KADIKÖY’DEN KONSER -Yaşar Özel “Ses Kralı” unvanıyla

KADIKÖY'DEN KONSER -Yaşar Özel Ses Kralı unvanıyla da bilinen Türk sanat müziği solisti Yaşar Özel, Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği özel bir geceyle 12 Ağustos Cuma akşamı,...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

KONSER

-Yaşar Özel
Ses Kralı unvanıyla da bilinen Türk sanat müziği solisti Yaşar Özel, Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği özel bir geceyle 12 Ağustos Cuma akşamı, Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda bir konser verecek. Saat 21.30'da başlayacak ücretsiz konsere tüm Kadıköylüler davetli!
Diyarbakır'da dünyaya gelen Yaşar Özel, öğrenim yaşamına burada başladı. Bu dönemde müziğe olan ilgisini fark etti; fakat olanakların kısıtlı olması nedeniyle, eğitimini sürdürmek için Ankara'ya gitti. 1957'nin Ağustos ayında düzenlenen iki ayrı yarışmada üst üste finale kaldı ve Ses Kralı unvanıyla anılmaya başlandı. 1959 yılında stajyerlik sınavını başarıyla geçerek, Ankara Radyosu'na girdi. İlk özel gazino programlarına Ankara'da başlayan Özel, 1970 yılında İstanbul Radyosu'na geçti. İstanbul'a gelişiyle birlikte albüm çalışmalarına başladı. 1980 yılında İstanbul Radyosu'ndan emekli oldu; ama müzikal çalışmalarına radyo ve televizyondaki solo konserleriyle devam etti.
Yaşar Özel, müziğin yanı sıra güzel sanatlar ve tiyatro eğitimi de aldı. Sanatın yanında sporla da ilgilendi ve atletizmde Türkiye birincilikleri kazandı.
200'ü aşkın albümü bulunan Yaşar Özel'in 1970'li yıllarda Fransız bir müzik yapımcısıyla birlikte İstanbul'da kaydettiği uzunçalar Fransa'da yayımlandı. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, Avustralya, İran, Pakistan, Afganistan, Irak gibi pek çok ülkede düzenlenen konser ve turnelere katıldı.
Evli ve biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki çocuk babası olan Yaşar Özel, müzik yaşamını hâlen sürdürüyor.
www.kadikoy.bel.tr

FESTİVAL

Doya Doya Sanat
Kadıköy Belediyesi'nin sanatı sokağa taşıran etkinliği Doya Doya Sanat günleri, 18 Haziran-28 Ağustos tarihleri arasında her cumartesi ve pazar devam ediyor. Etkinlikler kapsamında 13 Ağustos Cumartesi günü Tarihi Çarşı'da Little Band, Fenerbahçe Parkı'nda Pantomim Trio, Koşuyolu Mahalleevi Parkı'nda Elim Sende Kukla Tiyatrosu, Bağdat Caddesi'nde Grup Geziver izlenebilir. 14 Ağustos Pazar günü ise Tarihi Çarşı'da Grup Napolion ve Çınar Parkı'nda Pantomim Trio Kadıköylülere keyifli saatler yaşatacak. Tüm etkinlikler saat 19.00'da başlıyor.
www.kadikoy.bel.tr

SERGİ

-Cazın nabzı CKM'de atıyor!
Burcu Orhon'un caz müziğinin nabız atışlarını hissettiren Cazın Nabzı/Pulse of Jazz adlı sergisi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde.
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan ve 23 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek sergi, sanatseverleri caz fotoğraflarına dair daha önce hiç yaşamadıkları bir tecrübeye davet ediyorhellip;
2009 ve 2010 yılında İstanbul'daki çeşitli caz performanslarından anları bir araya getiren bu çalışmalar, iki sanat dalının uyumlu bir birlikteliğini sunuyor. Burcu Orhon'un fotoğraf makinesi ile bir yağlıboya ressamının tuvalinin başında çalışırcasına ürettiği eserler, yaratmış oldukları görsel dünya ile izleyenleri klasik anlamdaki caz görüntülerinin çok ötesine geçen bir görsellik ile buluşturuyor.
www.ckm.gen.tr

-PhotoWorld 1. Karma Öğrenci Fotoğraf Sergisi
Anadolu Yakası'nın merkezi konumundaki Kadıköy'de, kurulduğu günden bugüne fotoğraf eğitimi veren, fotoğrafa dair farklı konularda atölyeler düzenleyen, yerli ve yabancı sergilere ev sahipliği yapan PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, bu kez atölyelerine katılan öğrencilerinin karma fotoğraflarından oluşan PhotoWorld 1. Karma Öğrenci Fotoğraf Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Sergide manzaradan makroya, mimariden vahşi yaşama kadar toplam 51 renkli ve siyah beyaz fotoğraf yer alıyor. 5 Ağustos Cuma akşamı saat 20.00'de PhotoWorld Fotoğraf Merkezi Fotoğraf Galerisi'nde gerçekleşecek açılışla fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak olan sergi, 25 Ağustos'a kadar gezilebilecek.
Tel: 0216 418 19 76

