KADIKÖY’DEN KONSER -Yeni Türkü Kendine has müzikleri,

KADIKÖY'DEN KONSER -Yeni Türkü Kendine has müzikleri, yıllar geçtikçe eskimeyen, hatta şarap misali yıllar geçtikçe güzelleşen Yeni Türkü, Olmasa Mektubun lu,...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

KONSER

-Yeni Türkü
Kendine has müzikleri, yıllar geçtikçe eskimeyen, hatta şarap misali yıllar geçtikçe güzelleşen Yeni Türkü, Olmasa Mektubun lu, Vira Vira lı, Fırtına lı unutulmaz klasikleriyle izleyenleriyle buluşacak. Yeni Türkü, Balans Cadde'de en sevilen şarkılarını sizler için seslendirecek. Bilet Fiyatları, tam 34.00, öğrenci 29.00 TL. 20 Ağustos Cumartesi günü saat 21.30'da başlayacak konser, Bağdat Caddesi'ndeki Balans Cadde'de!

-Cem Adrian
Bu hafta Balans Cadde'deki bir başka konser de Cem Adrian'dan! Son albümü Kayıp Çocuk Masallar'ını yayınlayan, sesi ve cesur yorumuyla geniş kitlelere hitap eden, alışılmışın dışında cesur müziğiyle büyük bir hayran kitlesi oluşturan Cem Adrian; şarkı sözlerinde dile getirdiği yalnızlığı, albüm kapağı ile de vurucu şekilde ifade ediyor ve düşündürüyor. Bu albümde, insanın dönüp dolaşıp varacağı yerin yine kendisi olduğunu vurguluyor. 12 şarkıdan oluşan albümün tüm şarkıların söz, müzik ve aranjelerinin yine kendisine ait olduğu Adrian, en güzel parçalarını bu konserinde seslendirecek. Cem Adrian Konseri 19 Ağustos Cuma günü saat 22.00'de.

-Acil Servis
1992 yılında kurulan grup, sevilen rock parçalarından oluşturdukları repertuarları ile aynı yıl Beyoğlu Cafe Guitar'da sahne almaya başladı. Genişleyen dinleyici kitlesi ile birçok mekânda sahneye çıkan Acil Servis, 1997 yılında ilk albümleri Küçük Adam ile daha geniş bir kitle ile buluşma şansı buldu. Albümün ilk single'ı Bebek ile kısa sürede tanınan grup, ardından konser ve turnelerle İstanbul dışında da sesini duyurdu.
Yıllardır her Cumartesi Shaft'ta sahne alan grubun uzun zamandır heyecanla beklenen yeni albümü Dur, Bekle 2010'da çıktı ve büyük beğeni toplamaya devam ediyor. Giriş ücreti 20 TL olan Kadıköy Shaft'ın Acil Servis Konseri 20 Ağustos Cumartesi gecesi saat 00.30'da başlayacak.

FESTİVAL

-Doya Doya Sanat
Kadıköy Belediyesi'nin sanatı sokağa taşıran etkinliği Doya Doya Sanat günleri, 18 Haziran-28 Ağustos tarihleri arasında her cumartesi ve pazar devam ediyor. Etkinlikler kapsamında 20 Ağustos Cumartesi günü Koşuyolu Mahalleevi Parkı'nda Trio Amor, Zübeyde Hanım Parkı'nda Little Band, Çınar Parkı'nda Elim Sende Kukla Tiyatrosu izlenebilir.
21 Ağustos Pazar günü ise Bahariye Caddesi'nde Trio Amor, Özgürlük Parkı'nda Pantomim Trio ve Bağdat Caddesi'nde Grup Geziver Kadıköylülere keyifli saatler yaşatacak. Tüm etkinlikler saat 19.00'da başlıyor.
www.kadikoy.bel.tr

SERGİ

-Cazın nabzı CKM'de atıyor!
Burcu Orhon'un caz müziğinin nabız atışlarını hissettiren Cazın Nabzı / Pulse of Jazz adlı sergisi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisinde.
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan ve 23 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek sergi, sanatseverleri caz fotoğraflarına dair daha önce hiç yaşamadıkları bir tecrübeye davet ediyorhellip;
2009 ve 2010 yılında İstanbul'daki çeşitli caz performanslarından anları biraraya getiren bu çalışmalar, iki sanat dalının uyumlu bir birlikteliğini sunuyor. Burcu Orhon'un fotoğraf makinesi ile bir yağlıboya ressamının tuvalinin başında çalışırcasına ürettiği eserler, yaratmış oldukları görsel dünya ile izleyenleri klasik anlamdaki caz görüntülerinin çok ötesine geçen bir görsellik ile buluşturuyor.
www.ckm.gen.tr

