KADIKÖY’DEN   KONSER   -Fazıl Say –

KADIKÖY'DEN KONSER -Fazıl Say ndash; SES Opus 40 Metin Altıok adına Kırmızı Yayınları tarafından beşincisi düzenlenen Metin Altıok Şiir Ödülü bu yıl bir ilke...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

KONSER

-Fazıl Say ndash; SES Opus 40

Metin Altıok adına Kırmızı Yayınları tarafından beşincisi düzenlenen Metin Altıok Şiir Ödülü bu yıl bir ilke tanıklık ediyor. Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın Metin Altıok, Behçet Aysan anısına bestelediği eserde Sivas katliamında hedef olan ve son anda kurtulan Aziz Nesin de katliamın ardından yazdığı Sivas Acısı şiiri ile onurlandırılıyor. SES 2 Haziran Cumartesi günü 19.30'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda gerçekleşecek özel konserle seyirciyle buluşacak. Konser gecesi Metin Altıok şiir ödülü Tozan Alkan'a takdim edilecek.

Sınırlı sayıdaki giriş kartları, konser günü sabah saat 10.00'da Süreyya Operası gişesinden dağıtılacak.

-Can Bonomo

2012 Erovizyon yarışmasında 7. olan genç müzisyen Can Bonomo, Maltepe'ye geliyor! Bonomo Erovizyon sonrası ilk konserini 9 Haziran Cumartesi günü 22.00'de CarrefourSA Maltepe Park AVM Açık Otopark'ta verecek. Konserin ücretsiz olduğunu belirtelim!

-Jehan Barbur

Jehan Barbur, Akustik konseriyle Kadıköy Emek Sahnesi'ne geliyor. Konser 9 Haziran Cumartesi günü saat 21.30'da Hasanpaşa'daki Emek Sahnesi'nde. Biletler satışta!

0216 545 73 76

-Gül-i Naz Türk Sanat Müziği Korosu

Şef Gürsel Mercanlı'nın yönetiminde Türk Sanat Müziğinin sevilen eserleri koro ve solo olarak seslendirilecek. Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla 7 Haziran Perşembe 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek konserin davetiyelerini 1 hafta öncesinden KKM Gişesinden temin edebilirsiniz.

İMZA GÜNÜ

-Gazeteci-Yazar Nedim Şener

Gazeteci-yazar Nedim Şener, bir yıllık tutukluluk sürecinin ardından çıkardığı Baba Seni Neden Oraya Koydular? kitabıyla Kadıköy Mephisto Kitabevi'ne konuk oluyor. Şener, 2 Haziran Cumartesi saat 15.30'da kitabını Kadıköylü okurları için imzalayacak.

-Murathan Mungan Kıyıya Vuran Dalgalar ı İmzalıyor!

Kıyıya Vuran Dalgalar bir öykü kitabıhellip; Ancak alışılagelen öykü kitaplarından biraz farklıhellip; Kıyıya Vuran Dalgalar ndash; F Tipi Öyküler , hapishanelerdeki siyasi tutukluların, dışarıdan gönderilen fotoğraflara yazdıkları öykülerden oluşuyor. Kitabın bir yakasında içerideki siyasi tutuklular varken, bir yakasında da, uzun yıllardır hapishanedeki siyasi tutuklularla dayanışma içinde olan Dışarda Deli Dalgalar inisiyatifi var. Kanatlanmış ve sokaklara fırlamış öyküleri yazan kalemler ne yazık ki hala hapishanede. Bu nedenle kitabı onların yerine Murathan Mungan imzalıyor; yazarları tutsak olsa da öyküleri, sözcükleri aramıza karışsın diye onların sesi oluyor. Murathan Mungan İmza Günü, 2 Haziran Cumartesi saat 15.00'te Kadıköy Khalkedon Kitabevi'nde.

TİYATRO

-Evcilik Oyunu

Mehmed Bayazıd Lisesi Tiyatro Kulübü BMKM'nin bir yıllık hazırlığı sonunda sahneye koyduğu Evcilik Oyunu, ilk kez seyirciyle buluşuyor. Adalet Ağaoğlu'nun eserinden tiyatroya uyarlanan oyunu Enver Yılmaz yönetiyor, Nebahat Taçalan ise danışman öğretmenlik yapıyor. Oyunda Mehmed Bayazıd Lisesi öğrencileri İsmail Şam, Ferit Arslan, İlkay Duman, Sinem Ertaş, Hülya Ayaz, Sibel Boztepe, Şükriye Uz, Muhammed Gürçay, Hande Uz, Melek Özdemir, Levent Maral, Cemre Meşe, Handan Çakır, Gökhan Hızarcı, Cemil Sönmez rol alıyor. Ücretsiz olarak sahnelenecek Evcilik Oyunu, 2 Haziran Cumartesi 19.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Firari

