KADIKÖY’DEN KONSER -Mabel Matiz Mabel, adını Kumral

KADIKÖY'DEN KONSER -Mabel Matiz Mabel, adını Kumral Ada Mavi Tuna adlı romanda yer alan Tuna karakterinin takma adından alır. Matiz ise, müziğini en iyi tanımladığına inanarak adına eklediği ve çok sarhoş,...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

KONSER
-Mabel Matiz
Mabel, adını Kumral Ada Mavi Tuna adlı romanda yer alan Tuna karakterinin takma adından alır. Matiz ise, müziğini en iyi tanımladığına inanarak adına eklediği ve çok sarhoş, düşkün kimse anlamlarına gelen eski Yunanca kökenli argo bir kelimedir. Mabel Matiz, 2008'den bugüne gitar-vokal ağırlıklı kaydettiği şarkılarını ve cover demo'larını kişisel web sitesi üzerinden anonim olarak yayınlıyor. Kendi adını taşıyan ilk albümünü ise 11 Mayıs 2011'de çıkardı. Mabel Matiz konseri, 18 Kasım Cuma günü saat 22.00'de kargART'ta. Konserden bir saat önce satışa sunulacak biletlerle ilgili bilgi ve rezervasyon için [email protected] adresine ileti göndermeniz yeterli. kargART, Caferağa mah. Kadife sok. No:16, Kadıköy'de.

-Fatih Erkoç ve Kerem Görsev
Müzik severler ve özellikle caz severlerden büyük ilgi görmesi beklenen Fatih Erkoç ve Kerem Görsev Trio, 18 Kasım Cuma akşamı saat 20.30'da Kadıköy CKM'de seyirciyle buluşacak. Canlı performansta Fatih Erkoç'un etkileyici yorumuna piyanoda Kerem Görsev, davulda Cengiz Baysal, kontrbasda Kağan Yıldız eşlik edecek.
-Ayşenur Kolivar
GitarCafe, Kasım ayı boyunca, Fransa'dan Doğu Karadeniz'e kadar uzanan geniş bir coğrafyadan, ünlü gitarist Al Di Meola'yla beraber çalan yetenekli gitarist Kevin Seddiki'nin ve yürekten gelen sesiyle Ayşenur Kolivar'ın da aralarında bulunduğu birçok önemli müzisyeni sahnesine taşıyor. Bu hafta kaçırılmaması gereken en önemli etkinlik, 22 Kasım Salı akşamı gerçekleşecek olan, Doğu Karadeniz müziğini özgün yorumu ve güçlü sesiyle dinleyiciye taşıyan Ayşenur Kolivar'ın lsquo;Bahçeye Hanımeli' adlı son albümünün tanıtımı.

-Düşbaz
Ozanca yürekleri, Hasan Hüseyin'in kavga, öfke ve umut dolu dizelerini, Ahmet Telli'nin bir yanı çocuk kalmış olgunluğunu, Brecht'in o insanca karşı duruşunu... Ama illa ki Aşık İhsani'nin artık yeter diyen baltasını al yanına... Tüm bunlar, çoraklaşan toprağı yeniden yeşertmek için, ne kadar zengin, ne kadar verimli kaynaklara sahip olduğunu hatırlatacak sana, yeniden üretme, yeşertme gücünü kazandıracak... O halde al sazı ve vur bakalım teline... Kerem Kekeç, Ali Ekber Kayış, Rustem Mahmudzade, Eren Eroğlu ve Murat Çorak'ta oluşan Düşbaz, şarkılarıyla 19 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'de Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde.




YARIŞMA

-Şan Yarışması
Yetenekli, ancak maddi olanaklardan yoksun çocuk ve gençlerin sanat eğitim ve öğretimlerine katkıda bulunan, burslar veren, uluslararası sanat yarışmalarına katılmalarını sağlayan Sedat Gürel-Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı; 20-21 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği Uluslararası Şan Yarışması'nı Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda gerçekleştiriyor. İki gün boyunca sabahtan akşama kadar sürecek olan yarışma iki aşamalı yapılacak. Uluslararası jürinin, ikinci günün sonunda açıklayacağı kazanan solistler, aynı akşam saat 20.00'de piyano eşliğinde bir konser verecekler. Yarışmanın bütün aşamaları ve konser, halka açık olarak gerçekleştirilecek. Müzikseverler için az rastlanacak bu etkinlik ücretsiz...
TİYATRO
-Sabahattin Ali cinayeti tiyatroda
Oynayan İnsan Tiyatrosu, yazar Sabahattin Ali'nin hikâyesini bir ağacın tanıklığıyla sahneye taşıyor. Ağaç İrfan isimli oyunun ilk gösterimi 23 Kasım'da Moda'daki Oyun Atölyesi'nde gerçekleştirilecek. Serkan Bilgi'nin yazdığı, Halil Ersan'ın yönettiği ve oynadığı oyunun diğer oyuncuları; Beran Soysal, Cansu Fırıncı, Erhan Alpay, Şeyma Peçe. Oyun şu cümlelerle anlatılıyor: Bu oyun 1948 yılından bu yana gölgede bırakılmış bir cinayeti anlattığı için, sahneleme biçimi dünya gölge tiyatrosu teknikleri incelenerek ortaya çıkartıldı. Sabahattin Ali öldürülürken ona sırt veren ağaç dile geldi. O ağaç yedi asırlık bir çınarın gölgesinde yetişti. Çınarın sırrına vakıf oldu önce, sonra kesildi. Sonra satıldı ve ondan kukla bir çocuk oyuldu. Adı İrfan konuldu. İrfan tanık olduğu cinayeti ve daha sonra edindiği dostlarının hikâyelerini anlatmak üzere yola koyuldu. İbret gözüyle seyretmek, ceza gerektirmez...