-PhotoWorld 1. Karma Öğrenci Fotoğraf Sergisi
Anadolu Yakası'nın merkezi konumundaki Kadıköy'de, kurulduğu günden bugüne fotoğraf eğitimi veren, fotoğrafa dair farklı konularda atölyeler düzenleyen, yerli ve yabancı sergilere ev sahipliği yapan PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, bu kez atölyelerine katılan öğrencilerinin karma fotoğraflarından oluşan PhotoWorld 1. Karma Öğrenci Fotoğraf Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Sergide manzaradan makroya, mimariden vahşi yaşama kadar toplam 51 renkli ve siyah beyaz fotoğraf yer alıyor. 5 Ağustos'ta açılan sergi, 25 Ağustos'a kadar gezilebilecek.
Tel: 0216 418 19 76

- Miyazaki Buradaydı Sergisi
Sanatçı Azime Sarıtoprak'ın 2009'dan bu yana gerçekleştirdiği Miyazaki Buradaydı serisine ait çalışmalar Mine Sanat Galerisi Caddebostan mekânında izleyiciye alternatif bir tanıklık sunuyor. Akrilik, suluboya ve karışık teknik ile gerçekleştirilen çalışmalar, galeri mekanını, hislerin renklerle geliştirebileceği bir alana dönüştürüyor. Şimdilerde özlemlerimiz içinde andığımız Metropol dışı yaşamın içe hitap eden samimi ortamı birbirinden farklı sevecen karakterler ile zenginleştiriliyor.
Sarıtoprak, Marmara Üniversitesi Resim Öğretmenliği'nden mezun oldu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde yüksek lisansına halen devam ediyor. Sergi 14 Temmuzndash;30 Ağustos tarihleri arasında Mine Sanat Galerisi Caddebostan mekânında ziyaret edilebilir.

- Yazın Getirdikleri Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 15 Eylül tarihine kadar Yazın Getirdikleri adlı karma resim sergisi ve Bedri Rahmi yazmaları izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

TİYATRO

-Metin Zakoğlu/Cafe Theatre
Tiyatrocu Metin Zakoğlu'nun Suadiye Bağdat Caddesi'nde bulunan yeni mekânı Cafe Theatre'da yaz boyunca etkinlikler devam ediyor. Her pazartesi saat 21.00'de İçinden Şarkılar Geçen Komedi , her salı ve pazar saat 21.00'de Bir Delinin Hatıra Defteri , her salı saat 21.00'de Alpay Erdem'in Stand-up komedisi, her çarşamba, cuma ve cumartesi Ben Küçükken Gösterirdim , her cumartesi ve pazar günleri saat 18.00'de Karım Şov Yapıyor oyunları izleyiciyle buluşuyor. Cafe Theatre'de her Perşembe saat 21.00'de Taylan Erler Caz Quartet'ın konserini dinlemek de mümkün.
Metin Zakoğlu Ev Tiyatrosu, Bağdat Caddesi, Çatalçeşme Mevkii No: 476/B Suadiye'de. Rezervasyon için telefon: 0216 467 33 32

KADIKÖY DIŞINDAN

KONSER

-Leman Sam-Şevval Sam-Şehnaz Sam
Müzik dünyasında aile boyu özgün bir yere sahip olan Leman, Şevval ve Şehnaz Sam, bir kez daha seyirci karşısında. İlk kez 2009 yılında Turkcell Kuruçeşme Arena'da aynı sahneyi paylaşan Sam ailesi, muhteşem performanslarıyla dinleyenleri büyülemiş, akıllarda yer etmişti.
Seyirciden gördüğü yoğun istek üzerine iki yıl aradan sonra 19 Ağustos Cuma akşamı bir kez daha sahne alacak olan Leman, Şevval ve Şehnaz Sam birbirinden güzel şarkılarıyla unutulmayacak bir gece yaşatacak. Turkcell Kuruçeşme Arena'da gerçekleşecek konserin başlama saati 21.00.

-George Dalaras
Bu yıl 21.'si düzenlenen Most Açıkhava Konserleri'nin kapanışını George Dalaras yapıyor. 40 yıllık müzik kariyeri boyunca, 70'e yakın albüme imza atan Dalaras, 19 Ağustos Cuma günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşacak. Dalaras'a kendi orkestrasının yanı sıra İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası da eşlik edecek.

-Ahmad Jamal
Miles Davis'in Tüm ilhamım ondan geliyor dediği Ahmad Jamal, tabii ki dünyadaki sayılı caz piyanistlerinden biri. Piyano çalmaya üç yaşında başladı. İlk kaydı 1951 yılındaki Ahmad's Blue . Günümüze kadar birçok önemli caz müzisyenine ilham veren Ahmad Jamal, son albümü Quiet Time da ustalığını bir kez daha kanıtlıyor.
Ramazan'da Caz etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek Ahmad Jamal Konseri 23 Ağustos Salı günü saat 21.30'da Topkapı Sarayı'nda. Kaçırmayın!