Şili'deki askeri darbe sonrasında baskılar devam ederken gözaltında tutuklu insanların direnişi karşısında egemen sınıfın insanlarının da kendileriyle yüzleşmek zorunda kalmalarının anlatıldığı oyun Ekin Sanat Tiyatrosu tarafından sahneleniyor. +13 ibaresiyle oynanan Firari , 2 Haziran 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Nasrettin Hoca

Nasrettin Hoca, 15. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali'nin ardından, Barış Manço Evi Müzesi'nde izleyicisiyle yeniden buluşuyor. Semaver Kumpanya'nın kukla gösterisi 2 Haziran ve 9 Haziran Cumartesi günleri saat 11.00'de Barış Manço Müzesi'nde!

ATÖLYE

-Model Uçak Yapım Atölyesi

Atalar Model Uçakları'nın sahibi Gültekin Kalay tarafından gerçekleşecek atölye çalışmasında önceden hazırlanmış uçak kitlerini bir araya getiren çocuklar kendi maket uçaklarını yapacaklar.İstanbul Oyuncak Müzesi'ndeki Model Uçak Atölyesi ile çocuklar yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirirken çok eğlenecek. 6-14 yaş grubuna açık olan atölye çalışması, 2 Haziran Cumartesi 11.30-12.30 arası İstanbul Oyuncak Müzesi'nde.

BALE

-Don Kişot

Miguel De Cervantes'in romanından bale sahnesine taşınan ünlü eser Don Kişot, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşuyor. Emin Maltepe, Savaş Barutçu, İlkut Ulutuğ, Gürşan Atik, Hüseyin Tuncer, Ezgi Gökhan, Ezgi Kesimoğlu, Muammer Taştan, Nesrin Yeşil, Güler Aygen, Elif Demirkıran, Ceren Topçu, Ecem Korkusuz, Burak Özkan, Furkan Sevinç, Reyda Özkan, Sare Yakuboğlu, Derya Özdamarlı, İrem Ertürk, Elif Taşkın, Nisan Göksel, Sinem Baş, Aysu Düzağaç, Merve Kayacık, Bensu Düzağaç'tan oluşan Oya Bale Okulu dansçılarının Don Kişot bale gösterisi 2 Haziran Cumartesi saat 20.00'de ücretsiz olarak Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

SERGİ

-Su Altı Fotoğrafları Sergisi

Sanat ve sporun eşsiz birleşimiyle sualtının tüm güzelliklerini su üstüne çıkaran Türkiye'de ve Dünya'da adından söz ettiren çok değerli sualtı fotoğrafçılarımız sizleri Türkiye ve Dünya Sualtından derlenen bu eşsiz görsel şölene davet ediyor. Sergi, 5-13 Haziran tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Bige Gürses İnsan Resim Sergisi

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü son sınıf öğrencisiBige Gürses'in İnsAN isimli ilk kişisel resim sergisi Saint-Joseph'liler DerneğiCaporal Evi Kültür ve Sanat Merkezi'nde (La Cave) izleyiciye sunuluyor. Sergi 9Haziran- 17 Haziran tarihleri arasında görülebilir. Açılış kokteyli: 9 Haziran Cumartesi, saat 17:30
0 216 337 87 69

-M.Ü. Seramik - Cam Bölümü Öğrencileri Sergisi

55 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik - Cam Bölümü öğrencilerinin özgün çalışmaları 2 Haziran - 23 Haziran 2012 tarihleri arasında Tolga Eti SanatEvi'nde izlenebilir. Galericilik anlayışında her yıl muhakkak bir seramik-cam sergisi açmaya özen gösteren Tolga Eti SanatEvi bu kez öğrencilerin izleyici ile buluşmalarına katkıda bulunmakta.