-Şems!.. Unutma!..
Sırların, kutsallığın, ailenin, aşkın sorgulandığı ve bugüne dair çok şey söyleyen bir hikaye. Şems! Unutma! , Mevlana'yla Şems'in hikâyesini, onlar yokken yaşananlara odaklanarak anlatırken, ailenin kutsallığını, örtbas edilenlerini, unutturulmak istenenleri sorguluyor. Özen Yula'nın yazıp yönettiği XIII. Yüzyıl Konya'sında bir gece, Mevlana'nın evine konuk gelen bir hikâyecinin o evdeki bütün düzeni nasıl değiştirdiği konu ediliyor. Oyun Şems'in kaybolmasının ardından altı kişinin hesaplaşmalarını ele alıyor. Şems! Unutma! , 19 Kasım Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Beni Unutma
Yavaş yavaş hafızasının yok olup gittiği gerçeğiyle karşı karşıya kalan bir matematik profesörünün ve ailesinin öyküsü. Bireysel Alzheimer'dan toplumsal unutkanlığa, bireylerde başlayan geçmişi unutma, yok sayma, sıfırlamaya çalışma halinin toplumun bilinçaltına da nasıl sızdığını anlatan ağırbaşlı bir güldürü. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Beni Unutma , 20 Kasım Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Büyük İkramiye
Jean Marie Chevret tarafından yazılan, Nedim Saban tarafından Türkçe'ye çevrilen ve uyarlanan oyun, sıcak aile ilişkileri ortamında lsquo;şans ve umut' olgularıyla değişen yaşamları mizahi bir dille sergiliyor. Son yılların en büyük rüyasının gerçekleşirken beraberinde getirdiği hırslar ve gülünç olaylar dizisini anlatan oyun, kadrosuyla da dikkat çekiyor. Büyük İkramiye, 22 Kasım Salı günü saat 20.30'da CKM'de.




-Düğün
Aile yadigârı bir köşkte bir düğün hazırlığı ve o düğün telaşının cereyan ettiği bir mutfakhellip; Herkes, az sonra başlaması planlanan düğün için hummalı bir hazırlık içinde... Herhangi bir evde, herhangi bir ailenin yaşayabileceği, herhangi bir düğün telaşı bu. Her iki ailenin de sırlarının duyulmaya başlandığı mutfak; yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekâna dönüşür. Düğün , 25 Kasım Cuma akşamı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de izlenebilir.
-Ödenmeyecek Ödemiyoruz
Bütün bir mahalle tarafından yağmalanan bir süpermarketin ardından polisin bütün mahalleyi kuşatıp ev ev arama yapmasını anlatan ve bu arama sırasında o mahalledeki iki işçi ailesinin başından geçen olayları konu alan, kovalamacının hiç bitmediği, Dario Fo'nun yazdığı keyifli, komedili oyun. Kadıköy Tiyatrom tarafından sahneye konan oyun, 20 Kasım Pazar günü saat 18.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.




SÖYLEŞİİMZA

-Mustafa Mutlu Söyleşiİmza Günü
Sıradan ama özel... Günlük ama ömürlük... Küçük ama büyük... Basit ama zor... Sığ gibi ama derin... Gazeteci-Yazar Mustafa Mutlu, yeni kitabını sizlerin beğenisine sunacağı bu söyleşisinde; bir aile öyküsü etrafında aslında koskocaman bir hayatın içindeki acıları ve sevinçleri; fırtınalar arasındaki küçük huzur anlarını ve huzurlu görünen hayatlardaki büyük fırtınaları harmanlıyor. 19 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek söyleşi sonrası yazar Mustafa Mutlu kitaplarını imzalayacak.
-Mümin Sekman Söyleşiİmza Günü
Beynimiz nasıl çalışır, nasıl daha iyi çalıştırılır? Başarılı beyinlerin ortak özellikleri neler? Zekâ ile aklın farkları neler? Mantık kasları nasıl geliştirilebilir? Başarılı olmak öğrenilebilir mi? Tüm bu soruların yanıtlarını Başarı Uzmanı-Yazar Mümin Sekman ile söyleşi ve imza gününde bulacaksınız. Etkinlik 19 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.