KAMP

-Uluslararası Gençlik Kampı
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun Uluslararası Gençlik Kampı, bu yıl Arap Baharı'nın gençlerini konuk ediyor. 6.'sı düzenlenecek olan kamp, 20-26 Ağustos 2011 tarihlerinde İzmir Dikili'deki Sotes Tatil Köyü'nde gerçekleştirilecek. Kampın ana teması; HES'lere karşı mücadele ile Avrupa, Ortadoğu gençlerinin isyanı ve deneyimleri.
Kampta Tunus, Mısır, Almanya, Libya, Fransa gibi bir çok ülkeden gelen konuklarla birlikte panel ve söyleşiler düzenlenecek.
Ayrıca Karadeniz İsyandadır Platformu ve Derelerin Kardeşliği Platformu gibi HES'lere ve doğanın talanına karşı mücadele yürüten kurumların temsilcilerini konuk edecek olan gençler, Hopa'da polisin attığı gaz bombası nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Metin Lokumcu'yu da anacak.
Kampın kültür sanat etkinliklerinde ise film gösterimleri ve yönetmenlerle söyleşiler var. Press filminin yönetmeni Sedat Yılmaz, Çoğunluk filminin yönetmeni Seren Yüce ve Atlıkarınca filminin yönetmeni İlksen Başarır konuklar arasında.
Kampın atölyeleri de şöyle: Dans Atölyesi (tango, sirtaki, horon), Ritim Atölyesi, Astronomi Atölyesi, Yüzme Atölyesi, Heykel Atölyesi, Karikatür Atölyesi, Kadın Atölyesi, Erkek Atölyesi, Tiyatro Atölyesi, Yaratıcı Direniş (Burak Delier ile workshop), Grafik Tasarım, Yazın-Metin Atölyesi, Video-Art Atölyesi, Kamp Korosu Atölyeleri.
Tel: 0506 985 50 68 ndash; 0507 344 91 62

FESTİVAL

-Park Buluşmaları
Beşiktaş Belediyesi'nin 2007 yılından bu yana düzenlediği Park Buluşmaları yaz etkinlikleri devam ediyor. 17 Haziran-3 Eylül tarihleri arasında Beşiktaş'taki on altı parkta düzenlenen etkinliklerde Beşiktaş kentlileri konser, film ve söyleşilerle keyifli bir yaz geçiriyor. Beşiktaş parklarında her gün 21.00'de başlayan quot;Park Buluşmalarıquot; süresince film gösterimlerinden konserlere, tek kişilik gösterilerden söyleşilere kadar çok sayıda etkinlik ücretsiz olarak izlenebiliyor.
19 Ağustos: Abbasağa Parkı / Aşkın 2.Yarısı (Sinema) - Kabare
20 Ağustos: Abbasağa Parkı / Newyorkta 5 Minare - Kabare
21 Ağustos: Abbasağa Parkı / Hop (Sinema) - Kabare
22 Ağustos: Abbasağa Parkı / Hızlı ve Öfkeli (Sinema) - Kabare
23 Ağustos: Abbasağa Parkı / Karayip Korsanları (Sinema) - Kabare
24 Ağustos: Abbasağa Parkı / KungFu Panda (Sinema) - Kabare
25 Ağustos: Abbasağa Parkı / Prensesin Uykusu (Sinema) - Hayal Merkezi (Söyleşi)

SERGİ

-Son Kodachrome Filmi
İstanbul Modern, Steve McCurry'nin Son Kodachrome Filmi başlıklı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Magnum Fotoğraf Ajansı ve National Geographic dergisinin fotoğrafçısı Steve McCurry'nin son Kodachrome filmiyle çektiği fotoğraflar, 3 Ağustos- 4 Eylül 2011 tarihleri arasında dünyada ilk kez sergileniyor.
Fotoğraf kariyerinin başından itibaren Kodachrome kullanarak, unutulmaz kareler çektiğini belirten Steve McCurry, Rochester, New York'taki üretim bandından çıkacak en son Kodachrome filminin kendisine verilmesi için Kodak'la görüştü. Şirket, hemen kabul edince, Steve McCurry, 30 yıldır kullandığı bu filmin son 36 karesiyle farklı ülkelerdeki kentleri ve kişileri çekerek, bir dönemin kapanışına tanıklık etti.
Ünlü oyuncu Robert de Niro ile başlayan Son Kodachrome Filmi başlıklı sergide Hintli aktör, yönetmen, yapımcı Aamir Khan, Hintli yazar ve aktrist Shenaz, Hintli aktrist ve yönetmen Nandita Nas, Hint sinemasının ünlü oyuncu ve yönetmenlerinden Amitabh Bachchan, Elizabeth filminin yönetmeni Shekhar Kapur, Magnum fotoğrafçısı Elliott Erwitt, İstanbul'un Gözü Ara Güler'in yanı sıra Rajastan'daki Rabari kabilesinden etkileyici portreler bulunuyor.
Sergide ayrıca National Geographic kanalının bu son filmin çekim sürecini izleyerek yaptığı belgesel ve Steve McCurry'nin fotoğraf serüvenini aktaran slayt gösterisi sunuluyor.


ARŞİV