KADIKÖY’DEN   KONSER   -İdil Biret-Ankara

KADIKÖY'DEN KONSER -İdil Biret-Ankara Üniversitesi Solistleri İdil Biret, 2012'de hem yoğun, hem de yeniliklerle dolu bir çalışma programını yürütüyor. 2012 Şubat...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

KONSER

-İdil Biret-Ankara Üniversitesi Solistleri
İdil Biret, 2012'de hem yoğun, hem de yeniliklerle dolu bir çalışma programını yürütüyor. 2012 Şubat ayında Amerika'daki Yale Üniversitesi'nde verdiği konser sonrası Hindemith'in iki konçertosunun CD kaydını yaptı, Mart ayında Güney Amerika'da yaptığı turnede Kolombiya, Peru, Sili, Arjantin ve Brezilya'da konserler verdi. Mayıs ayında İngiltere ve İskoçya'da konserler verip ustalık sınıfları yönetti.
Eylül ayında Fransa'da vereceği konserler sonrası, Süreyya Operası 2012-2013 Oda Müziği Konserlerinin açılışını yapacak olan sanatçı; Kasım ayında Şangay'da bir konser verip piyano yarışmasında jüri üyesi olacak, Aralık ayında ise üç Hindemith konçertosunu daha kaydetmek için Amerika'ya gidecek.
Açılış konserini Biret'le birlikte gerçekleştirecek olan Ankara Üniversitesi Solistleri Oda Müziği Topluluğu, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın yeniden yapılanma süreci ve Müzik Bölümü Çalgı Anasanat Dalı'nın kuruluşu aşamasında atamaları yapılan, enstrümanlarının ustaları olan öğretim elemanlarının katkılarıyla 2011 yılının Mayıs ayında kuruldu. Süreyya Operası'ndaki konserde yer alacak olan, her biri ayrı ayrı solo ve oda müziği kariyerleri yapmışProf. Dr. Orhan Ahıskal ve Ellen Jewett, Prof. Çetin Aydar ve Doç. Sinan Dizmen, topluluğun çekirdek kadrosu ve kurucu üyeleri.
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Açılış Konseri, 30 Eylül Pazar ve 1 Ekim Pazartesi günleri saat 20.00'de, biletler satışta!

-Ruhi Su 100 Yaşında / Emin İgüs Konseri
20 Eylül 1985'te,12 Eylül darbesinin ardından tedavisinin engellenmesi sonucu kaybettiğimiz büyük halk ozanı Ruhi Su, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde anılıyor. Müzisyen Emin İgüs, ustanın anısına bir konser verecek. Konser 23 Eylül Pazar günü saat 20.00'de NHKM Kışlık Bahçe'de.

FESTİVAL

-Evrensel Çocuk Film Festivali
Türkiye'de çeşitli uluslararası organizasyonları gerçekleştirenCODE Çocuk, Film ve Sanat Derneği ile Uluslararası Sanat Forumu,22-29 Eylül 2012 tarihleri arasında, İstanbul'un 2 ayrı ilçesinde ve 2 ayrı salonunda Universal Kids Film Festival (Evrensel Çocuk Film Festivali)adı altında uluslararası çocuk filmleri festivali düzenliyor.
Bu etkinlik ile geleceğin büyükleri çocuklar, hayal ve mizahi dünyalarını beyaz perdede izleme fırsatı yakalayacaklar. Her seansta filmin başında 15 dakika süreli çocukların kendi filmlerini nasıl çekebileceklerini öğreten film, resimde ana renkler ve müzikte notaları öğreten filmler ve UNICEF'in çocuk haklarını öğretenfilmler gösterilecek.
Girişte çocukların yaptıkları, sevgi ve dünya barışı konulu resimler sergilenecek. Çocukların dünya barışıyla ilgili düşüncelerini yazdıkları kumaş parçalarından halı oluşturulacak. Çıkışta çocukların etkinliği beğenip beğenmediklerine dair oy kullanabilecekleri 2 adet oy sandığı olacak. Festivale katılacak ülkelerin İstanbul'daki Diplomatik Misyonları ile Beşiktaş ve Kadıköy Belediyelerinin katkı ve sponsorluğunda gerçekleşecek etkinliği, çocuklar ücretsiz olarak seyredebilecek.
Festival, Beşiktaş Belediyesine aitMustafa Kemal Kültür Merkezi (23-24-25 Eylül 2012 tarihlerinde) ve Kadıköy Belediyesi'ne ait Caddebostan Kültür Merkezi'nde (22-29 Eylül 2012 tarihleri arasında) gerçekleştirilecek.
22 Eylül Cumartesi günü CKM'de ve 23 Eylül Pazar günü MKM'de herkese açık açılış törenleri yapılacak.
CKM Tel: 0216 467 36 00

