KADIKÖY’DEN KONSER -Festival Buluşmaları-II 39. İstanbul Müzik

KADIKÖY'DEN KONSER -Festival Buluşmaları-II 39. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Kadıköy Süreyya Operası'nda düzenlenen Festival Buluşmaları'nın ikincisinde Türkiye'den ve yurt dışından...

16 Aralık 2016 - 13:17


KADIKÖY'DEN

KONSER

-Festival Buluşmaları-II
39. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Kadıköy Süreyya Operası'nda düzenlenen Festival Buluşmaları'nın ikincisinde Türkiye'den ve yurt dışından ilk kez biraraya gelen klasik müzik dünyasının genç yıldızları güçlü ve tutkulu yorumlarıyla müzikseverleri büyüleyecek. Etkileyici performanslarıyla tanınan Margulis'in tutkuyla bağlı olduğu oda müziği partnerleri arasında Argerich, Kremer ve Maisky gibi isimler yer alıyor. 2002'den itibaren Maxim Vengerov ile beraber Londra Filarmoni ve The Philharmonia gibi önemli orkestralar eşliğinde konserler veren Özcan Ulucan ve R. Lipizer Keman Yarışması'nda, Özcan Ulucan ile birlikte En İyi Beethoven Sonat Yorumu ödülünü keman-piyano ikilisi olarak paylaşan Birsen Ulucan'ın yıldızları giderek daha çok parlıyor. Isabelle van Keulen de prestijli orkestraların sürekli solistlerinden. Borletti-Buitoni Ödülüne layık görülen Poltera güçlü tonu ve eşsiz hayal gücüyle genç nesil viyolonselcilerin en seçkin temsilcilerinden biri. Mahler'in içe dönük lirizmini, Erkin'in romantizmi ve Dvorak'ın Çek ezgileriyle birleştiren konser programıyla, beş genç virtüöz sizleri, 22 Haziran Çarşamba günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'ndaki buluşmalarına davet ediyor.
www.sureyyaoperasi.org

-Birsen Tezer Dinletisi
Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği, 25 Haziran Cumartesi günü özgün sesi ve yorumuyla Birsen Tezer'i ağırlıyor. Saat 20.00'de sohbet ile başlayacak gece 21.00'de müzik dinletisiyle devam edecek. Dernek yararına düzenlenen gecenin biletleri 50 TL'den satışa sunuluyor.
Tel: 0 216 680 0010

SERGİ

- 37 Numara Ayakkabı Fotoğraf Sergisi
Kadıköy Belediyesi ve kardeş Berlin Kreuzberg ilçesi'nin katkılarıyla Caddebostan Kültür Merkezi'nde ilginç bir fotoğraf sergisi açılıyor. Claudia Wiens'in 37 Numara Ayakkabı adını verdiği sergide Mısır, Türkiye, Filistin ve Berlin'de çekilmiş kadın futbolcuların fotoğrafları yer alıyor. 21 Haziran Salı günü CKM Performansbir Katı'nda açılacak olan sergi 17 Temmuz'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

- Dans Tebeşirheykel Resim Sergisi
Tebeşirheykel dünyada ilk olarak tebeşirden heykeller yapıp, resimle birleştirilerek 3 boyut olarak ortaya konan bir çalışma. Ferhat İgit'in 20ndash;30 Haziran tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak sergisinde de tebeşirin yazı kalemi olarak kullanılmasının yanı sıra bir sanat malzemesi olarak da kullanılabildiğini gösteriyor. İgit bu sergisinde Türkiye'nin 100 yıllık tarihini anlatıyor.
www.kkm.gen.tr

- Yazın Getirdikleri Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 15 Eylül tarihine kadar Yazın Getirdikleri adlı karma resim sergisi ve Bedri Rahmi yazmaları izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

-Nurhan Bozkurt Kişisel Resim Sergisi
Nurhan Bozkurt'un kişisel resim sergisi 23ndash;29 Haziran arasında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Düş Yolcusu'nda Karma Resim Sergisi
Düş Yolcusu Sanat Durağı, karma resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 10 Haziranndash;8 Temmuz tarihleri arasında görülebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com