0216 368 26 79

-Hisseli Harikalar Kumpanyası; Meraklılarından Sıradışı Objeler Sergisi 2

Ne işe yaradığını bilemediğiniz ama atmaya da kıyamadığınız lsquo;şeyleri' biriktirdiğiniz olur mu? Bazen bir oyuncak, bazen bir sanat eseri, bazen de bir mutfak aleti. Yapı Kredi Kültür Sanat işbirliğiyle hazırlanan lsquo;Hisseli Harikalar Kumpanyası; Meraklılarından Sıradışı Objeler Sergisi 2'de birbirinden ilginç sanat eserlerinden oyuncaklara, av araçlarından doldurulmuş hayvanlara, ilkel icatlardan ilk dizüstü bilgisayara kadar 100'ü aşkın obje yer alıyor. Hisseli Harikalar Kumpanyası'nda yüzlerce obje ve onların yarattığı binbir renk sanat meraklılarını bekliyor. Sergi, 26 Mayıs ndash; 14 Temmuz arası Kadıköy Belediyesi CKM Sanat Galerisi'nde.


ÇOCUK

KARNE ŞENLİĞİ

Kadıköy Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim döneminin bitişini Karne Şenliği ile kutluyor. Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 9-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek şenlikte, karnesiyle gelen her çocuk oyunları ücretsiz izleyebilecek. İşte o oyunlar:

-9 Haziran/13.00/Külkedisi-Sinderella

Kabağın saray arabasına dönüştüğü fantastik öyküsü ve orjinal dönem kostümleri, büyüleyici danslarıyla çocuk büyük herkesi büyülüyor. Babasının evlenmesi ile eve gelen üvey kız kardeşleri Sindirella'yı güzelliği yüzünden kıskanırlar. Ona hizmetçi gibi davranır, ocağın önünde uyuduğu için Külkedisi derler. Bir gün, ülkenin Prensi bir balo verir, Sinderella da bu baloya gitmek ister ama üvey kardeşleri ona izin vermezler. O gece neler olur neler?

-9 Haziran/20.00/Bremen Mızıkacıları

Yıllarca değirmene un taşıyıp sahibine yardımcı olan bir eşek varmış. Yaşlandığı için kovulmuş. Eşek işe yaramayacağı için çok üzülse de bir hayalini gerçekleştirebileceğini fark edip yollara düşmüş. Uzun yolculuğu sırasında, kendi gibi yaşlandığı için kovulan hayvanlarla tanışmış köpek, kedi, horoz onlara hayalini anlatmış. Bu hayali birlikte gerçekleştirmek için yola koyulmuşlar.

-10 Haziran/18.00/Uyuyan Güzel

Mutluluk Ülkesi'nin Kral ve Kraliçesi'nin güzeller güzeli kızları dünyaya gelir. Kral dilek perilerini yemeğe davet eder ve kızlarının geleceği için güzel dilekler dilemelerini ister. Ancak yemeğe çağırılmayan 13. Peri, prenses 18 yaşına geldiğinde eline bir iğne batmasıyla ülkedeki tüm insanların 1100 yıllık bir uykuya dalmasını diler.

-12 Haziran/20.00/Fareli Köyün Kavalcısı

Fareli Köyün Kavalcısı oyununda fırıncı, manav, bakkal, sevimli farelerle karşılaşır. Fareler şehri ele geçirmek için komik bir yol bulurlar, halkı şakalar yaparak şehirden uzaklaştırırlar. İnteraktif sahnelerle çocukları oyuna katarlar, çocukların kahkahaya doyacakları oyunda, farelerin şehri ele geçirmesi ile eğlence ve heyecan doruğa çıkar.

-13 Haziran/20.00/Küçük Balık Bambam

Küçük Balık Bambam'ın okul çağı gelmiştir ve bir deniz okuluna başlar. Bambam, bu okulunda Paslı, Aksırık ve Dev İstiridye ile tanışır, arkadaş olup onları çok sever. Çevre kirliliğinin zararlarını öğrenirler. Hiçbir şeyin tek başına çözülemeyeceğini, sevgi ve birliktelikle her şeyin üstesinden gelineceğini yaşadıkları bir dolu maceradan sonra öğrenirler. Artık denize açılma zamanları gelmiştirhellip;

-14 Haziran/20.00/Rapunzel Altın Saçlı Prenses

Güzeller güzeli Rapunzel, öyle güzel öyle iyi yüreklidir ki, onu büyüten Cadı, kimseler görmesin diye erişilmez kuleye hapseder. Bir gün ülkenin Prens'i ormanda yürüyüş yaparken, altın sarısı uzun saçlarıyla kulede ki Rapunzel'i görür, göz kamaştıran güzelliği karşısında büyülenir. Acaba güzel Rapunzel Cadı'nın hapsettiği kuleden kurtulup özgürlüğüne kavuşabilecek midir?

Davetiyeler ve bilgi için Kozzy Danışma: 0216 658 00 00


ARŞİV