KADIKÖY’DEN KONSER   -“Van’ı Terk Etmiyoruz!” Van

KADIKÖY'DEN KONSER - Van'ı Terk Etmiyoruz! Van depremi ardından yaşanan insani felaket hâlâ devam ediyor. Şehrin yüzde 80'i yıkık ve insanlar barınma ve beslenme ihtiyaçlarını...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

KONSER

- Van'ı Terk Etmiyoruz!
Van depremi ardından yaşanan insani felaket hâlâ devam ediyor. Şehrin yüzde 80'i yıkık ve insanlar barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Yardımlar yerine ulaşamıyor; çocuklar soğuktan ve çıkan yangınlarda hayatını kaybediyor. Van halkı yüzüstü bırakılmış durumdahellip; Van'ı Terk Etmiyoruz! diyen Kardeş Türküler, Grup Yorum ve Gevende, Van'ın barınma sorununu çözmeye destek olmak için 25 Aralık Pazar günü saat 18.00'de Bostancı Gösteri Merkezi'nde bir konser veriyor. Konserin geliriyle Van'a konteyner sağlamayı amaçlayan müzik grupları, Van'ın gönüllü ihtiyacı için de çağrı yapıyor.
25 TL'den satılacak yardım biletleri Biletix'ten, Bostancı Gösteri Merkezi'nden veya BGST'den (251 19 21 ve 251 19 43) alınabilir. Van'ı Terk Etmiyoruz ! kampanyası hakkında ayrıntılı bilgi için: www.vaniterketmiyoruz.org

-Françoise Atlan Özlem Taner
2. İstanbul Dünya Müzikleri Festivali/Womist 2011 kapsamında, Akdenizin tüm dillerinde şarkılar söyleyen Françoise Atlan, türküleri farklı bir şekilde yorumlayan Özlem Taner ile birlikte bir konser verecek. Dünya müziklerine ilgi duyanların kaçırmaması gereken konser 19 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-İstanbul Gelişim Orkestrası
1969 yılında Selçuk Başar, Atilla Özdemiroğlu, Uğur Başar, Neco, Asım Ekren ve Garo Mafyan tarafından kurulan İstanbul Gelişim Orkestrası müzikteki 42. yılını devirdi. Kurulduğu günden bugüne Türk pop müziğinde derin izler bırakan, geçen yıllar süresince birçok sanatçı için bir başlangıç noktası ve okul olmayı başaran İstanbul Gelişim Orkestrası, Atilla Özdemiroğlu, Garo Mafyan ve Uğur Başar'dan oluşan kurucu kadrosuna ilave aldığı 5 genç müzisyenle aktif sahne hayatına devam ediyor. Geçmişten bugüne hit olmuş parçalardan oluşan repertuvarlarıyla bu defa 22 Aralık Perşembe günü saat 20.30'da CKM'de seyircisiyle buluşuyor.
TİYATRO
-Cam
Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam ; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Kadın'ın sosyal konumu, insan ilişkileri ve hayatın sürprizleri hakkında izleyiciyi derin sorgulamalara yönlendiren Cam ; 17 Aralık Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Şakayla Söyler Haldun Taner
Bu yıl 10. Yılını kutlayan Ali Erdoğan/Kabare Dev Aynası Tiyatrosu usta yazar Haldun Taner'in birbirinden anlamlı birbirinden komik oyunlarından ve hikâyelerinden zevkle izleyeceğiniz bir seçki yaptı. Ağlanacak halimize gülmek ve Haldun Taner'i 25. Ölüm yıldönümünde anmak istiyorsanız, Şarkılarla Söyler Haldun Taner oyununu, 18 Aralık Pazar günü saat 18.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