FİLM GÖSTERİMİ
-Lenin
Bağımsız Sinema Merkezi'nin hazırladığı sosyalist önderler belgesel serisinin ilk filmi olan Lenin - Sosyalizmin Kızıl Şafağı filmi, Lenin'in devrimci yaşamını ve mücadelesini biyografik olarak ele alıyor. Film ilk kez, 21 Eylül Cuma günü saat 20.30'da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

KONFERANS

-Göbeklitepe'yi Anlamak
12.000 yıl öncesine ait dünyanın ilk tapınağı Göbeklitepe'yi Kadıköy Aktiffelsefe'deki ücretsiz konferans ile Ahmet Turgut Yazman'dan dinleme fırsatını kaçırmayın.
Göbeklitepe ndash; Dünyanın İlk Tapınağı filminin yönetmeni Ahmet Turgut Yazman'la Şanlıurfa Göbeklitepe'de günümüzden 12 bin yıl önce bırakılan mesajları anlamaya çalışarak, binlerce yıllık tarihi süreç içinde Anadolu Bilgeliği'nin sembollerde yaşayan birikimini deşifre etmeye ne dersiniz?
Aktiffelsefe Kadıköy Şubesinde 24 Eylül Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek konferans ücretsiz ve herkese açık.
0216 336 36 11
 
MÜZİK

-Dostlar Musiki Topluluğu
Dostlar Musiki Topluluğu, yeni dönem çalışmalarına ve konser hazırlıklarına şefleri Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği korosu solistlerinden Adnan Mungan yönetiminde, 2 Ekim Salı günü saat 19.00'da Üst Göztepe Tütüncü Mehmet Efendi Camii karşısında bulunan yerinde başlıyor. Çalışmalara katılmak isteyenler için irtibat numaraları şöyle:
Atilla Ayhan Erarslan: 0533 345 95 70
Bülent Çelik: 0532 454 17 67

ATÖLYE

-Akgün Akova ile Yaratıcı Yazarlık
Akgün Akova, Kanatlar ve Sözcükler'de bilinen yaratıcı yazarlık çalışmalarının dışına çıkarak, yalnızca sözcüklerle var olduğu düşünülen edebiyatın görüntülerin ve müziklerin elinden nasıl su içtiğini paylaşıyor. Yaratıcı Yazarlık yolculuğunu yapacak olan Akova, National Geographic dergisi için fotoğraf çekip yazı yazmaktan, Açık Radyo'da program yapmaya; üniversitelerde Yaratıcılık dersleri vermekten melek ve peri biriktirmeye kadar birçok iş yaptı ve yapıyor.
Kanatlar Ve Sözcükler Yaratıcı Yazarlık çalışması, hafta içi grubu 1 Ekim Pazartesi vehafta sonu grubu 6 Ekim Cumartesi günü Feneryolu Zayende Travel'de başlıyor.

-Seramik Atölyesi
Tolga Eti Sanatevi'nde yetişkinlere, gençlere ve çocuklara yönelik seramik çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye 0216 368 26 79 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün açık olan Tolga Eti Sanatevi Bağdat Caddesi /Selamiçeşme'de.

ÇOCUK

-Hayalbaz Oyun Atölyesi ndash;Çocuklarla Kukla Atölyesi
Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz ona hayat verebileceğiniz yeni bir oyun arkadaşı yapmaya ne dersiniz? İstanbul Oyuncak Müzesi'nde 22 Eylül Cumartesi saat 11.30'da başlayacak olan Hayalbaz Oyun Atölyesi nde kâğıdın boyayla buluşması ve ahşabın kumaşla bezenmesi, ardından iplerin bütününü birleştirdiği rengârenk ipli kuklalar tasarlayabilirsiniz. Mehmet Erbil'in eğitmenliğinde gerçekleştirilecek olan atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmak gerekiyor.
0216 359 45 50-51

-Dedio Yaratıcı Eller-Dinozor Atölyesi
Evrende bir kere var olan her şey iz bırakıp yaşamaya devam ediyor. Bu atölye çalışmasında, çocuklar küçük elleriyle ahşaptan dinozor oyuncaklarını işleyip, monte edip boyayacaklar. Küçük oyuncak ustaları, dinozorları oyun ve hayallerinde onlardan korkmadan yaşatmaya devam edecek. İstanbul Oyuncak Müzesi'ndeki atölye çalışması 23 Eylül Pazar saat 11.00'de.
0216 359 45 50-51