- Miyazaki Buradaydı Sergisi
Sanatçı Azime Sarıtoprak'ın 2009'dan bu yana gerçekleştirdiği Miyazaki Buradaydı serisine ait çalışmalar Mine Sanat Galerisi Caddebostan mekânında izleyiciye alternatif bir tanıklık sunuyor. Akrilik, suluboya ve karışık teknik ile gerçekleştirilen çalışmalar, galeri mekanını, hislerin renklerle geliştirebileceği bir alana dönüştürüyor. Şimdilerde özlemlerimiz içinde andığımız Metropol dışı yaşamın içe hitap eden samimi ortamı birbirinden farklı sevecen karakterler ile zenginleştiriliyor.
Sarıtoprak, Marmara Üniversitesi Resim Öğretmenliği'nden mezun oldu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde yüksek lisansına halen devam ediyor. Sergi 14 Temmuz-30 Ağustos tarihleri arasında Mine Sanat Galerisi Caddebostan mekânında ziyaret edilebilir.

- Yazın Getirdikleri Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 15 Eylül tarihine kadar Yazın Getirdikleri adlı karma resim sergisi ve Bedri Rahmi yazmaları izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

TİYATRO

-Metin Zakoğlu/Cafe Theatre
Tiyatrocu Metin Zakoğlu'nun Suadiye Bağdat Caddesi'nde bulunan yeni mekânı Cafe Theatre'da yaz boyunca etkinlikler devam ediyor. Her pazartesi saat 21.00'de İçinden Şarkılar Geçen Komedi , her salı ve pazar saat 21.00'de Bir Delinin Hatıra Defteri , her salı saat 21.00'de Alpay Erdem'in Stand-up komedisi, her çarşamba, cuma ve cumartesi Ben Küçükken Gösterirdim , her cumartesi ve pazar günleri saat 18.00'de Karım Şov Yapıyor oyunları izleyiciyle buluşuyor. Cafe Theatre'de her Perşembe saat 21.00'de Taylan Erler Caz Quartet'ın konserini dinlemek de mümkün.
Metin Zakoğlu Ev Tiyatrosu, Bağdat Caddesi, Çatalçeşme Mevkii No: 476/B Suadiye'de. Rezervasyon için telefon: 0216 467 33 32

KADIKÖY DIŞINDAN

FESTİVAL

-Park Buluşmaları
Beşiktaş Belediyesi'nin 2007 yılından bu yana düzenlediği Park Buluşmaları yaz etkinlikleri devam ediyor. 17 Haziran-3 Eylül tarihleri arasında Beşiktaş'taki on altı parkta düzenlenen etkinliklerde Beşiktaş kentlileri konser, film ve söyleşilerle keyifli bir yaz geçiriyor. Beşiktaş parklarında her gün 21.00'de başlayan Park Buluşmaları süresince film gösterimlerinden konserlere, tek kişilik gösterilerden söyleşilere kadar çok sayıda etkinlik ücretsiz olarak izlenebiliyor.
12 Ağustos: Ortaköy Meydanı / Aysun-Ali Kocatepe (Şiirler Şarkı Söyler)
12 Ağustos: Etiler Belediye Sitesi / Aşk Tesadüfleri Sever (Sinema)
13 Ağustos: Abbasağa Parkı / Aşk Tesadüfleri Sever (Sinema), Kabare
14 Ağustos: Ulus Ambarlıdere Parkı / Aşk Tesadüfleri Sever (Sinema), Kabare
15 Ağustos: Abbasağa Parkı / Ustalara Saygı
16 Ağustos: Abbasağa Parkı / Hayal Merkezi (Söyleşi), Neyzen (Söyleşi)
17 Ağustos: Abbasağa Parkı / Burçin Büke - Güvenç Dağüstün (Konser)
17 Ağustos: Gayrettepe Çevre Kültür Parkı / NewYork'ta 5 Minare (Sinema)
18 Ağustos: Abbasağa Parkı / Futbol (Söyleşi), Neyzen (Söyleşi)
18 Ağustos: Vişnezade Şenlikdede Parkı / Newyork'ta 5 Minare (Sinema)

SİNEMA

-Açıkhavada Sinema Keyfi
Beyoğlu Belediyesi bu yaz gerçekleştirdiği Açıkhava Sinemaları nda vizyona girdiğinde gişe rekorları kıran birbirinden güzel filmleri her gün Beyoğlu ve İstanbullu sinemaseverlere sunuyor. Beyoğlu Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte 12 Ağustos'ta Aşkın İkinci Yarısı, 13 Ağustos'ta Newyork'ta 5 Minare, 14 Ağustos'ta Rio, 15 Ağustos'ta Eşref Paşalılar, 16 Ağustos'ta Çınar Ağacı, 17 Ağustos'ta Mahpeyker Kösem Sultan, 18 Ağustos'ta Çakallarla Dans filmleri gösterilecek.