-Pınar Altuğ İmza Günü
Ünlü oyuncu Pınar Altuğ Atacan, Optimum Outlet'te İstanbullu hayranları ile buluşuyor.19 Kasım 2011 Cumartesi günü, 14.00 - 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinliğe katılan tüm ziyaretçiler, Pınar Altuğ Atacan ile sohbet etme ve fotoğraf çektirme fırsatını yakalayacak.




-Dünya Hayatı İçinde Çıplak Ayak Yürüyen Şiir
İtalyan şair Antonella Doria'nın kendi şiir anlayışından; günümüz İtalyan ve dünya şiirinden bahsedeceği söyleşisini şair Erkut Tokman ve Prof. Dr. Harun Mutluay sunuyor. 19 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'te başlayacak söyleşiye tüm şiirseverler davetli.




SERGİ

-lsquo;İzler' Fatih Mika Kişisel Sergi
Gravür sanatçısı Fatih Mika, değişik dönemlerinde farklı tekniklerle gerçekleştirdiği yaklaşık yüz gravürünü İzler adı ile 23 Kasım-17 Aralık 2011 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde Kadıköylü sanatseverlerle buluşturacak. Değişik ülkelerde ellinin üzerinde kişisel sergi açan, uluslararası birçok Grafik Bienal ve Trienaline katılan Fatih Mika'nın Caddebostan Kültür Merkezinde açacağı bu sergisi Anadolu yakasında açtığı en kapsamlı sergisi olacak.




-Halim Çeliker Resim Sergisi
Halim Çeliker'in kişisel resim sergisi 19 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.




-Atatürk Kadıköy'de
Bir Atatürk sevdalısı olan Hanri Benazus, 1930 yılında İzmir'de doğdu. Halen Türkiye'nin 4500 adetle en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahip olan Benazus, bu koleksiyonlarından bazılarını Kasev Vakfı yararına sergileyerek, huzurevi için katkıda bulunacak. Atatürk Kadıköy'de sergisi 1-30 Kasım tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.




-Karma Resim Sergisi
Günsu Ertürk Saraçoğlu, Sibel Akçay, Semra Ergül'ün karma resim sergisi15-23 Kasım tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir. Bu sergide sizi üç farklı bakış, üç farklı rengin tuvalle buluşması karşılayacak.




-Uzaktan Yakından Fotoğraf Sergisi
Orhan Öğücü, Yılmaz Bulut, Mehmet Gürsoy'un fotoğraf sergisi 14-24 Kasım tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.




-Duvarın İki Yakası
Bundan tam 50 yıl önce, 13 Ağustos 1961'de, ilk tuğla konuldu Berlin Duvarı'na. 9 Kasım 1989 yılındaki yıkılışına kadar sadece bir kenti değil bir ülkeyi, bir halkı ikiye bölen Berlin Duvarı, yapılışının 50. yılında ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen CarrefourSA Maltepe Park Alışveriş Merkezi'nde fotoğraflarla anlatılıyor. Sergiyi 17ndash;27 Kasım 2011 tarihine CarrefourSA Maltepe Park'ta görmek mümkün. Sergide ayrıca, duvarın orijinal yapısı örnek alınarak hazırlanan Berlin Duvarı maketi yer alıyor.


FOTOĞRAF

-Çalışmayan kadınlara fotoğraf atölyesi
Kadıköy Fotoğraf Merkezi emekli ya da çalışmayan kadınlara yönelik bir proje başlatıyor. KFM'de düzenlenen gündüz temel fotoğraf eğitimlerine katılarak önce fotoğraf çekmeyi öğrenecek olan kadınlar daha sonra bir sergi projesi ile öğrendiklerini sergileme fırsatı bulacaklar. Kadınların fotoğraf sanatına daha fazla katılabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için yüzde 50 indirimli olacak. Haftaiçi gündüz saatlerinde, haftada 2 gün, 4 hafta boyunca eğitim alacak olan kadınlar, 15 kişilik sınflarda, bahçe içerisinde, sıcak ve samimi bir ortamda ders görecekler. Dersler 21 Kasım Pazartesi günü saat 13.00'da başlayacak. Kayıt için 0216 405 22 62 numaralı telefon aranabilir.