-Don Kişot
Miguel de Cervantes tarafından yazılan, İspanyol edebiyatının en ünlü romanlarından biri olan Don Kişot adlı eseri; İpek Kadılar Altıner tarafından oyunlaştırmış. Başrolü Haldun Dormen'in üstlendiği oyunu Hakan Altıner sahneye koyuyor. Don Kişot, 18 Aralık Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy CKM'de izlenebilir.
-Sondan Sonra
Dennis Kelly'nin bu çarpıcı oyununda iki temel konu işleniyor: Dünyada özellikle ABD'de 11 Eylül saldırısı ile gelişen terörizm paranoyası ve bu olayla birlikte artan faşizan eğilimler. Güç kullanarak demokrasiye kavuşturma çabası ya da bir erkeğin gücünü kullanıp bir kadını elde etme mücadelesi... Emre Kınay ve Ahu Türkpençe'nin oynadığı Sondan Sonra , 19 Aralık Pazartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Keşanlı Ali Destanı
Haldun Taner'in en önemli eserlerinden Keşanlı Ali Destanı, bu sefer Sadri Alışık Tiyatrosu'nun yorumuyla taşınıyor sahneye. Şu sıralar TV dizisi olarak da karşımıza çıkan oyunun yönetmenliğini Ahmet Mümtaz Taylan yapıyor. Oyunun ana kadrosunda ise Yavuz Bingöl, Songül Öden, Kerem Alışık, Mustafa Üstündağ, Tuba Ünsal, Kayhan Yıldızoğlu, Yıldırım Gücük, Fuat Onan, Ayhan Anıl yer alıyor. Keşanlı Ali Destanı, 20 Aralık Salı Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 22 Aralık Perşembe Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Kadıköylü seyirciyle buluşuyor. Oyunların başlama saati 20.30.

-Basit Bir Ev Kazası
Songül, hepimiz kadar cesur, ama hepimiz kadar ürkek. O en az bizim kadar gerçekçiyken, Merzifon saat kulesinin dibinde romantik bir buluşma hayal edecek kadar da ayakları yerden kesik. Doğal olarak aşksız bir hayatı yaşanmış saymayan Songül, savrulduğu Brezilya dizilerinden, bizi yazmaya çalıştığı romanın kıyılarında dolaştırıp, kara mizah bir kahkaha tufanına götürüyor. Basit Bir Ev Kazası, 20 Aralık Salı Kozyatağı Kültür Merkezi'nde, 21 Aralık Çarşamba CKM'de saat 20.30'da izlenebilir.

-Üstü Kalsın
Tek perde sahnelenen, Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde Hakan Gerçek ve Tilbe Salim şairin büyüleyici şiirlerine hayat veriyor. Üstü Kalsın, 23 Aralık Cuma saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
FİLM

-!Geceyarısı Filmleri!
Serdar Kökçeoğlu'nun hazırladığı Geceyarısı Filmleri , KargART'ta devam ediyor. Bu kapsamda 16 Aralık Cuma akşamı saat 22.00'de Johnny Legend'in küratörlüğünü yaptığı lsquo;The Complete Weird Cartoons' filmi gösterilecek. Giriş ücretsiz.

FOTOĞRAF

-Fotoğraf Projesi Nasıl Oluşturulur?
Erhan Şermet, 20 Aralık Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Şermet, bir fotoğraf projesinin fikir oluşturma, gerçekleştirme ve yayımlama-sergileme aşamalarındaki deneyim ve düşüncelerini tamamlamış olduğu İstanbul'da Erken Uyananlar , Hayatın Anlamı ve İstanbul Aile Albümü projelerinden örnekler de sunarak bir söyleşi şeklinde fotoğraf projesinin nasıl oluşturulması gerektiğini fotoğraf meraklılarıyla paylaşacak.
Erhan Şermet'in Fotoğraf Projesi Nasıl Oluşturulur? adlı söyleşisine tüm fotoğrafseverler davetli.
Tel: 0216 418 19 76 - 0216 418 01 74

SÖYLEŞİİMZA

-Gazeteci-Yazar Banu Avar ile Söyleşi ve İmza
Gazeteci-Yazar Banu Avar, yeni kitabını sizlerin beğenisine sunacağı bu söyleşisinde; 2011 yılında 8 ayrı belgeselden derlediği çalışmalarını sizlerle paylaşacak. Avar söyleşinin ardından kitaplarını imzalayacak. Banu Avar söyleşi ve imza günü 17 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'te Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Onur Şar'ın anlatımıyla Cadı Bostanı
Yazar Onur Şar, az bilinen bir mahalle tarihini Cadı Bostanı adıyla anlatıyor. Caddebostan'ın tarihine bir yolculuğun yapılacağı söyleşi 18 Aralık Pazar günü saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşecek.