KONSER

-Tuluyhan Uğurlu
Piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun farklı mekânlardaki yolculuğu sürüyor. 2003'te piyanosunu 2150 metrede Nemrut Dağı'na taşıyan Uğurlu, bu kez Avrupa'nın en yüksek binası Sapphire'de 236 metredeki Seyir Terası'nda sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
12 Ağustos Cuma ve 13 Ağustos Cumartesi akşamları saat 21.30'da gerçekleşecek konserlerle Tuluyhan Uğurlu yine bir ilke imza atıyor. Sapphire İstanbul'un zirvesine ilk kez piyano çıkıyor ve bu muhteşem mekânda ilk konser gerçekleşiyor. Tuluyhan Uğurlu konserde 360deg; İstanbul manzarası eşliğinde Sonsuza Kadar İstanbul isimli yeni albümünden bölümler seslendiriyor.
Sapphire Seyir Terası, Büyükdere Caddesi 4.Levent'te.

SERGİ

-Son Kodachrome Filmi
İstanbul Modern, Steve McCurry'nin Son Kodachrome Filmi başlıklı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Magnum Fotoğraf Ajansı ve National Geographic dergisinin fotoğrafçısı Steve McCurry'nin son Kodachrome filmiyle çektiği fotoğraflar, 3 Ağustos-4 Eylül 2011 tarihleri arasında dünyada ilk kez sergileniyor.
Fotoğraf kariyerinin başından itibaren Kodachrome kullanarak, unutulmaz kareler çektiğini belirten Steve McCurry, Rochester, New York'taki üretim bandından çıkacak en son Kodachrome filminin kendisine verilmesi için Kodak'la görüştü. Şirket, hemen kabul edince, Steve McCurry, 30 yıldır kullandığı bu filmin son 36 karesiyle farklı ülkelerdeki kentleri ve kişileri çekerek, bir dönemin kapanışına tanıklık etti.
Ünlü oyuncu Robert de Niro ile başlayan Son Kodachrome Filmi başlıklı sergide Hintli aktör, yönetmen, yapımcı Aamir Khan, Hintli yazar ve aktrist Shenaz, Hintli aktrist ve yönetmen Nandita Nas, Hint sinemasının ünlü oyuncu ve yönetmenlerinden Amitabh Bachchan, Elizabeth filminin yönetmeni Shekhar Kapur, Magnum fotoğrafçısı Elliott Erwitt, İstanbul'un Gözü Ara Güler'in yanı sıra Rajastan'daki Rabari kabilesinden etkileyici portreler bulunuyor.
Sergide ayrıca National Geographic kanalının bu son filmin çekim sürecini izleyerek yaptığı belgesel ve Steve McCurry'nin fotoğraf serüvenini aktaran slayt gösterisi sunuluyor.

-Güneş Kadınları
Fotoğraf Sanatçısı Buket Şahin 7 coğrafyada karelediği lsquo;Güneş Kadınları' portrelerini Mezopotamya'dan Mezoamerika'ya Toprak Yüzlü Kadınlar isimli sergisinde objelerle sergiliyor. Ortak mitolojik öykülerin de anlatıldığı sergide, folklorik bez bebek sanatçısı Sibel Radiye Gül tarafından fotoğraflara birebir yapılan bez bebekler de sergileniyor. Bu iki özel kadının Güneş Kadınları sergisi, 7 Eylül'e kadar Galatasaray'daki Arkeopera Sanat Galerisi'nde görülebilir.
Tel:0212 2443162

-Rock'n Frame
Fotoğrafçı Mehmet Turgut'un rock fotoğraflarından oluşan Rock'n Frame sergisi devam ediyor. Sergide, Alice Cooper, Metallica, Teoman, Erkin Koray, Özge Fışkın, Yüksek Sadakat, Hayko Cepkin, Koray Candemir, MaNga, Melis Danişmend gibi yerli ve yabancı toplam 56 rock yıldızının fotoğrafları yer alıyor. Kemancı Rock Bar'daki Rock'n Frame sergisi 10 Eylül'e kadar görülebilir.


ARŞİV