KADIKÖY’DEN KONSER -Yaşar Özel Hava muhalefeti nedeniyle

KADIKÖY'DEN KONSER -Yaşar Özel Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Yaşar Özel konseri 16 Eylül Cuma günü saat 20.30'da Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilecek....

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

KONSER

-Yaşar Özel
Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Yaşar Özel konseri 16 Eylül Cuma günü saat 20.30'da Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilecek. Ses Kralı unvanıyla da bilinen Türk sanat müziği solisti Yaşar Özel, Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği özel gecede Kadıköylüler'le buluşacak.
Diyarbakır'da dünyaya gelen Yaşar Özel, öğrenim yaşamına burada başladı. Bu dönemde müziğe olan ilgisini fark etti; fakat olanakların kısıtlı olması nedeniyle, eğitimini sürdürmek için Ankara'ya gitti. 1957'nin Ağustos ayında düzenlenen iki ayrı yarışmada üst üste finale kaldı ve Ses Kralı unvanıyla anılmaya başlandı. 1959 yılında stajyerlik sınavını başarıyla geçerek, Ankara Radyosu'na girdi. İlk özel gazino programlarına Ankara'da başlayan Özel, 1970 yılında İstanbul Radyosu'na geçti. İstanbul'a gelişiyle birlikte albüm çalışmalarına başladı. 1980 yılında İstanbul Radyosu'ndan emekli oldu; ama müzikal çalışmalarına radyo ve televizyondaki solo konserleriyle devam etti.
Yaşar Özel, müziğin yanı sıra güzel sanatlar ve tiyatro eğitimi de aldı. Sanatın yanında sporla da ilgilendi ve atletizmde Türkiye birincilikleri kazandı.
200'ü aşkın albümü bulunan Yaşar Özel'in 1970'li yıllarda Fransız bir müzik yapımcısıyla birlikte İstanbul'da kaydettiği uzunçalar Fransa'da yayımlandı. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, Avustralya, İran, Pakistan, Afganistan, Irak gibi pek çok ülkede düzenlenen konser ve turnelere katıldı.
Evli ve biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki çocuk babası olan Yaşar Özel, müzik yaşamını hâlen sürdürüyor.
www.kadikoy.bel.tr

-Volkan Konak
Başarılı sahne performansıyla müzikseverleri kâh neşelendiren kâh hüzünlendiren Volkan Konak, Kadıköy'de Karadeniz fırtınası estirmeye geliyor. Karadeniz müziğini evrensel tınılarla besleyen sanatçı, 1993 tarihli ilk albümü Efulim den bu yana toplam 3 albüm ( Gelir Misin Benimle , Volkanik Parçalar , Pedaliza ) ve 50 bestesiyle tüm Türkiye'nin beğenisini kazandı. Çeşitli vakıf, dernek ve dergiler tarafından Yılın Sanatçısı ve Yılın En İyi Müzik Sanatçısı gibi unvanlara layık görülen tecrübeli sanatçının ayrıca Fransız prodüktör Alain Finet tarafından alınan bir de bestesi bulunmakta.
Volkan Konak konseri 10 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de Fenerbahçe True Blue'da!
Tel: 0216 550 51 95

SERGİ

-Cazın nabzı CKM'de atıyor!
Burcu Orhon'un caz müziğinin nabız atışlarını hissettiren Cazın Nabzı/Pulse of Jazz adlı sergisi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde devam ediyor.
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan ve 23 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek sergi, sanatseverleri caz fotoğraflarına dair daha önce hiç yaşamadıkları bir tecrübeye davet ediyorhellip;
2009 ve 2010 yılında İstanbul'daki çeşitli caz performanslarından anları bir araya getiren bu çalışmalar, iki sanat dalının uyumlu bir birlikteliğini sunuyor. Burcu Orhon'un fotoğraf makinesi ile bir yağlıboya ressamının tuvalinin başında çalışırcasına ürettiği eserler, yaratmış oldukları görsel dünya ile izleyenleri klasik anlamdaki caz görüntülerinin çok ötesine geçen bir görsellik ile buluşturuyor.
www.ckm.gen.tr

-Belma Öztürk Goblen Sergisi
Belma Öztürk'ün el işi çalışmalarından oluşan Goblen Sergisi, 10 Eylül Cumartesi günü saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye Salonu'nda açılıyor. Sergi 16 Eylül'e kadar görülebilir.