ATÖLYE

-Tarihçi'de İstanbul Atölyesi
Dr. Meryem Müzeyyen Fındıkgil ile İstanbul Atölyesi, 21 Kasım'da Moda'daki Tarihçi Kitabevi'nde başlıyor. Tarih öncesi dönemden günümüze, İstanbul'un tarihi ve tarihe tanıklık eden yapıları ile kentsel gelişim ve dönüşümün işleneceği atölye programı pazartesi günleri saat 18:00-20.00 arası gerçekleşecek.
Tel:0216 418 68 86 - 0530 370 74 11

KADIKÖY DIŞINDAN

FESTİVAL

-7. İstanbul Animasyon Festivali
Bu yıl yedincisi düzenlenen İstanbul Animasyon Festivali, 22-27 Kasım tarihlerinde Pera Müzesi'nde gerçekleştiriliyor. Her sene olduğu gibi son iki senenin en iyi animasyon filmlerini programına dahil eden İstanbul Animasyon Festivali seyirciye animasyon dolu bir hafta yaşatacak. Dünyanın birçok festivaline katılmış ve ödül almış filmler İstanbul Animasyon Festivali dahilinde izlenebilecek. Festivalin en ağır toplarından biri ünlü yönetmen Kamil Polak'ın son filmi aynı zamanda Annecy Animasyon Festivali'nde en iyi animasyon ödülünü alan The Lost Town of Switez. Bafta ve Cannes Film Festivallerinde boy göstermiş stop motion ikilisi Quay Kardeşler'in son filmi Maska da festivalin önemli filmleri arasında. Arjantinli ünlü yönetmen Juan Pablo Zaramella ise iki filmiyle festivalde yerini aldı. Dünya prömiyerini Berlinale'de yapan Heavy Heads ve yine festivallerin gözdesi Paths of Hate yarışma dahilinde gösterilecek. Festival'de gösterilecek uzun metraj filmlerin biletleri 10 TL, indirimli 5 TL, kısa metraj gösterimlerin biletleri ise 5 TL'den Pera Müzesi'nde satışa sunulacak. Atölye çalışmalarına ise ücretsiz olarak katılınabilecek.




DANS
-Modern Dansta Şehir-Orman Zamanı
İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde Beyhan Murphy'nin sanat yönetmenliği altında kurulan MDTist'in (Modern Dans Topluluğu İstanbul) bu yılki yeni çalışması Şehir-Orman , Devlet Opera ve Balesi'nin özel bir sosyal sorumluluk projesi olarak 22 Kasım'da İstanbul seyircisiyle tanışıyor. Beyhan Murphy'nin reji ve koreografisiyle ilk defa Ankara MDT tarafından sahnelenen dans drama türündeki eser, şimdi de İstanbul MDT tarafından güncelleniyor. Dünyaca ünlü yazar Rudyard Kipling'in lsquo;JungleBook' adlı kitabından yola çıkılan eserde, bir gencin hikâyesi ile beraber, toplumu yakından ilgilendiren gençlik ve çevre sorunlarına hem eğlenceli hem de düşündürücü bir bakış açısıyla yaklaşılıyor. Siz de doğanın sorumluluğunu, yaşadığımız şehirler ekseninde ne ölçüde yerine getirebildiğimize bedenin dilinden tanık olmak istiyorsanız Beşiktaş Fulya Sanat Sahnesi'nde sahnelenecek Şehir-Orman'ı sakın kaçırmayın!
Kasım ayı gösteri tarihleri: 22 Kasım 20.00, 27 Kasım 16.00, 29 Kasım 20.00
Tel: 0212 249 1135
KİTAP

-30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı
30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 12 Kasım'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece'de açıldı. Onur konuğunun Mısır olduğu fuar 20 Kasım'a kadar gezilebilecek.
Bu sene değerli yazar, sanat eleştirmeni Ferit Edgü'nün Onur Yazarı olacağı İstanbul Kitap Fuarı'nın teması ise Umut: Düş mü? Gerçek mi? olarak belirlendi. Yurt içi ve yurt dışından 600'e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek İstanbul Kitap Fuarı, 21. İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2011 ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor.
30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı hafta içi günlerde öğrenci ve okulların fuarı daha rahat ziyaret edebilmeleri için kapılarını bir saat erken açıyor. Kitap fuarı, hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 11.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilir. İstanbul Kitap Fuarı, kapanış günü olan 20 Kasım 2011 Pazar akşamı ise 19.00'da sona erecek.

KONSER

-BirGün Gençlik Konseri
BirGün gazetesi,Bülent Ortaçgil, Bandista ve Niyazi Koyuncu'nun katılacağı bir gençlik konseri düzenliyor. 18 Kasım Cuma günü saat 20.00'de başlayacak olan konser Beyoğlu Garajistanbul'da yapılacak. Kadıköy'de Lusnika Cafe, Penguen Kitabevi ve TAKSAV'dan biletler alınabilir.
Bilgi ve bilet için: 0532 5906133

ARŞİV