KADIKÖY DIŞINDAN

FİLM GÖSTERİMİ

-Sabah Yıldızı Sabahattin Ali
Türk edebiyatının değerli yazarı gazeteci Sabahattin Ali'nin yaşam hikâyesini ve Türkiye'nin karanlık dönemini irdeleyen, faili meçhul cinayetlere gönderme yapan Sabah Yıldızı Sabahattin Ali belgesel filmi 21 Eylül'de vizyona giriyor. Film, İstanbul'da sadece Beyoğlu Majestik Sinemasında izleyiciyle buluşacak.
49. Altın Portakal Film festivalinde Özel Gösterim i yapılacak film 28 Eylül Cuma günü Kırklareli'de 23. Sabahattin Ali günlerinin açılışında da gösterilecek.

KONSER

- Eylül'de Harbiye'de 2012 Konserleri
Eşsiz ortamıyla İstanbul'un en güzel konser mekânlarından biri olan Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu bu sene yine Funorg'un organizasyonuyla birbirinden özel isimlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Eylül'de Harbiye'de 2012 Konserleri kapsamında yine sürpriz ve daha önce yapılmamış projeler yer alacak. Her bir konser gerek sahne performansı gerekse ilk kez aynı sahnede yer alacak isimleri ile projeye özel hazırlanıyor.
Geceye özel ışık ve dekor tasarımları ile izleyicileri büyülemeye hazırlayan konserler, 21 Eylül'de ilk defa aynı sahneyi paylaşacak olan Duman Büyük Ev Ablukada ile başlayıp, 22 Eylül'de Şebnem Ferah, 23 Eylül'de yine ilk defa geceye özel hazırladıkları şarkılar ile aynı sahnede buluşacak olan Zuhal Olcay Halil Sezai, 28 Eylül'de Ferhat Göçer/ Symphonic D'Orient ile devam edecek. Konserler, 29 Eylül'de Şevval Samile son bulacak.

SERGİ

- Allan Sekula: Birleşmeyen Filmler 1972-2012 Sergisi
Toplumsal gerçekçiliğin eleştirel olarak yeniden ele alınışının öncülerinden fotoğrafçı, film yapımcısı, yazar ve eleştirmenAllan Sekula'nın Allan Sekula: Birleşmeyen Filmler 1972-2012 adlı sergisi,12 Eylül-31 Ekim 2012 tarihleri arasında Akbank Sanat'ta. Sergi kapsamında düzenlenecek olan konferans ve film gösterileri de izleyiciler tarafından takip edilebilecek.
Marie MuraccioleveAli Akay'ın küratörlüğünde gerçekleştirilen sergi, yakın zamanda tekrardan baskı olarak düzenlenen bir erken dönem slayt gösterisinin iki haline odaklanıyor.Sergide ayrıca son dönemde montajlananCalifornia Stories(Kaliforniya Hikayeleri,1973-1979) ilePerformance Under Working Conditions(Çalışma Koşullarında Performans,1973);Talk Given by Mr. Fred Lux(Bay Fred Lux'un Konuşması,1974); yönetmenliğini Noeuml;l Burch ile ortaklaşa yaptığıTheForgotten Space(Unutulmuş Alan,2010) veLottery of the Sea(Deniz Piyangosu,2006) isimli dört film yer alıyor.

-Dora Günel UNVAN-SIZ Fotoğraf Sergisi
Dora Günel'in, modern hayatın profesyonel iş ortamı ve gündelik hayattaki izlerini incelediği UNVAN-SIZ isimli fotoğraf sergisi, TMMOB Mimarlar Odasi Karaköy Binası'nda 28 Eylül tarihine kadar görülebilir.
Türkiye'de önemli sosyal-belgesel fotoğraf projeleri gerçekleştiren Günel, uzun bir süredir üzerine yoğunlaştığı çalışmasında, 2010'lu yılların Türkiye'sinde uluslararası bir firmanın farklı düzeylerdeki çalışanlarını profesyonel ve sosyal yaşamlarında fotoğraflayarak 37 yıldır içinde bulunduğu şirkette tanıklık ettiği ortak yaşamları daha geniş bir çerçevede belgeliyor, samimi ve büyük bir portre çiziyor. Siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan ve 3 senelik bir çalışmanın ürünü olan bu önemli sergi günümüzün ruhunu yakalayan güçlü bir envanter ortaya çıkarıyor.


ARŞİV