- Yazın Getirdikleri Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 15 Eylül tarihine kadar Yazın Getirdikleri adlı karma resim sergisi ve Bedri Rahmi yazmaları izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

TİYATRO

-Metin Zakoğlu/Cafe Theatre
Tiyatrocu Metin Zakoğlu'nun Suadiye Bağdat Caddesi'nde bulunan yeni mekânı Cafe Theatre'da yaz boyunca etkinlikler devam ediyor. Her pazartesi saat 21.00'de İçinden Şarkılar Geçen Komedi , her salı ve pazar saat 21.00'de Bir Delinin Hatıra Defteri , her salı saat 21.00'de Alpay Erdem'in Stand-up komedisi, her çarşamba, cuma ve cumartesi Ben Küçükken Gösterirdim , her cumartesi ve pazar günleri saat 18.00'de Karım Şov Yapıyor oyunları izleyiciyle buluşuyor. Cafe Theatre'de her perşembe saat 21.00'de Taylan Erler Caz Quartet'ın konserini dinlemek de mümkün.
Metin Zakoğlu Ev Tiyatrosu, Bağdat Caddesi, Çatalçeşme Mevkii No: 476/B Suadiye'de. Rezervasyon için telefon: 0216 467 33 32

SİNEMA

-Film Yapım ve Yönetim Atölyesi
Kadife Sokak'ta bulunan KargART'ta, 4 ay sürecek Film Yapım ve Yönetim Atölyesi başlıyor. Metin Gönen'in hazırlayıp yönettiği Film Yapım-Yönetim Atölyesi, 16 haftalık pratik dersleriyle temel sinema eğitimi ve yönetmenlik programı sunuyor. Yoğun ve zengin programıyla atölye, sinema dilini, film estetiğini ve mizansenin temel teknik-estetik operasyonlarını öğrenmeyi, fikirlerini bir filme dönüştürmeyi arzulayan tüm sinemaseverlere açık olarak hazırlandı. Atölye, bir film yapmanın tüm aşamalarının somut olarak öğretileceği (bir kısa film çekmek de dâhil olmak üzere) komple bir temel sinema eğitiminden ve yönetmenlik pratiğinden oluşuyor.
Bu temel sinema eğitimi çerçevesinde atölye, sadece kameranın nasıl kullanıldığını öğretmek değil; aynı zamanda, kameranın neyi, ne şekilde ve ne tür bir ışık altında çekeceğine karar verebilecek sanatçı-gözler yetiştirmeyi amaçlıyor. Yani atölye, sadece bir hikâyeyi görsel olarak kaydetmeyi öğretmeyi değil; aynı zamanda, bir hikâyenin sinematografik anlatımıyla birlikte seyirciye söyleyecek bir sinema-fikri olan, düşünen sanatçı-zihinler yaratmayı hedefliyor.
9 Ekim Pazar günü başlayacak olan atölye çalışması en az 8 en fazla 20 kişiyle sınırlı. Kayıt olmak ve ayrıntılı bilgiye ulaşmak için:
0 216 330 31 51 veya [email protected]