-Koşuyolu'nda Karma Resim Sergisi
Koşuyolu Gönüllüleri'nin ev sahipliği yaptığı, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Belgin Atalay eğitmenliğinde çalışan resim öğrencilerinin karma sergisi ziyaretçilerini bekliyor. Sergi 15-19 Haziran tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.kkm.gen.tr

-Koleksiyon Sergisi
Selamiçeşme'deki Tolga Eti SanatEvi Koleksiyonu'nda yer alan Mevlut Akyıldız, Muzaffer Akyol, Şadan Bezeyiş, Tufan Dağıstanlı, Bayram Gümüş, Sait Günel, Abit Güner, Ramuş İpek, Gencay Kasapçı, Mehmet Koyunoğlu, Muhsin Kut, Fikret Otyam ve Demet Yersel'e ait resim, seramik, cam altı eserler sergileniyor. Sergi, 30 Haziran'a dek açık kalacak.
www.tolgaetigaleri.com

ANMA

-Metin And'ı Anma Günü
Geleneksel Türk Tiyatrosu, tasvir sanatları ve illüzyon üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Metin And İstanbul Oyuncak Müzesi'nde illüzyon gösterileri ile anılacak. Metin And'ın özel koleksiyonundan seçilerek hazırlanan oyunlar İstanbul Oyuncak Müzesi'nde, 5 yıldır gönüllü olarak gösteri yapan Selim Başarır, Özgür Özdural, Doruk Ülgen, Utku Aldoğan, ve Barış Çeviker tarafından sunulacak. İllüzyonisti anmak ve geç kuşaklara tanıtmak için hazırlanan bu özel gösteri İstanbul Oyuncak Müzesi ziyaretçileri ile ücretsiz olarak buluşacak. 19 Haziran Pazar günü 14.30-15.30 arasındaki etkinliğe katılım için önceden 0216 359 45 50ndash;51 numaralı telefonlardan rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

TİYATRO

-Hadi Öldürsene Canikom
Anadolu Yakası Lionları Tiyatro Aslanlar Grubu, mizah ustası Aziz Nesin'in Hadi Öldürsene Canikom oyununu sahneye taşıyor. 21 Haziran Salı günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak olan oyun, bir apartmanın bodrum katında, birbirlerine lsquo;tutunarak' yaşayan iki dul, yalnız, yaşlı ve kentli kadının hikâyesini anlatıyor.
www.kkm.gen.tr

DANS

-Dans Tiyatrosu Gösterisi
2004 yılında Yavuz Gümüş yönetmenliğinde gösteri sanatları topluluğuna dönüşen Ada Dans Tiyatrosu Topluluğu bugüne kadar 70'e yakın oyuncusuyla birçok üniversite ve festivallerde farklı gösteriler sundu. Dans tiyatrosuyla farklı bir tarza imza atan topluluk, 21 Haziran Salı günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak. Ücretsiz etkinliğin davetiyeleri BMKM gişesinden temin edilebilir.
www.bmkm.gen.tr

SİNEMA

- Yıldız Alpar: Bedii Raks'tan Bugüne
Usta balerin Yıldız Alpar'ın yaşamı bir belgesel filme konu oldu. Yönetmenliğini Ayşe Çetinbaş'ın, yapımcılığını Çayan Demirel'in yaptığı Yıldız Alpar: Bedii Raks'tan Bugüne adlı filmin galası 19 Haziran Pazar günü saat 17.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ÇOCUK

-Karne Şenliği
Kadıköy Belediyesi, Kozzy Alışveriş Merkezi'nin ana sponsorluğunda Karne Şenliği düzenliyor. Şenlik kapsamında 20-24 Haziran arası karnesiyle gelen her çocuk, bir çocuk oyununu ücretsiz olarak izleyebilecek. 5 gün boyunca şenlik kapsamında sahnelenecek çocuk oyunları şunlar: Alis Harikalar Diyarında, Bremen Mızıkacıları, Fareli Köyün Kavalcısı, Külkedisi Sindrella, Rapunzel Altın Saçlı Prenses. Oyunların başlama saati ise 20.00. Kozyatağı Kültür Merkezi'nde yapılacak şenlik için davetiyeleri oyunlarda 3 gün önce Kozzy Danışma'dan alabilirsiniz.
www.kozzy.gen.tr

