor. Ayrıca youtube'da Özgür Radyo kanalından da izlenebiliyor.

ATÖLYE

-Mizah Kültürü ve Karikatür Atölyesi
Karikatürist-Mizah Yazarı Cihan Demirci, 33 yıllık çizerlik ve yazarlık deneyimiyle, Kadıköy'de Moda Caddesinde bulunan Haymatlos Kültür-Sanatevi'nde, Mizah Kültürü ve Karikatür Atölyesi ne başlıyor.
Mizah Kültürü ve Karikatür Atölyesi çalışmaları, Salı akşamları, 2 saat olarak gerçekleşecek. 3'er aylık 2 dönemden oluşacak atölyede; teorisi-tarihi-pratiğiyle-görsel sunumlar eşliğinde mizah kültürü ve karikatür atölyesi gerçekleştirilecek... Atölyenin bir aylık yani 4 haftalık ücreti; 150 TL. Yeterli sayıda kayıt olması halinde Mizah Kültürü Ve Karikatür Atölyesi 18 Ekim Salı akşamı başlayacak.
Tel: 0216-345 41 09

-Körler Ülkesinde Khalkedon Dersliği
Görünen, gerçek olsaydı bilime gerek kalmazdı fikriyle yola çıkan Khalkedon Dersliği'nin güz dönemi ders kayıtları başladı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da; kendi alanında uzmanlaşmış, tanınmış aydın, araştırmacı-yazar ve akademisyenleri doğa, tarih, toplum, bilim ve felsefe üzerine haftalık dersler ile Kadıköylülerle buluşturuyor. İlk dersin 20 Ekim'de olacağı dersler Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayacak ve AKA-DER Kadıköy Şube ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.Ders kayıtları ve ayrıntılı bilgi için:0506 314 64 56 / 0554 748 04 38

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, bu sezon da Caddebostan Kültür Merkezi'nde devam edecek. Atölye, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, Pazar günleri 13.00'te edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi'nde bu hafta 18 Ekim Salı günü Mevlana'nın Mesneviisimli kitabı incelenecek.

ÇOCUK

-Koza Çocuk Kitaplığı ve Oyuncak Atölyesi
Oğuz Ege, Sevil Sarp Ege ve Zafer Ekin, Kadıköy Moda'da çocuklar için kitap ve sanatı birleştiren bir atölye açıyor. 15 Ekim Cumartesi saat 15.00'te açılacak Koza Çocuk Kitaplığı ve Oyuncak Atölyesi'nde 0-12 yaş grubu çocuklara kitap seçiminde rehberlik edilecek ve okuma sevgisine katkıda bulunulacak. Ayrıca oyuncak atölyesinde çocuklarla birlikte ahşap oyuncaklar yapacaklar.
Tel: 0216 550 23 00

KADIKÖY DIŞINDAN

KONSER

- Martılar Ah Eder!... Nâzım Konseri
İstanbul Mimarlar Odası, Nâzım Hikmet'in İstanbul'u; şiirleri ve şiirlerinden bestelenen ve Nâzım'a adanan şarkılarından oluşan ücretsiz bir etkinlik düzenliyor. Nâzım Oyuncuları Gülsen Tuncer, Metin Coşkun,Levent Ülgen,Mert Fırat,Ayşegül Alpak ve Orhan Aydın'ın şiirler okuyacağı gece Nâzım Kumpanya'nın şarkılarıyla renklenecek. Volkan Akkoç, Şebnem Ünal, Cansu Aslan, Evren Hurşit, Sevcan Tahtacı, Nimet Çakıcı, Ece Şeşen, Zerrin Mete, Duygu Çalışkan, Muratcan Atam, Dinçer Gökçe, Ozan Baysal, Mehmet Akay, Emre Orhon, Bora Godri, Öcal Öcalan, Emin İgüs ve Ufuk Karakoç'un Nazım şarkıları seslendireceği etkinlik 15 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00'de İTÜ Maçka G Amfisi M. Kemal Salonu'nda gerçekleşecek. Etkinliğin ücretsiz ve herkese açık olduğunu bir kez daha hatırlatalım!

ARŞİV