EĞİTİM

-Menar Mental Aritmetik Eğitimi
Çocukların zihinsel gelişimine güçlü bir katkı yapan ve onlara sıra dışı aritmetik beceriler kazandıran Menar Mental Aritmetik Eğitim programı, Eylül ayı boyunca her Pazar günü Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.
Menar Mental Aritmetik; bilgisayar, hesap makinesi, kâğıt, kalem gibi hiçbir araç kullanmaksızın zihin gücü ile yapılan aritmetik işlem yöntemi. Dünyada ve Türkiye'de her geçen gün artan bir ilgiyle gelişen Menar Mental Aritmetik, Çinlilerin bulduğu abaküsü temel alıyor. Eğitimde sayısal işlemlerde önce abaküs kullanımı öğrencilere öğretiliyor. İkinci aşamada ise abaküs kullanımı bırakılarak öğrencilerin işlemleri zihinden yapmaları sağlanıyor.
Kozzy'de 11-18 ve 25 Eylül Pazar günleri 16:00ndash;18:30 saatleri arasında, 4-12 yaş aralığındaki çocuklara uygulanacak olan bu program; Abaküs kullanımı el, göz ve zihin koordinasyonu sağlayarak beyindeki sinaptik bağlantıları hızlandırırken, sağ beyindeki bellek kapasitesini güçlendiriyor. Bu eğitimin sonucunda çocukların zekâ seviyesinin arttığı, dikkat, odaklanma ve belleklerini güçlendiği, sağlam bir matematik temeli inşa ettiği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bu önemli etkinlik için Kozzy danışmasından kayıt yaptırabilirsiniz.
Tel: 0216 658 00 00

KADIKÖY DIŞINDAN

KİTAP

-5. Beyoğlu Sahaf Festivali
Beyoğlu Belediyesince her yıl Taksim Gezi Parkı'nda düzenlenen Sahaf Festivali'nin bu yılki adresi Tepebaşı. 6-18 Eylül 2011 tarihleri arasında Tepebaşı'nda TRT binası yanındaki festival alanında değerli koleksiyonlar, asırlık kitaplar ve eserler 12 gün boyunca kitap tutkunlarıyla buluşacak.
5. Sahaf Festivali'ne bu yıl Beyoğlu, Kadıköy, Moda, Sarıyer, Ortaköy, Beyazıt ve Şişli başta olmak üzere İstanbul'un birçok ilçesinden ve semtinden toplam 72 sahaf katılırken, Ankaralı sahaflar da festivalde stant açacak. Edebiyat söyleşilerinin yer alacağı festivalde bir de kitap müzayedesi düzenlenecek.

-2. Boğaziçi Kitap Günleri
Bu yıl, 15-21 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi Harbiye'de gerçekleşecek olan Boğaziçi Kitap Günleri, her yıl bir konuk ülke ağırlıyor ve her yıl konuk ülke ile Türkiye arasında köprü oluşturacak bir temaya sahip oluyor.
2011 yılının Türkiye'den Almanya'ya göçün ellinci yılı olması nedeniyle Boğaziçi Kitap Günleri'nde bu yıl konuk ülke Almanya. Etkinliğin teması ise Göç . Bu çerçevede Boğaziçi Kitap Günleri süresince Alman edebiyatını, kültürünü ve sanatını tanıtıcı pek çok faaliyete yer verilmekte. Göç konusu sosyolojik, politik ve edebiyattaki metaforik anlamları perspektifinde ele alınıyor. 17 Eylül Cumartesi günü Orient Institut ile birlikte Türkiye'den Almanya'ya: Göçün Elli Yılı sempozyumu düzenleniyor.
Etkinliğin 15 Eylül 2011 saat 10:30'da yapılacak olan açılışı ise Ömer Asan'ın Kardeş Nereye? Mübadele adlı göç belgeseliyle yapılacak.
İstanbul'u bir merkez haline getirmek amacıyla Boğaziçi Kitap Günleri süresince kongre merkezinde profesyonel salon açılıyor. Türkiye'de faaliyet gösteren tüm telif ajansları, telif hakları konusunda çalışan PEN, Türkiye Yazarlar Sendikası, ÇEVBİR gibi kurumları etkinliğe davet edildi. Profesyonel salonda taraflar yazarlarımızın eserlerinin yabancı dillere çevrilebilmesi için yurt dışından gelen yayıncı ve ajanslarla görüşmeler yapabilecekler.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da e-kaynaklar, e-yayıncılık gibi sektöre yeni açılım getiren gelişmeler, internet yayın hakları, internet özgürlüğü gibi konular çeşitli panellerde tartışılacak.
Tel: 0212 252 38 16

KONSER

-Bülent Ortaçgil Senfonik
10 Eylül Cumartesi akşamı gerçekleşecek konserde, Bülent Ortaçgil, Senfonik konseri ile ilk kez hayranlarının karşısında olacak. 26 kişilik dev yaylı grubu ve usta müzisyenler Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon) ve Barlas Tan Özemek (elektrik gitar) enstrümanlarıyla Ortaçgil'e eşlik edecek. Gecenin konuk sanatçıları Erkan Oğur ve Birsen Tezer.
Turkcell Kuruçeşme Arena'daki konserin başlama saati 21.00.