- Hergün 23 Nisan Resim Sergisi
Reha Yalnızcık, öğrencileri; Doğa Sabuncuoğlu ve Uğur Kafkasyalı ile birlikte Tatbiki Sanat Galerisi'nde, Hergün 23 Nisan Resim Sergisi'ni açtı. Çocuklarla resim çalışmalarının da yapıldığı sergi 20 Haziran'a kadar Bahariye Caddesi'ndeki Tatbiki Sanat Galerisi'nde görülebilir.
www.tatbikisanatgalerisi.com

KURS

-Yaz Dönemi Müzik Kursları
Doğan Canku'nun sanat danışmanlığını yaptığı Suadiye Etüt Müzik Kursu yaz tatilindeki çocuklar için temmuz ve ağustos aylarına özel kurs programı düzenledi. 4 Temmuz tarihinde başlayacak olan yaz döneminde isteyen öğrenciler klasik-Flamenko-elektro gitar, piyano, keman, viyolonsel, flüt, şan ve bateri dersleri alabilecek.
Tel: 0216 384 90 96

-Hızlandırılmış Gitar Programı
Kızıltoprak'ta faaliyetlerini sürdüren Pipa Sanat Evi'nde Hızlandırılmış Gitar Programı başlıyor. 1. kur, 20 Haziran-13 Temmuz; 2. kur 18 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 1 ayda gitar çalmayı ve repertuar öğretmeyi hedefleyen Pipa'da aylık kurs ücreti 300 TL.
Tel: 0216 3309034

KADIKÖY DIŞINDAN

KONSER

-Fazıl Say ve Arkadaşları
Sanatı açık havaya taşıyan ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri; Fazıl Say ve Arkadaşları'nın, Alevi Dedeler Rakı Masasında adlı eserinin Türkiye prömiyerini gerçekleştirecekleri bir konserle açılıyor! 18 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.15'te gerçekleşecek konserde; Fazıl Say ve Arkadaşları ayrıca Likya Prensesi Op.26 , Baladlar ( Nazım ve Kumru ) ile Franz Liszt'e ait Sonat si minör eserlerini seslendirecekler. Numaralı koltuk bilet satışı uygulanan ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri'ne ait biletler Biletix'ten ve ENKA Kültür Sanat gişesinden temin edilebilir.
www.enkasanat.org


SERGİ

- Sonsuzluk-Eternity Karma Sergi
Tunca Sanat Galerisi'nin, önemli çalışmalara imza atmış ve geleceğe büyük umutlar vaad eden 21 genç sanatçının eserlerini sunduğu Sonsuzluk-Eternity başlıklı karma sergisi, sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Kaçırılmaması gereken sergi; başarılı sanatçıların birbirinden farklı tarzlarını, materyallerini ve renklerini biraraya getiriyor. 10 Temmuz'a kadar devam edecek olan Sonsuzluk-Eternity başlıklı karma sergide; Gökhan Balkan, Kazım Karakaya, Tülay İçöz, Serdar Akkılıç, Çağatay Odabaş, Sezin Terzi, Seydi Murat Koç, Ceyda Caba, Erdinç Babat, Erol Doğaner, Kadir Ablak, Nevres Akın, Raşit Altun, Reşat Bayraktar, Semih Zeki, Melissa Mey, Emel Ülüş, Ferit Yazıcı, Sevinç Yıldız, Hülya Bakkal ve Gazi Sansoy'ın eserleri sanatseverlerle buluşuyor. www.tuncasanat.com


- Venedik Maske Festivali Fotoğraf Sergisi
Fotoğrafçı Muammer Yanmaz'ın kurduğu 40 Haramiler Grubu, renkli karelerini bir kez daha fotoğrafseverlerle paylaşıyor. Fikret Atalay, Muammer Yanmaz ve Teoman Cimit tarafından yürütülen 40 Renk Fotoğraf Projesi'nin dördüncü rengini oluşturan Venedik Maske Festivali fotoğrafları, 11ndash;21 Haziran tarihlerinde Metrocity AVM'de sergilenecek. Sergi, 40 Renk Fotoğraf Projesi kapsamında 3ndash;6 Mart tarihlerinde yapılan Venedik Maske Festivali gezisi sırasında çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor.
www.40renk.net


ARŞİV