-Sanatçı Kenan Işık ile Söyleşi ve İmza
Kenan Işıkhellip; Ahmed Arif'ten, Bedri Rahmi Eyüboğlu'na, Nazım Hikmet'e, Necip Fazıl Kısakürek'e, Arkadaş Z. Özger'e, Haydar Ergülen'e, Küçük İskender'e; Gülten Akın'dan, Birhan Keskin'e, Lale Müldür'e, Bejan Matur'a; Karacaoğlan'dan Edgar Allen Poe'ya, Yunus Emre'ye, William Shakespeare'e, Mevlana'ya, Rabindranath Tagore'a dek 71 şairin 107 şiirinden derlediği ve seslendirdiği 12 şiirle farklı bir ahenk kattığı Çöl Kitabı üzerine şöyleşisiyle CKM'ye konuk oluyor. Kenan Işık söyleşi ve imza günü 24 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te.
SERGİ

-Kumaşlarla Mutlu Dünyam
Emekli öğretmen Azize Erkekkol, kumaş tablo ve objelerden oluşan Kumaşlarla Mutlu Dünyam adlı patchwork sergisini 17 Aralık'ta Kadıköy Belediyesi Sergi Salonu'nda açıyor. Sergi 23 Aralık'a kadar görülebilir.

-Cetvel Kullanmadan Akıldan Resimler 2
Betül Karakaya ve Remzi Evren'in karma resim sergisi lsquo;Cetvel kullanmadan akıldan resimler' sergisi 20 Aralık 2011 ndash; 5 Ocak 2012 tarihleri arasında CKM Performansbir katında izlenilebilir.

-Oğuz Tığlı Suluboyaları
20-29 Aralık günleri arasında CKM'de sergilenecek olan resimler Datça ve Datça çevresinin doğasının, köylerinin, insanlarının ve evlerinin suluboya çalışmalarını kapsıyor.

-Boyutlu Resim ve Rölyef Sergisi
Canan Aydın ve Melahat Ünlü çeşitli temalarda hazırladıkları çalışmalarını sizlerin beğenisine sunuyor. Boyutlu Resim ve Rölyef Sergisi, 19-25 Aralık günlerinde Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Manipule Demokrasi Hikâyeleri
Manipüle Demokrasi Hikâyeleri adlı sergi, yaşamla olan eleştirel politik, toplumsal ve siyasi bakışın tekrar yorumlanmasını amaçlıyor. Sergi 9-18 Aralık tarihleri arasında Kadıköy KargART'da görülebilir.

-Geçmiş Zaman Olur Ki
Pipa Sanatevi'nde,1900'lü yıllardan başlayarak 1970'lere kadar yaşamımıza giren çeşitli eşya ve anıları toplayarak Geçmiş Zaman Olur Ki adıyla açılan sergi, 21 Aralık'a kadar görülebilir. Bu sergide karşınıza 1910'larda öğrencilerin kullandığı bir bardak, bir Osmanlı Paşasına ait kılıç, yüzyıllık bir fasit veya eski belgeler gibi birbirinden farklı eşyalar çıkabilir.

- Hiç Tezhip, Minyatür, Hat ve Katı Sergisi
Ayten Pelit'in tezhip, minyatür, hat ve katı sanatından eserlerin bulunduğu geleneksel Türk El Sanatları sergisinde, kültürümüze özgü klasik sanatların yanında günümüz sanat anlayışı özümsenerek yapılmış özgün eserleri de yer alıyor. Hiç adlı sergi 9-18 Aralık günleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

KADIKÖY DIŞINDAN

ÇOCUK

-Dandi ile Fondi
Beşiktaş Belediyesi'nin katkılarıyla, Kasım Ayı boyunca yüzlerce seyirciye ulaşan ve çok beğenilen çocuk oyunu Dandi ile Fondi , kısa bir aradan sonra, 17 Aralık'ta küçük büyük herkes için yeniden sahnede... Sanat ve tiyatroyla yeni tanışan küçük beyler ve bayanlara; hayallerini kaybetmemelerini eğlenceli ve sıcak bir şekilde anlatmaya önem veren Tiyatro Mat; bol sürprizli, şarkılı türkülü, sihir dolu yepyeni oyunu Dandi ile Fondi ile yolculuğuna Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi'nde devam ediyor. Dandi ile Fondi, 17, 18, 24 ve 25 Aralık tarihlerinde birlikte gülüp, eğlenebilecekleri oyun arkadaşlarını bekliyor. Ortaköy Afife Jale Sahnesi'ndeki oyunların hepsi saat 13.00'de. www.tiyatromat.wordpress.com


ARŞİV