-Enrico Macias
Cezayir asıllı Fransız şarkıcı Enrico Macias 13 Eylül Salı akşamı Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle bir kez daha buluşuyor. Bugüne kadar Türkiye'de verdiği her konseriyle geride unutulmaz anılar bırakan, müziği Türkiye halkı tarafından çok sevilen, ülkemizde en fazla tanınan ve sevilen yabancı sanatçı olan Enrico Macias, geçmişten bugüne en çok sevilen şarkılarını seslendireceği bu konserde de hayranlarına eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak.
Yıllardır Türkiye'de verdiği konserlerinde büyük bir sevgi seli ile karşılaşan sanatçı 13 Eylül'de de; Ajda Pekkan, Nilüfer, Yeliz, Seyyal Taner, Erol Evgin, Ayla Algan, Füsun Önal, Selçuk Ural, Gönül Yazar, Berkant, Ferdi Özbeğen, Engin Evin, Hümeyra, Tanju Okan gibi ünlü isimlerin söylediği Hoşgör Sen, Bu ne Dünya Kardeşim, Koy Koy Koy, Arkadaşımın Aşkısın, Olmaz Olsam, Aşka Veda gibi unutulmaz şarkılarını bir kez daha muhteşem bir müzik şöleni eşliğinde söyleyecek.
Müzik eleştirmenleri tarafından barışın sesi olarak tanımlanan Enrico Macias, ferahlatan dingin sesi ve 50 yıldır unutulmayan şarkılarıyla, bir kez daha 13 Eylül akşamı, Erkan Özerman, Ajan İstanbul ve Funorg organizasyonuyla Harbiye Açıkhava'da...

-Kardeş Türküler
Farklı dillere ve kültürlere dokunan müzikal formları bir araya getirerek sadece etnisiteye değil; dil, inanç, cinsiyet ve cinsel yönelime karşı kurgulanmış her türlü ayrımcılığa karşı duruşun simgesi haline gelen Kardeş Türküler, her yıl olduğu gibi bu yıl da Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda konuklarıyla ve tüm dinleyenleriyle bir aradahellip;
Yaşadığımız günler neler getirdi bize?.. Acılar, sevinçler, ayrılıklar, kavuşmalar, gözyaşlarıhellip; Çok şeyler öğrendik yaşadıklarımızdanhellip; Ve bugün artık yeni şeyler söylemenin zamanı geldihellip; diyerek yola çıkan Kardeş Türküler, özgürlük ve eşitlik yolunda atılması gereken daha çok adım olduğunu biliyorhellip; Ve yine hepimiz biliyoruz ki, türkülerin kardeşliği bu adımlardan biri!
14 Eylül 2011 gecesinde Harbiye Açıkhava sahnesi, Türkiye müzik tarihine damgasını vuran bir besteci/söz yazarı/yorumcu Sezen Aksu; Kürt müziğinin güçlü sesi Aynur ve gecenin şarkılarına coşkuyla eşlik edecek olan Okmeydanı Halkevi Çocuk Korosu'nun katılımıyla ağırlayacak Kardeş Türküler'i... Silahların sustuğu, yoksulluğun ve her türlü ayrımcılığın sona erdiği eşit ve özgür sabahları müjdelemek için söylenecek şarkılarhellip; Yeni Bir Gün! e danslarla, şarkılarla merhaba demek için!..

-Zülfü Livaneli
Yaptığı eserlerle ulusal ve uluslararası birçok ödül alan, şarkıları Joan Baez, Maria Farandouri, Maria del Mar Bonet, Leman Sam gibi birçok sanatçı tarafından söylenen, Livaneli, 15 Eylül Perşembe gecesi Harbiye Açıkhava'da sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz ay Turkcell Kuruçeşme Arena'da binlerce kişinin hep bir ağızda şarkılarını söylediği, yaptığı düetlerle dinleyicilere müzik şöleni yaşatan, 1997 yılında verdiği 500.000 kişilik konseri ise lsquo;Türkiye'nin en büyük konseri' olarak tarihe geçen usta müzisyen Zülfü Livaneli bu defa hayranlarıyla Açıkhava Sahnesi'nde buluşacak.

SERGİ

-Ben Bienal Sanatçısı Değilim!
EKAV/Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, sezonun ilk sergisini, 12 Eylül-8 Ekim 2011 tarihleri arasında çağdaş sanatın önemli isimlerinden Ardan Özmenoğlu'nun I'm not a Biennial Artist adlı sergisiyle açıyor.
Sergi 12. İstanbul Bienali'yle eş zamanlı olarak görülebilecek. Özmenoğlu, Anadolu'nun gelenekselleşmiş olan günlük yaşantı ve popüler kültürüne ait olan simge ve objeleri yorumluyor ve doğalarıyla çelişkili olan bir platformda, sergi mekânında izleyicilere sunuyor.
Popüler kültürün bilinen portrelerinden Seda Sayan, Türkiye'nin adıyla özdeşleşmiş olan döner kebap, vazgeçilmez ulaşım aracımız mavi minibüsleri ve yüzyıllardır yapıla gelen ata sporumuz yağlı pehlivan güreşleri gibi ikonlaşmış figür ve simgeleri, çalışmalarında sıkça kullandığı bir malzeme olan post-it notlar ve bu teknikle buluşturduğu enstalasyonlarla sergiliyor. Özmenoğlu, kendine özgü ve mütevazice başkaldıran bir üslupla, bienal çağında bienal sanatçısı olma kavramını da sorguluyor.
Tel: (0212) 252 81 31

-Yeşilçam'ın Erkekleri
Hülya Küpçüoğlu'nun yeni sergisinin adı lsquo;Yeşilçam'ın Erkekleri' adını taşıyor. Sergi, Galeri Artist Çukurcuma'da 8-23 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunuluyorhellip; Sergi, sanatçı Ekrem Bora, Kadir Savun, Ayhan Işık, Kemal Sunal gibi Yeşilçam'ın ünlü isimlerini biraraya getiriyorhellip;
Küpçüoğlu, son yıllarda pop sanattan etkilenerek yaptığı Yeşilçam'ın ünlü isimlerine ait portre ve film sahneleri serisine devam ediyor. Bu kez sanatçı, Yeşilçam'ın erkek figürlerini ön plana çıkartıyor. Sanatçı, farklı dönemlerde Türk sinema tarihine damga vurmuş olan isimleri, Marcel Duchamp'tan beri kullanılan ve pop sanatı da etkilediği söylenen hazır nesne kavramından yola çıkarak, vurguluyor.
Adres: Çukurcuma Caddesi, Ağa Külhanı Sokak, No: 10, Beyoğlu/ İstanbul
Tel: 0 (212) 251 91 63

EYLEM

-İstiklal'e Dokunma!
İstiklal Caddesi tüm İstanbul'a gelenlerin mutlaka uğradığı, İstanbul'da yaşayanların ise belki de kendilerini en özgür hissettikleri yerdir. Artık İstiklal Caddesi işgal altında...
İlk olarak masaların sokaktan kaldırılmasıyla başlayan değişim, şimdi de sokak müziği yapan müzisyenlerin engellenmesiyle tekrar karşımıza çıktı.
İstanbul'un kendine özgü yapısının en güzel örneklerinden biri olan İstiklal Caddesi'ni bu değişimden kurtarmak için İstiklal Cadde'me Dokunma! eylemi yapılacak.
10 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'te herkes İstiklal Caddesi'nin özgün yapısına, müziğine, kültürüne sahip çıkmaya davetli!


ARŞİV